Средноазиатска овчарка
Публикувано: 26 February 2008 - 11:52 PM
За МадМакс:
Ей тук се издаде, че много теоретично гледаш на нещата. ;)
Питай хора, които си гледат псетата при подобни условия (които не са странни, не знам защо трябваше толкова да ги уточняваме) какво става в подобни случаи.
Друг пример е с котки.
Излишно беше да пояснявам, че става въпрос за НЕПОЗНАТИ...
Според мен "натрапникът" ако е в двора, то според азиата, той вече е в нарушение. Ако успее да го прогони - хубу. Но ако оградата го спре.... :ribok:
Питай хора, които си гледат псетата при подобни условия (които не са странни, не знам защо трябваше толкова да ги уточняваме) какво става в подобни случаи.
Друг пример е с котки.
Според мен "натрапникът" ако е в двора, то според азиата, той вече е в нарушение. Ако успее да го прогони - хубу. Но ако оградата го спре.... :ribok:
Публикувано: 26 February 2008 - 11:56 PM
Цитат
За МадМакс:
Следвам логика според придобити знания и опит. ;D
;)
Нямам нито двор, нито ограда.
"Инак ако въпроса ти касае как аз БИХ ИСКАЛА да се държи кучката ми в мое отсъствие, на моя територия, която е оградена.."
Но може да експериментирам някой ден със скрита камера, ако ми се отдаде подобна възможност.. ;D
Цитат
?
Цитат
Какво според теб трябва да е поведението на породен азиат ако в двора влезе друго животно:
;)

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 27 February 2008 - 01:23 PM
:o
Да,и аз имам брат и сестра азиати или алабай,както им викат и трябва да ги заплодя!
Че изоставам от другите "развъдчици",по пройзводство и ГЕНИАЛНИ ХРУМВАНИЯ! :huh:
Да,и аз имам брат и сестра азиати или алабай,както им викат и трябва да ги заплодя!
Че изоставам от другите "развъдчици",по пройзводство и ГЕНИАЛНИ ХРУМВАНИЯ! :huh:
Публикувано: 27 February 2008 - 06:46 PM
Мирко,не се ебавай с мен за бъркането в устата на кучето,защото в следващия си пост признаваш,че твоите кучета не ти дават да ги доближаваш.Или е шега?
А Бурлай е при мен от година и половина,тренирам го и го използвам за тестове,а по въпроса за хапчетата ако се замислиш малко,мога да му ги дам и в парче наденица.Още повече той не дава и на собственика си да му бърка в устата.
Един пример-преди няколко години на изложба на Български овчарски кучета най-хубавото куче за мен беше дисквалифицирано,защото не даваше да му се пипа в устата,а съдията си сваляше очилата и с рамката им докосваше зъбите на останалите кучета.А аз не искам да имам такова куче,всеки да му бърка в устата и в гъза.
Поздрави!
А Бурлай е при мен от година и половина,тренирам го и го използвам за тестове,а по въпроса за хапчетата ако се замислиш малко,мога да му ги дам и в парче наденица.Още повече той не дава и на собственика си да му бърка в устата.
Един пример-преди няколко години на изложба на Български овчарски кучета най-хубавото куче за мен беше дисквалифицирано,защото не даваше да му се пипа в устата,а съдията си сваляше очилата и с рамката им докосваше зъбите на останалите кучета.А аз не искам да имам такова куче,всеки да му бърка в устата и в гъза.
Поздрави!
Публикувано: 27 February 2008 - 08:02 PM
Цитат
Мирко,не се ебавай с мен за бъркането в устата на кучето,защото в следващия си пост признаваш,че твоите кучета не ти дават да ги доближаваш.Или е шега?
Шега беше... ;D
Цитат
А аз не искам да имам такова куче,всеки да му бърка в устата и в гъза.
Поздрави!
Поздрави!
И аз не искам ВСЕКИ да може.
Но собственикът ТРЯБВА да може.
Цитат
.....а по въпроса за хапчетата ако се замислиш малко,мога да му ги дам и в парче наденица.
Може, може и в много други храни (наденица не даваме...)
За тези които не им дават да им отварят устата... ;)
Неслучайно обясних, че НАРОЧНО е хубаво да им ги даваме така - не само за да ги обезпаразитим, а и да си увеличим контрола върху тях.
Поздрави и на теб!
Публикувано: 28 February 2008 - 08:51 AM
Цитат
За МадМакс:
Друг пример е с котки.
Друг пример е с котки.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 28 February 2008 - 10:29 AM
Цитат
Цитат
За МадМакс:
Друг пример е с котки.
Друг пример е с котки.
Браво Златине! Евала! Събрахте се!
;D

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 28 February 2008 - 11:09 AM
Породата си има клуб и абревиатурата му е БРКСАО. Той членува в БРФК, а от там и в Световната Федерация FCI. Хорицата, които не са в тези организации май доста ги сърби. Но не е голяма беля . Тези мънички хорица си джафкат, а породата си върви, което е видно и от форума и от развъждането и от племенната книга и от родословията валидни в цял свят и от и от изложбите и от цялата дейност на клуба. А вие дами и господа с какво ще се похвалите освен със снимки правени действително сръчно и с подбрани ракурси щом успяват да изкарат някои съвсем не толкова значителни екземпляри в доста неочаквано добра светлина.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!