Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#491 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 04 August 2009 - 12:21 PM

Благополучно се прибрахме и си прибрахме дзвера. Нортън се е държал прилично, малко е тъгувал за нас първия ден, но момичетата са били около него. Ние се обаждахме през ден да питаме как е и слуша ли. Не се е налагало да го затварят в клетка и са успели да го предпазят от срещи с други мъжки dry.gif
Ако знаете колко емоционално ни посрещна! Той по принцип си е много приказлив и постоянно издава звуци, обаче този път не млъкна през целия път до вкъщи ab_041.gif
А дядо Роджър е на 13 години вече. Наистина е в добра форма за възрастта си. Вече го мъчат разни артритни болки и трудно се раздвижва, но все още обича да разнася пръчки и празни бутилки и да носи чехли на влизащите в къщата познати хора.
На снимките - двамата щастливо прибрали се dry.gif (щерката заяви, че Нортън й е брат)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#492 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 14 August 2009 - 11:48 AM

Цитат(gabipap @ Aug 4 2009, 01:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благополучно се прибрахме и си прибрахме дзвера. Нортън се е държал прилично, малко е тъгувал за нас първия ден, но момичетата са били около него. Ние се обаждахме през ден да питаме как е и слуша ли. Не се е налагало да го затварят в клетка и са успели да го предпазят от срещи с други мъжки dry.gif

Браво на момчето ae_085.gif
Цитат
Ако знаете колко емоционално ни посрещна! Той по принцип си е много приказлив и постоянно издава звуци, обаче този път не млъкна през целия път до вкъщи

Предполагам,Тара и за 2 часа да ме няма,после поне половин час ми говори и се радва ,все едно ме е нямало цяла седмица ab_041.gif
Цитат
На снимките - двамата щастливо прибрали се (щерката заяви, че Нортън й е брат)

Страхотна щерка имаш,много да те радва Габипап,като слънчице е с тази руса коса md_064.gif
При нас всички кучета са бау-бау,само Тара е /Кара/така и казва дребния,но тя не е бау-бау.Някой път ми става съвестно ,че вечер децата се събират да играят заедно,а пък мойто Маугли играе с 3 голдъна,1кокер,2 хъскита,1 лайка,Тара,отвреме-на време едно самоедче,2 чау-чау/на тях най-много им се радва/и т.н. и т.н.....
Ама той пък си е щастлив,трябва да направя малко снимки и да кача md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#493 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 August 2009 - 12:05 PM

ab_041.gif значи и Тара е от "приказливите". На нас познати ни се смеят, че няма друго такова приказливо куче, пък аз обяснявам, че е такъв, защото е зодия Близнаци.
А на щерката - от бебе и викам "Слънчице", точно защото е толкова слънчева. Е, има моменти, когато гледа лошо (обикновено - като й откажа нещо, което много иска), тогава се губи цялата слънчевост dry.gif
А за това:
Цитат
Някой път ми става съвестно ,че вечер децата се събират да играят заедно,а пък мойто Маугли играе с 3 голдъна,1кокер,2 хъскита,1 лайка,Тара,отвреме-на време едно самоедче,2 чау-чау/на тях най-много им се радва/и т.н. и т.н.....

няма какво да ти е съвестно, май всички кучкарски деца са така. Пък после, като тръгнат на градина и училище съвсем лесно си общуват и със себеподобните.
Обратен случай: имам една позната, която няма куче, но си води децата всеки ден на кучешката поляна, за да свикват да общуват от малки и с кучета и да не ги е страх. Ама тя е изключение.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#494 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2009 - 05:00 PM

Снимах една малка част от звуците, които издава любимеца - позабавлявайте се.. Не е зле да понамалите звука, защото където лае е доста силничко db_046.gif
А отбора от Русия - какво стана, няма ли да пристига вече малко кученце?
User's Signature

#495 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 12:51 PM

Цитат(gabipap @ Aug 17 2009, 06:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Снимах една малка част от звуците, които издава любимеца - позабавлявайте се.. Не е зле да понамалите звука, защото където лае е доста силничко db_046.gif
А отбора от Русия - какво стана, няма ли да пристига вече малко кученце?

gabipap,той не издава звуци ,той ти говори.Имат незаменими погледи.Отбора от Русия май са забегнали на к-г Юг.
User's Signature

Качена снимка

#496 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2009 - 02:14 PM

здравейте!Почивката беше хубава ,но свърши бързо.Само дето беше много странно без кучо с нас.Нямаше носове сутрин в палатката,нито кой да ни изкъпе изтръсквайки се и куп други дяволии.На 28 т.м. очакваме малката бонбона/надявам се да е такава /Казват ,че била малко дяволче,обичала да целува ,да се глези и гушка и от сега ставала приказлива.Май, че ще гоним Норти.Кора също беше мн. бъбрива ,но не лаеше ,а издаваше всякакви др. странни звуци.Стопанката на нашата беборана я нарича галено"лизуня", а иначе по паспорт се казваме Гея.Тя е съвсем мъничка ,но вече и създават навици за хигиена и хранене.Очакваме с нетърпение да пристигне и дано всичко е наред.Ще пробвам после да кача снимка за да я видите.Виждам ,че сте изкарали хубаво лято.И деца и кучета са
щастливи.Снимките са прекрасни.Аз за сега ще се въздържа-не са за този форум може би без кучо.Но вие пращайте още.

