Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#471 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 June 2009 - 10:28 AM

Къде изчезнахте всички .По плажовете или по горите?Как са деца и кучовци?

#472 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 09 June 2009 - 09:52 AM

Де да беше по плажовете и горите :smile:
Направо нямам идея дали тази година ще можем да съчетаем по няколко дена отпуск, за да идем някъде. То от една страна добре, че има работа, ама от друга - ще ми се да се забия вдън гори тилилейски с детенце и куче (и с любимия, няма как :dry: ), да ми е тихичко, зеленичко и спокойно, да слушам как пеят птички рано сутрин и късно вечер...
Ама уж с тази цел се напъваме - да може след известно време това да си ни е начина на живот, дай Боже.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#473 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 11 June 2009 - 01:02 PM

Показване на мнениетоgabipap, в Jun 3 2009, 11:03 AM, написа:

Ето, това се чудя защо и как го правят. При Тара е в по-лека форма, доколкото разбирам :smile:
Но при Нортън всеки, освен хората от семейството, който се приближи и докосне щерката, е заплаха. Дори и приятели, с които се виждаме почти всеки ден. Ако са далече от нея - само ги наблюдава и си трае. Дори няма против да го галят. Но отиде ли някой при нея или тя при някого - "врагът" е налице и решаваме да му покажем, че "това не се пипа".
Явно имат някакво по-специално усещане за децата. Аз си го обяснявам, че пазим най-слабия член на глутницата (въпреки, че в почти всички случаи самия той изпълнява командите й).

Научих се с течение на времето да я предусещам,кога смята да ми направи някоя простотия :ab_041: Само като я видя да гледа съсредоточено някой и да не го изпуска от поглед,опне ли се цялата и знам ,че и се въртят черни мисли в главата.Ама и намерих лесното.Топката в уста и да не я занимават!Забелязвам,че го прави в повечето случай,когато има прекалено много хора около нас.Малкия щъка наляво-надясно,а тя става страшно неспокойна.Дразни се и от хора с подозрителни предмети в ръце,от хора ,които носят пръчки или бастуни и винаги безпогрешно усеща ,кога някой го е страх от нея.Аз съм тая която е глези и лигави постоянно,но мъжът ми е шефа на глутницата в къщи.С него излиза без повод,върви плътно до кракът му и не смее да погледне даже на страни.Абе страхотни кучета са ,просто ми трябва къща с дворче далеч от града и суматохата,ама знаели човек,някой ден може и това.......... :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#474 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 12 June 2009 - 03:00 PM

Цитат

Абе страхотни кучета са ,просто ми трябва къща с дворче далеч от града и суматохата,ама знаели човек,някой ден може и това..........

Това съм си пожелала да го постигна в близката 1 година и работя по въпроса :dry: (+ малко допълнителни неща като хотел и училище за кучета). И на теб ти го пожелавам, без мойте екстри разбира се.
А Нортън ме слуша мен повече. От любимия на моменти има някакъв страх (когато му вика), но иначе не му се подчинява. И то е логично, защото аз го разхождам и се занимавам основно с него.
Хайде, пак една снимка на диванетата:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#475 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 11:17 AM

здравейте всички!Тара исках да попитам знаеш ли нещо ново за къмпинзите надолу.Ние ходихме до Гърция да разгледаме как са ,но на повечето места не пускот кучета.А където може трябва да са вързани и не може да се къпят. :dry:

#476 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 12:04 PM

нещо май останах да си пиша сама! :cc_012:

#477 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2009 - 03:30 PM

Да, поизчезнаха доста хора, които преди пишеха :wb_052: Ама не се отчайвай, отвреме навреме някой се отбива.

