Бях излъгана от зоомагазин
Публикувано: 22 May 2008 - 01:21 PM
Публикувано: 22 May 2008 - 01:22 PM
Публикувано: 22 May 2008 - 01:59 PM
Цитат
Хъски е :) имаме снимки но не са качествени, когато направим хубави ще ги кача.
Редика- предлагам да се направи списък от този сорт:
Лекари:
примерно д-р Еди кой си, еди си къде е кабинета му, отзив
Магазини:
Примерно по-специфични неща- храни от определен вид, места с добри цени, описание
Развъдници:
Погледнах темата с клубовете и т.н., но ще е хубаво да включим колкото се може повече места...
Черен списък:
Мисля че името си е ясно. Къде не трябва да се купуват неща, лекари които претендират да са специалисти, но всъщност не са и все такива неща, за да може нов стопанин да се оприентира по-добре в избора си.
Публикувано: 22 May 2008 - 02:16 PM
Имаше идея и в една друга тема да се направи и нещо подобно за риска от закупуване на животно от зоомагазин, която да е на централно място и всеки бъдещ собственик да може да прочете за риска който поема, но не знам какво стана...
При всички положения ще е чудесно да има нещо като "справочник" за основни неща...а вече ако някой се интересува по-подробно или иска да коментира да си търси из темите.... :)
Публикувано: 22 May 2008 - 02:58 PM
Цитат
да съгласна съм. но тези в магазините ги продават на цените на развъдниците. там е проблема. а след седмица две кученцето ти умира я от парвовироза, я от гана
Публикувано: 22 May 2008 - 03:11 PM
Цитат
Малко ли са животинките по улицата, които се нуждаят от грижи? Излизаш и си намираш душица, която ще ти бъде толкова предана за това, че си я спасил от улицата и апатията на хората, ще ти даде цялата си любов без да очаква нищо от теб! Защо е нужно да си купиш куче от зоомагазин - нито здравето , нито произхода е ясен само даваш пари на някой , който злопотребява с живота на невинни душици!
Публикувано: 22 May 2008 - 03:20 PM
така,че за какво говорим изобщо,всеки има право на избор откъде ще си вземе любимеца,не мисля че съм по лош стопанин от някой който отглежда куче с родословие. негативизма към хора с куче от зоомагазин се усеща много ярко в този форум.лек и спокоен ден
Публикувано: 22 May 2008 - 03:24 PM
Публикувано: 22 May 2008 - 04:03 PM
Цитат
така,че за какво говорим изобщо,всеки има право на избор откъде ще си вземе любимеца,не мисля че съм по лош стопанин от някой който отглежда куче с родословие. негативизма към хора с куче от зоомагазин се усеща много ярко в този форум.лек и спокоен ден
Смяташ ли че не е хуманно да прибереш куче от улицата??? Произхода на кучето се знае само от родословие, а такъв документ от зоомагазни едва ли ще намериш... Единствената причина НИКОГА да не препоръчам купуването на куче от зоомагазин е че сама съм си патила от такова нещо, а за жалост не съм единствената... Дано да нямаш прблеми с твоя любимец, за мен кучето си е куче - с или без родословие все си ги обичаме, но когато някой кретен злопотребява именно с тази любов към животните аз отказвам да му съдействам!!!
Публикувано: 22 May 2008 - 04:09 PM
Публикувано: 22 May 2008 - 09:13 PM
Цитат
Нещо не си разбрала добре... негативизма не е към хората, които по някакви причини са си взели кученце... от където и да е. Негативизма е към зоомагазините, като места за продажба на живи животни. Освен това злоупотребите, които се правят там са вече пословични. Това, че някой може да е извадил късмет и кученцето му да е живо и здраво си е чист късмет, без претенции за някакъв доказан произход в повечето случаи. :-
Да си вземеш кученце от такова място е неприемливо за нас, защото първо даваш доста пари за нещо, което не се знае какво е и дали е здраво, и второ освобождаваш място за следващия нещастник в клетката, на гърба на който, някой си върти бизнес.
Иначе, дай боже кучетата взети от такива места, да са поне здрави и добре гледани.

JulyVell Siberians
Публикувано: 22 May 2008 - 09:21 PM
Цитат
Цитат
Нещо не си разбрала добре... негативизма не е към хората, които по някакви причини са си взели кученце... от където и да е. Негативизма е към зоомагазините, като места за продажба на живи животни. Освен това злоупотребите, които се правят там са вече пословични. Това, че някой може да е извадил късмет и кученцето му да е живо и здраво си е чист късмет, без претенции за някакъв доказан произход в повечето случаи. :-
Да си вземеш кученце от такова място е неприемливо за нас, защото първо даваш доста пари за нещо, което не се знае какво е и дали е здраво, и второ освобождаваш място за следващия нещастник в клетката, на гърба на който, някой си върти бизнес.
Иначе, дай боже кучетата взети от такива места, да са поне здрави и добре гледани.
Да. И с теази хора никой не се държи негативно, до момента, в който не започнат да ни обясняват разпалено как всъщност това не е толкова лошо. Не разбирам желанието им публично да оправдаят грешката си и да си самозамажат очите.
Нормално - не знаеш, не си се интересувал, не си питал. Но като попаднеш на тези теми, опитай да разбереш.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 May 2008 - 09:43 PM
аз лично ако имах възможност и пространство бих закупил всички кучета от близкия зоомагазин,за мен това е хуманно,ще съм спокоен,че ще са на по добро място,а не да го оставя на произвола на съдбата и по този начин да си мисля и същевременно да си успокоявам съвеста,че като не купуваме куче от зоомагазин,тази търговия някога ще спре,което е абсурдно,винаги ще има такива места.
Huskypower ,пиши ми в мъжки род ;D
Публикувано: 22 May 2008 - 09:53 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 22 May 2008 - 11:34 PM
То така разправят и за боклука - ми, кво ако си хвърля боклука, то и без това всички цапат...
Скорпион не е читател, той е писател - дошъл е, хвърлил е едно око, па е написал нещо. Жалко за спама в хубавата тема. Като види човек такива последни мнения и няма да се зачете във важната информация.
Публикувано: 23 May 2008 - 12:49 AM
35 кученца спрени на границата
Избора е ваш.