Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#261 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2006 - 10:48 PM

Цитат

А за пудриТе каква ще кажете?Много е скъп Фронтлайна. a) А от звука на спрея кучо се плаши и се крие, невъзможно е да се напръска. d)

Ползвай Фронтлайн на пипети, не спрей - много лесно се поставя! 1super

#262 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2006 - 09:05 AM

Ланс от развъдник Тишевица- БЕСТ ДЖУНИЪР w) w) w) на ЦАЦИБ Пловдив cheers

Качена снимка

Ланс и Алма w) w) w) и аз:)

Качена снимка

Ланс в парка dribble

Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2006 - 09:09 AM

Ето и Алмичка на преден план,все още малко слаба,след лекарска диета b)

Качена снимка

А това ми е любимата снимка:)Пак от изложбата в Пловдив:)Ланс е невероятен, a e samo na 14 meseca w) w) w) w)

Качена снимка

#264 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2006 - 09:27 AM

Останаха ми очите, страшни кучовци!!Прекрасни стойки, глави, а за краката да не говорим!!Леле, искам двор с ротчета-а-а-а-а! b)
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#265 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 April 2006 - 09:56 AM

Цитат

Здравейте казвам се Пламена и имам Ротвайлер който много обичам.
Женски и се казва Дита.

Здравей Пламена. В този форум сме се събрали все фенове на ротвайлерите. Аз също имам ротвайлер на година и половина (почти). Голям гушко е и се казва Ерк. А твоята красавица на каква възраст е? b)

#266 Потребителят е офлайн   saiwo Икона

Публикувано: 06 April 2006 - 09:04 PM

Здравейте преди месец си купих ротваилер,но изкам да ви попитам за някои неща.
-За калций,колко време трябва да ги пие и попринцип ако ги пие всеки ден трябва ли да почива и колко време .Защото попринцип аз му давам Калций-делис в което състава на една таблетка е:калций 505мг.,фосфор 305мг.,флор 0,875мг.,витамин D3150IU,и на показанието пише че трябв да се почива но не пише след колко време.Не знам тези калций дали са подходяши,кажете вие давате ли им и какви.
Другото нещо което ме интересува колко килограма трябва да е на три месеца.Значи моето сега е 11,50-12.00кг.Дали сме в нормалното защото не знам колко трябв да е, не иска да яде кучешка храна много, много,а само попари.
Кажете на колко време може да се къпят.
Благодари ви много предварително.

#267 Потребителят е офлайн   Kireto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2006 - 04:36 PM

здравейте.Искам да попитам дали някой има някаква информация за болеста "епилепсия" при кучетата (става дума конкретно за един ротвайлер).значи,бащата на мойто куче преди време го бласна камион и оттогава изживява явно стреса и получава епилептични припадаци.Ако някой знае нещо за болеста-има ли някакво (успешно) лечение и мисли че може да ми помогне или наи малкото да ме насочи към някой (КОЙТО щЕ МОЖЕ ДА СЕ БОРИ С БОЛЕСТА) неКА ми пише.
БЛАГОДАРЯ ВИ!

#268 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 April 2006 - 04:54 PM

За епилепсията виж тук

#269 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2006 - 05:04 PM

Цитат

Здравейте преди месец си купих ротваилер,но изкам да ви попитам за някои неща.
-За калций,колко време трябва да ги пие и попринцип ако ги пие всеки ден трябва ли да почива и колко време .Защото попринцип аз му давам Калций-делис в което състава на една таблетка е:калций 505мг.,фосфор 305мг.,флор 0,875мг.,витамин D3150IU,и на показанието пише че трябв да се почива но не пише след колко време.Не знам тези калций дали са подходяши,кажете вие давате ли им и какви.
Другото нещо което ме интересува колко килограма трябва да е на три месеца.Значи моето сега е 11,50-12.00кг.Дали сме в нормалното защото не знам колко трябв да е, не иска да яде кучешка храна много, много,а само попари.
Кажете на колко време може да се къпят.
Благодари ви много предварително.

Здравей Saiwo. По отношение на калция - Калций Делис е много добър. Дава се всеки ден в продължение на 5 дни по 1 таблетка на всеки 5 кг, а след това 2 дни се почива. Иначе се дава на кучо до края на 10/тия месец и е много важен за него. Така че трябва да бъдеш много постоянен/ нна. Знам, че особено накрая е доста скъпичко да се дават толкова таблетки, ама ако искаш добре гледан кучо, ще трябва да следваш всички съвети за отглеждането му. Ние накрая давахме по 7-8 таблетки на ден, а нашия си ги хрупаше като бонбони без никакъв проблем.
По отношение на теглото - абе не мога да си спомня колко е теглото на ротвайлер за тази възраст. Ако някой друг може да каже, ще бъде добре. В краен случай можеш да попиташ вашия ветеринарен лекар. Той би трябвало да ти каже дали това тегло е нормално за тази възраст или не.
По отношение на храната - и нашия кучо не искаше много, много да яде сухата храна, а сега вече въобще не я поглежда. Давахме му само Роял Канин за бебчовци, ама без много голям успех. В момента сме на 16 месеца и ядем само варено пилешко и нищо друго. Иначе ако искаш здрав и щастлив кучо, ще трябва да свикваш с попарите. Те са нещо нормално за тази възраст. След време той сам ще се откаже от тях. От какво му приготвяш попари? По принцип знам, че е хубаво да се приготвят от консервите Педигри Джуниър. Витамини даваш ли му? Давай му също по едно варено яйце на няколко дни, кисело мляко (в никакъв случай прясно мляко, защото ще се продриска), сирене, извара, опитай плодове и зеленчуци (нашия яде домати, пъпеш, понякога ябълки, но не обича краставица, моркови).
А за къпането - никакво къпане докато не ви разрешат да излизате навън. Иначе колкото по-рядко, толкова по-добре. Можеш от време на време да го забърсваш с мокра кърпа, но не прекалявай с мокренето за да не настинете. Ами, това е. Ако имаш още въпроси, питай. Ще се радвам да съм от полза. Ако мога да отговоря, разбира се! И се надявам тези съвети да ти помогнат.

#270 Потребителят е офлайн   saiwo Икона

Публикувано: 07 April 2006 - 08:22 PM

Благодариа ти за отговора Poohi,значи за тези Калций Делис ни ги препорачха нашиат ветеринар и ни каза да пием по една таблетка до 10кг. и после да ги пие по таблетка и половина без почивка,но сам чувала че калциа не е хубаво да се пие постоянно защото спира растежа и затова ви попитах и вие да си кажете как ги давате.А по отношение на витамините никои ништо не ми е казвал че трябва да пие -кажете вие какви давате.

#271 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2006 - 05:39 PM

Това са победителите от Пловдив,кучетата са на 16 месеца производство на развъдник Assassin.Качена снимка

Качена снимка

b) b) b)

#272 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2006 - 09:08 PM

b)

#273 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2006 - 09:33 PM

Цитат

b)

w)

#274 Потребителят е офлайн   vorros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2006 - 10:19 PM

Saiwo да ти кажа с калция не се набутваи има калций ,който струва 9лв 60 капсули всичките вършат една и съща работа този който ти му даваш е овкусен и затова е толкова скъп другия идва по 15ст таблетката!той мисля че е български и се дава на хора!!!схемата за калция е 10дни даваш 10 почиваш-от ветеринар и то в обединена вет клиника Варна!килограмите му са идеални на кучето нашатаа е на 4месеца и е към 16кг!така че ...!ако някои знае от професионална гледна точка да ли са добре кг да каже моля! worthy
User's Signature

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)

#275 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2006 - 09:38 AM

Цитат

Благодариа ти за отговора Poohi,значи за тези Калций Делис ни ги препорачха нашиат ветеринар и ни каза да пием по една таблетка до 10кг. и после да ги пие по таблетка и половина без почивка,но сам чувала че калциа не е хубаво да се пие постоянно защото спира растежа и затова ви попитах и вие да си кажете как ги давате.А по отношение на витамините никои ништо не ми е казвал че трябва да пие -кажете вие какви давате.

Здравей пак, Saiwo! Радвам се, че съм била от полза. За Калция Делис обаче съм направила грешка в дозата. Наистина се дава 1 таблетка на 10 кг., а не както съм ти писала 1 табл. на 5 кг. Просто съм забравила вече как се даваше, защото отдавна минахме този период с калция. От нашия доктор знам, че калция е много важен за костната система на големи кучета като ротвайлерите и трябва да се дава задължително докато са малки. А за витамините - ние давахме на нашия кучо витамини на прах. Добавяхме ги към попарите. Само, че трябва да питам другият ми домашен любимец (т.е. мъжа ми) какви точно бяха, защото не си спомням точното им име. Мисля, че бяха нещо от сорта на SA-72 или нещо такова, но нека първо да проверя и ще ти кажа допълнително. А иначе сега даваме на нашия пухчо бирена мая на таблетки като витамини. Това пак по препоръка на нашия ветеринар. Била много полезна.

#276 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2006 - 09:45 AM

Здравей Joroassassin. Това твои кучета ли са? Ако да, моите поздравления за прекрасните животни. bravoS Кучочците са невероятни красавци! super best Успех и за напред!

#277 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2006 - 04:16 PM

Благодаря,ще ги виждате често по ринговете. b)

#278 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2006 - 09:34 AM

Цитат

Благодаря,ще ги виждате често по ринговете. b)

За съжаление нямам интерес към кучешките изложби и въобще към такъв тип мероприятия. Малко ми е непонятна тази работа. Ако си производител и развъждането ти е бизнес, тогава да, ама ако си частно лице .... Ние наш кучо сме си го взели за другар и член на семейството. Съмнявам се някога да го закарам на изложба въпреки, че много хора казват, че е доста класно куче. Това по никакъв начин не ме мотивира обаче да го помъкна по изложби.

#279 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2006 - 10:03 AM

Цитат

Ако си производител и развъждането ти е бизнес, тогава да, ама ако си частно лице .... Ние наш кучо сме си го взели за другар и член на семейството. Съмнявам се някога да го закарам на изложба въпреки, че много хора казват, че е доста класно куче.

Poohi, без да се обиждаш(не е това целта ми) ,личи си ,че нямаш никаква идея за какво се ходи на изложби и кой може да се явява на изложби:)Не си права, че частните лица няма смисъл или нужда да ходят на изложби,освен,ако не им харесва.Аз например съм частно лице и изобщо не обичам изложбите,но на мен са ми необходими ,ако искам да заплодя накога кучето си с родословно куче ,за да се запази чиста породата и за да има поколението също родословия.Има си закони които се спазват,за да се запази породата. Повярвай ми,ако не ми трябваха задължително 2 оценки от изложби, надали щях да се явявам.Просто изложбите в България са......... пари и връзки:). да ,някои хора не пропускат изложба,за да се хвалят после с титлите си,но ако няма да развъждаш за какво ти е това,освен да си начешиш егото:)
А ако кучето ти няма родословие,колкото и класово да изглежда,нама право да се явява на изложба!

#280 Потребителят е офлайн   kiro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2006 - 01:22 PM

здравеите някои може ли да ми каже как се слага Frontline worthy worthy worthy

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15