Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#201 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 26 June 2010 - 10:39 AM

Позволявам си да дам съвет на стопаните,на които им предстои да кастрират животинката си ... по-конкретно ако животното е женско - наблюдавайте я след кастрацията.Стойте до нея неотлъчно.Моята любов си отиде нелепо преди седмица.Отиде си жестоко.Две години отлагах кастрация,защото изпитвах ужас от това,че ще я оперират и накрая си казах:"Я стига се излага,хиляди кучета се кастрират и се пускат по улиците,и никой не се грижи за тях.Тя е млада,здрава и е за нейно добро." Операцията мина идеално,кучинка беше с настроение,всичко беше ок.На следващия ден тя си издърпала конците.Операцията беше отворена,останалото ще го спестя.Закарахме я в клиниката,час и половина се бориха за нея,но не успяха.
Преди два дни разказах на приятелка,която се занимава активно с бездомни нещастници,респективно с кастрации и тя каза,че до сега такава случка не е чувала.Това е причината да споделя тук - за да имате представа.
Кастрирайте - за доброто на всички е,просто бъдете внимателни.
А Ида...никога няма да си я простя.

#202 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 June 2010 - 06:45 PM

Много съжалявам :dh_188: ,но не се обвинявайте направили сте го за нейно добро.За съжаление и един миг е достатъчен нещо да се обърка!Бъдете силни!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 June 2010 - 06:51 PM

С поред мен си абс. невинна . Виновен е този който те е зарибил за кастрацията . Иначе кучето щеше да изкара още 10 г .
Курвалар хава . За пари :md_064:
В Корана е забранено да се прелива кръв дори това да срува хиляди животи , знаеш ли защо ???

#204 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 June 2010 - 07:11 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 26 June 2010 - 06:56 PM, написа:

С поред мен си абс. невинна . Виновен е този който те е зарибил за кастрацията . Иначе кучето щеше да изкара още 10 г .
В Корана е забранено да се прелива кръв дори това да срува хиляди животи , знаеш ли защо ???

До кога трявба да четем уж закачливите, но крайно неадекватни постове на този потребител? 99% безсмислени и ненужни, и не на място, и съдържащи линкове без връзка постове??
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#205 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 June 2010 - 07:16 PM

2 от кучетата ми са кастрирани и нямаха никакъв проблем,кастрацията е добро нещо,а и аз съм християнка не чета корана!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 07:35 PM

За мен 1 човек е цяла вселена ,вкл. и Вие .
Щом ви дразня не ми е проблем и да не пиша , така че съжалявам да се разделя с вас , ... но чао , и Vaja Con Dios :dog:

#207 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 10:17 PM

Моите съболезнования за Ида.Мисля,че каквото и било писано.Можеше да глътне нещо без ти да видиш,да прихване вирус,който да не може да пребори...Съдба!Кастрацията на Арес мина леко,след това той е ново и по-спокойно и игриво куче.Колкото и да съм толерантна към различните вероизповедания,чукундурите са навсякъде и вместо зад науката,застават зад религия,създадена с цел да подчинява и владее над науката съзнанието на цели етноси.Ще кажа само едно на въпросния мюсулманин тук-"СУС!!!"
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#208 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2010 - 07:21 AM

Към потребителя горе - не знам дали си давате сметка,че на мен ми тежи,боли ме и никога няма да спра да се обвинявам,че исках да и помогна,а я убих.Във Вашата религия как стоят нещата с присмиването и подигравките над болката на другите? Ще ме прощавате,но думите ми за и към Вас са точно две : "Евалла!...кретен."

По темата - не писах,за да се оплача.Писах,за да се знае,че се случват и такива неща.И за да внимавате повече ... отколкото аз.Ако мод прецени,нека разчисти,няма проблем.Темата е достатъчно ценна и полезна,за да се пълни с боклук.

#209 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 08:08 AM

Показване на мнениетоMickeyYP, в 26 June 2010 - 08:44 AM, написа:

...На следващия ден тя си издърпала конците....

Моите съболезнования! Това е толкова страшна и нелепа случка...
В интерес на истината, виждала съм само веднъж такова нещо - котка, която се беше разшила, но за щастие стопаните видели, реагирали своевременно и голямата беля не успя да стане. Веднъж съм виждала и мъжко куче с "усложнения", което си беше направило страховита рана. Но: статистиката (сиреч, в 99 от 100 случая всичко минава нормално) си е статистика, човек не си я гледа нея вкъщи, а животинчето, което е единствено по рода си и уникално...
Затова - три важни съвета около кастрациите:
1. Независимо дали става дума за мъжко или женско куче/коте, не гледайте с лека ръка на събитието: става дума за хирургическа намеса, за операция... Запознайте се подробно с процедурата, със следоперативния период, с възможните усложнения и изберете внимателно кой и къде ще ви оперира животното. По-добре да се пътува по-надалеч и да струва повече, но операцията да се състои в кабинет/амбулатория/клиника, където разполагат с истинска операционна и с истински, опитен хирург; и където могат да ви предоставят предоперативна и следоперативна помощ при нужда.
2. За предпочитане е кастрацията (на женските де) да се прави с интрадермален шев (кожата се зашива "отвътре", малко като шевче на чорап), при който опасността да се извадят конци е несъществуваща, понеже не стърчат такива. Ако хирургът не предлага такава опция, животното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да носи яка след операцията и до сваляне на конците. И, независимо с какъв шев е, то трябва да се наблюдава - особено в първите дни след операцията. Ако ближе шева или го човърка, яката отново е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Някои зверчета са истински магьосници в докопване на операционни шевове през яка - в такъв случай бъдете готови за по-голям размер "сателит", за следоперационна "дрешка"... каквото ще свърши работа в случая.
3. Винаги имайте наум, че дори и най-невинната и добре направена операция може да даде усложнения - бъдете нащрек. Дори когато ви вадят зъб препоръката е да не оставате сами вкъщи, нали? По-добре да изприпкате до доктора заради фалшива тревога, отколкото да пропуснете нещо важно... И - задължително ходете на "контролен" преглед, дори ако лекарят не ви го е препоръчал: да погледне шева на всеки 3-4 дни, да се убеди, че зараства добре. По този повод - след каквато и да е операция е задължително животинката да пие антибиотици известно време. Давайте добросъвестно хапчетата/сиропчето и не прекъсвайте, дори ако кучето изглежда добре. Ако пък не изглежда добре, настоявайте да му се вземе кръв и да се види дали не се развива инфекция...
И, отново: осведомявайте се много внимателно как точно даденият хирург извършва съответната операция. Питайте по много, по-добре е, отколкото да не питате въобще.
Между другото, при кастрация на женско животно се правят няколко отделни шева. Шансът то да се "разшие", издърпвайки си конците, е... горе-долу едно на милион. При правилно извършена операция, дори ако се скъса най-горният шев, на кожата, отдолу следва зашит втори пласт - коремната стена - и този шев няма нищо общо с първия. Така че животното трябва много да упорства, за да махне и него... Или да има сериозно усложнение - например раните да не зарастват въобще.
И - всъщност не е толкова страшно. В повечето случаи кастрацията минава и заминава лесно и безпроблемно. Но: статистиката си е статистика, вашето животно си е едно-единствено...

#210 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2010 - 09:21 AM

Нещата протекоха по следния начин:
Животното живееше на 60км от Варна.100 пъти се обаждах да разпитвам за кастрацията,и стоте пъти отлагах.Накрая се реших.Взех я,докарах я на обяд във Варна,имахме час за 11.30,но лекарите имаха спешен случай,който се бе проточил във времето и трябваше да я оставя на стационар.Разпитвах с какви конци може да се направи-казаха ми и двата варианта.Знаеха ни случая-че не живеем във Варна,но пътя не е проблем и по всяко време може да дойдем и че можем да идваме дори всеки ден,или колкото пъти се налага.Знаеха,че кучета живее в голям,поддържан двор,свободно,без други кучета.Казвам това,защото и за това питах - дали е добре да я прибера вътре за известно време,защото,макар и поддържан,все пак е двор - пръст,трева и тн.Нямало нужда.Кастрираха я на другия ден в 08.00.Видях я в 12.00ч - радва ми се,милата,гушкахме се,говорихме си.През цялото време не съм спряла да питам какво може да се случи,какво да очаквам,за какво да внимавам и тн ... Питах кое е по-добре за нея - да си я закарам обратно вкъщи в същия ден на кастрацията(60 км лашкане в кола),или да я оставя още един ден на стационар - все пак в клиника,под лекарски контрол,но на чуждо място,с чужди хора (стреса от това също е доста голям).Казаха ми,че втория вариант е по-добър,съгласих се с буца в гърлото.Вечерта ходих да си я видя - отново радост,развяване на опашки и тн.Кучето беше в голяма клетка,свободно,без яка,без нищо.Имаше само постлан памперс (или нещо такова)на пода на клетката.На другия ден,в 11.00 отидох да си я прибера.Имаше сложен памперс на нея,казаха,че много събирала постлания и затова решили да е този вариант.Лекарката предложи да го махне още там,но аз помолих да го оставим,защото предстоеше път с кола.Ок,нямало проблем,ама като се приберем да сме го махнели.Отново питах за какво да гледам,от какво да се тревожа и тн.Всичко било наред,кучето било в много добро състояние,нямало да има проблеми.Изписаха ни с тези думи,плюс мехлем за мазане на операцията и антибиотик за 6 дни,и уговорката да звънна,ако има нещо,ако не - ще се видим след 10 дни за махане на конците.Аз в този момент разбрах,че сме с неразграждащи се(или там както се казват) конци.Опитвам се да си спомня дали ние избрахме този вариант,но не мога.Тръгнахме,прибрахме се,махнахме памперса и тя легна.Видях разреза-около 5см,с 4-5 шева,крайчетата на конците,които се показваха отвън бяха около 1см дълги.Стоях около час и половина-два при нея и трябваше да тръгвам пак за Варна.В момента,в който станах,тя се размърда и си близна операцията(ето отново причината,поради която пиша - в мнението над мен е споменато това,ако преди го бях прочела някъде като някакъв признак,нямаше да си позволя да тръгна.Но не съм го срещала,лекарите нищо не ме предупредиха,макар че изрично питах за какво да гледам,какво може да е знак за).Оставих я в компанията на двама души,не съм я оставила напълно сама.Час и половина по-късно ми звъни телефона,вдигам и чувам:"Ида си е отворила операцията,всичко е навън и е цялата в кръв."Звънях в клиниката,обасних и ми казаха да я закарам.Попитах дали е възможно някой да дойде на място-да го закарам и да го върна,защото по обяснението по телефона разбрах,че има излезли вътрешности.Не можело. Тук вече ми се размива - как тръгнах,за колко време стигнах до там,какво направих като я видях ...а тя размаха с опашка и се опита да стане,да ме посрещне.Приятеля ми пристигна 5 мин след мен,бях му се обадила по пътя.Събрахме я в одеяла.Качихме я в неговата кола,аз вече не бях в състояние да шофирам.Качих се отзад,с нея,държах я през целия път.Стори ми се,че пътувахме два часа,всъщност са били 20 мин.Обадих се в клиниката да кажа,че пристигаме,че е спешно,че трябва някой да помогне да я свалим - беше 40кг куче,в две одеяла.Нямало кой да излезе ми казаха.Свалихме я.В крайна сметка излезе една лекарка и помогна.От тук-нататък в историята няма нищо съществено.Само емоционално,само за мен.
Час и половина по-късно отново я държах в ръцете си,изцапани с кръвта и,само че тя не дишаше.

#211 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 09:44 AM

Боже мой,побиха ме тръпки и пиша през сълзи.Защото това ми е минавало през главата,докато не минаха 10-дни и не свалихме точно такива конци.Не виждам какво повече би могла да направиш.Било е някакъв ужас.Напълно те разбирам колко страдаш от загубата и и....наистина като е имало да се случи-се е случило.Аз през седмица сънувам кошмари,че моят изчезва,крадат го,изхвърчва със скок от високия етаж на блока ми и....да не ти казвам как се събуждам.А камо ли,ако не е само сън-да не дава Господ на никой!Моите съболезнования!
User's Signature

#212 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 10:36 AM

MickeyYP,напълно разбирам какво чувстваш.Този ужас съм го преживяла.
За щастие ние успяхме да спасим кучето,въпреки че също беше с изпаднали черва .Нашата Мима ,бездомна кучица не си беше пипала конците,но вътрешния шев беше поддал и при непокътнат външен шев от нея изпаднаха черва и кръв.Вероятно е кървяла от преди и е близала кръвта,защото повърна огромни съсиреци,все едно си повърна черния дроб.Доктора тогава не даде много надежда,но ние не се отказахме ,сами и слагахме инжекции ,Мима не яде около3-4 дена,после взе да става,да хапва и вече си е ОК.Линда пък беше махнала всички конци,раната зееше,но вътрешния шев държеше-шихме я наново и по-нагъсто.И двете бяха кастрирани едновременно и ми скъсиха живота направо.Сега изпадам в ужас като трябва да се кастрира някое ,особено женско.
Имам една Доли за кастрация и ужасно,ужасно ама ужасно ме е страх. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#213 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 02 July 2010 - 03:22 PM

Миме чак сега разбирам.... незнам какво да кажа просто...много ама много съжалявам.Познавах я Ида беше невероятно добро куче :rf_011: :rf_011: Чета и не мога да повярвам какво чета ...просто ми се иска да не е истина.На мен също ми предстои кастрация на малката и незнам сега какъв страх ще бера :ud_009: Чесно да си кажа мислех да кастрирам и другите две кучета, но май няма да го направя, но за Нира е наложително понеже е пусната из двора който не е много добре заграден (за сега).
Имам въпрос към докторите - Вярно ли е че сега (лятото по жегите) не е добре да се правят кастрации?И ако е да защо?

Това мнение е редактирано от nushcho: 02 July 2010 - 03:52 PM

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 July 2010 - 10:22 AM

Ужасно съжалявам за Ида, ако бях прочела за този ужас по-рано, не знам дали бих кастрирала женско куче, при мен за задомяване.
Предстои ми кастрация на моето мъжко куче, от петмесечната му възраст събирам мнения от ветеринари кога е най-подходящия момент.Мненията на трима лекари са различни - след 7 м. било най-добре, но ветеринарят, на когото ще се доверя за операцията, препоръча възраст 1,6 г., , защото тогава ще е окончателно полово съзрял.
Д-р Карагьозов / Пловдив/ ми обясни, че е добре да не се кастрира в жегитe,за да не се получи възпаление в кожните гънки.Кучето ми навършва 1,6 през август, реших, че септември ще е подходящият момент.
Пожелавам на всички кастрациите на животинките ви да минат безпроблемно и по най-лекия начин!
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#215 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2010 - 06:55 PM

По повод на последния пост-Арес точно на 20 месеца го кастрирах-в най-големия за Пловдив сняг.И аз изчаквах да съзрее полово и като растеж,макар и още два месеца след това той почти видимо порасна още поне половин сант.Прилагам снимка как се чувстваше той на петия ден след операцията.Мисля,че дори му личат конците.
User's Signature

#216 Потребителят е офлайн   Motley Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 20 August 2010 - 11:16 AM

Съжалявам за съкровището Ви...

Убедих се да кастрирам Тара, но ще събера максимално точна информация за преди и след...
И ще се консултирам с някой от десетките вет лекари от Централна ветеринарна клиника дали може едновременно с това да й се отстрани закърнялото пръстче на едното краче, че да мине само с една упойка.

Благодаря Ви!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#217 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 02:44 PM

Показване на мнениетоMickeyYP, в 28 June 2010 - 08:26 AM, написа:

Нещата протекоха по следния начин:
Животното живееше на 60км от Варна.100 пъти се обаждах да разпитвам за кастрацията,и стоте пъти отлагах.Накрая се реших.Взех я,докарах я на обяд във Варна,имахме час за 11.30,но лекарите имаха спешен случай,който се бе проточил във времето и трябваше да я оставя на стационар.Разпитвах с какви конци може да се направи-казаха ми и двата варианта.Знаеха ни случая-че не живеем във Варна,но пътя не е проблем и по всяко време може да дойдем и че можем да идваме дори всеки ден,или колкото пъти се налага.Знаеха,че кучета живее в голям,поддържан двор,свободно,без други кучета.Казвам това,защото и за това питах - дали е добре да я прибера вътре за известно време,защото,макар и поддържан,все пак е двор - пръст,трева и тн.Нямало нужда.Кастрираха я на другия ден в 08.00.Видях я в 12.00ч - радва ми се,милата,гушкахме се,говорихме си.През цялото време не съм спряла да питам какво може да се случи,какво да очаквам,за какво да внимавам и тн ... Питах кое е по-добре за нея - да си я закарам обратно вкъщи в същия ден на кастрацията(60 км лашкане в кола),или да я оставя още един ден на стационар - все пак в клиника,под лекарски контрол,но на чуждо място,с чужди хора (стреса от това също е доста голям).Казаха ми,че втория вариант е по-добър,съгласих се с буца в гърлото.Вечерта ходих да си я видя - отново радост,развяване на опашки и тн.Кучето беше в голяма клетка,свободно,без яка,без нищо.Имаше само постлан памперс (или нещо такова)на пода на клетката.На другия ден,в 11.00 отидох да си я прибера.Имаше сложен памперс на нея,казаха,че много събирала постлания и затова решили да е този вариант.Лекарката предложи да го махне още там,но аз помолих да го оставим,защото предстоеше път с кола.Ок,нямало проблем,ама като се приберем да сме го махнели.Отново питах за какво да гледам,от какво да се тревожа и тн.Всичко било наред,кучето било в много добро състояние,нямало да има проблеми.Изписаха ни с тези думи,плюс мехлем за мазане на операцията и антибиотик за 6 дни,и уговорката да звънна,ако има нещо,ако не - ще се видим след 10 дни за махане на конците.Аз в този момент разбрах,че сме с неразграждащи се(или там както се казват) конци.Опитвам се да си спомня дали ние избрахме този вариант,но не мога.Тръгнахме,прибрахме се,махнахме памперса и тя легна.Видях разреза-около 5см,с 4-5 шева,крайчетата на конците,които се показваха отвън бяха около 1см дълги.Стоях около час и половина-два при нея и трябваше да тръгвам пак за Варна.В момента,в който станах,тя се размърда и си близна операцията(ето отново причината,поради която пиша - в мнението над мен е споменато това,ако преди го бях прочела някъде като някакъв признак,нямаше да си позволя да тръгна.Но не съм го срещала,лекарите нищо не ме предупредиха,макар че изрично питах за какво да гледам,какво може да е знак за).Оставих я в компанията на двама души,не съм я оставила напълно сама.Час и половина по-късно ми звъни телефона,вдигам и чувам:"Ида си е отворила операцията,всичко е навън и е цялата в кръв."Звънях в клиниката,обасних и ми казаха да я закарам.Попитах дали е възможно някой да дойде на място-да го закарам и да го върна,защото по обяснението по телефона разбрах,че има излезли вътрешности.Не можело. Тук вече ми се размива - как тръгнах,за колко време стигнах до там,какво направих като я видях ...а тя размаха с опашка и се опита да стане,да ме посрещне.Приятеля ми пристигна 5 мин след мен,бях му се обадила по пътя.Събрахме я в одеяла.Качихме я в неговата кола,аз вече не бях в състояние да шофирам.Качих се отзад,с нея,държах я през целия път.Стори ми се,че пътувахме два часа,всъщност са били 20 мин.Обадих се в клиниката да кажа,че пристигаме,че е спешно,че трябва някой да помогне да я свалим - беше 40кг куче,в две одеяла.Нямало кой да излезе ми казаха.Свалихме я.В крайна сметка излезе една лекарка и помогна.От тук-нататък в историята няма нищо съществено.Само емоционално,само за мен.
Час и половина по-късно отново я държах в ръцете си,изцапани с кръвта и,само че тя не дишаше.

Иска ми се нещо да споделя и се надявам наистина от сърце,че ще бъда разбрана правилно....
Едно е сигурно....Плача и Страдам,заедно с вас и съжалявам наистина ,че така са се развили нещата :dh_188: ,но няма да бъда коректна пред себе си ,ако не отбележа някои неща...
Вижте....Разбирам Ви наистина,но както е разказана историята мисля,че посланието е грешно, и дори с риск да Ви нараня мисля да изкажа мнение...
Кастрацията е нещо съвсем нормално,да не кажа абсолютно задължително,за всеки,който обича и държи наистина на своето четирикрако любимо същество.... :wub:
Както знаем е операция,която се извършва под пълна упойка и ,колкото и да се счита за елементарна,всички,които имаме малко разум знаем ,че някакъв риск винаги има...
НО ,сега идва прословутото НO....
Ние двукраките сме поели отговорността ,и имаме тежката задача да направим така,че всичко да мине леко и неусетно.
Затова се ИНФОРМИРАМЕ предварително,ИЗБИРАМЕ много добре,бъдещите лекари,най вече преди да предприемем ,каквото и да било...
ВСЕКИ,които дава куче или котка за кастрация би трябвало да е наясно....че нещата протичат по следният начин:
1.Кучето/котката се води сутрин на гладно и се прибира привечер,когато е напълно събудено от упойката...
Оттам нататък....Собствениците поемат грижата,която е...
2.Даване на широкоспектърен антибиотик поне за 7 дни(предотвратяване на евентуална инфекция)....
3.Абсолютен покой и слагане на яка(за да се предотвратят, евентуално опити за близане,подскоци,отваряне на операцията)...минимум 3 дни....Това в случай ,че се наблюдава такова неконтролируемо желание от страна на животинката....
Всичко е супер елементарно и лесно изпълнимо....Прави се един път в живота и няколкото дни следоперационни ги забравяш, и ти се възвръщат на 1000%,когато знаеш ,че си удължил живота на твоето любимо създание...и най вече ,че си направил нещо наистина добро...
В този смисъл.....Съжалявам ,че ще го кажа(наистина)....Но грешката е абсолютно във вас и в докторите :dh_188: .....Все още немога да асимилирам ,как е възможно да не са Ви предупредили за евентуалните следоперационни последици...И Вие,къде гледахте и, какво чакахте да си изближе операцията,та чак вътрешностите да му излязат?!....
Съжалявам пак,но просто съм човек,който е минал през повече от 300 кастрирания(мои,чужди и обществени)даже не им знам бройката вече....
Имам много случаи(побечето са бездомни кучета и котки...Българчета..ловени по храсталаците и по булевардите...от мен лично и от моi приятели),но ще разкажа за моите 3 уникални котки,които всеки друг би пазил за разплод(Бирманка,Персийка и Бомбаи)...но кастрирах и тях(въпреки,че всички ме молеха да не го правя)....Аз го направих за тяхно добро.... :mg_062:

P.S....Позволих си (дори и да се стори абсолютно безчувствено това писмо....не е така вярвайте ми)....само защото...
В България думичката и действието "кастриране" звучи все още мръсно,ненормално,лошо и плашещо(за съжаление)....и ,когато хората проумеят,че не е така,а всъщност демонстрираш загриженост и доказваш,че наистина ти пука за някое четирикрако съкровище....тогава ще достигнеме стандарта на живот,които бленуваме всички.
Желая лек ден на всички и МОЛЯ ВИ....Инфомирайте се добре преди да предприемете някои важни и наложителни стъпки...Избирайте внимателно вашите доверени ветеринари...и най важното....Научете се ,че Hе винаги трябва да има логично(човешко) обеснение,за нещо наистина добро,което можете да направите за вашите четирикраки любови.. :rc_036:

P.S.2.....Съжалявам за загубата ви и се надявам от сърце ,следващият път да бъдете повече отговорни и загрижени...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#218 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 05:39 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 26 June 2010 - 05:56 PM, написа:

Немога повече....
Приятел си и те уважавам много,но понякога ,такива безмисленни и глупави мъжки теории вадиш....Направо не е истина.. :ud_009:
Както и да е....
Съжалявам ,че ще го кажа....звучи супер изтъркано вече......
Но ,колкото повече хора ,се информират наистина за позитивите от една евентуална кастрация...толкова по добре.... :ae_085:
Тук не се говори ,нито за някакви мъжки идеи и разбирания,нито за някакви евентуални съпоставки с нас човеците....Ужас...
Всеки път,когато някои наперен мъжкар(от двукраките)....ми изкаже теорията за...."Никога не бих му го причинил"..и в главицата му зачовърка ...нещо от сорта на..."Аааххх ,как бих се почувствал АЗ,ако ми резнат едикво си"....мъжка криворазбрана солидарност :ud_009: ....Направо ми става зле,за каква неграмотност става на въпрос.... :ud_009:
Мамка му няма твоите атрибути да пипат?! :ud_009: ...А и е абсолютно безмисленна тази реакция...
Или се разбира нещо от две думи или не...
Та...КАСТРИРАНЕТО(тук мъжката аудитория изтръпва,а и част от женската,която не е наясно)....Е ЗА ДОБРО НА ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ЧЕТИРИКРАКИ....
Това ,че няма да оправят някои или някоя..при тях не е като при двукраките....Вярвам,че все някога ще се проумее...
Хайде със здраве и успех.... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#219 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 10:08 PM

Спрял съм жените от 2 седмици , така че не влагам някакви лични емоций в темата .
Ако найстина удължава живота с 2 год , ... нали . :smile:

Но мойто по- горе , е лично мнение , не претендирам за специалист , защо трябва някой да се дразни , и на всяка цена да ме убеди в неговото?

Питах в частен откровен разговор двама ветеринари , и двамата имат кучета , и не са ги кастр.
Казаха , че хормонално това мн. променя животното , затлъстява , и от там развива пък други болести ...
Ако има опастност от канцер , ясно че няма какво да се мисли ...
Не цитирам " ветеринари " с цел манипулация ...единствено се опитвам да мисля ссс собствената си глава .
Старият ветеринар , каза още , че мъжките кучета не се разгонват , истина ли е това ?

#220 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 August 2010 - 11:41 AM

Ох направо вече ми се реве от безсилие... Омръзна ми от такива ветеринари. Един такъв ме убеждаваше, че трябва да купирам опашката на кучето си на една годишна възраст. Щото така трябвало. Други пък твърдят, че всички кучета трябва да родят за здраве....
Да, променя се хормоналното състояние на животното.
Но не, това не е вредно и не надебелява животното.
Кастрирано животно надебелява и става лениво ако стопанина му се чувства виновен за това, че го е кастрирал и започне да го тъпче с наградки за оневиняване.
Едно правилно хранено животно след кастрация не му се случва нищо.
Лично аз имам 4 кастрирани. и то кастрирани преди вече 4-5 години. Елате да ги видите колко са дебели и лениви. Напълно нормални кучета и котки. Никой не може да каже, че са кастрирани.
Мъжките кучета и котки не се разгонват, вярно е. Те са "винаги готови". За тях е нужно само да надушат женска разгонена и вече само за това мислят.

Преди няколко години когато се чудех дали и защо да кастрирам, хората в този форум ми помогнаха с решението. Искам да им благодаря, защото това сега ми дава да спя спокойно. Кучето ми живее спокойно и весело вече 5 години, котките ми са едни красиви и игриви домашни любимци, за които не ме е страх че ще скочат или избягат заради мъжкар...
Минала съм през десетки кастрации вече. Никога не съм имала проблем след операцията. Доверявам се на добри лекари и винаги съм спокойна, че това е само за добро.
Досега нито веднъж не съм срещнала някакъв проблем, породен от кастрацията.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема