Публикувано: 17 April 2007 - 10:54 PM
И на мен ми мина през акъла,че може да сме я изпуснали,ама после като се замислих...то няма как.Тя се разгони на 28-ми,още на 7-ия ден я заведохме при първия мъжкар да се запознаят и ми се струва ,че точно там беше грешката,понеже тя още не беше готова,но на Хектор(мъжкия рот)не му пукаше особено и започна да прави опити.Тогава тя го изгони на 3 пъти,но не го е хапала.След 2 дни я заведохме пак и изглежда още не беше готова,защото пак сваляше задницата и го гонеше и от там нататък мъжкия се наплаши и даже не искаше да я доближава.На11 ден я събрахме с друг мъжкар-грозен като смъртта,стояха заедно 2 денонощия сами,но той само си играеше с нея.Даже на няколко пъти се опита тя да му се качи на гърба.Донякъде се радвам,че не се получи и с него.Понеже съм чела,че процеса на разгонване трае 21 дни,на 17 ден я водихме при трети мъж.Най-красивия от тримата кандидати и изключителен инат.Много голям ротвайлер.Матига е около 50 кг.,но тя е по-набита,докато той е като магаре,висок,едър(явно е от руските ротове) и доста повече кила от нея.Беше доста агресивен.Собственика му му сложи наморник,понеже при предишно заплождане се опитал да дави женската.Сватбата щеше да стане ,но явно и беше минало разгонването и тя пак не даде.Не ги оставихме и много време,понеже Матига много се стресна и не ми се искаше да я подлагам на такъв тормоз.То ако не стане по нейно желание ,въобще няма да стане.
Ще пробваме пак на есен,но не ми се ще тогава.
В тая връзка,чувала съм,че кученца родени през зимата са по-здрави.
Вие какво мислите,не е ли по-добре да са родени лятото. Някои има ли зверче родено през зимата.