Кане корсо италиано
Публикувано: 31 August 2008 - 11:40 AM
А за училище решила ли си къде вече?
А за кликера...ще се опитам да намеря някой, който да ми покаже поне в началото, защото въпреки изчетеното имам доста въпроси и ме е страх да не сбъркам....За сега само го свиквам със звука и нищо повече.
А малкия Мира се опита да го постави в стойка... ;D доста смешен ми изглеждаше...такъв малък, с надутия тумбак и чак пък в стойка ;D
п.с. изинявам се за "яденето на букви' в последните постове, но този комп е с някаква френска клавиатура и...стават грешки :blink:
Публикувано: 31 August 2008 - 11:51 AM
От кликера се отказах точно защото се опасявах да не оплескам нещо с моя нулев опит :blink:
За училището съм решила да звънна на една жена ,която си е оставила координатите тук във форума не мога да се сетя как и беше ника...ще говорим първо и тогава вече ще реша :blink:
Публикувано: 31 August 2008 - 01:43 PM
Преди малко говорих с Bella_CN и се породи идея да си направим едно корсо-училище за малките. Ще говорим с някой трениор, ще уточним време, което да е удобно за всички и да се обучаваме...А пък ако през седмицата не стане, може уикенда да се виждаме и да си тренираме сами, пък през седмицата всеки индивидуално...Ще е добре малките да свикват да слушат и в компания :blink: Съгласна ли е бебешката група? Пък и големите може, но ще е трудно да балансираме нивото на начинаещите с нивото на напредналите :P Въпреки че може и да е от полза, въшките да гледат от кучетата какво трябва да правят...Разсъждавам си и пиша, за това извинявам се за разбъркания пост ;D
Преди малко говорих и с прокопи и най-вероятно малкият Чочко днес ще пристигне при нашата глутница ;D Ще пада едно бебешко лудеене на двора... Стискаме палци и лапи скоро малкия бандит да отиде при новите си стопани...
Публикувано: 31 August 2008 - 02:07 PM
Публикувано: 31 August 2008 - 02:15 PM
Цитат
при всички положения ще е по-добре ;D
Цитат
Това лесно ще го решим :blink:нека да видим първо дали ще има и други желаещи :blink:
Публикувано: 31 August 2008 - 08:29 PM
че и ние си играхме с едно хъски, но малко го подминахме на ръст и сила ;D
и игрите станаха неравностойни :izcherven:
иначе като първи ден всичко мина много добре, слушкахме си (или май май ни беше срам).
а аз иначе бях много възмутена от един собственик на ротвайлер, който така си е озлобил кучето, че да ти настръхне косата.
като минах беше в клетка и започна да скача на 2 метра височина и да лае зверски. питах защо е затворено и ми казаха, че просто налита да хапе всички, включително и децата на собственика :huh:
Няма ли някой да им забрани на тея хора да си взимат кучета :-

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 01 September 2008 - 10:04 AM
С Белла бяхме във ваканция. Преди тръгване тя проверяваше да не забравим и нейния багаж /който беше повече от нашия ;D/

Първо беше на гости на "дядо" си. Там й беше много горещо и доста време прекарваше така

и така

После я заведохме на планина, където прекара чудесно :blink: Ето колко е пораснала

Там си намери и много приятелчета

Оказа се, че момичето си има светски маниери и се държи съвсем прилично в кръчми, което много ни радва ;) Направи няколко дискретни опита да си прегризе повода, но не успя B)

В хотела всички много й се радваха - и собственици и персонал и другите гости. Тя беше много добричка и остави добро впечатление и въпреки, че успя да цамбурне в басейна никой не ни се разсърди ;)
Накрая се прибра толкова уморена, че прекара няколко часа ето така

Публикувано: 01 September 2008 - 10:42 AM
Прокопи - от мен нямаш критика, не че ти дреме от нея. Кучето е малко, щом сте решили, че не може да се справите - така е по-добре за всички. Само не го давайте с лесна ръка на кой да е пожелал. След като има възможности за временен дом, ако още не е намерен постоянен ( в което до известна степен се съмнявам ;)) - ще се намери в най-скоро време. Разбирам какво каза Елеонора и също ми хрумна, че забелязвам "знаци" в началото, но няма значение.
Също съм гледала котка и куче - възрастна сиамка с възрастно куче - и двете животни бяха живели сами преди това. Да искаше се време и непрестанно внимание от страна на всички вкъщи в началото, но свикнаха. Е, не спяха гушнати, но можеха да стоят/спят близо един до друг сами в едно помещение без проблем - след време. Така, че потвърждавам, че е възможно, но сигурно все пак е индивидуално. И все пак ако прецекнката ви е, че така няма да се получи - вие най-добре си знаете, за кученце няма да е проблем. Нали това е важното - да има хепи енд! Само потвърдете ако все още търсите постояннен дом, щото си мисля, че сте уредили, докато се пържех по морето.
Успех!
Публикувано: 01 September 2008 - 10:52 AM
Цитат
С черно куче, което приличало на питбул според широката публика B) Идете - тъкмо вече знаят какво е кане корсо, пък и като позахладнее още малко ще се охлади и мерака на много почиващи, така че ще е спокойно ;D Белла на фона на две млади майки с деца на по около 18 месеца беше направо незабележима ;) Добре че въпросните дами кацнаха в последния ни ден там.
Прокопи, нямаш ли клауза в договора да се обърнеш първо към развъдчика при така стекли се обстоятелства? Мисля, че това би било най-безболезнения вариант и за вас и за детето.
Публикувано: 01 September 2008 - 11:12 AM
Владо, Фиона е отпрала бая гърбинка :blink:
Стела, снимай го Айк на училището да го видим в действие ученика ;)
Бела , действително е пораснала!А като и гледам последната снимка ;Dбез душа сте я оставили от лудуване :blink:
На хотела щом са приели една чернилка ,викам да им поднесем ударна доза от няколко ;D като захладнее.
Само на Алирката няма снимки...айде давайте да зяпаме :blink:
Ние днес сложихме последната ваксина :yahoo:след 10-ина дни ни очаквайте по поляните :Танц:
Публикувано: 01 September 2008 - 12:03 PM
само че тези дни майка ще се "мъчи" с Айк, че магаренцето не иска да я слуша, а е време да се свикват ;D
на вас честито :yahoo:
не остана, идва време за разходки :blink:
и ще чакаме снимки на Греко ;)

Публикувано: 01 September 2008 - 01:22 PM
Цитат
Именно. Затова и всеки опит за генерално тълкуване на ситуацията звучи несериозно като "Пенчо да направи това? Абсурд - познавам други хора, които не го правят!"
Цитат
Към момента има интерес, но нямам потвърждение, така че търсенето си продължава докато се намери добър стопанин или заинтересованата страна не каже кога идва да го вземе. И понеже всички до момента явно се стресират от 800-те евро (не знам ние ли купихме най-скъпото куче, ебаси), отбелязвам че цената е отворена за дискусия.
Публикувано: 01 September 2008 - 01:57 PM
Разглеждам си аз легла за кученца и нещо не мога да избера за Айк.
понеже когато го взех, купих и едно легълце, но вече е малко. И тъй като активно подобряваме дисциплината, съм решила да го уча да спинка на легло, различно от мойто ;D
Моля, някой може ли да каже какви размери легло да търся-някои ми се виждат прекалено големи, други пък много малки и така... :rolleyes:
благодаря предварително :blink:
Ох, покрай всички неща забравих нещо важно-днес ставаме на 6 месеца :yahoo:
ще се отбележи с голяма игра довечера и се надявам този път да успея да направя снимки ;D

Публикувано: 01 September 2008 - 05:42 PM
Прокопи, не сте, ако това целиш да чуеш с коментирането на цени, издръжката на кучето между другото е по-скъпата част. Ще ти пратя координати и на друг евентуален кандидат, но предполагам, че няма да се наложи да ги ползваш.
Морски снимки на Алира няма, краткотраен ми беше престоят, но пък имам на Рамон ;D Човек на едно море не може да се запилее без познатите муцуни. Компенсирам и с днешни снимки на Алира, Ред и Сър :rolleyes: Очаквам скоро Греко из тревички и храсталаци :blink:
Първа истинска среща с коте и една много любопитна Алира (без каквито и да е инциденти за участниците) :wub:

Един истински Сър излъчва благородство :blink:

И първи урок по стойкаджийство - направо се чудя колко лесно изглежда на снимка ;)

Обичайните заподозрени:

Публикувано: 01 September 2008 - 07:25 PM
искам да се похвала, че вече имам Кане корсо. Той се казва Аксел и е на 2 месеца. Направени са му две ваксини и сега чакаме трета. Предстои му рязане на ушите така, че може ли да ме насочите. Bella C.N. може ли да ми кажете на Белла къде са рязани ушите, мисля че са си свършили работата както трябва. При първа възможност ще пусна снимки на малкия терорист.