#497 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2009 - 11:47 AM

Цитат
На 28 т.м. очакваме малката бонбона...

smile.gif О, съвсем скоро ще видим снимки значи. Чакам с нетърпение.
Като ми остане мъничко време, ще обработя и кача още едно клипче - този път с дете и куче. Сега усвояваме нова команда - "лази" af_089.gif
User's Signature

#498 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2009 - 11:04 AM

Ето - млад хендлер ab_041.gif

User's Signature

#499 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 01:46 PM

Цитат
Ето - млад хендлер ab_041.gif
ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif

Днес е 28 ,дали пък нямаме ново попълнение dry.gif Нямам търпение.......а за Корина незнам....
И тъй,днес ни беше насрочен часа за кастрацията .В 12:00 заковаваме пред клиниката,аз изприщена от всякъде със стресници,неспала цяла вечер.Много ме беше страх от упойката,/Габипап ти знаеш за нашето приключение от миналата година/.Снощи си легнахме двете и се гушихме цяла вечер на спалнята/добре ,че мъжо си е разбран и отиде да спинка в детската/а мен не ме напускаше гадното чувсво ,че нещо не е наред.Както и да е,отиваме днес в кабинета,преглеждат я госпожицата,слагат й някаква инжекция,която трябва да я подготви за упойката и ми казват да отиваме да се разходим за половин час.През това време мъжът ми решава да пуши цигара с вета и се разприказват.След около 10 минути ми звънна тел и ми казват веднага обратно.Отивам с прималяло сърце и само се моля/днес е по старому богородица/всичко да е ОК.Вета ми казва кажи й да легне.Тара ляга,докторката и стисна едната цицката и като хвъркна едно мляко......И бяхме до тук.Инжекция за спиране на кърмата и нов час за 28.09.
Та знаех си аз ,че има кой да ни пази.Направихме пълни кръвни картини,пълен преглед,аз обикновенно забелязвам и най-малката промяна в нея,но този път ....
А цялата ситуация е ,че моят мъж като се заприказват с докторката и й казва,че на Тарютка от 1 седмица са и виснали доста цицките.А аз шматката го отдавах на това ,че покрай тия хапчета дето ги пие качи почти 7 кг. за около 3 месеца.Направо съм за разстрел ed_142.gif
Имам си дебело куче ,и двете тежим 47 кг.Сега сме на диета db_046.gif
П.П.Какъв е стандарта за тегло при ВЕО,никъде не го намирам?

От последната палатка 23,08
Малко неудобен за нея момент ab_041.gif
Прикачена снимка
В реката, както винаги
Прикачена снимка
Събираме камъни за мечтаната къща
Прикачена снимка
И подпорите..
Прикачена снимка
Упссс,изтървах гредата...
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#500 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 02:46 PM

Лелеее - и сега - кученца ще гледате? Голяма веселба.
За теглото - не се безпокой, добре си изглежда мадамата dry.gif После по някое време ще й понамалиш дажбата, ако се налага. В стандарта и аз не съм виждала, ама обикновено са в доста широки граници, ако ги дават.
Критерият е, да се напипват ребрата, без да изпъкват явно.
Цитат
Днес е 28 ,дали пък нямаме ново попълнение Нямам търпение.......а за Корина незнам....

Ами, да си призная, отваряйки темата очаквах някакви вести. Дано да има скоро, пък и снимчициии!
User's Signature

#501 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 03:00 PM

Сакън недей,не се изразих добре ab_041.gif Пак ми е направила мнима бременност мушмулата,а ветката ми каза ,че в случай на кастрация, щяхме да й задълбочим проблема на тоя етап, вместо да й помогнем.Затова първо спираме кърмата,а после кастрация. dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 03:09 PM

А, ясно ab_041.gif Защото само си ви представих - малкия и 6-8 кученца, които разнася напред-назад, заедно с всичкото чистене покрай тях ud_009.gif И ми беше странно, че кърмата е преди кученцата, ама знам ли - досега все мъжки съм гледала, пък дворската я кастрирахме преди да има такива изпълнения.
Е, в такъв случай - добре, че навреме сте видели. И можеш да намаляваш дажбата отсега ако искаш. Мисля, че ще помогне и за спирането на кърмата.
User's Signature