Аз да споделя поредната ни дивотия. Бяхме на вилата събота и неделя (е, то не е съвсем вила, ама няма друго по-подходящо). Там диването си щъка свободно и без намордник, обикновено слуша, не излиза от двора без някой от нас да го пусне. Обаче - както си бера ягоди, детето играе с вода, а любимият реже някакви клонаци - изведнъж чувам неистово квичене - скочихме веднага всички и започнахме да викаме "Норти, не!"
Да вземе някакво куче да се намъкне в двора :ud_009: Нортън в такива случаи не приема и не предава - ужас! Добре, че като ни видя близо до себе си се разсея и пусна животното, та то успя да се измъкне през къпинаците.
Верно, че е куче пазач, ама хич не ми се ще да гледам такива картинки. Още си мисля - дано да не го е наранил много горкото.
User's Signature

#478 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 01:19 PM

А ми нещо не ми остава много време да пиша :dry: Корина ,за съжаление все още не съм ходила на долу към к-г Юг,но поредно разочорование го приживях тази събота.Тръгваме на палатка в събота и къде ,къде решаваме да отидем на бившия к-г черноморец.Там е закътано ,много малко хора го посещават заради морето.Дъното е покрито с дребен камък.На мен пък не ми пука щом мога да си почивам с диването без да ме притесняват.Да ,ама не :ud_009: Стигаме до там и какво да видя.На всяко второ дърво закачена табела "частен имот"Сложена една бариера да не се минава,а на самото плажче опънати шезлонги и чадъри.Направо останах като втрещена.Добре де питам се аз,как така самото плажче ,което е основно каманак ке оказа наследствено на някого :eb_068: и нали по закон българското крайбрежие е държавна собственост.Незнам,само дето не ревнах.Седя и си мисля,добре:аз навремето видях много хубави места в България.Каката ми за тези 18 години и тя има някакви хубави спомени.Ама малкия дребосък какво, ще му показвам снимки, ще го водя на плаж може би във Турция и ще се опитвам да му обесня колко е красива нашата родина.Оф,много се отплеснах ,ама ми иде да гръмна някого.
gabipapнапълно нормално е отреагирал Норти.В крайна сметка това е негова територия,но наистина дано да не е наранил животинчето.Тара би отреагирала по същия начин.Да не говоря ,че в момента сме разгонени и така я блъскат хормоните,че не се минава покрай нея.Станала е много заядлива.Само раздава правосъдие на полянката,където се разхождаме,не дава на малчовците да бягат под носа й и се опитва да ги възпитава :smile: Имаме едно мънинко безпородно кученце и то само като я виде вече че идва ,ляга по гръб и повече не мърда.Забравя за игри и за всичко.....Аз пък постоянно се опитвам да я коригирам като поведение,ама успех за сега почти нулев........
User's Signature

Качена снимка

#479 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 05:46 PM

:re_037: много ми е забавно,когато чета за преживяванията на Норти и Тара.И двамата се държат толкова типично.Когато с Кора бяхме на вилата тя ,която по природа беше много спокойна и не създаваше никакви проблеми не разрешаваше на пиле да прехвръкне дори на два метра извън оградата.gabipap ако не е неудобно къде ви е вилата /гледам,че сте от София/ние се борим с къпините м/у Панчерево и Бистрица.Тара ,цялата ти тирада ми прозвуча адски познато.Аз също много се ядосвам и понякога си задавам същите въпроси като теб.На къмпинг Оазис миналата година изникна къща на самите скали и понеже нямала самостоятелен плаж разрушиха част от скалите за да направят частен.Нещо се дочу ,че вилата била на Белослава.От другата страна построиха хотелски комплеск,който стои полупразен,но плажът пред него е набоден с чадъри,огромни легла с воали и др. подобни и е за богопомазани.Направо яд да те хване.А ако знаете гърците/които аз хич не обичам,но не мога да им отрека/колко много къмпинзи са направили с най-различни условия.Кеф ти супер лукс,кеф ти не толкова.А за чистотата да не говорим.А и морето и плажа им по-лоши от нашите.Да се чуди човек толкова ли сме тъпи.И като кажат,че това било почивка за бедни,те щели богати да привличат.Ми да отидат да видят как до всяка огромна каравана има паркирана и яхта пък тогава да говорят.Ама в нашите мизерни условия и сърбите вече не идват.Ето ,че и аз се отплеснах ,но също като теб ми е болна тема.Между другото и нашата кака е на 18 без няколко месеца.Когато беше на три правеше опити да "учи" Кора да танцува и бяха много смешни/Кора изобщо не беше съгласна/.А вашите кучовци как се справят с проявите на любов от страна на малките стопани?Тара плува ли в морето?Нас много ни беше страх от вълните-Влизаше само на гладко море и то за пръчка.А Норти как е с плуването

#480 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 01:12 PM

май пак всички изчезнаха,как понасят жегите Норти и Тара?

#481 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2009 - 01:28 PM

Жегите ни морят яко.Постоянно я мокря с вода и тя пак пуфти като парен локомотив.Разходки сутрин от 6:30 до 8:00,след обяд чак след 19:00.Сега имаме малко проблеми след разгонването и чак съжалявам ,че послушах ветовете да не я кастрирам още през пролетта.За трети път след разгонване започва да ми прави мнима бременост и в понеделник сме при вета.Има проблем на хормонална основа и техния съвет беше да изчакаме един цял цикъл да мине,за да могат да и поставят точната диагноза,но ако бях я кастрирала до сега щях да съм решила всичко и нямаше пак да ми се мъче кучинка :angry: Сега ще ги питам дали има пролем заради жегата и ако ли не, бегам в Стара Загора.Та тъй.....
Корина ,аз все още не съм ходила на самия къмпинг ЮГ,но вчера като минавахме на път за Лозенец имаше няколко билборда където правят реклама на ново вилно селище,хотелски комплекс и незнам си какво още.Дано там където сте опъвали палатки все още да не са го пипали,ама незнам.
Какво става с малкия звер,някакви новини от Русия?

Малко снимки:
Любимата игра: да си крие и заравя топката и после да си я намира
Прикачена снимка
Същото упражнение само че на плажа
Прикачена снимка
Една по-стара от пролетта,най-младия хендлер
Прикачена снимка
Куку и Пипи-незнам само кой е кукуто и кой пипито :ab_041:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#482 Потребителят е офлайн   stuvan Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 07:56 AM

:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#483 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 03:58 PM

Цитат

Куку и Пипи-незнам само кой е кукуто и кой пипито

Охо, някой расте с бесни темпове :dry:
Кучището жегите не го морят, за мое учудване, нищо, че е черен. Виж, аз издържам трудно на тях. Ама до тук това лято е добре. Сутрин се разхождаме рано по хлад, а вечер сме на двора и лаем по преминаващите.
Тази година за пръв път в живота ми ще ми се наложи да оставя кучето си на хотел за една седмица. Ако беше в "Опашка" на bushkata хич нямаше и да ми е притеснено. Обаче - нали ни е дзвер - няма как да е свободно пуснат сред други кучета. И ще го карам на място, харесано по статия от вестник.
Та ще го заведем 1 ден по-рано, за да видим, дали ще слуша собствениците на хотела и да не е в клетка. Ако създава проблеми, ще се наложи 5 дена да седи в клетка горкия. Направо не ми се мисли. Ама няма кой да го гледа през това време, пък ние ще сме по пътища, болници и постоянно сред хора, та не можем да го влачим с нас.
Много ми е гадно за това.
User's Signature

#484 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 02:31 PM

Привет!Имам новини от Москва-цял футболен отбор!Седем момичета и четири момчета.Още нямам снимки защото са само на пет дни.Родиха се на 10 ти.Сега стискаме палци и започваме да ореждаме пътя.Тоест да търсим пътуващ насам към края на август.Тара не зная колко ви е тежко разгонването,но искам да те посаветвам хубаво да помислиш преди да я кастрираш.След няколко години повярвай ми ще искаш малки точно от нея.Минах по този път и знам какво говоря.Извинявай че ти се меся,но когато имаш прекрасно куче каквото е и твоето един ден ти се иска да е останало нещо от него.

#485 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 10:43 AM

корина, хубави новини :ab_041: Ще чакаме скоро снимка на избраното бебе, пък наесен - живот и здраве и самото бебе!
А за това:

Цитат

...искам да те посаветвам хубаво да помислиш преди да я кастрираш.След няколко години повярвай ми ще искаш малки точно от нея...

съм на малко по-различно мнение. При положение, че Тара прави за трети път мнима бременност, има и други рискове за здравето й, ако не бъде кастрирана (доколкото съм запозната). А колкото до малки точно от нея - мислиш ли, че с куче, което е потомък на бившото ти любимо куче, е по-лесно, когато го загубиш?
Норти е дори друга порода, но вече повече от 3 години не преставам да правя сравнения. Какво ли щеше да е, ако беше потомък на Джими?
Но в края на краищата - всеки има различно мнение и това е хубаво. Иначе щеше да е скучно.
User's Signature

#486 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2009 - 08:30 AM

Така е наистина-загубата си е загуба,но аз лично много исках да е останала частица от Кора.Да е поживяло с нея да е приело от нейните навици.Тя така добре възпитаваше малките си.А и каквото и да беше щеше да е различно куче ,но все пак и малко от любимото първо.А колкото до фалшивата бременност имах съседка кучето на която направи три поредни и след това провеждаха някакво лечение преди разгонване/мисля че хормонално но не съм сигурна/и нямаше вече проблеми.Така че може би има и друг вариант.За бебетата ще пиша веднага щом зная нещо ново.

#487 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2009 - 01:01 PM

Показване на мнениетоgabipap, в Jul 15 2009, 04:58 PM, написа:

Цитат

Куку и Пипи-незнам само кой е кукуто и кой пипито

Охо, някой расте с бесни темпове :dry:
.

Растем като гъби :ab_041: Тара си има вече другарче за белите.Добре ,че все още нямаме комшии на долния етаж,че като почнат гоненицата и хвърлянето на топки ,лудницата е пълна.Малкия и казва Кара :ab_041:
gabipap,дано не се налага Нортън да пази клетката,поговори му на ушенце,че е за негово добро,да се държи приличо :dry:

корина,много се радвам за футболния отбор,ако знаеш само как се изкушавам и аз да гушкам още едно малко зверче ,ама няма как.Един ден ,живот и здраве ,когато имаме наша къща с дворче сигурно ще ми се сбъдне мечтата :smile:

Цитат

Тара не зная колко ви е тежко разгонването,но искам да те посаветвам хубаво да помислиш преди да я кастрираш.След няколко години повярвай ми ще искаш малки точно от нея.

Незнаеш колко много ме изкушава това,но за мен е най-важното тя да бъде здрава и щастлива.Притеснявам се ,че колкото повече се отлага във времето кастрацията,толкова повече се увеличава риска от заболяване на матка,яйчници и да не дава господ от туморни образования.В понеделник сме на ехограф ,за да видим има ли някакъви проблеми.
Абсолютно съм против лечение с хормони,освен ако не е абсолютно наложително,за нейно добро.
Те така.Нека да ми е жива и здрава,да ме радва още дълги години,а когато дойде момента,най-вероятно ще направя като теб,малко пале от Руски развъдник.
Много се отнесох,ставам да събирам багаж ,че бегаме на палатка в гората.
П.П.Корина,виж този Линк
User's Signature

Качена снимка

#488 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 01:53 PM

Пак аз af_089.gif Заредена със страхотна енергия.Бяхме на разкошно местенце в Странджата на река Велека,в радиус от 5 км.нямаше жива душа...
Прикачена снимка-реката
Прикачена снимка-щастливо куче
Прикачена снимка-щастливо куче2
Прикачена снимка-сутрешна разходка
Прикачена снимка
Прикачена снимка-нашето приятелче Алекс
Прикачена снимка-вече нямаме биба ab_041.gif
Прикачена снимка-реката
User's Signature

Качена снимка

#489 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2009 - 03:29 PM

Цитат
Бяхме на разкошно местенце в Странджата на река Велека,в радиус от 5 км.нямаше жива душа...

О, наистина е страхотно и съдейки по снимките сте си прекарали добре. Колкото до бибата - ами правилно е решило кученцето, големи сте за нея ab_041.gif

Вижте какво изрових от архива, докато си пробвам служебния скенер r_181.gif На снимката сме: ние с щерката в процес на прохождане, незабравимия ми доберман и овчарката на майка ми на млади години - и това е преди около 7 години.
Сега Роджър (на майка ми) изглежда, както е на долните снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#490 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2009 - 02:07 PM

Цитат
Сега Роджър (на майка ми) изглежда, както е на долните снимки

Изглежда много добре за възрастта си!На колко е всъщност 9-10 годинки?До нашата кооперация имаме един дядо който разхожда едно възрастно ВЕО подобно куче.Твърди ,че кара 16 година ud_009.gif В интерес на истината ,всички които съм попитала ,казват че е напълно възможно да е на толкова.Да ви е жив и здрав и вашия куч smile.gif
Оставихте ли Норти на хотел?Как се справи момчето?
User's Signature

Качена снимка

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема