- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
При заплождането какви правила трябва да знаем ?!?
Публикувано: 01 August 2007 - 11:33 PM
Първо съжалявам,че отварям цяла тема и отварям работа на МОД но искам да получа адекватни отговори от специалисти,защото на "кучкарите" в махалата нямам доверие.Въпросат ми е :когато искаш да си заплодиш женската или пък искаш да си пуснеш мъжкия на женска,как точно става-пояснявам се ,в смисъл по така наречените "неписани правила" каде трябва да стоят кучетата - в дома на мъжкия или женската , и другото ,което ме интересува е , когато се родят примерно 5 кученца колко се падат на мъжкия и колко на женската ???
Пак се извинявам че пуснал специално тема r)
Публикувано: 02 August 2007 - 04:33 PM
Това, което аз знам, но мисля че са си някакви общи неписани правила-на таткото се дава едно кученце, без значение майката дали е родила 1 или 10 бебета...:) А за мястото където се събират- най-добре е да е на терен познат на кучката (въпреки че със сигурност някой ще оспори това), защото на мъжкия обикновенно му е се тая като я подуши...;) Ако имаш възможност е хубаво да се събереш кучетата преди това, за да видиш дали ще се харесат...казавам ти го от опит, защото моята кучка, се оказа много капризна - водихме ми й 3 разкошни мъжки, но тя си беше харесала една овчарка от блока и накрая с него....а мойта е т.нар. "канадски вълк" :)
Публикувано: 03 August 2007 - 02:12 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 04 August 2007 - 11:47 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 04 August 2007 - 12:01 PM
Цитат
Пак бисери. l) angelpik

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 21 August 2007 - 09:14 AM
Публикувано: 21 August 2007 - 10:57 AM
От друга страна може да е обяснявано но аз да питам пак,каква е процедурата на заплождане по правилата...а не колко кученца да се дадът или пък къде да се осъществи скачването..
Искам да попитам по подробно да ми се обясни,какви документи трябва да взема от клуба като стопанин на женското куче,трябва ли да присъства представител на клуба на заплождането и изобщо всичко..ако някои има повечко врече ще съм благодарна за пореден път да го сподели r)

Публикувано: 21 August 2007 - 12:40 PM
Повечето клубове имат сайтове,в които са качени правилата им за заплождане,би трябвало още щом сте станали член на даден клуб да са ви били връчени тези документи за да сте запознати.Имате право да си ги изисквате.
По мойто скромно мнение куче без документи е по добре да не се запложда или най-малкото преди да вземете решение допитайте се до специалисти по породата и направете експертна оценка.
Няма писани или неписани праавила за това мъжкото куче колко бебета му се полагат,всичко е въпрос на договорка между двамата собственици.

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 21 August 2007 - 12:52 PM
Цитат
От друга страна може да е обяснявано но аз да питам пак,каква е процедурата на заплождане по правилата...а не колко кученца да се дадът или пък къде да се осъществи скачването..
Искам да попитам по подробно да ми се обясни,какви документи трябва да взема от клуба като стопанин на женското куче,трябва ли да присъства представител на клуба на заплождането и изобщо всичко..ако някои има повечко врече ще съм благодарна за пореден път да го сподели r)
Твоето е с родословие, aко не се лъжа, и ти си член на БКК "Северни кучета"
Така че за заплождане и др. подробности най-добре питай Г-н Димитров /Laikata/

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 21 August 2007 - 01:01 PM
Но моето мнение е, че може да се изчака за следващото разгонване. Развъдни документи има.
Публикувано: 21 August 2007 - 01:31 PM
За женската
1. Най - подходящата възраст е между 18-20 месеца и 6 години
2. Да има отрицателен резултат от болестта бруцелоза
3. Да не страда от кожни болести като трихофития, екземи, краста, микроспория, които могат да се предадат на разплодника, а в последствие - на приплодите.
4. Да бъде наскоро обезпаразитена, за да се предпазят ембрионите и от опаразитяване с глисти и тении по време на бременния период.
5. Да бъде ваксинирана за текущата година.
6. За едрите породи : документ от вет. кленика за дисплазия
За реализиране на заплождането е необходимо собственикът на женското куче 2-3мес. преди разгонване да избере подходящият партньор за кучето си. За тази цел много важно да се използват експертите на Киноложките клубове. Там са картотекирани по голяма част от мъжките кучета, които са допуснати за разплодна дейност.
Това го знам отпреди, незнам дали сега има промени. Може би от клуба най-добре би могла да получиш точна и пълна информация.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 21 August 2007 - 01:45 PM

Вани и Лори
Публикувано: 21 August 2007 - 01:56 PM

Публикувано: 22 August 2007 - 11:57 PM
Една женска ражда хубави кучета след третата година. Зная това и от собствен опит. Бък е разплождан с 2 женски. Едната беше (о, да за съжаление вече може да се говори за нея единствено в минало време s) ) на година и няколко месеца. Бебетата така и не излязоха. Болести, глупости, инфекции...!
Първият път, когато заплоихме втората женска (всъщност, това му беше първата женска, като се замисля) тя беше на 2 години. Даде хубави кучета. Преди година, когато беше на 3 даде едно прекрасно поколение. И сега всички радват стопаните си и са от хубави-по-хубави.
Една женска е психически и физически озряла едва след третата година. Е, някои развъдници развъждат женските си и на 2 години, но защо ли? Е, отговора го знаем.
Laikata според теб коя е подходящата възраст за заплождане на жанеска?

В приятелството няма породи!
Публикувано: 23 August 2007 - 09:09 AM
"Е, отговора го знаем" - ??? Седни почети малко преди да се изказваш, че и на четящите им писна вече.
ПП Да не говорим, че се пише Узрял, а не Озрял.
Публикувано: 23 August 2007 - 09:34 AM

Публикувано: 23 August 2007 - 05:42 PM
И изобщо не съм на мнение, че една женска може да роди бебета на 1 година, със същото качество, които би родила друга женска на 3 години. Естествено говорим за еднакви по качество родители. Две години за моите породи са малко. Имам немска овчарка и сибирско хъски. Нито сме пускали до разплод овчарката преди тригодишна възраст, нито ще пусна хъскито си под тези години. Нали уж много държите на здравето на кучетата.. Ама да, то женската може да роди и на 2 години що-годе добри бебета, що пък не.
insult, да отговора го знаем. И не, не са глупости. И между другото чета каквото намеря, а аз търся много и много намирам r) . Достатъчно съм чела и гледала за да мога да изкажа мнение по тази тема.
bonboni ти дори пола не ми знаеш, а ми казваш с кой да не споря. Когато зная, че съм права ще споря и с този, които е учил Laikata ако трябва.
Бтв много интересно как хората с повече кученца взеха да се защитават.
Хаха.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 23 August 2007 - 07:41 PM
Интересувам се не за да се заяждам, а защото уча в тази област и ме интересуват тези неща и се надявам един ден да се занимавам професионално в областта. Затова ме интересува какво определя "качеството" на двете поколения и какво ги различава? Говорим за едни и същи родители, храна, условия, медицински грижи и т.н.

Nothing but the best is good enough!
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »