Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#601 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2010 - 03:20 PM

Здравейте. Имам мопс на година и нещо. Беше за седмица на вилата на лятна ваканция и когато отидох да го взема беше целия в бълхи. Третиран е с Адвантикс преди три седмици и въпреки всичко... Успях да намеря само Тапилан и веднага го натупах. След това обаче той започна да си търка дупето, да трепери и да скимти. Звънях на нашия вет, който каза веднага да го изкъпя, за да спре въздействието на Тапилан-а. Изкъпах го и вече няма проблем. Само че сега имам друго питане за Адвокейт-а - тъй като е къпан преди два дни, мога ли да го сложа или трябва да изчакам още няколко дни, за да се стабилизира ph - то на кожата, за да няма раздразнение. И още нещо - тъй като Адвокейт е за вътрешно и външно обезпаразитяване търся препоръка дали да продължа да давам и Цестал за всеки случай...
User's Signature

Качена снимка

#602 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 07:26 PM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 07 July 2010 - 03:44 PM, написа:

Здравейте! От известно време съм доста наплашена по отношение на обезпаразитяването - външно и вътрешно. Външно ползвам Адвантикс, от който бях много доволна, но напоследък не съм. Вътрешно - Цестал. За Цестала получавам съобщения от ветеринарния лекар кога трябва да се даде и досега бях спокойна. Наскоро обаче ми разказаха за случай на кучешка тения и ми подейства много стресиращо. Въпросът ми е - ако всеки месец му давам Цестал има ли опасност да се заразя с кучешка тения, защото аз си го гушкам постоянно, даже си го целувам понякога.

Вие всеки път едно и също ли ползвате за вътрешно обезпаразитяване? Трябва да се редуват.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#603 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 08:36 PM

Не, не трябва да се редуват.
Основните съставки на всичките видове обезпаразитяващи са едни и същи; някои имат и допълнителни действащи вещества - Дронтал, Цестал... Но, като цяло, все едно какво хапче се дава, важното е да е качествено.
От редуване на разни препарати няма никакъв смисъл, предвид състава им.
Друг е въпросът, че е хубаво от време на време да се дава копропроба, просто за общо спокойствие - има някои паразити, които ни дронтал, ни цестал ги лови (неопасни за хора, като цяло), възможно е и циклите на развитие на паразитите да не съвпадат баш съвсем с циклите на обезпаразитяването - все пак хапчето се дава на даден период, но действа "еднократно", а кучето не е защитено от заразяване до следващото даване.
Впрочем, кучешка тения е по-вероятно да се хване от неизмит плод, отколкото от куче. В пъти по-вероятно. Факт.

#604 Потребителят е офлайн   Freddie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 01:47 PM

Здравейте,имам две немски овчарки.Едната на 1г и 7 месеца,а другата на 1г и 1месец.Използвам за вътрешни паразити само Празимек,като им ги слагам в храната през 3 месеца.Та въпроса ми е на какво мнение сте за тях и дали са достатъчно ефикасни срещу всякакви вътрешни вредители!?.Никога не са имали глисти,водили сме ги на ветеринар когато е трябвало за ваксини и тем подобни неща.Само дето понякога имат разстройство,защото им давам домати и краставици нарязани в храната.Държа да отбележа,че им давам екологично чисти зеленчуци,защото живея на село и си ги произвеждам.

#605 Потребителят е офлайн   Freddie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 02:47 PM

И тук е мястото да ви попитам какви продукти използвате за да предпазите кучетата си от бълхи,кърлежи и т.нЗащото наскоро им взех едни уж ефикасни каишки за бълхи с 6месеца трайност,но след месец на едното ми куче се скъса и забелязах,че вече не мирише.А явно и на другото.

#606 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 03:05 PM

Показване на мнениетоFreddie, в 13 July 2010 - 12:52 PM, написа:

И тук е мястото да ви попитам какви продукти използвате за да предпазите кучетата си от бълхи,кърлежи и т.н

Аз бих казала,че тук е мястото да прочетете цялата тази тема.Надълго и нашироко е обсъждано точно това :smile:

#607 Потребителят е офлайн   Freddie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 04:37 PM

Малко множко ми идват 30-страници,но попрочетох оттук оттам.И все пак,уплашихте ме с мнението си за Празимек Д.Значи за втори или трети път давам на немските ми овчарки от него и не съм имала проблем.Наистина ли е отровен.На година и нещо са ми и двете около 20кг.Ветеринарят ми ги препоръча като едни от най-добрите?Досега проблеми с глисти не съм имала.Избягвам да им давам каквото и да било месо.Предимно им давам хляб с нарязани краставици и домати и едно кубче бульон и гранули разбира се,когато има пари за тях.И относно външното обезпаразитяване-дайте ми инфо за този Адвантикс откъде да се купи,цена и т.н и ако е много скъп нещо друго като алтернативал Пипетките Вирбак са добри,не съм имала проблем с тях досега,но сега нямам пари за тях.Само двете са си и не влизат в контакт с други кучета.Тревата в двора им постоянно се коси ,чистя им навсякъде.Абе въобще стопанин мечта съм им.

#608 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2010 - 05:48 PM

От както имам куче го обезпарзитявам вътрешно с Празимек Д и съм много доволна. Против кърлежи,бълхи и т.н. използвам Фронлайн,Адвантикс или каишка Килтикс. Миналата година кучо беше с каишка и с Фронлайн /до юни/ след това беше само с каишката и нямахме проблеми.

#609 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 06:31 PM

Показване на мнениетоFreddie, в 13 July 2010 - 02:42 PM, написа:

Малко множко ми идват 30-страници,но попрочетох оттук оттам.И все пак,уплашихте ме с мнението си за Празимек Д.Значи за втори или трети път давам на немските ми овчарки от него и не съм имала проблем.Наистина ли е отровен.На година и нещо са ми и двете около 20кг.Ветеринарят ми ги препоръча като едни от най-добрите?Досега проблеми с глисти не съм имала.Избягвам да им давам каквото и да било месо.Предимно им давам хляб с нарязани краставици и домати и едно кубче бульон и гранули разбира се,когато има пари за тях.И относно външното обезпаразитяване-дайте ми инфо за този Адвантикс откъде да се купи,цена и т.н и ако е много скъп нещо друго като алтернативал Пипетките Вирбак са добри,не съм имала проблем с тях досега,но сега нямам пари за тях.Само двете са си и не влизат в контакт с други кучета.Тревата в двора им постоянно се коси ,чистя им навсякъде.Абе въобще стопанин мечта съм им.

За Празимека и аз съм чувала както добри,така и отрицателни отзивиПрез април като водих куча в Стара Загора за тестовете за дирофилариоза ми казаха че празимека не е толкова лош като лекарство,колкото че качеството му през последните години се е влошило.Но аз лично не съм го ползвала.Аз купувам Цестал плюс и съм доволна.Адвантикса за средно по големина куче цената е около 16лв.
Относно храната,то не е тук мястото,но не давайте бульон на кубче,много е солено и има подправки а това изобщо не е добре за кучетата.
И още...знам че са множко страниците в темата,но има наистина много полезни постове които наистина помагат.Затова предложих да изчетете всичко,не да се заяждам.

#610 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 August 2010 - 11:48 AM

Въпросче за кучешка тения.
Човек се заразява чрез поглъщане на яйца, а кучето - на сколекси.
Чисто теоретично - възможно ли е куче да се зарази от яйца, а човек - от сколекси?

Логично не, но се чудя как така при спукване на ехинококова киста се получават нови, пък ако го изядеш - не? Може би не могат да оцелеят в стомаха?
Попълвам си познанията и ми стана интересно.

#611 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 11:20 AM

Избягвам да им давам каквото и да било месо.Предимно им давам хляб с нарязани краставици и домати и едно кубче бульон и гранули разбира се,когато има пари за тях Не е тук мястото за този коментар,но......наистина ли така храните кучетата си??????Защо избягвате да им давате месо????!!!!!!! :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#612 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 11:27 AM

Всъщност незнам. С гранули е много по лесно. Месото докато се приготви, минава време. Има гранули които не са скъпи, по 5-6лв. килограма. Хляб с нарязани краставици и домати? Това за първи път го чувам.
п.п. Не пишете в тази тема, приместете се в Хранене.Там има повече полезна инормация относно режина на хранене.

#613 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 03:45 PM

Показване на мнениетоFreddie, в 13 July 2010 - 04:42 PM, написа:

.....Опссс....не успях да цитирам добре....зная,че не е тук мястото,но се учудих и затова писах....
User's Signature

Качена снимка

#614 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2010 - 04:18 PM

http://www.zoosviat....products_id=864 - някой ползвал ли е тази каишка? Мнения?

#615 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 11:31 AM

Привет,обезпаразитих Арис с Фронтлайн,но той продължава да се чеше,нормално ли е ?
User's Signature

Парис :)
Качена снимка
Качена снимка

#616 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 11:31 AM

Привет,обезпаразитих Арис с Фронтлайн,но той продължава да се чеше,нормално ли е ?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#617 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 04 September 2010 - 04:43 PM

Kaiшките от моят опит действат по 1 седмица - и край ...

Иначе има един по- ефтин заместител на Фронтлайн - ОПРЕДЕЛЕНО действа .

След 2-5 дена , ако има още бълхи( все още го сърбят раните ) - шибай му още Фронтлайн , докато изчезнат .

#618 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 05:13 PM

Моля,някой да изтрие един от горните ми коментари,незнам как се е пуснал -2 пъти,без да искам се е случило....Извинете ме,В момента нямам фин.възможност за още фронтлайн,имам едно от вет-а ,което е по-евтино,той ми го даде да го капвам,един син разствор,но не съм го слагала.Ако нещо бих могла да сложа от него.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#619 Потребителят е офлайн   kristinobal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 10:06 AM

Какво ви е мнението за вътрешно ебезпазаразитяване, профилактично всеки месец, вместо на три, някой го препоръчват, други твърдят, че вреди на кучето?

#620 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2011 - 05:07 PM

Имам въпрос към ветиринарите във форума. Проблем ли е да сложа Фронтлайн на куче с малки ? Защото малките постоянно я хапят по козината когато си играят с нея. Няма ли опасност да се натровят? Малките са на 73 дена.
User's Signature

Качена снимка

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема