Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#3901 Потребителят е офлайн   procopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 July 2008 - 04:56 PM

Отделих няколко часа от времето си, за тази тема от 260 (WTF?!?!) страници, мислейки си че в нея СИГУРНО пише нещо важно и специално за породата, щом за ритрийвъра е (едва) 14. Стигнах до 65-та. Резултата до тук е, че виждам страдащ от логорея малоумен и най-вече НЕГРАМОТЕН (по-неграмотно същество от това никога не бях виждал) тинейджър; стотици безсмислени снимки с лошо качество, и едни и същи диалози, които гаранция си говорите и като се видите на разходките.

Не открих онова, което ме интересува, и, вярвам, всеки друг, който попадне тук при търсене от Гугъл - има ли изобщо развъдници в България, каква е ценовата рамка и какво трябва да се знае при избора на кучето. Искате да популяризирате породата, но най-важната информация се крие зад тонове простотии. Вярно, аз съм на зор да се сдобия с нея, но да ме прощавате - нямам нерви за това, а и ценя времето си.

Аз лично не мисля да водя кучето по изложби, но искам да има родословие и да знам, че няма да прояви физически или психически отклонения. Ако има някой, който може конкретно да ми отговори, ще съм благодарен.

btw, нищо лично - просто първо впечатление, което не окуражава особено.

#3902 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 06:41 PM

Аз когато се регистрирах също отделих няколко часа(да не кажа и дни) от времето си ,за да прочета темата, а също и други неща из нета.Постовете на неграмотния тийн ги пропусках ,снимките му също един вид избирателно "препусках" из темата, защото знаех какво търся и намерих! :blink:Ако беше проявил/а малко повече търпение и знаеше точно какво търсиш щеше да видиш ,че 1000 пъти е написано , че развъдник на породата няма у нас!щеше да видиш и многобройните постове в които са изброени развъдниците из цял свят!И на финала ,но не на последно място щеше да си разбрал/а ,че цени не се коментират, защото всяко едно куче па макар и от едно кучило е на различна цена в зависимост от преценката на развъдчика.
Най близките развъдници до Бълария
http://www.timoniere01.fw.hu/
http://www.sanguemag...ainenglish.html
http://www.canecorso.ro/
http://www.canecorso...u/mainmenu.html
http://www.timoniere01.fw.hu/
(има и други, просто трябва да разлистиш няколко страници назад)
звъниш, говориш и така
User's Signature

Качена снимка

#3903 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 12:06 AM

procopy, определено това не е място, където се сипят тонове глупости и няма нищо съществено-напротив, когато се сдобиеш с малкото зверче, може би това е едно от малкото места, където всички са доброжелателни и ще ти помогнат  :blink:
Относно скъпоценното ти време-можеше в Търсене да напишеш развъдник и щяха да излязат коментарите, в които се споменават развъдниците  :blink:
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#3904 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 July 2008 - 09:15 PM

Цитат

Отделих няколко часа от времето си, за тази тема от 260 (WTF?!?!) страници, мислейки си че в нея СИГУРНО пише нещо важно и специално за породата, щом за ритрийвъра е (едва) 14. Стигнах до 65-та. Резултата до тук е, че виждам страдащ от логорея малоумен и най-вече НЕГРАМОТЕН (по-неграмотно същество от това никога не бях виждал) тинейджър; стотици безсмислени снимки с лошо качество, и едни и същи диалози, които гаранция си говорите и като се видите на разходките.

Не открих онова, което ме интересува, и, вярвам, всеки друг, който попадне тук при търсене от Гугъл - има ли изобщо развъдници в България, каква е ценовата рамка и какво трябва да се знае при избора на кучето. Искате да популяризирате породата, но най-важната информация се крие зад тонове простотии. Вярно, аз съм на зор да се сдобия с нея, но да ме прощавате - нямам нерви за това, а и ценя времето си.

Аз лично не мисля да водя кучето по изложби, но искам да има родословие и да знам, че няма да прояви физически или психически отклонения. Ако има някой, който може конкретно да ми отговори, ще съм благодарен.

btw, нищо лично - просто първо впечатление, което не окуражава особено.

С едно съм съгласна - има И куп глупости в тая тема, както и във всички други между другото. Или очаквате 2 поста в които пише - регистриран развъдник в БГ няма, тези и тези са развъдниците по света, за цени и условия моля свържете се с избрания развъдник.
Това не е справочник, а форум. Повечето участници се стремим към информативност на казаното, но не си спестяваме и ежедневните емоции (или глупости) както ги наричате защото имаме нещо, което ни свързва и ни кара да се чувстваме близки - а и не се виждаме всеки ден по разходки. Разбирам, че страниците до 65 са особено изнервящи, но някъде между 65 и 260 има отговорите на зададените въпроси, че и са повторени десетократно. След като цените времето си - свържете се със сериозен развъдник и задайте въпросите си. А как да изберете такъв - е, това вече си отнема време... И на мен щеше да ми е по-лесно да отворя справочник по темата, в който лесносмилаемо и сбито да пише откъде и как да се сдобия с куче, отговарящо на моите изисквания, но до момента не намирам такъв, затова чета тук-там и неособено интелектуални писаници - между редовете.

Да, родословие се изисква за да се участва в изложби, но това не значи че служи само за това, с което явно сте наясно. Изискванията ви могат да бъдат изпълнени в най-голяма степен от куче - резултат на селекция, като се презастраховате с вид споразумение с развъдчика какво следва при поява на "физически или психически отклонения". Ясно ви е, че 100% гаранция за това няма - става дума за живо същество все пак, за чиято физика, както и психика в голяма част ще бъдете отговорни вие, но все пак може да минимизирате шанса на подобни наследствени пороци чрез информираност спрямо развъдник и конкретната връзка/кучило.
Това с цените НАИСТИНА зависи от много фактори и се коментира с даден развъдник за дадена връзка за дадено куче от нея и не е въпрос на форумястване.

Успех!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3905 Потребителят е офлайн   procopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 09:58 PM

Благодаря за отговорите. Бяхте много любезни. Макар и видимо фрустрирани  ;)  Аз му викам "синдромът на форума", но това няма значение. Ще се видим отново през есента, когато доги вече ще е факт. Поздрави :)

#3906 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 10:38 PM

Цитат

Искате да популяризирате породата

Аз лично не държа да популяризирам каквото и да е. А Вие едва ли очаквате да направим дискусия с която да помогнем точно на Вас. Е, ще се радвам да се срещнем отново тук, когато си вземете куче, за да си ръсим глупости.
User's Signature

Качена снимка

#3907 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 10:41 PM

Цитат

Благодаря за отговорите. Бяхте много любезни. Макар и видимо фрустрирани  ;)  Аз му викам "синдромът на форума", но това няма значение. Ще се видим отново през есента, когато доги вече ще е факт. Поздрави :)

Ще се позабавляваме с този синдром на есен значи  :blink: И да не забравите да презентирате този факт  ;)
User's Signature

Качена снимка

#3908 Потребителят е офлайн   morski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2008 - 09:36 AM

Привет
само да кажа че ситуацията е овладяна и дребосъкът е добре. Ядохме смекта, биха ни 4-5 инжекции... Сега сме ОК

Имам няколко въпроса, ще бъда благодарен за мнения, тъй като това ни е първо куче и все още не можем да се ориентираме кое е нормално и кое не

1. какво е нормалното тегло за 2 месеца (9 седмици)
2. колко грама е нормалната дневна дажба?
3. нормално ли е постоянно да падат милиони косми?????
4. на каква възраст може да се очаква някаква дисциплина по изхожданията?
5. с какво дезинфекцирате и обезмирисявате  ;D в къщи - говоря за периода до разрешаването на разходки  :rolleyes:
6. Има ли Корса от Русе?? търсим съмишленици
User's Signature

Качена снимка

#3909 Потребителят е офлайн   procopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 10:40 AM

@Владо: Не, пич, очаквам дискусия, с която да помогнете на всички, които се интересуват от породата  ;)

#3910 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 10:58 AM

Цитат

@Владо: Не, пич, очаквам дискусия, с която да помогнете на всички, които се интересуват от породата  ;)

какво точно очакваш от нас?
в българия няма развъдник на кане корсо. има такива които заплождат кучета без родословия и след това ги продават като кане корсо. цените на кане корсо в развъдниците започват от 800 евро. може да платиш и по-малко или повече, всичко е относително. в италия струват повече, но няма гаранция, че ще си купиш куче. не продават на всички желаещи. ако искаш мога да се обадя на мой познат в сърбия с кучило в момента от мнго добри кучета и да отидеш да ги видиш. за цената ще се договаряте.

#3911 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 12:03 PM

Препоръчвам на всички да ползват търсачката за да не губят време да ни изчакват в отговорите най-малко.  ;)

морски - ето примерна таблица, която сме публикували.

Indication weight in Kg.
Age          Female      Male
Birth          0,5          0,5
15 days      1,5          1,5
45 days      6            6
2 months    8,5          9
3 months    12,5      13,5
4 months    16,5      18
5 months    22,5      24,5
6 months    28          31,5
7 months    33,5        37,5
8 months    36          40
9 months    38          42
10 months    40        44
11 months    41,5      45,5
1 years        43        47,5
2 years      45        50

2. нормалната дневна дажба зависи от това с каква храна храниш кучето си + неговата физическа активност, дори от сезона. Ако яде попарки и манджи - тя ще е в пъти повече отколкото ако яде гранула. Ако се храни с гранула пък зависи с каква. Нисък клас - близо двойна доза спрямо премиум/супер премиум. На всеки чувал пише каква е препоръчителната дневна дажба, ако не купуваш храната на чували ти препоръчвам да започнеш. Никога не знаеш какво купуваш насипно  :rolleyes:

3. Не, не е нормално. Стотици - да, милиони - не  ;D Ако бебето е още с пухена бебешка козина може би сега отдолу избиват лъскавите косми?! Консултирай се с ветеринарен лекар.

4. Строго индивидуално. Много рядко преди 5 месец.

5. Аз лично, докато бебето не излизаше, ползвах разтвор, с който вет. лекари дезинфекцират ръцете си преди операции и подобни. Отново се обърни към това съсловие за помощ.

6. Не се ми известни.

Цитат

в италия струват повече, но няма гаранция, че ще си купиш куче.

То куче ще си купиш, ама дали ще е кане корсо, само щото е от Италия - и там са нахитрели и се възползват от това че са страната-патрон на породата :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#3912 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 12:57 PM

С цел полезната информация да е по-лесно достъпна - вмъкнах списък на развъдници по страни в първото съобщение от темата. Такъв списък е публикуван още 2 пъти по-назад в темата. Възнамерявам да го актуализирам, за което ваша помощ е добре дошла. Запазвам си правото да го премахна от първа страница, при възникнали възражения.

procopy - Eто и тук препратка, за да не се налага да си губиш времето в цъкане  ;)

Списък с развъдници по страни

Подчертавам, че това не е класация по признак различен от географско положение, нито е препоръка. Още по-малко претендира за изчерпателност.
User's Signature

Качена снимка

#3913 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 01:15 PM

В Italy-то може да добавим  Dell`Antico Cerberus  ;)
http://www.anticocerberus.it/
User's Signature

Качена снимка

#3914 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 01:43 PM

Мерси, направено!
Пращайте ми лични съобщения за пропуските, че с тези 261 страници  ;D
User's Signature

Качена снимка

#3915 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 02:06 PM

Бих искала да попитам procopy, защо е избрал точно кане корсо?вижал/а ли си куче от породата на живо?и мъжко или женско куче искаш?

пп.

Цитат

че с тези 261 страници  ;D

пфу ,колко съм несъобразителна ;D
User's Signature

Качена снимка

#3916 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 02:09 PM

Цитат

2. нормалната дневна дажба зависи от това с каква храна храниш кучето си + неговата физическа активност, дори от сезона. Ако яде попарки и манджи - тя ще е в пъти повече отколкото ако яде гранула. Ако се храни с гранула пък зависи с каква. Нисък клас - близо двойна доза спрямо премиум/супер премиум. На всеки чувал пише каква е препоръчителната дневна дажба, ако не купуваш храната на чували ти препоръчвам да започнеш. Никога не знаеш какво купуваш насипно  :rolleyes:

Напълно съм съгласен за опаковките. Онзи ден докато си говорех с една продавачка в магазин (иначе мила жена), тя галеше бездомното кученце, което с върти около магазина с лопатката, с която сипва храна от чувалите. И да не спекулира с отворените чували е много рядко да се пази добра хигиена.
User's Signature

Качена снимка

#3917 Потребителят е офлайн   morski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2008 - 06:12 PM

[quote author=twoofo link=topic=9038.msg451059#msg451059 date=1217152987]
Препоръчвам на всички да ползват търсачката за да не губят време да ни изчакват в отговорите най-малко.  ;)

Мерсаж twoofo, sorry
следващия път първо ще претърсвам...
Ама и ти готина снимка имаш с нашия татко...  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3918 Потребителят е офлайн   procopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 10:22 PM

@pyts: Благодаря за предложението. Тази вечер комуникирам с пича в Румъния и се оказа, че има мъжко на 2 месеца за продажба. Цената му е 700 Евро. Утре ще замине депозита, а на 25 август ще отида на място да видя дали ще се харесаме. Ако всичко е както трябва, няма да се налага ходене до Сърбия.

@eleanor: Не, на живо не съм виждал, но при избора на куче човек следва да има критерии, а не да се води от самоцелна амбиция. Последната е генератор на толкова зле гледани и нещастни животни. Критериите в случая бяха: куче, което може да се гледа в апартамент (100 квадрата), с къс косъм, може да се погажда с други домашни любимци (котка), има добър характер, не е зло по дефолт, до някаква степен може да защитава дома и привлича погледите. Защото освен всичко искам нещата около мен да бъдат приятни и различни. Отделно, от години имам слабост към мастифите. Та състезанието тук беше Стафордшир vs Кане :) И стафа сега-засега губи.

#3919 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 10:26 PM

от кое кучило е кучето?

#3920 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 10:41 PM

този младеж е в италия и е на 10 дни