Дакел
Публикувано: 06 March 2006 - 10:34 PM
При нас също има разни възрастни кучета, най-често булонки, дето ги разхождат бабите, ама общо взето все кучкари нашия квартал и има и много игриви големи кучета на млади хора. Тази поляна за която писах се води Кучешката поляна l) Там водят предимно големи кучета (НОК, ротвайлери, лабрадори и т.н.) и хората ги е страх да си водят там булонките. Даже една баба ме пита вчера -Не те ли е страх там да го водиш, мене ме е страх от големите кучета, да не ми изядат пинчера b) А Елмо само с големите си играе. Направо е неудържим. Само ме е страх да не си изяде боя някъде, че не се съобразява и се радва на всички. Вчера ми изкара акъла. Има една питбулка която е доста свирепа, но я водят винаги вързана bravoS . Та вчера си играе Елмо с едно кученце и хоп насреща ни въпросната питбулка. И какво мислите направи нашия хубосник - хукна да й се радва. Онова животно като се разбесня, момчето едвам го удържа. А Елмо вместо да се стресне и да се махне, й влезе буквално в устата oleeee Изкарах си акъла направо. Просто не знам какво да го правя такова диване. С всички е приятел и някой ще го изяде. Ама и само на каишка не е работа n)
Публикувано: 06 March 2006 - 10:38 PM
Цитат
Еее ми тва си е много хубаво!!! worthy d) И ние имаме близък парк ;) ама той в повечето случеи е пренаселен, затова разчитаме повече на въпросния двор! l) d)
Публикувано: 08 March 2006 - 02:55 PM
А за играта с големите кучета и Йода не го е страх и им се навира в устите. Вече на няколко пъти го търкалят, веднъж го нападна малък пудел!
Публикувано: 08 March 2006 - 04:50 PM
Не знам дали си я чела, тя може да тие от полза, според мен. Ако пък кучето ти има подобен проблем ще имаш време да се справиш с него, тъй като не започваш веднага работа. Поздрави и успех от нас.
Публикувано: 08 March 2006 - 08:56 PM
Публикувано: 10 March 2006 - 12:52 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 10 March 2006 - 07:22 PM
Цитат
Ооооооо, не бързай, после така ще ти липсват тези моменти :-) Днес разглеждах стари снимки и така мило ми стана. Голямо сладурче беше, едно такова мъничко пале, гледа само да се гушне, да се наспинка в теб, а сега един дявол b) Само бели прави и стойки l) Хубаво време е това, когато са съвсем мънички бебета! Страхотни преживяване! w)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 10 March 2006 - 09:00 PM
Цитат
Кога порасна!!! А погледчето... w) готова за подвизи!!! d)
хехе, чак огромна не е още b) Но определено вече не е онова малко и сладко бебе, сега е само сладко дяволче l) Доста наедря, но все пак е мъничка. Вчера какъв дакел видях, още малко и големината на басет щеше да стигне. Голямо чудо! bl) И доста якичко животно си беше. Но ми стана неудобно да питам хората дали е дакел кучето или е нещо смесено, защото наистина беше голямо! В сравнение с негооооооооо, Шели сигурно е като бебе на 3 месеца oleeee

Публикувано: 11 March 2006 - 09:26 PM
Херц, Шели много прилича на Елмичко, има същата муцунка (е, те всички дакели ги имат де b) ), само че сигурно е доста по-дребничка от него, той стана доста голямо добиче. Даже и от баща си вече е по-едър w)
Публикувано: 11 March 2006 - 10:00 PM
На Леа що така не и се изправиха...!!! oleeee Няма значение и така е сладкиш! Сестра ми много ме дразни и вика,че сигурно дядо и бил някой пумияр...! oleeee И е измислила прякор Пуми!!! l) oleeee Ама ние квито сме неопитни стопани...! Сигурно е ,защото като малка не сме и давали калций!!! oleeee Та по случей щръкналите ушета на Леа се сетих...
с другата ми сестра (по-малката) мислим да ''селектираме'' b) l) бойна порода дакели!!! l) Ще си кажете те и без тва са си бойни...,та кво остава боен дакел! oleeee l) b) d) а забравих и ще им се купират ушичките, за да няма такива недоразумения, като с Леа!!! l) b) oleeee d)
Публикувано: 12 March 2006 - 11:02 PM
Въобще не се притеснявай за ушите и за подмятанията на сестра ти. Аз също съм чувала подобни приказки от мои "приятели " за мои по-предишни кучета. Това не трябва да те смущава. Виждам, че си искрен и изпълнен с обич към всички животни човек, за това ще ти отговоря честно без предрасъдъци и не искам да ме разбираш погрешно. От снимката става ясно, че наистина ушите са по-малки, отколкото трябва да бъдат. Не съм специалист и не съм сигурна, че моето куче е по стандарт. Именно за това искам да ти кажа, че причината не е в калция, и ушите не би трябвало да се изправят, а да стоят надолу. Калцият, както сама знаеш, се дава за укрепване на костаната система, а не за уши. Представи си например една немска овчарка, на която не е даван калций. На нея ушите ще се изправят, ако е породиста немска овчарка, но например може да получи рахит или друго костно забляване, ако не и е даван калций. Но това в никакъв случай не трябва да е пречка да обичаш или да гледаш на твоя любимец така, сякаш има някакъв недъг.
С най- искрени чувства Кремена
Публикувано: 12 March 2006 - 11:15 PM
Цитат
Точно!!! 1super Ама не знам защо така е станало???! Ушичките вярно са и много по-малки от нормално и аз го забелязах...! d) Ама понякога знаеш ли като се ококри или като се стресне си ги ''изправя'' ,имам предвид за момент заприличват и на истински дакел!!! Иначе хубав цвят има...!!! Прилича на дакелче,но пък кой знае дали верно не е имала някой пра роднина не дакел...!!! Много ми е странно l) oleeee
Не че се опитвам да я изкарам чистокръвна, но да попитам възможно ли е ушите просто да не са пораснали? bl) Или пък да са се смачкали? bl) Незнам възможности...кажете вие...!!! d)
Публикувано: 12 March 2006 - 11:27 PM
Публикувано: 12 March 2006 - 11:57 PM
---
даже днес пак ми прави компания докато бяхме в мазето и цялата се увъртя в пясък и паяжини! l) и като се прибрахме приличаше на прасенце...!!! l) l) l) d)

Вход

Горе
Цитиране +