Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#161 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 May 2008 - 01:21 PM

оффтопик: Буш, харесва ми подписа ти! Много точно казано.

#162 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2008 - 01:22 PM

Онзи ден пак се опитаха да ми продадат 4 месечен померан. проблемът беше, че размерите му бяха като на едногодишен. Джънки, нали се сещаш когато това кученце порасне на какво ще прилича. все пак ми е много интересно да разбера каква порода е твоето мъниче
User's Signature

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2008 - 01:47 PM

Jynkie какво точно имаш предвид да се включи в този списък?
User's Signature

Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 01:59 PM

Цитат

Онзи ден пак се опитаха да ми продадат 4 месечен померан. проблемът беше, че размерите му бяха като на едногодишен. Джънки, нали се сещаш когато това кученце порасне на какво ще прилича. все пак ми е много интересно да разбера каква порода е твоето мъниче

Хъски е :) имаме снимки но не са качествени, когато направим хубави ще ги кача.

Редика- предлагам да се направи списък от този сорт:

Лекари:

примерно д-р Еди кой си, еди си къде е кабинета му, отзив

Магазини:

Примерно по-специфични неща- храни от определен вид, места с добри цени, описание

Развъдници:

Погледнах темата с клубовете и т.н., но ще е хубаво да включим колкото се може повече места...

Черен списък:

Мисля че името си е ясно. Къде не трябва да се купуват неща, лекари които претендират да са специалисти, но всъщност не са и все такива неща, за да може нов стопанин да се оприентира по-добре в избора си.

#165 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2008 - 02:16 PM

Jynkie мда...мисля, че ще е от полза. Аз съм съгласна и ще се включа с мнения в един такъв списък, но има един малък проблем - все пак сме хора, а от там и всеки от нас има хора, които са му приятни и такива, които не са...съответно (специално за лекарите) една такава тема крие риска да бъде оплют или прехвален лекар, който не го заслужава. За това може би за ветеринарите не е много подходящо да бъдат в този списък, но за другите неща може би ще е от полза. Въпреки че има доста писано, но човек трябва доста да се разрови за да намери това което търси, а в една тема да се резюмират всички неща ще бъде полезно според мен.
Имаше идея и в една друга тема да се направи и нещо подобно за риска от закупуване на животно от зоомагазин, която да е на централно място и всеки бъдещ собственик да може да прочете за риска който поема, но не знам какво стана...
При всички положения ще е чудесно да има нещо като "справочник" за основни неща...а вече ако някой се интересува по-подробно или иска да коментира да си търси из темите.... :)
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   skorpion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 02:55 PM

не всеки има възможност да си купи куче с родословие и да го води по изложби.някой хора просто искат да си имат домашен любимец,да го обграждат с любов,грижи и т.н.

#167 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 02:58 PM

Цитат

не всеки има възможност да си купи куче с родословие и да го води по изложби.някой хора просто искат да си имат домашен любимец,да го обграждат с любов,грижи и т.н.

да съгласна съм. но тези в магазините ги продават на цените на развъдниците. там е проблема. а след седмица две кученцето ти умира я от парвовироза, я от гана
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 03:11 PM

Цитат

Малко ли са животинките по улицата, които се нуждаят от грижи? Излизаш и си намираш душица, която ще ти бъде толкова предана за това, че си я спасил от улицата и апатията на хората, ще ти даде цялата си любов без да очаква нищо от теб! Защо е нужно да си купиш куче от зоомагазин - нито здравето , нито произхода е ясен само даваш пари на някой , който злопотребява с живота на невинни душици!

#169 Потребителят е офлайн   skorpion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 03:20 PM

аз го чувсвам за по хуманно,това си е лично мое мнение,не натоварвам никого с него,тази душица която е имам е здравословно добре и произхода му го знам и излезна точно такава порода за каквото е купено.
така,че за какво говорим изобщо,всеки има право на избор откъде ще си вземе любимеца,не мисля че съм по лош стопанин от някой който отглежда куче с родословие. негативизма към хора с куче от зоомагазин се усеща много ярко в този форум.лек и спокоен ден

#170 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 03:24 PM

ама и моето е от зооборса, за мен обаче е най прекрасното, невероятно и обличливо куче на света. само че ме одрусаха една камара пари, а кученцето по чудо е живо и здраво, тъй като на 40 дни беше в един кашон с още един куп кучета. просто късно открих дог.бг
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:03 PM

Цитат

аз го чувсвам за по хуманно,това си е лично мое мнение,не натоварвам никого с него,тази душица която е имам е здравословно добре и произхода му го знам и излезна точно такава порода за каквото е купено.
така,че за какво говорим изобщо,всеки има право на избор откъде ще си вземе любимеца,не мисля че съм по лош стопанин от някой който отглежда куче с родословие. негативизма към хора с куче от зоомагазин се усеща много ярко в този форум.лек и спокоен ден

Смяташ ли че не е хуманно да прибереш куче от улицата??? Произхода на кучето се знае само от родословие, а такъв документ от зоомагазни едва ли ще намериш... Единствената причина НИКОГА да не препоръчам купуването на куче от зоомагазин е че сама съм си патила от такова нещо, а за жалост не съм единствената... Дано да нямаш прблеми с твоя любимец, за мен кучето си е куче - с или без родословие все си ги обичаме, но когато някой кретен злопотребява именно с тази любов към животните аз отказвам да му съдействам!!!

#172 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 04:09 PM

За и против зоомагазини и борси-това е някакъв вечен спор ;D
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#173 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 06:09 PM

Всъщност не е изобщо вечен спор, всеки който си е патил от подобна безумщина е наясно, че куче от зоомагазин НЕ СЕ КУПУВА!!! :huh:

#174 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2008 - 09:13 PM

Цитат

негативизма към хора с куче от зоомагазин се усеща много ярко в този форум.лек и спокоен ден

Нещо не си разбрала добре... негативизма не е към хората, които по някакви причини са си взели кученце... от където и да е. Негативизма е към зоомагазините, като места за продажба на живи животни. Освен това злоупотребите, които се правят там са вече пословични. Това, че някой може да е извадил късмет и кученцето му да е живо и здраво си е чист късмет, без претенции за някакъв доказан произход в повечето случаи.  :-
Да си вземеш кученце от такова място е неприемливо за нас, защото първо даваш доста пари за нещо, което не се знае какво е и дали е здраво, и второ освобождаваш място за следващия нещастник в клетката, на гърба на който, някой си върти бизнес.
Иначе, дай боже кучетата взети от такива места, да са поне здрави и добре гледани.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 May 2008 - 09:21 PM

Цитат

Цитат

негативизма към хора с куче от зоомагазин се усеща много ярко в този форум.лек и спокоен ден

Нещо не си разбрала добре... негативизма не е към хората, които по някакви причини са си взели кученце... от където и да е. Негативизма е към зоомагазините, като места за продажба на живи животни. Освен това злоупотребите, които се правят там са вече пословични. Това, че някой може да е извадил късмет и кученцето му да е живо и здраво си е чист късмет, без претенции за някакъв доказан произход в повечето случаи.  :-
Да си вземеш кученце от такова място е неприемливо за нас, защото първо даваш доста пари за нещо, което не се знае какво е и дали е здраво, и второ освобождаваш място за следващия нещастник в клетката, на гърба на който, някой си върти бизнес.
Иначе, дай боже кучетата взети от такива места, да са поне здрави и добре гледани.

Да. И с теази хора никой не се държи негативно, до момента, в който не започнат да ни обясняват разпалено как всъщност това не е толкова лошо. Не разбирам желанието им публично да оправдаят грешката си и да си самозамажат очите.
Нормално - не знаеш, не си се интересувал, не си питал. Но като попаднеш на тези теми, опитай да разбереш.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#176 Потребителят е офлайн   skorpion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 09:43 PM

хора по спокойно не се палете,всеки си има мнение,живеем в свободна държава,всеки прави това ,което смята,че е правилно.
аз лично ако имах възможност и пространство бих закупил всички кучета от близкия  зоомагазин,за мен това е хуманно,ще съм спокоен,че ще са на по добро място,а не да го оставя на произвола на съдбата и по този начин да си мисля и същевременно да си успокоявам съвеста,че като не купуваме куче от зоомагазин,тази търговия някога ще спре,което е абсурдно,винаги ще има такива места.
Huskypower ,пиши ми в мъжки род ;D

#177 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 May 2008 - 09:53 PM

Понеже тази тема е "доста чувствителна" да уточня, че не се заяждам, но имам един въпрос към теб, skorpion, хипотетично ако купиш кучетата от един магазин, същия дали ще остане без "жива стока", незареден дълго време?
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#178 Потребителят е офлайн   skorpion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 10:13 PM

здравей dmm ,винаги ще има такива места и в по горния си пост го бях написал,естествено ,че ще има нови попълнения.
дали ще купуваме или не от зоомагазина той винаги ще съществува,но да се надяваме с по здрави кучета занапред-това имах предвит!

#179 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 May 2008 - 11:34 PM

ДММ, то така разправят и за интензивното стопанство - ми, кво ако бойкотирам месото, произведено по тази технология, те пак ще ги дерат живи...
То така разправят и за боклука - ми, кво ако си хвърля боклука, то и без това всички цапат...

Скорпион не е читател, той е писател - дошъл е, хвърлил е едно око, па е написал нещо. Жалко за спама в хубавата тема. Като види човек такива последни мнения и няма да се зачете във важната информация.
User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 May 2008 - 12:49 AM

Борсите за кучета трябва да престанат да съществуват. И тук не става дума за здрави или болни кучета, а защото самите борси са зло. Те не създават нищо. Продават ви една мечта. Те дори и не продават, продават породите, името продава. Хъски - еди колко си лева, йорки - друга цена, пекинез - друга ... и така. А тези породи се създават и поддържат именно от развъдчиците. Ако вие днес знаете как изглежда хъски, то не е защото тази порода се е продавала в зоомагазини, а защото поколения наред хора са прегърнали благородната идея да развъждат тези кучета, да водат племенна книга, да описват всяка връзка, да градят в името на кучето, за да го запазят и предадат на следващите любители. За какви борси става дума въобще ? За това, че някой си посредник е изкупил на килограм кученцата от някой пазар и ви ги продава за порода ? Задайте си елементарния въпрос - защо тези зооборси не продават улични кученца, без порода ? Те не са ли кученца, нямат ли право на живот и добри стопани ? А, те са безпородни, горките, не приличат на никой порода и не са интересни на търговците. Не струват пари !!! Не защото кученцата не струват, а защото вие не давате пари за тях !!! Защо вие, хората, които обичате толкова кучетата искате да има нещо, което е лошо за кучето ? Защо искате то да страда, да ражда на 6 месеца единствено и само заради идеята да има кученца, бройка, без значение какви са ? Знаете ли каква е смъртноста при тези малки ? От 35, заловени на границата за износ за Турция оцеляха еденици, и то при лекарски грижи и надзор ! Докато стигнат до витрините, пред които се умилявате, умират десетки.  Какъв е смисъла на всичко това ? Да се запази породата ? Не разбира се, породите се пазят от хората, посветили на кучетата живота си. Те я пазат. А вие сами избирате на чия страна да бъдете - на страната на кучето и породите или на страната на търговците.

35 кученца спрени на границата

Избора е ваш.

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема