Кане корсо италиано
Публикувано: 02 September 2008 - 12:54 PM
Стела, писали сме едновременно. Никой не те кара да изхвърляш Айк, напротив. Бих казала, че за сега това е една от малкото теми, в които няма противопоставяне по този признак - родословие, надявам се и занапред да е така.
Публикувано: 02 September 2008 - 12:56 PM
Цитат
:rolleyes: Че това въобще не може и да си го помисли някой!! Разбира се, че куча трябва да е обичан и гледан, както си му е реда. :blink:
Публикувано: 02 September 2008 - 01:07 PM
Цитат
Тц, не са всички :blink:късмет ли съм имала не знам ,но аз първо попаднах във форума :blink:Дано занапред все повече бъдещи собственици попадат първо тук!
На новото бебе пожелавам да е живо и здраво, това е най-важното :blink:
Не съм от хората,които искат на всяка цена най-най-най кучето! Нямам амбициите да влача животното си на всички изложби,които се организират в Бг и чужбина и да печеля на всяка цена най-престижните оценки. За това и не съм проучвала по-подробно родословията и не съм се заглеждала по титлите на това или онова куче.
В крайна сметка взех куче,което смятам за особено красиво,има си чудесно родословие и не съжалявам за нищо!!!
и още нещо като отговор към вас : най-елементарно е - когато човек иска куче(и не е дог.бг маняк) когато отвори гугъл пише " кане корсо продавам" - първо излизат обявите ;)
И аз да се обадя kiko_an - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да повторите всички ваксини, които Аксел уж има, и не пропускайте схемата за обезпаразитявания, каквото и да пише в паспорта му. Нито може да сте сигурни, че е от Словакия, което не е толкова важно, нито дали има наличие на какви да е ваксини - дай боже да е жив и здрав само и да е минал метър покрай белите. Мисля, че и Ред е точно от тази агенция, не че има голямо значение - принципът е един и същ при тях. За времето, което сте чакали сте можели да се сдобиете с куче с яснота от къде идва, накъде отива така да се каже, как да се гледа и да разчитате на съвети от развъдчик. Надявам се всичко да е наред и да сте от късметлиите.
Родословие може и да получите, вероятно сте заплатили щедра допълнителна сума за това, което е ясен белег, че си плащате за да бъде изготвено такова. В нормалния случай кученцето върви с родословието си - нещо като негов акт за раждане. Дори да не е изготвено експортно родословие е редно да ви представят словашкото.
Стискам палци за здрав Аксел!
Понеже все по-често факторът цена е първозададеният въпрос - хора, за кучетата от борси и агенции в много случаи се заплаща същото, а знам случаи и за по-висока цена отколкото в развъдник (и нямам предвид ферми!) :rolleyes:
Цитат
Стела, това е абсурдно, никое куче няма работа на улицата! Никой тук не е фанатик на тема родословие, но не приемам за допустимо да не ми тъпчат 30дневните кутрета без ваксини, с глисти в камиони с клетки, в които има и маймуни (за справка: Рамон!), превозвани упоени, без елементарни условия (за правка: темата за кунфискуваните 42 кученца в сакове от които оцеляха 15%), експлоатация на кучки в мизерия, размножаване, измами... Не спонсорирам такива дейности.
ПП. В интерес на истината за мен най-логично е да напишеш първо кане корсо в Гугъл при което и форумът излиза, никога не съм търсила комбинацията от кане корсо продавам И преди да попадна в дог.бг знаех, че не искам куче от ферма - не защото кучето ще е втора класа - то ще е МОЕТО куче, независимо кое е, а защото не искам да спонсорирам мръсен бизнес, това е.
Публикувано: 02 September 2008 - 01:24 PM
Цитат
Кучета, които могат да бъдат агресивни :
1.Алано, 2. Булмастиф, 3. Кане корсо , 4 Доберман, 5 Дого аржентино, 6 Дог от Бордо,7. фила бразилеиро, 8. Мастиф, 9. Испански мастиф, 10. Неаполитански мастиф, 11. Перро де преса канарио, 12 Перро де преса Майоркин, 13. Ротвайлер.
Изисквания: Всички кучета в категории 2 и 3 трябва да бъдат сигурно обезопасе ни и ограничени на територията на дома. Знак Внимание, опасно куче!" трябва да бьде поставен на всички входове на собствеността. Собственик на такава порода не може да живее в многофамилно жилище. Трябва да е физически и психически способен да управлява кучето си. Не може да води на разходка на публично място повече от едно куче от горните породи.
Трябва да премине тест, за да докаже, че може да управлява кучето си. Трябва да има чисто полицейско досие. Кучето трябва да е постоянно на повод и с намордник. Трябва да стои извън публични места - училищни дворове, детски пло-щадки и т. н. Кучетата трябва да преминат ест за темперамент и да бъдат кастрирани.
Ако кучето премине успешно теста, ще носи зелен медальон, ако не го издържи - червен, което означава опасно". Развъждането, купуването и продаването е забранено забранено. Ако сте собственик на куче от една от тези породи и не следвате изискванията - ще загубите своето куче и то ще бъде евтанирано.
Всички кучета над 40 см. и 20 кг. Трябва да са маркирани с микрочип и татуировка.
Собственикът трябва да направи изискваните по-горе тестове. Лице под 18 години не може да притежава куче от горните породи. Кучето трябва да носи медальон, идентифициращ собственика.
а това беше кучето,което ме влюби в породата :
Публикувано: 02 September 2008 - 01:25 PM
Цитат
колкото хора - толкова и логики!!!
Публикувано: 02 September 2008 - 01:28 PM
Цитат
Цитат
колкото хора - толкова и логики!!!
В някои немски провинции като Бавария кане корсо е допустимо за отглеждане само по изключение и с разрешение от общината - при гореописаните условия, които между другото често се променят, тези може и да не са най-актуалните, развъждането е забранено. Абсурдно е и имаше протести за някои от породите в този списък, не е нищо ново, от доста време е така, извадиха някои от там, но нашата още е агресивна - между другото няма нито един регистриран инцидент с кане корсо в границите на Германия откакто породата е официално призната Както и да е. :o Иначе психотест - одобрявам, мисля, че в Англия е така, едро, склонно към доминантност куче трябва да може да се контролира.
Публикувано: 02 September 2008 - 01:36 PM
(май повечето сме го имали на дестопа си) ;)
Публикувано: 02 September 2008 - 01:47 PM

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 02 September 2008 - 02:00 PM
Публикувано: 02 September 2008 - 02:56 PM
Публикувано: 02 September 2008 - 02:59 PM
но продължавам да опитвам де ;D
Публикувано: 02 September 2008 - 03:12 PM
ето и още една с топката(любимата). Винаги като я налапа и си спомням първите му игри вкъщи,като бебе :P