#503 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 03:25 PM

М даа,спираме Проплана за месец и минаваме на някакви измислени гранули,които общо взето тъй като гледам ще папкаме и ще акаме,ама няма начин.Въпроса е тя да е добре.
User's Signature

Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 10:21 PM

Малко UP.Групата от Русия няма ли да се включи?ЧАКАМЕ НОВИНИ!!!!Ехоооооооооо,Корина,ти си.....
User's Signature

Качена снимка

#505 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2009 - 09:12 AM

af_089.gif здравейте!!извинявам се че не писах но лудницата в къщи е голяма а и нета ми беше изчезнал за няколко дни.Новото попълнение вече е в София.Московчанката прелетя много спокойно и сега руши къщата и хапе всички наред.Знаете с тези зъбки иглички ,цялата съм надъвкана.На летището я донесоха като Вип персона-на ръце ,без клетката.Само не и допадна жегата тук,бяха едни виковеее и не спря докато не пуснахме климатика в колата.Гая вчера стана на два месеца и вече се чувства като у дома си.Наддали сме близо два кг,почти е изправила ушите и е адски дива.Виждам се в чудо.Беснее ,лудее и после ляга и заспива там където стои дори без да испуска играчката от уста.Качвам малко снимки и бягам ,че трабва да приготвям закуската защото девойката се наспа.Обещавам да не изчезвам за дълго.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#506 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2009 - 09:02 PM

wub.gif Прекрасна е! Ако ми беше наблизо, щях да я намачкам едно хубаво.
Да ви е жива и здрава, да ви радва много и да имате много хубави мигове заедно!
А за хапането и разрушенията - ами то си го знаем, че е до време dry.gif

User's Signature

#507 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2009 - 08:43 AM

Малеееееееее,Корина!Страхотна е!Боже,ако знаеш колко ти завиждам ab_041.gif За разрушенията, а ми те са си направо като терминатори,но пък ви е весело.Да ти е жива и здрава и прекрасни мигове заедно.Убедена съм,че ще стане прекрасно куче и твоя най-добра приятелка!Нагушкай я,намачкай я и я нацелувай хубаво!
П.П.И да не се стискаш да пускаш снимки!
User's Signature

Качена снимка

#508 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2009 - 06:36 PM

Благодаря ви за пожеланията.Тя наистина е терминатор,А за гушкането-възможно е само когато е много сънена иначе не се спира и секунда.Това май съм го забравила.Да ви се похваля -от вчера имаме прави уши.Сега най интересното и страшно нещо е да слизаме и да се качваме по стълбите до долната площадка/ние сме на последния етаж/Утре сме на ваксина и дай боже скоро ще играем и навън.А сега малко нови снимки.Вижте колко много знаем вече-в нашето училище преподават "седни", "легни","при мен".

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#509 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 10:43 AM

wub.gif Умница хубава!
Гледам, че писаната май не е много доволна.
А за стълбите - спомняма си като Нортън беше бебе какъв ужас изпитваше от слизането в подлези. Защото ние сме в къща - има няколко стъпалца до двора. И изведнъж - много стълби и слизане под земята ab_041.gif Ама свикна. За разлика от возенето в автобус - ама то не ни е толкова необходимо.

А сега да ви се похваля пък ние какви успехи бележим - вече играем с детето на приятели, което преди искахме да ядем. Освен това (тъй като му се счупи намордника) тази сутрин излизахме без такъв и не изядохме никой. А вчера успях да го накарам да изпълнява команди послушно в присъствието на 2 бездомни кучета - до съвсем скоро това беше невъзможно. Е, вярно, току поглеждаше с недоверие към тях, ама и редом си вървеше, и препятствия прескачаше, и лягаше. Най-интересно беше, когато го накарах първия път да легне и тези двете тръгнаха към него. Очаквах, че ще се хвърли към тях, но той продължи да лежи - само изръмжа предупредително. af_089.gif
User's Signature

#510 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 03:19 PM

Големи смешки са , когато започнат да изправят ушите:Едното на ляво , другото право,после обратно ,абе само да ги мачкаш.А пък ,че са умни в това няма никакво съмнение ae_085.gif А виждам,че има и прахосмукачка в стаята,тя не е ли страшна? ab_041.gif Щото Тара изпадаше в ужас само като ме видеше да я вадя от килера,сега вече не и дреме изобщо,но тогава то не беше лаене,не беше хапане на тръбите и четката.
Габипап,радвам се за вас с Норти.Незнам дали съм права,но колкото повече Тара наближава да стане на 4 годинки,някак си става по улегнала,така беше и при мъжкия който гледах.В смисъл като че ли почна да отсява важното от въображаеми заплахи.А вие нови снимчици с малкото слънчице няма ли да пуснете,моля dry.gif
User's Signature

Качена снимка

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема