Кане корсо италиано
Публикувано: 25 July 2008 - 04:56 PM
Не открих онова, което ме интересува, и, вярвам, всеки друг, който попадне тук при търсене от Гугъл - има ли изобщо развъдници в България, каква е ценовата рамка и какво трябва да се знае при избора на кучето. Искате да популяризирате породата, но най-важната информация се крие зад тонове простотии. Вярно, аз съм на зор да се сдобия с нея, но да ме прощавате - нямам нерви за това, а и ценя времето си.
Аз лично не мисля да водя кучето по изложби, но искам да има родословие и да знам, че няма да прояви физически или психически отклонения. Ако има някой, който може конкретно да ми отговори, ще съм благодарен.
btw, нищо лично - просто първо впечатление, което не окуражава особено.
Публикувано: 25 July 2008 - 06:41 PM
Най близките развъдници до Бълария
http://www.timoniere01.fw.hu/
http://www.sanguemag...ainenglish.html
http://www.canecorso.ro/
http://www.canecorso...u/mainmenu.html
http://www.timoniere01.fw.hu/
(има и други, просто трябва да разлистиш няколко страници назад)
звъниш, говориш и така
Публикувано: 26 July 2008 - 12:06 AM
Относно скъпоценното ти време-можеше в Търсене да напишеш развъдник и щяха да излязат коментарите, в които се споменават развъдниците :blink:

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 26 July 2008 - 09:15 PM
Цитат
Не открих онова, което ме интересува, и, вярвам, всеки друг, който попадне тук при търсене от Гугъл - има ли изобщо развъдници в България, каква е ценовата рамка и какво трябва да се знае при избора на кучето. Искате да популяризирате породата, но най-важната информация се крие зад тонове простотии. Вярно, аз съм на зор да се сдобия с нея, но да ме прощавате - нямам нерви за това, а и ценя времето си.
Аз лично не мисля да водя кучето по изложби, но искам да има родословие и да знам, че няма да прояви физически или психически отклонения. Ако има някой, който може конкретно да ми отговори, ще съм благодарен.
btw, нищо лично - просто първо впечатление, което не окуражава особено.
С едно съм съгласна - има И куп глупости в тая тема, както и във всички други между другото. Или очаквате 2 поста в които пише - регистриран развъдник в БГ няма, тези и тези са развъдниците по света, за цени и условия моля свържете се с избрания развъдник.
Това не е справочник, а форум. Повечето участници се стремим към информативност на казаното, но не си спестяваме и ежедневните емоции (или глупости) както ги наричате защото имаме нещо, което ни свързва и ни кара да се чувстваме близки - а и не се виждаме всеки ден по разходки. Разбирам, че страниците до 65 са особено изнервящи, но някъде между 65 и 260 има отговорите на зададените въпроси, че и са повторени десетократно. След като цените времето си - свържете се със сериозен развъдник и задайте въпросите си. А как да изберете такъв - е, това вече си отнема време... И на мен щеше да ми е по-лесно да отворя справочник по темата, в който лесносмилаемо и сбито да пише откъде и как да се сдобия с куче, отговарящо на моите изисквания, но до момента не намирам такъв, затова чета тук-там и неособено интелектуални писаници - между редовете.
Да, родословие се изисква за да се участва в изложби, но това не значи че служи само за това, с което явно сте наясно. Изискванията ви могат да бъдат изпълнени в най-голяма степен от куче - резултат на селекция, като се презастраховате с вид споразумение с развъдчика какво следва при поява на "физически или психически отклонения". Ясно ви е, че 100% гаранция за това няма - става дума за живо същество все пак, за чиято физика, както и психика в голяма част ще бъдете отговорни вие, но все пак може да минимизирате шанса на подобни наследствени пороци чрез информираност спрямо развъдник и конкретната връзка/кучило.
Това с цените НАИСТИНА зависи от много фактори и се коментира с даден развъдник за дадена връзка за дадено куче от нея и не е въпрос на форумястване.
Успех!
Публикувано: 26 July 2008 - 10:38 PM
Цитат
Аз лично не държа да популяризирам каквото и да е. А Вие едва ли очаквате да направим дискусия с която да помогнем точно на Вас. Е, ще се радвам да се срещнем отново тук, когато си вземете куче, за да си ръсим глупости.
Публикувано: 26 July 2008 - 10:41 PM
Цитат
Ще се позабавляваме с този синдром на есен значи :blink: И да не забравите да презентирате този факт ;)
Публикувано: 27 July 2008 - 09:36 AM
само да кажа че ситуацията е овладяна и дребосъкът е добре. Ядохме смекта, биха ни 4-5 инжекции... Сега сме ОК
Имам няколко въпроса, ще бъда благодарен за мнения, тъй като това ни е първо куче и все още не можем да се ориентираме кое е нормално и кое не
1. какво е нормалното тегло за 2 месеца (9 седмици)
2. колко грама е нормалната дневна дажба?
3. нормално ли е постоянно да падат милиони косми?????
4. на каква възраст може да се очаква някаква дисциплина по изхожданията?
5. с какво дезинфекцирате и обезмирисявате ;D в къщи - говоря за периода до разрешаването на разходки :rolleyes:
6. Има ли Корса от Русе?? търсим съмишленици
Публикувано: 27 July 2008 - 10:58 AM
Цитат
какво точно очакваш от нас?
в българия няма развъдник на кане корсо. има такива които заплождат кучета без родословия и след това ги продават като кане корсо. цените на кане корсо в развъдниците започват от 800 евро. може да платиш и по-малко или повече, всичко е относително. в италия струват повече, но няма гаранция, че ще си купиш куче. не продават на всички желаещи. ако искаш мога да се обадя на мой познат в сърбия с кучило в момента от мнго добри кучета и да отидеш да ги видиш. за цената ще се договаряте.
Публикувано: 27 July 2008 - 12:03 PM
морски - ето примерна таблица, която сме публикували.
Indication weight in Kg.
Age Female Male
Birth 0,5 0,5
15 days 1,5 1,5
45 days 6 6
2 months 8,5 9
3 months 12,5 13,5
4 months 16,5 18
5 months 22,5 24,5
6 months 28 31,5
7 months 33,5 37,5
8 months 36 40
9 months 38 42
10 months 40 44
11 months 41,5 45,5
1 years 43 47,5
2 years 45 50
2. нормалната дневна дажба зависи от това с каква храна храниш кучето си + неговата физическа активност, дори от сезона. Ако яде попарки и манджи - тя ще е в пъти повече отколкото ако яде гранула. Ако се храни с гранула пък зависи с каква. Нисък клас - близо двойна доза спрямо премиум/супер премиум. На всеки чувал пише каква е препоръчителната дневна дажба, ако не купуваш храната на чували ти препоръчвам да започнеш. Никога не знаеш какво купуваш насипно :rolleyes:
3. Не, не е нормално. Стотици - да, милиони - не ;D Ако бебето е още с пухена бебешка козина може би сега отдолу избиват лъскавите косми?! Консултирай се с ветеринарен лекар.
4. Строго индивидуално. Много рядко преди 5 месец.
5. Аз лично, докато бебето не излизаше, ползвах разтвор, с който вет. лекари дезинфекцират ръцете си преди операции и подобни. Отново се обърни към това съсловие за помощ.
6. Не се ми известни.
Цитат
То куче ще си купиш, ама дали ще е кане корсо, само щото е от Италия - и там са нахитрели и се възползват от това че са страната-патрон на породата :rolleyes:
Публикувано: 27 July 2008 - 12:57 PM
procopy - Eто и тук препратка, за да не се налага да си губиш времето в цъкане ;)
Списък с развъдници по страни
Подчертавам, че това не е класация по признак различен от географско положение, нито е препоръка. Още по-малко претендира за изчерпателност.
Публикувано: 27 July 2008 - 01:15 PM
Публикувано: 27 July 2008 - 02:09 PM
Цитат
Напълно съм съгласен за опаковките. Онзи ден докато си говорех с една продавачка в магазин (иначе мила жена), тя галеше бездомното кученце, което с върти около магазина с лопатката, с която сипва храна от чувалите. И да не спекулира с отворените чували е много рядко да се пази добра хигиена.
Публикувано: 27 July 2008 - 06:12 PM
Препоръчвам на всички да ползват търсачката за да не губят време да ни изчакват в отговорите най-малко. ;)
Мерсаж twoofo, sorry
следващия път първо ще претърсвам...
Ама и ти готина снимка имаш с нашия татко... :blink:
Публикувано: 27 July 2008 - 10:22 PM
@eleanor: Не, на живо не съм виждал, но при избора на куче човек следва да има критерии, а не да се води от самоцелна амбиция. Последната е генератор на толкова зле гледани и нещастни животни. Критериите в случая бяха: куче, което може да се гледа в апартамент (100 квадрата), с къс косъм, може да се погажда с други домашни любимци (котка), има добър характер, не е зло по дефолт, до някаква степен може да защитава дома и привлича погледите. Защото освен всичко искам нещата около мен да бъдат приятни и различни. Отделно, от години имам слабост към мастифите. Та състезанието тук беше Стафордшир vs Кане :) И стафа сега-засега губи.
Публикувано: 27 July 2008 - 10:26 PM
Публикувано: 27 July 2008 - 10:41 PM