Кане корсо италиано
Публикувано: 30 January 2007 - 06:46 PM
[B]Мимчето-обичам кучета-корсо ман[/B], нещо не мога да схвана, айде уточни се най-после колко ти тежи кучето, спри се на някакви килогграми. За справка - на 60-та страница от този форум казваш, че Хан е 49-50кг., това е на 07.01.2007. Сега казваш, че през последните 2 седмици е натрупал 7 кг и е 51 кг. Аз ли не мого да смятам или ти просто не си го мерил и всеки път се ориентираш от теглото на други кучета във форума и си пишеш каквото ти дойде в момента наум. Добре е да си знаеш истинските килограми на кучето. А и височината...
Публикувано: 30 January 2007 - 06:50 PM
Цитат
[B]Мимчето-обичам кучета-корсо ман[/B], нещо не мога да схвана, айде уточни се най-после колко ти тежи кучето, спри се на някакви килогграми. За справка - на 60-та страница от този форум казваш, че Хан е 49-50кг., това е на 07.01.2007. Сега казваш, че през последните 2 седмици е натрупал 7 кг и е 51 кг. Аз ли не мого да смятам или ти просто не си го мерил и всеки път се ориентираш от теглото на други кучета във форума и си пишеш каквото ти дойде в момента наум. Добре е да си знаеш истинските килограми на кучето. А и височината...
Chilly, ти пък сега....то това е според настроението на баткото, има ли значение, важното е да е добре кучето...надали е наддало цели 7кг де, явно се мери "на око" , а и не изглежда затлъстял. Как е твоят черньо?
Публикувано: 30 January 2007 - 06:55 PM
Цитат
кучето тежи 51кг,днес е мерен
аз съм сестра на корсо мен който неиска и да чуе за този форум
височината не зная колко е,но е към 73,незнам
и защо да яде само гранули,какви ли гранули нему купувахме и ги неиска,сега ни докарват некви италиански но и тях неги яде много
а пил.фенери,кокалите,болиони,хляб ги яде на поразия,както и мокрити храни с вкус на месо
Публикувано: 30 January 2007 - 06:58 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 07:02 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 30 January 2007 - 07:04 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 07:06 PM
Цитат
Както един лекар тук просто го обясни - костите се смилат в стомаха та кучето до пясък (беше дадено и химическото наименование на въпросното вещество), който остъргва лигавицата на стомаха и стените на червата и причинява непрекъснати проблеми. Кости и мехлем е оксиморон.
Аз нямам намерение да споря нито пък съм написал поста с тази цел. Просто споделих, защото го смятам за уместно и полезно. Иначе си права - както има хора, които си хранят кучетата постоянно с пилешки фенери...
Най-важното е, че кучо се е оправил и си гледа живота wink
Laikata: worthy
Публикувано: 30 January 2007 - 07:06 PM
Цитат
абе ти луд ли си,бате не иска да чуе за този форум,дори не знае че съм се регистрирала
Публикувано: 30 January 2007 - 07:11 PM
twoofo, благодаря, че изрови темата за жлезите, голям зор видях и не я намерих.
За костите: ето какво цитирам
Няма съвременен материал на тема хранене, който да не забранява кокалите. (пък и в природата хищниците не ядат кокали). Всеки да прави каквото иска, аз давах прословутите телешки кокали, откакто не ги давам животът ни е по-лек cheers .
дман, Корсо мен, дъ Рипър, мим4е, много се разписват тук твоите приятели и роднини като ти се отправи предупреждение. Всички ти се радваме, че си обичаш кучето, само карай кротко. И не се прави на малоумен, че ще си докараш пореден бан и вече ще пропише баба ти сигурно.
Публикувано: 30 January 2007 - 07:13 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 07:18 PM
Цитат
по всяка вероятност, те тайно се събират по двойки и си постискват железите oo
Публикувано: 30 January 2007 - 07:20 PM
считам за нужно да цитирам постинга на д-р Гъдуларов, за който става дума.
------
Абе хора, някой от вас случайно да е чувал, че не се дават кости на куче - НИКАКВИ КОСТИ - нито главички, нито пилешки шийки, нито фенери и т.н.? В стомаха и червата на кучето и котката тези кости /дори сварените до омекване/ се смилат до калциев и магнезиев фосфат - т.е. ПЯСЪК!/ . Този пясък остъргва лигавицата на стомаха и червата и предизвиква тежки гастро-ентерити, хроничен запек и повръщане. Освен това предполагам се сещате, че пясъкът изобщо не е хранителен за вашите любимци! Какво ви пречи да сварите костите, да ги остържете хубаво / костния мозък и хрущялите също/ и да дадете храната в този вид /без самите кости, разбира се/с ориз, ювка или пълнозърнест хляб?
Аз лично оперирам поне 3-4 кучета и котки месечно задръстени с кости, а да не говорим с колко хронични гастрити се сблъсквам всеки ден!
Замислете се, всеки ден по Diskovery и Animal Planet гледате как се хранят хищниците - лъвовете убиват жертвата, след това хиените и лешоядиде я глозгат и какво остава накрая? - КОСТИТЕ И МАЛКО КОЖА! В природата почти никое животно не яде кости! Защо тогава си мислите, че домашните животни го правят?
------
Всеки решава сам b)
Публикувано: 30 January 2007 - 07:26 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 11:41 PM
Важното е кучетата да са здрави!
Цитат
Малеей... ако някой има нужда от възглавница, да ви пратя по куриер, че да не спите на твърдо!?
Публикувано: 31 January 2007 - 12:03 AM