Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1201 Потребителят е офлайн   Дияна Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 April 2007 - 06:18 PM

Цитат

Здравейте,
имам ротвайлерка, която заведохме на мъжки преди две седмици.
Интересуваме поколко кученца раждат ротвайлерите

Разкажи повече как мина заплождането.
И аз имам ротвайлерка,която скоро се разгони и я водихме за пръв път на мъжкар,но нищо не стана ,после я водихме при още двама-и там нищо .Не им дава и това е ,а двата рота бяха просто разкошни.
Чувала съм за някакви хапчета,които се дават,за да предизвикат разгонване,но ме е страх ,че може да има странични реакции.

#1202 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2007 - 07:44 PM

аз лично моя бъчго храня с гракляни с хляб и больон а през тожа му давам и плодове и зеленчуци и козината му е много лъскава а по отношение на енергия имаме в огромни количества според мен така е наи добре много обича рояал канини джуниар защото като давах на бийгала му дадохме и той много я хареса ама му дадох роял канин адулт не я хареса особенно
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#1203 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 10:04 AM

Цитат

Цитат

Здравейте,
имам ротвайлерка, която заведохме на мъжки преди две седмици.
Интересуваме поколко кученца раждат ротвайлерите

Разкажи повече как мина заплождането.
И аз имам ротвайлерка,която скоро се разгони и я водихме за пръв път на мъжкар,но нищо не стана ,после я водихме при още двама-и там нищо .Не им дава и това е ,а двата рота бяха просто разкошни.
Чувала съм за някакви хапчета,които се дават,за да предизвикат разгонване,но ме е страх ,че може да има странични реакции.

Според мен не сте улучили кога точно да я пуснете на мъжкия. Нали има идин, два дни между 10я и 12я, когато кръвотечението спира /по скоро избледнява/ и тогава е готова за заплождане. А пък може и да не е от това. На мой роднина ротката е доста стара вече, но досега не е давала на никого, колкото и да са я пробвали. s)

#1204 Потребителят е офлайн   diyana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 10:54 PM

И на мен ми мина през акъла,че може да сме я изпуснали,ама после като се замислих...то няма как.Тя се разгони на 28-ми,още на 7-ия ден я заведохме при първия мъжкар да се запознаят и ми се струва ,че точно там беше грешката,понеже тя още не беше готова,но на Хектор(мъжкия рот)не му пукаше особено и започна да прави опити.Тогава тя го изгони на 3 пъти,но не го е хапала.След 2 дни я заведохме пак и изглежда още не беше готова,защото пак сваляше задницата и го гонеше и от там нататък мъжкия се наплаши и даже не искаше да я доближава.На11 ден я събрахме с друг мъжкар-грозен като смъртта,стояха заедно 2 денонощия сами,но той само си играеше с нея.Даже на няколко пъти се опита тя да му се качи на гърба.Донякъде се радвам,че не се получи и с него.Понеже съм чела,че процеса на разгонване трае 21 дни,на 17 ден я водихме при трети мъж.Най-красивия от тримата кандидати и изключителен инат.Много голям ротвайлер.Матига е около 50 кг.,но тя е по-набита,докато той е като магаре,висок,едър(явно е от руските ротове) и доста повече кила от нея.Беше доста агресивен.Собственика му му сложи наморник,понеже при предишно заплождане се опитал да дави женската.Сватбата щеше да стане ,но явно и беше минало разгонването и тя пак не даде.Не ги оставихме и много време,понеже Матига много се стресна и не ми се искаше да я подлагам на такъв тормоз.То ако не стане по нейно желание ,въобще няма да стане.
Ще пробваме пак на есен,но не ми се ще тогава.
В тая връзка,чувала съм,че кученца родени през зимата са по-здрави.
Вие какво мислите,не е ли по-добре да са родени лятото. Някои има ли зверче родено през зимата.

#1205 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 18 April 2007 - 08:03 AM

diyana, аз мисля, че може дните и да са били точно, когато е била при второто куче, което не е имало голям интерес. Но няма страшно все някога ще пусне. В квартала имаме една ротвайлерка-тя няколко разгонвания беше пропуснала защото не искала мъжките, но миналата година роди 3 малки бебета l)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1206 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 09:11 AM

здравейте при мен сас моя мажки няма да иамаме проблеми сас заплождане ама затова пак го водим само по ветеринари парво не яде6е и повра6та6е (ОПРАВИ СЕ)после краста около окото(лекуваме я успе6но)и сега пак накуцва а няма от какво да накуцва смисал не сме го удряли или не6то от този сорт просто изведнай по4на да накуцва java script:emoticon('bl)')
smilie.абе об6то взето луда работа .ето ви една сним4ица отново bl)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  rr.jpg (209.31K)
    Брой сваляния: 58

User's Signature

Качена снимка

#1207 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 11:19 AM

Абе и при моя се появява същия проблем от време на време и не знам от какво е... дамал съм му калций колкото трябва редовно и то хубав, но по някога един два дена някуцва, после изчезва после пак, а си бяга играе всичко. От какво може да е s) n)

#1208 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 03:50 PM

Цитат

Абе и при моя се появява същия проблем от време на време и не знам от какво е... дамал съм му калций колкото трябва редовно и то хубав, но по някога един два дена някуцва, после изчезва после пак, а си бяга играе всичко. От какво може да е  s)  n)

И при нас е така.Тази порода си има такъв проблем.Най-важнотое кучето ви да не е дебело,за да се натоварват краката още повече.

PP. Ние си направихме снимка за дисплазия,за да сме спокойни!Добре е всяко куче от тази порода след 15 месечан възраст да се снима за Дисплазия,тъй като е предразположена към заболяването.

#1209 Потребителят е офлайн   diyana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 07:02 PM

И при нас се среща тоя проблем,но с другото ми куче-пекинез.Когато я разхождам дълго и се измори започва да накуцва,за да я гушна и да я понося.Като я пусна продължава да куца,ама с другото краче...голяма е лисица.
Е,едва ли ротвайлер се е научил да куца,за да го носят ,така че съм съгласна с Morty-направете снимка.

#1210 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 09:54 PM

Значи има още време, но какво представлява болестта и някви витамини дават ли се за да се предотврати появяването й като кучето поостарее r)

Иначе досега сме нямали никакви по-сериозни здравословни проблеми... Единствено като го взехме на втория му потече нослето и спеше по цял ден, беше настинало, но се оправи и като стана на 4-5 месеца му се появи нещо като екзема по кожата над опашката, но и това го излекувахме за 1 седмица. И от тогава досега сме нямали никакви проблеми. Може би и защото живее навън в заградено с къщичка и се кали, а и е роден средата на март, а по принцип родените бебета през по-студените месеци са по-здрави... Това е мое лично наблюдение и не е само при кучетата ;)

#1211 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2007 - 09:47 AM

Цитат

Значи има още време, но какво представлява болестта и някви витамини дават ли се за да се предотврати появяването й като кучето поостарее r)

"тазобедрената дисплазия, която е често срещана при някои породи кучета (най-вече едрите породи - немска овчарка, ритривър и др.) Дисплазията най-често е наследствена, предава се генетично, характеризира се с различна по степен отпуснатост (хлабавост на хълбочната става), сублуксация (частична дислокация) и тежки артрозни изменения. Клиничните изяви варират от липса на каквито и да било клинични признаци при някои засегнати кучета, до тежка куцота при други.Няколко вторични фактора повлияват също развитието на дисплазията на хълбочната става. Те включват телесния размер и тегло, телесното развитие и растежния модел. Когато е налице генетичния потенциал за дисплазия, храненето на високо калорични храни, високо протеинови диети, водещи до бързо натрупване на телесна маса, ускоряват проявата и тежестта на заболяването.
Лечението на дисплазията на хълбочната става може да бъде консервативно и хирургическо. Целта на консервативната терапия е да облекчи болката и да поддържа функцията на крайниците, както и да осигури нормална активност на животното, доколкото е възможно. Консервативната терапия се заключава в контрол на телесното тегло, умерено движение и аналгезия (медикаментозно облекчаване на болката).Кога пациентът трябва да бъде подложен на консервативна терапия и кога на хирургическо лечение? Отговорът зависи от възрастта на кучето, предназначението на животното, степента на артрита, тежестта на куцотата. "

#1212 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2007 - 01:14 PM

Цитат

Не се успокоявай с времето, ако си забелязал накуцване отиди и направи снимка на кучето си, защото после може да се окаже, че е късно за операция. Въпреки, че и операцията не се знае дали ще излекува кучето напълно.
Много е трудно болестта да се придобие по някакъв начин, да не казвам почти невъзможно, ако не е наследствена.
Направете снимка и стискам палци да няма дисплазия кучето 1super
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1213 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 08:43 AM

Цитат

И на мен ми мина през акъла,че може да сме я изпуснали,ама после като се замислих...то няма как.Тя се разгони на 28-ми,още на 7-ия ден я заведохме при първия мъжкар да се запознаят и ми се струва ,че точно там беше грешката,понеже тя още не беше готова,но на Хектор(мъжкия рот)не му пукаше особено и започна да прави опити.Тогава тя го изгони на 3 пъти,но не го е хапала.След 2 дни я заведохме пак и изглежда още не беше готова,защото пак сваляше задницата и го гонеше и от там нататък мъжкия се наплаши и даже не искаше да я доближава.На11 ден я събрахме с друг мъжкар-грозен като смъртта,стояха заедно 2 денонощия сами,но той само си играеше с нея.Даже на няколко пъти се опита тя да му се качи на гърба.Донякъде се радвам,че не се получи и с него.Понеже съм чела,че процеса на разгонване трае 21 дни,на 17 ден я водихме при трети мъж.Най-красивия от тримата кандидати и изключителен инат.Много голям ротвайлер.Матига е около 50 кг.,но тя е по-набита,докато той е като магаре,висок,едър(явно е от руските ротове) и доста повече кила от нея.Беше доста агресивен.Собственика му му сложи наморник,понеже при предишно заплождане се опитал да дави женската.Сватбата щеше да стане ,но явно и беше минало разгонването и тя пак не даде.Не ги оставихме и много време,понеже Матига много се стресна и не ми се искаше да я подлагам на такъв тормоз.То ако не стане по нейно желание ,въобще няма да стане.
Ще пробваме пак на есен,но не ми се ще тогава.
В тая връзка,чувала съм,че кученца родени през зимата са по-здрави.
Вие какво мислите,не е ли по-добре да са родени лятото. Някои има ли зверче родено през зимата.

Хера роди ноември миналата година, но точно в най студения ден, когато заваля сняг. От всичките оцеляха само 2. Но грешката все си мисля, че беше наша, защото я чакахме след 2 дни да ражда и не успяхме да я приберем на топло да роди. Чувала съм, че зимните бебета имат по-добра имунна система - защитните им мехаизми са по-добре развити. Сега пак е бременна и ще ражда юни - дано да е всичко наред този път... worthy worthy worthy

#1214 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 09:14 AM

да знаете че ме наплашихте с тая болест щото моя рамон продалжава да накуцва а лекаря каза да отидем след десет дена да видим дали ште продалжи да накуцва ама между другото аз и преди сам ви питала ама как ви изглежда за рот на 6 мес и половина добре ли се развива лекаря каза че муцуната му е малко далга s) как мислите

Прикачени файлове

• Прикачен файл  _.jpg (193.29K)
    Брой сваляния: 62

User's Signature

Качена снимка

#1215 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 09:16 AM

ето тука ако можете да прецените за муцунката му абе ощо взето добре ли ви изглежда bl) bl) bl)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  __.jpg (153.3K)
    Брой сваляния: 73

User's Signature

Качена снимка

#1216 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 09:30 AM

Абе глупости! Съвсем нормален рот си е b) Голямо сладурче е w) Моят също е на 6м и половина и изглежда като него, до скоро беше по-слабичък, но му увеличихме дажбата и почна да наяква bravoS Рамон е страхотен ротвайлер, не се притеснявай:)

#1217 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 01:18 PM

galla, много добре си изглежда кученцето bravoS
User's Signature

#1218 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2007 - 11:33 AM

мерси много и аз така мисля че изглежда добре но не защото е мое ами просто го сравнявам с кучета от саитове и ми изглежда нормален bravoS
User's Signature

Качена снимка

#1219 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2007 - 01:46 PM

Цитат

да знаете че ме наплашихте с тая болест щото моя рамон продалжава да накуцва а лекаря каза да отидем след десет дена да видим дали ште продалжи да накуцва ама между другото аз и преди сам ви питала ама как ви изглежда за рот на 6 мес и половина добре ли се развива лекаря каза че муцуната му е малко далга s) как мислите

и на моята Хера и по-дълга муцунката ама аз и така си я харесвам.....

Прикачени файлове

#1220 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2007 - 08:51 PM

И Коринка е с по-дълга моцунка,но си я харесвам даже не ми харесват когато са с къси мицуни защото устата им стига до ушите b)

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни