Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 February 2008 - 02:26 PM

http://dog.bg/forum/...pic,9177.0.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#102 Потребителят е офлайн   elifromdg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 February 2008 - 07:50 PM

Хайде да помислим малко преди да пишем, да не цитираме постове от преди 8 месеца и да не се заяждаме с другите потребители.

Мод

#103 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 07:46 PM

Тук, надявам се, е мястото да похваля един зоомагазин в Пловдив. Не знам какъв е адреса или името му, но мои приятели бяха там. Най - добрата ми приятелка била да вземе хамстери за гаджето си от там. Като влезнала видяла едно голдънче в клетка... НО (!) имало талаж и той бил чистичък, имало панички с вода и храна, а продавачката дори позволила да погали въпросното мъниче. То било много радостно и скачало и я близало... Като се заговорили жената казала на приятелката ми, че вечер го прибирала със себе си у тях и даже като си тръгвала Милена (приятелката ми) понеже нямало други хора и жената извела кучето на разходка (той магазина е до градската градина). Незнам до колко е вярно, но ако пък е истина е наистина  похвално! :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:09 PM

Цитат

Тук, надявам се, е мястото да похваля един зоомагазин в Пловдив. Не знам какъв е адреса или името му, но мои приятели бяха там. Най - добрата ми приятелка била да вземе хамстери за гаджето си от там. Като влезнала видяла едно голдънче в клетка... НО (!) имало талаж и той бил чистичък, имало панички с вода и храна, а продавачката дори позволила да погали въпросното мъниче. То било много радостно и скачало и я близало... Като се заговорили жената казала на приятелката ми, че вечер го прибирала със себе си у тях и даже като си тръгвала Милена (приятелката ми) понеже нямало други хора и жената извела кучето на разходка (той магазина е до градската градина). Незнам до колко е вярно, но ако пък е истина е наистина  похвално! :yahoo:

Мислиш, че е редно 1,5 -2 месечно куче да прекарва дните си в (макар и) чиста клетка?  :-
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#105 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:36 PM

Цитат

и жената извела кучето на разходка

... и дали е имало всички необходими ваксини за да тръгне по разходки? :(

#106 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:54 PM

Е прави сте, ама то пък няма пълно щастие. Може и да не е точно както трябва, но смятам, че е някакъв напредък. Така си мисля аз де, не че нещо разбирам...
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2008 - 10:35 PM

Незнам дали на този линк тук му е мястото и моля,ако не е мод да го премести,но аз вече изглупявам от наглостта и безочието на хората.Регистрирали си фирмичка и вече Първият лицензиран вносител на породисти кучета в България :huh:

http://dog-suki.dir....ph...c0d31dcd8

#108 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 10:45 PM

Цитат

Незнам дали на този линк тук му е мястото и моля,ако не е мод да го премести,но аз вече изглупявам от наглостта и безочието на хората.Регистрирали си фирмичка и вече Първият лицензиран вносител на породисти кучета в България :huh:

http://dog-suki.dir....ph...c0d31dcd8
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2008 - 10:50 PM

кое е чисто???ами тези стърготини от които произлизат какви ли не инфекции при бебетата?това си е абсолютно същото както зоомагазин или борса.как може да се лъже за лиценз-ами те всички магазини и зооборси са регистрирани и плащат данъци-имат лицензи.Божеее какво ли вече не измислят за да лъжат хората.
Нека мод изтрие линка,съгласна съм,че това е реклама за тях.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#110 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 March 2008 - 04:44 PM

Така е - повечето магазини са лицензирани и законни, така да се каже, но това не ги прави добри като условия за животните и не вярвам някой магазин да спазва точно изискванията, които им се поставят...или поне аз не знам такъв....А това наистина е по-добре от аквариумите, но кученцата пак живеят в талаж, пак са много на куп и пак са в малки пространства.....разликата с другите зоомагазини не е голяма....
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 03:50 PM

Не знам, но си мисля че колкото и да се говори хората пак ще си купуват кученца от зоомгазините, без ваксини и ще има още излъгани и страдащи хора... Де да имаше начин този "бизнес" да спре от раз, ама на... няма за съжаление... :(
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2008 - 02:19 PM

И аз мисля така...до като не се изкажат публично и пред наистина голяма аудитория причините, поради която не трябва да се купува от там, за съжаление това ще продължава....а всеки може да се подлъже особенно като види сладката муцунка на витрината да го гледа с молещ поглед...
А и искренно се надявам закона да влезе в сила и да се спрат продажбите на кучета и котки в зоомагазините....То борсите пак ще ги има, но там поне не ги затварят по аквариуми...не че са по добри, но поне това липсва....А и не всеки има пари за куче с родословие и именно заради това ще има търсене на по-евтинко, а щом има търсене ще има и предлагане....
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2008 - 04:10 PM

Ето от къде идват кучетата в зоомагазините, в "лицензираните" борси и т.н.
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 12:53 PM

Аз искам да кажа/напиша нещо и се надявам да ме разберете правилно. Не е оправдание, а самата истина. Интересно ще ми е да прочета и Вашите коментари. Преди две години и половина, за Коледа приятелят ми искаше да ми вземе кученце. Беше преровил обявите и на една му бяха отговорили, че имат чихита.
До тогава имахме 2 драатхара и едно гонче на 9, 3 и 2 години. Ловджийските кучета, обаче се купуват от колеги ловджии обикновено или ловното дружество казва кой в момента има хубави бебета и ви свързва. та идеята ми беше, че грам нямахме представа от къде трябва да си купя куче. Дори, когато чуех "развъдник" си представях малки клетчици с натъпкани кучове, които раждат на конвейр.

Не, не съм тъпа. Просто съм била мнооооооооого неосведомена. Тогава и нямах интернет, а и изобщо съм нямала такова отношение към глобалния свят, че да се сетя да отида в някой интернет клуб и да се поинтересувам.

На там няма да Ви казвам как се разви историята. Вие се сещата. Трябваха ми две години, за да ми мине изобщо мисълта за друго куче през главата. /между другото ветовете такава причина за смърта на мъника измислиха, че аз бях убедена, че аз съм виновна за случилото се. През тези 2 години се чувствах изключително неспособна да се грижа за куче, камо ли за дете/

Е, и в крайна сметка, престрашихме се отново да си вземем кученце. ПАК ОТ БОРСА, защото тъпо звучи, но не знаех, че такива неща се случват.

За щастие, обаче Майки си е жив и здрав, но той е изключение. А и го взех 15 минути след като го бяха докарали.

Е, откакто открих дог.бг, НЕ БИ МИ МИНАЛО И ПРЕЗ УМА да направя пак такова нещо.

Знам, че много ще ме укорявате, но поне за миг, си помислете, че има много неинформирани хора и те имат нужда от съвет.

Знам и друго, което ще кажете: и двата пъти не съм била готова за куче, щом не съм проверила всичко. и ще бъдете може би прави.

Но мога да ви кажа друго. откакто съм го взела в ръце съм най-отговорният стопанин в света. за него се полагат грижи денонощно. дори не го оставям сам за минутка, за да не се чувства самотен или изоставен. При най малкото неразположение тичам на вет. може би е прекалено, но това е резултата от това, което се случи на предишното.

Разказвам всичко това, защото до някаква степен, така ви давам профила на хората, които купуват от зоомагазините. може би не го правят само от мазохизъм
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 01:05 PM

Повчето неща, които знам сега, са научени от тук, в двете години четене на форума.
Всеки е правил грешки и аз съм правила доста тъпотии в годините на гледане на животни.
Идеята е информацията, която има тук да бъде полезна и да предпази хората от бъдещи грешки.
Нападани биват предимно хората, които първо питат, а после, въпреки инфомацията, която им се предлага отново правят грешка/глупост.
А най-зле съм настроена към тези, които въпреки всичко продължават грешната практика. Например разпитват предварително, полсе все пак си взимат животно от незнайно къде и после го и размножават, губят, предават на непоходящ стопанин (ако е за осиновяване), гледат зле...  :-
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 01:09 PM

Така съм НАПЪЛНО съгласна.
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   *Svetleto* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 10:32 PM

След загубата на миналото ми любимо кученце-пуделчето Лора...дълго време влизах в този форум, търсех отговори на някои въпроси, тук се породи желанието ми пак да имам куче. Реших да не рискувам и да не купувам от зоо магазин или борса, наистина рискът е огромен, на никой не преподъчвам! И какво стана! Един приятел на сестра ми й обеща, че ще докара от развъдник в чужбина пуделче, за да ни подари. Е, уж на шега беше всичко, но един ден просто ми донесоха кученцето до дома!  :o Аз не можех да му се нарадвам, такава красота беше на 2 месеца, като играчка! Казаха, че има микрочип и че е от развъдник в Унгария, майка му била някаква пуделка, която печелила много награди през 2002 някъде...Казвала се Тина май...Е, голямо хвалене беше, но нещо ме съмняваше. Пиша аз в търсачките "продавам пудели" и какво да видя! От 2 седмици преди да получа кучето, обява в Интернет. На нея има нещо като зооборса на кученца-бебета, внесени уж от чужбина, които се продават. Моя Лео беше сред тях  :o Ето снимката:

Качена снимка
http://img166.images...pi...7njo3.jpg

#118 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 01:23 PM

Поредната случка.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 April 2008 - 11:27 AM

имам зоомагазин, но в него нямам и няма да имам кучета и котки, аз процедирам така- идва клиент, търси куче, дава капаро, аз избирам от няколко продавача и оглеждам животинките, след което ги свързвам продавач купувач и взимам процент. или ги гледам в къщи с достатъяно снимки на родители и къде е живяло. за мойте кучета аз представям родословни справки на родители, оглед на място, снимки от заплождане и протокол.  мисля че така е по правилно, а и много хора си изпатиха от  зоомагазини,.
User's Signature

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org

#120 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 12:37 PM

Цитат

имам зоомагазин, но в него нямам и няма да имам кучета и котки, аз процедирам така- идва клиент, търси куче, дава капаро, аз избирам от няколко продавача и оглеждам животинките, след което ги свързвам продавач купувач и взимам процент. или ги гледам в къщи с достатъяно снимки на родители и къде е живяло. за мойте кучета аз представям родословни справки на родители, оглед на място, снимки от заплождане и протокол.  мисля че така е по правилно, а и много хора си изпатиха от  зоомагазини,.
Ами ... ти пак продаваш кучета от зоомагазин? Има ли значение, че не ги гледаш ти, а само ги препродаваш? Пак стимулираш схемата.
User's Signature

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема