Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#241 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 March 2006 - 01:25 PM

А как се справяте с всеобщото мнение, че ротвайлерите са много опасни кучета. На мен много често ми се случва когато се разхождаме, хората да ни заобикалят отдалече. Все едно водя крокодил, а не куче. Дори и другите собственици на кучета веднага си прибират любимците и отделече питат: "Вие добри ли сте?" Омръзна ми да слушам как от моя пухчо ще излезе свиреп и зъл звяр, готов да разкъса всичко живо по пътя си! Защо хората имат толкова лошо мнение за тази порода? Някой има ли обяснение?

#242 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 01:54 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#243 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 03:53 PM

Аз имам обяснение до някаква степен... майките казват на децата си : "я виж куче ела да не те охапе, че е лошо" , плашат си децата и те остават наплашени и като възрастни също подлъгват малките си деца да се плашат и странят от кучета и така в един омагьосан кръг...слава богу има хора, които обичат кучета и децата им се отглеждат редом с верния домашен любимец, който е най-добрият приятел на малкия бебо, който скоро ще порасне и ще оцени колко е било важно това приятелче кучето за неготово правилно развитие ... Разбира се, че едно куче трябва да ходи с наморник когато се разхожда в града - първо така е по закон и втори можете да предпазите не някой друг , самото куче от някое дете или човек, които правят необмислени постъпки... На каквото и да е учено едно куче , според мен, когато е предизвикано по някакъв начин то реагира, точно както и хората го правят ... Малките деца са наивни, но напоследък доста агресивни и си позволяват твърде много...Около моя кучо често се събират деца, които го дразнят отвън портата, а той седи от другата страна и ги лае лае , след което обикновено му писва и се прибира, поглеждайки от време на време какво става... Манталитета на много от децата днес е насочен доста погрешно, аз не виждам оправия честно казано, затова си пазете кучетата от подобни ситуации, в които не е виновно то, но накрая така излиза - държавата винаги защитава потърпевшия и като цяло Човека... бъдете внимателни и слагаите наморници на кучетата си когато ги разхождате из града...
User's Signature

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch

#244 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 04:34 PM

Цитат

А как се справяте с всеобщото мнение, че ротвайлерите са много опасни кучета. ......! Защо хората имат толкова лошо мнение за тази порода? Някой има ли обяснение?

Заради безотговорни стопани от тази порода.
Пример: В моя квартал има 2 ротвайлера на еди стопанин,които не са били социализирани и при разходка преди 2 години нападат една жена и гледката е била жестока- кръв и писъци.От тази случка целия квартал гледа моето куче с ужас!А то какво е виновно.Но така става когато си вземат куче хора,които си нямат и понятие от това как се възпитава едно куче,особенно по-сериозна порода.

А относно въпроса на Poohi- когато твоето куче е нападнато от друго , каква е твоята реакция,успокояваш ли го или се държиш така,все едно нищо не се е случило?

#245 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 04:34 PM

Това за децата съм съгласна. И на мен ми се е случвало да минават покрай нас майка с дете и тя да му казва: "Внимавай да не те ухапе кучето." Голяма идиотщина! Все едно ние тези кучета ги разхождаме по улиците за да хапят хората. И от къде разбра, че ще го ухапе?!!
А за закона не съм съгласна. След една разправия в градинката пред блока си направих труда да изровя Закона за ветеринарното дело с най-последните поправки. В него се посочва, че кучетата трябва задължително да са с повод при разходка навън, а когато става въпрос за агресивни такива, то стопаните са задължени да му слагат и намордник. Само в такъв случай.

#246 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 04:43 PM

На въпроса на Морти - По специализираната литература пише, че милването или потупването на кучето е напълно погрешно в такава ситуация, защото кучето не възприема това нещо като утеха, а като похвала за проявения страх. Затова в тези моменти гледам да го отърва от нападателя дори с риск да бъда изпохапана. А той сам търси утеха и защита като ми се бута в краката или застава зад мен.

#247 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 04:54 PM

Да в такава ситуация трябва да се държиш съвсем нормално все едно нищо не е станало!Без милване,успокояване и закриляне.Продължавате си разходката спокойно.

#248 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 25 March 2006 - 10:40 AM

Може ли някой да ми даде интересни линкове с галерии на ротвайлери?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#249 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 12:14 PM

Щ е потърся и ще ти дам линкче! r)
http://images.google...8%26inlang%3Dru

http://images.google...8%26inlang%3Dru

http://images.google....jpg&imgrefurl=

http://www.canycat.c...g%3Dru%26sa%3DN
-задължително виж второто
http://images.google...g%3Dru%26sa%3DN

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ____.jpg (40.95K)
    Брой сваляния: 123

#250 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 25 March 2006 - 07:36 PM

Трябват ми по-скоро снимки на кучета, от които да мога да разпозная (поне по снимка) ротвайлер пет клас от шоу клас...незнам дали се изразявам правилно. Мисля че би-трябвало да има такива снимки в някои по-големи сайтове на породата, но като несъм навътре с породата angelpik Затова и не се обръщам към гугъла, там мога да намеря снимки, но не точно това,което ми трябва.Искам да видя примерно ротвайлера в различните етапи от растежа...и от живота r)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#251 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 05:40 PM

Цитат

Искам да видя примерно ротвайлера в различните етапи от растежа...и от живота r)

Много искаш:))хихи:)) brows l) И на мен ще ми е бъде интересно:)

#252 Потребителят е офлайн   vorros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 11:26 PM

Чета и се мая! bl) bl) bl) oleeee oleeee oleeee oleeee колко много работи трябва да правя и да уча!на мен основния ми проблем за момента е че не мога да дресирам хората от семеиството да ме слушат и да не правят каквото "баба им е казала"всеки си прави каквото иска и горкото куче аз и приятелката ми се опитваме но NNN NNN NNN !ако някои знае някои пиниз как да го научим да пишка и ака на терасата или още по добре навън да каже!сега сме на почти 4 месеца? s) worthy worthy worthy
User's Signature

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)

#253 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 02:55 PM

Цитат

Чета и се мая! bl) bl) bl) oleeee oleeee oleeee oleeee колко много работи трябва да правя и да уча!на мен основния ми проблем за момента е че не мога да дресирам хората от семеиството да ме слушат и да не правят каквото "баба им е казала"всеки си прави каквото иска и горкото куче аз и приятелката ми се опитваме но NNN NNN NNN !ако някои знае някои пиниз как да го научим да пишка и ака на терасата или още по добре навън да каже!сега сме на почти 4 месеца? s) worthy worthy worthy

Здравей Vorros! Аз мога да ти кажа някои хитринки как да научиш 4 месечното си куче да ходи само на балкона. За целта обаче ще трябва да се понакупят някои неща. Има един специален препарат - Puppy Trainer, който се продава по магазините за животни и чиято цел е да привлича обонянието на малкия пикльо (или дрисльо респективно) на точно определеното място. Щом искаш това място да е балкона, то закупи и няколко кучешки памперси (въобще не приличат на бебешките, представляват квадратно парче с найлон отдолу и лигнин отгоре), разположи го там където си определила ти, накапи малко от препарата и да видим дали малкият разбойник (или разбойничка) ще ходят където си искат. Честно казано на нас не ни се удаде възможност да пробваме този метод, защото когато открих и закупих горепосочените неща бяхме пораснали достатъчно и почти ходехме навън (с променлив успех). Въпреки това се надявам, че ще ви свърши работа.

#254 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 03:54 PM

Идва лято, ротовете са късокосмести , но я споделете изпитаните средства срещу кърлежи и бълхи.
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#255 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 04:15 PM

Цитат

Идва лято, ротовете са късокосмести , но я споделете изпитаните средства срещу кърлежи и бълхи.

По-добро нещо от Frontline няма! Е, малко е скъпичко, но е доста ефикасно. Слага се веднъж на 3 месеца. 1super

#256 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 07:34 PM

Малка поправка:))Фронтлайна се слага веднъж на месец-два най-много:)Аз си го слягам всеки месец,заради кърлежите,защото те са си доста по-опасни:)И спя спокойно.

#257 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 07:56 PM

Цитат

Цитат

По-добро нещо от Frontline няма! Е, малко е скъпичко, но е доста ефикасно. Слага се веднъж на 3 месеца. 1super

1super Абсолютно си прав/а! cheers

#258 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 09:02 AM

Цитат

Малка поправка:))Фронтлайна се слага веднъж на месец-два най-много:)Аз си го слягам всеки месец,заради кърлежите,защото те са си доста по-опасни:)И спя спокойно.

Sorry, sorry. Фронтлайна беше на 2 месеца, а Дронтала на 3.

#259 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 06:34 PM

А за пудриТе каква ще кажете?Много е скъп Фронтлайна. a) А от звука на спрея кучо се плаши и се крие, невъзможно е да се напръска. d)
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#260 Потребителят е офлайн   Plami_nikolova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 07:54 AM

Здравейте казвам се Пламена и имам Ротвайлер който много обичам.
Женски и се казва Дита.

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема