Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#701 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 December 2006 - 03:59 PM

twoofo, naistina niama problem 3a ra3hodkite.
колкото до родословията и родителите на нашите кучета: Маиката е от Франция но сега е тук в Бг и тук е заплодена от един мъжкар чиито произход е от Сърбия и е с добро родословие. Собственика му е един от големите "кучкари" в Бг и по принцип взима само добри кучета. Та нашите кучета, Неро, Тангра Хан и Аро, са от първото раждане на тази женска която е на 3,5 години. в по-предни страници zyzy е пуснала линк със снимки където може да я видиш . Аз от 4 години се занимавам изключително с тази порода защото напълно покрива всичките ми представи и изисквания за куче. Просто съм се вманиачил, като всеки който се е докоснал до породата. Смятам, че тази женска е много добра и не мисля, че в Бг има по-хубава за момента. Ако те интересува можем да те свържем със собственика и да се включиш в следващо кучило. Няма да сбъркаш. А, щях да забравя, майката се казва Тера и папката с нейните снимки в линка на zyzy е озаглавена така.

#702 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 December 2006 - 04:05 PM

Chilly, извинявайте за въпроса - все пак кученцата имат ли родословие или нямат ? Просто ... съвет, ако може - направете всичко възможно, за да имат. Породата е млада, сега навлиза в България и ще има много фенове, кучето е наистина страхотно. Не допускайте възможността да има отделни популации от кане корсо - едната с родословия, другата без. Просто ... направете така, че кучетата да са с редовно издадени родословия.

Поздрави ! 1super

#703 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 04:10 PM

twoofo, колкото до снимките си напълно права. Не е възможно от една или дори от няколко снимки да се съди за едно кучи да се вадят генерални изводи. Ако беше така, нямаше да има изложби и щяха да се присъждат награди само по интернет и по снимков материал. Едно куче трябва да се гледа на живо, в движение, да не говорим за характер и реакции, които са от огромно значение за едно куче. На снимка те не се виждат. А мен личнно не би ме заинтересувало куче с перфектна външност и неадекватно поведение и сбъркани реакции. Предпочитам куче с уравновесен характер, адекватно поведение пък нека и да има някой друг екстериорен дефект. Е най-добре е съчетанието между двете, златното сечение към което всички се стремим. С предишното ми кане Маркес не можах да го постигна напълно, сега възлагам надеждите си на Тангра, все пак вече имем натрупан някакъв опит и мисля, че сега дава резултати.

#704 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 04:10 PM

dog.bg
Поблемът е, че майката изобщо не е регистрирана в БРФК, а връзката не е обявена когато е заплождана. Доколкото разбрах това е сериозна пречка за издаване на родословия на кучилото, тъй като няма как да се докаже вече, че кученцата са точно от тези родители.
Иначе и мъжкият и женската са с родословия, но на майката не е експортно и съответно тя не фигурира в нашата федерация.

едит: Chilly, ще идвате ли днес с Тангра в парка?

#705 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 04:14 PM

Цитат

Chilly, извинявайте за въпроса - все пак кученцата имат ли родословие или нямат ? Просто ... съвет, ако може - направете всичко възможно, за да имат. Породата е млада, сега навлиза в България и ще има много фенове, кучето е наистина страхотно. Не допускайте възможността да има отделни популации от кане корсо - едната с родословия, другата без. Просто ... направете така, че кучетата да са с редовно издадени родословия.

Поздрави ! 1super

Ето zyzy е най-активна в това отношение и прави доста по въпроса но ще видим дали ще успеем.

#706 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 04:21 PM

zyzy отговорил съм ти на лична.

#707 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 December 2006 - 04:37 PM

Странно ми е малко как

Цитат

Собственика му е един от големите "кучкари" в Бг и по принцип взима само добри кучета.
a не е обявил връзката и допуска и без това нищожната корсо популацията в БГ да не е родословна при все че родителите са. Видях снимките както в началото на темата, така и в албума, но все пак името Тера не изказва нищо за произхода на кучето. Разбирам че след като на вас не са ви издадени родословия може и да го нямате под ръка нейното име по родословие. Аз имам информация от един развъдник във Франция, може да се окаже, че Тера е от там, обаче като не мога да я причисля от къде е без родословното и име...
Притеснява ме факта, че ако съдим по липсата на данни за други кучета, ще се получи една роднинска корсо популация, в основата на която ще е Тера, макар и да е добра женска. А нямайки и родословия, ще започнат да се губят връзките да се заплождат братя и сестри и т.н от незнание, хубаво ще е да се преборите с родословния проблем. Стискам палци! super best
Ще се видим на разходка значи и ще си говорим за кучовците, аз още съм в разузнавателния период r)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#708 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 December 2006 - 04:45 PM

Абсолютно подкрепям twoofo. Колкото и да ви изглежда неприятна документалната и формалната страна на нещата, дължите я на тези чудесни ваши кучета. Да не се озоват техните любители след някоя и друга година в пълен хаос и по-лошото - необходимост да се зачеркне всичко досега.
Казвам го не назидателно, а като симпатизант на кане корсо и болезнен свидетел на бездействието на клуба на моята порода (където все пак клуб съществува, поне имаме родословия, но сме много далеч от истината).
Не е нужно непременно да се създава клуб, макар, че е желателно. Обърнете се към киноложките дружества, правете, струвайте, но не се оставяйте на самотек и сляпа вяра на големи кучкари.

#709 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 05:58 PM

Женската не е от развъдник, а от частно лице, но е резултат от планирана връзка на френският клуб. b)
Проблемите идват основно от това, че собственика е пълен дилетант по отношение на правилниците на БРФК и е допуснал множество грешки.

1. Изобщо не е обявил и регистрирал кучето тук и съответно то не съществува в регистрите на федерацията.
2. Не обявява връзката и успешното заплождане и съответно никъде не е записано раждането на това кучило.
От там вече започват и мъките. Въпреки родословията и на двамата родители, няма как да се докаже документално, че тези кученца са точно от тях за да им се издадат родословия.

#710 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2006 - 06:06 PM

Доколкото ми стигат познанията точка 1 е поправима. Но точка 2 е безнадеждна, нищо не чувам за таткото. Възможно е т.1 да е непоправима сходно на т.2.
Не се сърдете, при това положение няма представители на породата в Бг и е излишно да се говори за клуб.

#711 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 07:04 PM

Цитат

Женската не е от развъдник, а от частно лице, но е резултат от планирана връзка на френският клуб.
Аз също нямам предвид развъдник в смисъл на ферма за кученца и под развъждане неизменно имам предвид планиране на връзки и селекция.
Понеже аз се оглеждам и навън, ми беше интересно от къде е Тера, която иначе ми харесва, чии потомък е, но се оказва сложно, може би е по-добре да разговарям със стопанина и директно. Знам за 2 добри сръбски развъдника, надявам се таткото е от някой от тях, но той някак си остава в сянка тук. Дано има оправия с родословията, явно все пак човекът не е бил наясно (всъщност дано това е причината след като не внася за първи път куче) което е меко казано жалко.
User's Signature

Качена снимка

#712 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 08:52 PM

не съм сигурен как да ви покажа родословието на буда, понеже файла е много голям но в него фигурират и пра-пра-родителите на буда

#713 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 09:58 PM

Цитат

Доколкото ми стигат познанията точка 1 е поправима. Но точка 2 е безнадеждна, нищо не чувам за таткото. Възможно е т.1 да е непоправима сходно на т.2.
Не се сърдете, при това положение няма представители на породата в Бг и е излишно да се говори за клуб.

кажете какво значи представители на породата, за да се направи клуб. според мен ние можем да го направим

#714 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 10:27 PM

Ето тук
има за родословията, макар и доста емоционална, а не толкова ползотворна дискусия. И тук

Доколкото аз съм в час, точно с клубове не мога да кажа, че съм:
Кучето трябва да е с доказан произход, за да участва в развъдна клубна дейност. Без родословие то не може да се пречисли към дадена порода, колкото и на вид да изглежда перфектно като кане корсо да речем. Може да се яви за експерна оценка и евентуално да му се издаде така нареченото "бяло" родословие. Из форума има доста по тази тема.

Иначе май всички сме във фен клуба b)
User's Signature

Качена снимка

#715 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 10:32 PM

аз съм говорил с камен литов и той ми каза, че няма никакъв проблем да направим клуб на българско кане корсо.

#716 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 10:37 PM

Да, разбира се, на теория не би трябвало да има проблем, само за членуване така или иначе, проблема е че за да има кане корсо клуб е хубаво да има и кане корсо-вци, а колкото и да ми харесват Неро, Tангра и Хан примерно, те ако не се справят с пречките по родословието няма как да докажат че са кане/та, мисля че това имаше предвид mil.
User's Signature

Качена снимка

#717 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2006 - 10:12 AM

Да, именно, клубът трябва да работи с кучета с доказан произход.
Да се създаде и ръководи клуб не е никак лека работа. Трябва компетентност, готовност да се отделя безвъзмездно много време и организационни качества.

#718 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 10:19 AM

Цитат

Да, именно, клубът трябва да работи с кучета с доказан произход.
Да се създаде и ръководи клуб не е никак лека работа. Трябва компетентност, готовност да се отделя безвъзмездно много време и организационни качества.

от към верме и организационни качества и безвъзмездност ще го докараме, но компетентност ще ни трябва помощ.

#719 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 01:51 PM

Ето един "корсовец" от Сърбия

Прикачени файлове

#720 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 01:52 PM