Цитат
Здравейте преди месец си купих ротваилер,но изкам да ви попитам за някои неща.
-За калций,колко време трябва да ги пие и попринцип ако ги пие всеки ден трябва ли да почива и колко време .Защото попринцип аз му давам Калций-делис в което състава на една таблетка е:калций 505мг.,фосфор 305мг.,флор 0,875мг.,витамин D3150IU,и на показанието пише че трябв да се почива но не пише след колко време.Не знам тези калций дали са подходяши,кажете вие давате ли им и какви.
Другото нещо което ме интересува колко килограма трябва да е на три месеца.Значи моето сега е 11,50-12.00кг.Дали сме в нормалното защото не знам колко трябв да е, не иска да яде кучешка храна много, много,а само попари.
Кажете на колко време може да се къпят.
Благодари ви много предварително.
Здравей Saiwo. По отношение на калция - Калций Делис е много добър. Дава се всеки ден в продължение на 5 дни по 1 таблетка на всеки 5 кг, а след това 2 дни се почива. Иначе се дава на кучо до края на 10/тия месец и е много важен за него. Така че трябва да бъдеш много постоянен/ нна. Знам, че особено накрая е доста скъпичко да се дават толкова таблетки, ама ако искаш добре гледан кучо, ще трябва да следваш всички съвети за отглеждането му. Ние накрая давахме по 7-8 таблетки на ден, а нашия си ги хрупаше като бонбони без никакъв проблем.
По отношение на теглото - абе не мога да си спомня колко е теглото на ротвайлер за тази възраст. Ако някой друг може да каже, ще бъде добре. В краен случай можеш да попиташ вашия ветеринарен лекар. Той би трябвало да ти каже дали това тегло е нормално за тази възраст или не.
По отношение на храната - и нашия кучо не искаше много, много да яде сухата храна, а сега вече въобще не я поглежда. Давахме му само Роял Канин за бебчовци, ама без много голям успех. В момента сме на 16 месеца и ядем само варено пилешко и нищо друго. Иначе ако искаш здрав и щастлив кучо, ще трябва да свикваш с попарите. Те са нещо нормално за тази възраст. След време той сам ще се откаже от тях. От какво му приготвяш попари? По принцип знам, че е хубаво да се приготвят от консервите Педигри Джуниър. Витамини даваш ли му? Давай му също по едно варено яйце на няколко дни, кисело мляко (в никакъв случай прясно мляко, защото ще се продриска), сирене, извара, опитай плодове и зеленчуци (нашия яде домати, пъпеш, понякога ябълки, но не обича краставица, моркови).
А за къпането - никакво къпане докато не ви разрешат да излизате навън. Иначе колкото по-рядко, толкова по-добре. Можеш от време на време да го забърсваш с мокра кърпа, но не прекалявай с мокренето за да не настинете. Ами, това е. Ако имаш още въпроси, питай. Ще се радвам да съм от полза. Ако мога да отговоря, разбира се! И се надявам тези съвети да ти помогнат.