Средноазиатска овчарка
Публикувано: 14 October 2006 - 11:07 PM
Тука не става въпрос за елегантност, а лекота на движенията !
Ако имаш желание,чукни ми едно лично и ще те заведа да видиш как се движат 70 кг. Азиати и после ще коментираме. 1super
Публикувано: 14 October 2006 - 11:45 PM
Публикувано: 15 October 2006 - 12:28 PM
Цитат
E Нема Азиатец дето да търчи по цял ден, без да тръчка си върши работата, като лежи на едно място докато пладнуват овцете /защо да се хаби /. Азиата доколкото прочетох е за охрана на стадото, а не да го пасе .Има си чобан за тая работа . Само че ако си направиш труд да се разровиш по сайтовете ще намериш информация, за това как стадото се води само от кучета от място до място с МАКСИМУМ един човек/ако има /. Не съм виждал овца /освен сготвена/ та за това не знам какво става в действителност victoryVVV
хехехе не ме пращаи да гледам нещо на картинка дето го гледам всеки ден на живо
.на това дето гледаш как спинка му викат ,че си пази силите .не сум гледал азиат как охранява стадо но имам овчарски .а как охранява и кога ?-нон стоп затова трябва да е издържливо и да си пази силите .ловните могат да гонят цял ден но и почиват след това два дена овчарските не са така .покраи стадото може да мине много голямо разстояние само ако се пръкне някои като теб,недаиси боже да има сериозна заплаха.нощно време няма да ти разправям какво става ,докато стадото почива ,през половин час се впускат в гората и лаят поне десет минути,тукмо се успокоят и полегнат и пак ,и пак и така до сутринта ,стадото става и пак след него -минават напред ,обикалят покраи него ,чуят нещо подзритрелно и пак маневри ...........абе няма време за сериозна почивка.а работа си има.
......благодаря за разяснението относно работата на азиата ,аз го мислех за бордер коли маи.тези иракските кучета не са ли слабички за охранители при положение че спят само покраи стадото или са от другите?

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 16 October 2006 - 02:12 AM
Публикувано: 16 October 2006 - 08:31 AM
Конкретизирай се! Точно! Кой визираш ?
Ако визираш мен ? Да мога да ти отговоря,точно за какво става на въпрос.
И това ще е последния пост,към теб ! Щот човече се включваш само да се заядеш !
п.с.явно става въпрос за мен, и за кучката която бях купил, от Н.Събев.
1.Кучката, Н.Събев си я откупи обратно. Щот не ми допадна, като екстериор, като поведение, и ред други причини. Реших,че е най удачно, щом не ме кефи да се обадя на Николай и да му предложа ако иска да си я откупи. Все пак той я е произвел. В никакъв случай не става въпрос да искарам някой лев ! Щот приятел имах два кавказеца, които съм ги копувал, гледал съм ги като малки деца, и ги подарих. Само искам да вметна,че Николай, ако не беше проявил интерес нямаше да продам кучката !
2.Явно ми пишеш,за тестовите изпитания в Бъзън?
- Да бях там !
Поканиха ме приятели ! Аз също се обадих на Николай, да питам ако му е неприятно моето присъствие, че няма да отида.
3.Все пак става въпрос за някъкви тестове с Азиати. И ми е интересно да видя,и да се образовам. Ако мога разбира се. Щот нали съм си селянин !
b)
4.Лично аз бях разочарован. Но това си е мое мнение по въпроса!
5.Също така страшно съжалявам, че върнах кучката на Николай ! Поради причини които няма да ги споделя!
п.с.Дано съм задоволил любопитството ти ?
И моля те като пишеш в темата гледай, да е свързана с породата. Стига с тия лични нападки !
Публикувано: 16 October 2006 - 01:11 PM
Публикувано: 17 October 2006 - 06:58 PM
Цитат
Предполагам,доста хора влизат да четат в един форум,за САО.
Мисля,че и ти влизаш.Може и да бъркам.
Искаш моето мнение?Ще ти кажа,аз какво мисля по въпроса.
Тези тестове,проведени в Бъзън,за мен са тестове за служебни кучета!
Не за САО.Тека мисля аз.
Бях първия и втория ден.
1.Прескок,Това не е тест.Тоест,не можеш да изкараш кучета,без подготовка,и да искаш от тях да прескачат по команда която им задаваш за първи път!Просто е невъзможно!Всичко става постепенно.Говоря специално за прескоците.
2.Бягане 10км.за норматив 40 мин.Пълна щуротия!Да караш кучета под 1год.и да ги натоварваш по този начин!Ебава им се мамата на ставите.
А и да вметна и възрастно да е кучето,не е ли тренирало преди това,трудно,даже почти невъзможно да избяга 10км.За норматив.Все едно ти или аз,да избягаме 3км за норматив,без подготовка.Същото е и с прескока!
Втория ден.Иди дойди.Някой от препятствията,може да се случат в реална обстановка(нали вече гледаме азиатите в града)
Но, почнеме ли да изискваме такива тестове,от САО и да се взима под внимание,това в селекционен план,тогава с тези ГЛАДИАТОРИ САО е свършено!
Получава се нова заводска порода незнам как точно да я нареча.Може би МАЛИНОСАО. b)
Но всеки си има правото да прави каквото си пожелае.Но жалко за породата.
За отношението към животните,от някой хора съм възмутен!
bash
Публикувано: 18 October 2006 - 12:04 AM
Публикувано: 18 October 2006 - 08:18 AM
Останете си със здраве! 1super
Публикувано: 18 October 2006 - 09:21 AM
Публикувано: 18 October 2006 - 10:57 AM
Публикувано: 18 October 2006 - 11:09 AM
Публикувано: 18 October 2006 - 11:11 AM
Цитат
а аз нещо не схванах ?
Публикувано: 18 October 2006 - 08:34 PM
Никому неизвестния Власенко или трябва да си скъса дипломата или да дойде на платени уроци зад музея"Земята и хората" да погледа ВИСША дресура.
За първи път може да се съгласим със Sladur и да се постави въпроса за хуманно отношение към животните, защото да си утрепеш собственоръчно кучето с лопата е признак на голямо мъжество.
С уважение Ицето и Иво
Публикувано: 18 October 2006 - 08:47 PM
нали искахте да гледате, дадох ви линк да видите, ако искате гледайте ако не искате недейте.
Аз като лайк тема САО, разбрах каква е целата на тестовете вие като курифей в областа не можате да сванете за какви тестове става дума. l) l) l)
приятно реване, повече никакви линкове, от мен.
Публикувано: 19 October 2006 - 10:03 AM
Публикувано: 19 October 2006 - 02:05 PM
Цитат
О да, а високите препятстия се преминават от кучето чрез бесене n) Това е най-правилния метод написан в дебелите книги и практикуван от всички големи треньори на кучета!
Никой ли не вижда нищо странно в линковете на Фейс или просто не ви се коментира? То и на мен не ми се коментира, ама не можах да се сдържа, след репликата на Хари.
Ти поне, Хари, посещаваш клуб за обучение на кучета и си мисля, че би трябвало да направиш разликата?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com