Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#1141 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 February 2006 - 08:07 PM

dakel_fenka, това с Леа ми се струва доста странно.Тя е вече голямо куче....и щом преди не го е правила... мисля си,че ако ситуациата не се повтори ,значи е имало някаква причина тогава.Аз съм имала няколко кучета.Всички те са правили странни неща без видима причина(за мен), но после съм се убеждавала, че хората са много назад в материала.....така, че възможно е и да е нещо от този род....

#1142 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 08:17 PM

Ех, тази Шели..... w)

#1143 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 08:30 PM

Странно е да..!!! Но мисля ,че е , защото чувства кътчето си своя собственост...!!!
Такаче вече няма да и оставям играчките,ами когато си играем ще ги вадя и след като свършим ги взимам...!!!
Преди време пак беше правила така ,ама никога не ме е хапала ??? bl) Както и да е ,вече всичко е нормално..!!! r) d) По-строги сме с нея...

#1144 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 09:23 PM

Шелката е много сладка! w) В муцунка прилича на моя и той е така по-слабичък w) w) w)

#1145 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2006 - 09:44 PM

Шелката е образ да..! w) d)
---------------------------------------------
А аз имам един въпрос!!! Доминантно поведение ли е да си защитава кътчето (къщата) !? Защото Леа прави точно това!? bl) Защитава си много силно кътчето!!! Как се отучва това..??? Изобщо има ли такава възможност да се отучи! Иначе не е проявявала агресия..,но тя си възприема къщичката ,като своя територия...нормално!!! Затова и ме гризна вчера...щото рязко понечих да и взема топчето!!! d) Дайте съвет, как може да се отучи това!? (ако изобщо има такъв вариант)!

#1146 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2006 - 12:47 AM

Аз лично не съм много сигурна какво точно е проявила Лейчето, затова не ми се иска да се ангажирвам с разни съвети. Защото един лош съвет може да се окаже по-лошо от никакъв съвет. n) Но предполагам е защита на къщичката. То е хубаво кучето да си знае кое е неговото местенце и че там може да си лежи необезпокоявано. Но пък от друга страна чак да посяга да хапе... bl) И аз не знам, може би когато е в къщичката си просто не я закачайте. Извиквай я навън и чак тогава започваш да се занимаваш с нея и ако примерно пак се прибере на мястото си, тогава я оставяш на спокойствие. Не те съветвам, по-скоро казвам как аз бих процедирала. Ако иска да е сама в покоите си, ами нека така да бъде. Но виж вече ако случайно когато е навън, тоест извън къщичката си и пак посегне - ееееееее, тогава шамари и голяма дисциплина, защотоооооооо и по-лошо може да стане!!! n)

-------------------
А това с прибирането на играчките и аз го прочетох в темата за хапането май беше. Добра идея, особено тези играчки, които са им любими и наистина си ги пазят! Да не свикват много на собственически навици
b)
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1147 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2006 - 07:06 PM

Да и на мен изришно са ми казали да не я пляскам ,когато е в къщичката!!!
Когато е навън не смее да посяга да хапе...най-много да ръмжи...!!!
Не е имало проблеми от оня ден..!!! r) d)
Май ще излезе вярно,че твърде силно си защитава местенцето!!! d)
Ей , обаче как имат едно 6-то чувство когато се приближавам с идеята да и се карам започва да гледа страшно...! n) Пък ,като и казвам лека нощ примерно ме близва и се радва!!! Е кажи не разбират ли?! Иначе проблеми няма ,ако ще да и се навра вътре цялата в къщата нищо няма да направи,ама като и се карам влиза вътре и се чувства защитена..!!! d)
Друго интересно, като и покажа пръста който ми го нагриза свива уши и гледа виновно! Същото е и когато и покажа изядена обувка от нея...!!! Явно си знае, че прави бели..!!!

#1148 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2006 - 10:39 PM

Брейй, Леа проявява характер. А Шели е голяма красавица!
Много ме натъжи поста на "купувача" на дакелче! По този повод се сетих - онзи ден ходихме до магазина на Левски, там има животни. Имаше две малки дакелчета, мисля че и друг ги беше споменал. Направо ми се доплака - толкова са слабички, тъжнички, направо имах чувството, че ще се разплачат. И с едни надути коремчета.......не знам с какво ги хранят. Аз много се разстроих.......Приятеля ми също, но както казва той, не можем да спасим всички кучета. Защо ги гледат така лошо! Няма цена за живота - няма значение порода, големина..............това са живи същества, какво са 100 или 200 лв!Все едно да ходиш на витрината и да си избираш дете. И да кажеш, аа това е русичко, значи 300лв, а това пък като е червенокосо, да не съм луд да дам 150лв. Е същото е!!!! n) a)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1149 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2006 - 12:26 AM

Съгласна с Мил...!!!
Аз също видях дакелчетата...!!!
А най-лошото е , че в такива магазини се очаква да се гледат поне малко по-добре...! Няма такова нещо... n)

#1150 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 08:12 PM

Да ви питам нещо, особено теб, Розалия.
купихме на Шели Пурина про план, понеже Роял-а й свърши и ... нещо ми се иска да я пробваме с друга храна. Не се знае коя ще й подейства най-добре. А и тук около нас няма никъде по зоомагазините Роял Канин - поне не и мини джуниър n)
Та въпросът ми е сега по колко да даваме на Шели като пропорция на ден??? Тя днес става на 6 месеца w) голяма госпожица е вече b)
И става ли мерителната чашка от Роял Канин да мерим с нея и Пурината? По принцип в интернет страницата на Пурина пише по 112 грама на ден, но не знам с каква мярка да премервам количеството??? А за храната ходи Митко да я купи и забравих да му кажа да попита там дали към тази марка има такива чашки!
s)

User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1151 Потребителят е офлайн   grafcheto Икона

Публикувано: 22 February 2006 - 08:57 PM

tarsq jenski dakel za moq majkar dakel na ime mark si tarsi priqtelka za razsplod ot plovdiv pi5ete mi na grafcheto@abv.bg ako se interesuvate samo za plovdiv d)

#1152 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 09:03 PM

Еее тука само Софянки са дакелките... l) d)

п.п. И от Пазарджик!!! r)

#1153 Потребителят е офлайн   Dackelklub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 05:06 PM

Ура ! 1super Вече съществува Първият Български Развъдник за дакели ! victoryVVV
Casa del Amore - както се досещате това е нещо като "на Амор къщурата" - честито на юнака - чакаме от него добри и здрави поколения ! super best
User's Signature

[br][br]www.amor.dir.bg [br][br]www.dackelklub.dir.bg

#1154 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 05:19 PM

ЧЕСТИТО !!! BEER BEER BEER victoryVVV victoryVVV victoryVVV
Много успехи ви пожелавам!!!
От кога чакам този момент!!! Тая вечер ще празнувам!!! drink
Айде след някоя и друга година ще ви ставам колежка! w) b) BEER cheers

#1155 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 08:50 PM

Честито още веднъж и тук bravoS Много бъдещи успехи и красиви бъдещи поколения с още по-големи успехи и от таткото! w)
User's Signature

Качена снимка

#1156 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 09:42 PM

Честито и от мен!!! Много се радвам!!!

#1157 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 09:45 PM

worthy Страхотна новина!!! worthy От кога чакаме това да се случи! Поздрави на Аморчо, успехи в начинанието и много сладки малки дакелчета!!!!!!! BEER super best victoryVVV
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1158 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 09:47 PM

Еййй !
Вземете ме на работа!!! b)

#1159 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 11:50 PM

Честито на Дакел Клуба и на Амор и неговите дами! 1super

#1160 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 01:26 PM

Цитат

Аз днес едвам съм попрочела форума...и сега едвам ви пиша! Защо ли???
Ей сега ще ви разкажа на 2 на 3 каква е причината...
Значи...започна се от вчера... излизам аз от банята и си тръскам чехлите иии Леа започва да ръмжи...,ама ей така без никаква причина, и то ръмжи страшно!!! bl)  Клякам аз до къщата и да видя кво става..!!! И тя ме гледа свирепо с бялото на очите си и ръмжи..!!! Аз я гледам и се чудя какво става!!! И понеже нямаше конкретна причина и започнах да я успокоявам...(това май не е най-правилното...)обаче тя не спира да ръмжи!!! Аз я извадих извън къщата и и се посларах , защото неразбирах защо го прави...ей така без нищо? bl)  Както и да е не разбрах,защо го прави...оставих я..!!!
И така..сутринта ставам и си мисля вече и е минало..!!! Обаче не...!!! Минавам аз пак покрай къщата и и клякам да я погаля ,нямала съм никакви лоши намерения да и се карам или да я бия..!!! Галя я..нищо..и понечих да взема топката и тя ме захапа за пръста..!!! Гризна ме...не силно,но ми направи рана..!!! След което моментално сви уши и се обърна на другата страна..явно разбра, че е направила голяма грешка...!!!
Много се разочаровах..такова нещо не бях очаквала..! И то непредизвикано (или поне така си мисля де..)
Та след тая случка седнах да попрочета из форума за агресията...!!!
Оказа се че проявява Доминантна агресия...и това излезе съвсем вярно...!!!
Мисля ,че веднъж Вабанк беше писал,че при такова поведение трябва кучето да се повали на земята по гръб и да си сложиш ръката на корема му...!!! Пробвах, но не можах защото тя щеше да ме ухапе..пак ръмжеше...!!!
Отказала съм се от бой ,защото мисля че става по-лошо...въпреки че в случея си го заслужаваше..!!!
Изчетох статията за доминантната агресия...и веднага взимам мерки...(от днес)!!! Ще трябва да много да се занимвам с командите...за да и се ''понижи малко рейтинга''...!!! И съответно моя да се вдигне , като командващ...!!! Ще сме и малко по-строги с нея...!!!
Въпреки,че виждам че нещата имат подобрение ще ви помоля за съвети...!!!
Или споделете,ако сте имали подобен случей...

Здравейте на всички. Аз съм съвсем нов член на форума и днес буквално не можах да се отделя от компштъра целият предиобед. Моята любимка е дакел. Казва се Ира. Купихме я от магазин ( не беше гледана много добре ). Съвсем рано е отделена от майка си. Трябваше и една седмица да свикне с нас, сега вече е на 2 месеца и няколко дни, игрива, здрава и расте. Още не излиза навън. Радвам се, че оттук мога да получа полезни съвети за породата, защото досега сум гледала и други кучета, но не и тази порода. Разбирам много добре постъпката на Лея, защото моето куче проявява този характер още от деня, в който я взехме. Ръмжи и хапе, когато поговорих с доктора, той ми каза, че е от зъбите, но аз сум гледала и други кучета и те съвсем не бяха така агресивни от млада възраст. Надявам се да се справим от рано с този проблем, защото по рано сум гледала 2 питбула, които никога не са проявявали такава агресия. Също така виждам, че схваща доста добре за няколко дни си научи името. Направих и импровизирана тоалетна, за да може да ходи там където аз кажа. От вчера съм и купила и каишка, за да се адаптира от сега, а също така и да я вързвам близо до нейният кът, където ще мога да предотвратя гостите да я вдигат и да я държат близо до масата. Ако някой може да ми помогне и да ми бъде полезен с още неща от възпитанието, които съм пропуснала чакам с нетърпение. Благодаря на всички!

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни