Кане корсо италиано
Публикувано: 12 December 2006 - 03:59 PM
колкото до родословията и родителите на нашите кучета: Маиката е от Франция но сега е тук в Бг и тук е заплодена от един мъжкар чиито произход е от Сърбия и е с добро родословие. Собственика му е един от големите "кучкари" в Бг и по принцип взима само добри кучета. Та нашите кучета, Неро, Тангра Хан и Аро, са от първото раждане на тази женска която е на 3,5 години. в по-предни страници zyzy е пуснала линк със снимки където може да я видиш . Аз от 4 години се занимавам изключително с тази порода защото напълно покрива всичките ми представи и изисквания за куче. Просто съм се вманиачил, като всеки който се е докоснал до породата. Смятам, че тази женска е много добра и не мисля, че в Бг има по-хубава за момента. Ако те интересува можем да те свържем със собственика и да се включиш в следващо кучило. Няма да сбъркаш. А, щях да забравя, майката се казва Тера и папката с нейните снимки в линка на zyzy е озаглавена така.
Публикувано: 12 December 2006 - 04:05 PM
Поздрави ! 1super
Публикувано: 12 December 2006 - 04:10 PM
Публикувано: 12 December 2006 - 04:10 PM
Поблемът е, че майката изобщо не е регистрирана в БРФК, а връзката не е обявена когато е заплождана. Доколкото разбрах това е сериозна пречка за издаване на родословия на кучилото, тъй като няма как да се докаже вече, че кученцата са точно от тези родители.
Иначе и мъжкият и женската са с родословия, но на майката не е експортно и съответно тя не фигурира в нашата федерация.
едит: Chilly, ще идвате ли днес с Тангра в парка?
Публикувано: 12 December 2006 - 04:14 PM
Цитат
Поздрави ! 1super
Ето zyzy е най-активна в това отношение и прави доста по въпроса но ще видим дали ще успеем.
Публикувано: 12 December 2006 - 04:37 PM
Цитат
Притеснява ме факта, че ако съдим по липсата на данни за други кучета, ще се получи една роднинска корсо популация, в основата на която ще е Тера, макар и да е добра женска. А нямайки и родословия, ще започнат да се губят връзките да се заплождат братя и сестри и т.н от незнание, хубаво ще е да се преборите с родословния проблем. Стискам палци! super best
Ще се видим на разходка значи и ще си говорим за кучовците, аз още съм в разузнавателния период r)
Публикувано: 12 December 2006 - 04:45 PM
Казвам го не назидателно, а като симпатизант на кане корсо и болезнен свидетел на бездействието на клуба на моята порода (където все пак клуб съществува, поне имаме родословия, но сме много далеч от истината).
Не е нужно непременно да се създава клуб, макар, че е желателно. Обърнете се към киноложките дружества, правете, струвайте, но не се оставяйте на самотек и сляпа вяра на големи кучкари.
Публикувано: 12 December 2006 - 05:58 PM
Проблемите идват основно от това, че собственика е пълен дилетант по отношение на правилниците на БРФК и е допуснал множество грешки.
1. Изобщо не е обявил и регистрирал кучето тук и съответно то не съществува в регистрите на федерацията.
2. Не обявява връзката и успешното заплождане и съответно никъде не е записано раждането на това кучило.
От там вече започват и мъките. Въпреки родословията и на двамата родители, няма как да се докаже документално, че тези кученца са точно от тях за да им се издадат родословия.
Публикувано: 12 December 2006 - 06:06 PM
Не се сърдете, при това положение няма представители на породата в Бг и е излишно да се говори за клуб.
Публикувано: 12 December 2006 - 07:04 PM
Цитат
Понеже аз се оглеждам и навън, ми беше интересно от къде е Тера, която иначе ми харесва, чии потомък е, но се оказва сложно, може би е по-добре да разговарям със стопанина и директно. Знам за 2 добри сръбски развъдника, надявам се таткото е от някой от тях, но той някак си остава в сянка тук. Дано има оправия с родословията, явно все пак човекът не е бил наясно (всъщност дано това е причината след като не внася за първи път куче) което е меко казано жалко.
Публикувано: 12 December 2006 - 08:52 PM
Публикувано: 12 December 2006 - 09:58 PM
Цитат
Не се сърдете, при това положение няма представители на породата в Бг и е излишно да се говори за клуб.
кажете какво значи представители на породата, за да се направи клуб. според мен ние можем да го направим
Публикувано: 12 December 2006 - 10:27 PM
има за родословията, макар и доста емоционална, а не толкова ползотворна дискусия. И тук
Доколкото аз съм в час, точно с клубове не мога да кажа, че съм:
Кучето трябва да е с доказан произход, за да участва в развъдна клубна дейност. Без родословие то не може да се пречисли към дадена порода, колкото и на вид да изглежда перфектно като кане корсо да речем. Може да се яви за експерна оценка и евентуално да му се издаде така нареченото "бяло" родословие. Из форума има доста по тази тема.
Иначе май всички сме във фен клуба b)
Публикувано: 12 December 2006 - 10:32 PM
Публикувано: 12 December 2006 - 10:37 PM
Публикувано: 13 December 2006 - 10:19 AM
Цитат
Да се създаде и ръководи клуб не е никак лека работа. Трябва компетентност, готовност да се отделя безвъзмездно много време и организационни качества.
от към верме и организационни качества и безвъзмездност ще го докараме, но компетентност ще ни трябва помощ.
Публикувано: 13 December 2006 - 01:51 PM
Прикачени файлове
-
post_01.jpg (130.8K)
Брой сваляния: 95
Публикувано: 13 December 2006 - 01:52 PM
Прикачени файлове
-
post_02.jpg (82.46K)
Брой сваляния: 88