Източноевропейска овчарка
Публикувано: 09 June 2009 - 09:52 AM

Направо нямам идея дали тази година ще можем да съчетаем по няколко дена отпуск, за да идем някъде. То от една страна добре, че има работа, ама от друга - ще ми се да се забия вдън гори тилилейски с детенце и куче (и с любимия, няма как

Ама уж с тази цел се напъваме - да може след известно време това да си ни е начина на живот, дай Боже.

Публикувано: 11 June 2009 - 01:02 PM
gabipap, в Jun 3 2009, 11:03 AM, написа:

Но при Нортън всеки, освен хората от семейството, който се приближи и докосне щерката, е заплаха. Дори и приятели, с които се виждаме почти всеки ден. Ако са далече от нея - само ги наблюдава и си трае. Дори няма против да го галят. Но отиде ли някой при нея или тя при някого - "врагът" е налице и решаваме да му покажем, че "това не се пипа".
Явно имат някакво по-специално усещане за децата. Аз си го обяснявам, че пазим най-слабия член на глутницата (въпреки, че в почти всички случаи самия той изпълнява командите й).
Научих се с течение на времето да я предусещам,кога смята да ми направи някоя простотия

Публикувано: 12 June 2009 - 03:00 PM
Цитат
Това съм си пожелала да го постигна в близката 1 година и работя по въпроса

А Нортън ме слуша мен повече. От любимия на моменти има някакъв страх (когато му вика), но иначе не му се подчинява. И то е логично, защото аз го разхождам и се занимавам основно с него.
Хайде, пак една снимка на диванетата:

Публикувано: 22 June 2009 - 03:30 PM

Аз да споделя поредната ни дивотия. Бяхме на вилата събота и неделя (е, то не е съвсем вила, ама няма друго по-подходящо). Там диването си щъка свободно и без намордник, обикновено слуша, не излиза от двора без някой от нас да го пусне. Обаче - както си бера ягоди, детето играе с вода, а любимият реже някакви клонаци - изведнъж чувам неистово квичене - скочихме веднага всички и започнахме да викаме "Норти, не!"
Да вземе някакво куче да се намъкне в двора

Верно, че е куче пазач, ама хич не ми се ще да гледам такива картинки. Още си мисля - дано да не го е наранил много горкото.

Публикувано: 23 June 2009 - 01:19 PM

gabipapнапълно нормално е отреагирал Норти.В крайна сметка това е негова територия,но наистина дано да не е наранил животинчето.Тара би отреагирала по същия начин.Да не говоря ,че в момента сме разгонени и така я блъскат хормоните,че не се минава покрай нея.Станала е много заядлива.Само раздава правосъдие на полянката,където се разхождаме,не дава на малчовците да бягат под носа й и се опитва да ги възпитава

Публикувано: 25 June 2009 - 05:46 PM

Публикувано: 10 July 2009 - 01:28 PM

Корина ,аз все още не съм ходила на самия къмпинг ЮГ,но вчера като минавахме на път за Лозенец имаше няколко билборда където правят реклама на ново вилно селище,хотелски комплекс и незнам си какво още.Дано там където сте опъвали палатки все още да не са го пипали,ама незнам.
Какво става с малкия звер,някакви новини от Русия?
Малко снимки:
Любимата игра: да си крие и заравя топката и после да си я намира

Същото упражнение само че на плажа

Една по-стара от пролетта,най-младия хендлер

Куку и Пипи-незнам само кой е кукуто и кой пипито

Публикувано: 15 July 2009 - 03:58 PM
Цитат
Охо, някой расте с бесни темпове

Кучището жегите не го морят, за мое учудване, нищо, че е черен. Виж, аз издържам трудно на тях. Ама до тук това лято е добре. Сутрин се разхождаме рано по хлад, а вечер сме на двора и лаем по преминаващите.
Тази година за пръв път в живота ми ще ми се наложи да оставя кучето си на хотел за една седмица. Ако беше в "Опашка" на bushkata хич нямаше и да ми е притеснено. Обаче - нали ни е дзвер - няма как да е свободно пуснат сред други кучета. И ще го карам на място, харесано по статия от вестник.
Та ще го заведем 1 ден по-рано, за да видим, дали ще слуша собствениците на хотела и да не е в клетка. Ако създава проблеми, ще се наложи 5 дена да седи в клетка горкия. Направо не ми се мисли. Ама няма кой да го гледа през това време, пък ние ще сме по пътища, болници и постоянно сред хора, та не можем да го влачим с нас.
Много ми е гадно за това.

Публикувано: 16 July 2009 - 02:31 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 10:43 AM

А за това:
Цитат
съм на малко по-различно мнение. При положение, че Тара прави за трети път мнима бременност, има и други рискове за здравето й, ако не бъде кастрирана (доколкото съм запозната). А колкото до малки точно от нея - мислиш ли, че с куче, което е потомък на бившото ти любимо куче, е по-лесно, когато го загубиш?
Норти е дори друга порода, но вече повече от 3 години не преставам да правя сравнения. Какво ли щеше да е, ако беше потомък на Джими?
Но в края на краищата - всеки има различно мнение и това е хубаво. Иначе щеше да е скучно.

Публикувано: 18 July 2009 - 08:30 AM
Публикувано: 18 July 2009 - 01:01 PM
gabipap, в Jul 15 2009, 04:58 PM, написа:
Цитат
Охо, някой расте с бесни темпове

.
Растем като гъби

gabipap,дано не се налага Нортън да пази клетката,поговори му на ушенце,че е за негово добро,да се държи приличо

корина,много се радвам за футболния отбор,ако знаеш само как се изкушавам и аз да гушкам още едно малко зверче ,ама няма как.Един ден ,живот и здраве ,когато имаме наша къща с дворче сигурно ще ми се сбъдне мечтата

Цитат
Незнаеш колко много ме изкушава това,но за мен е най-важното тя да бъде здрава и щастлива.Притеснявам се ,че колкото повече се отлага във времето кастрацията,толкова повече се увеличава риска от заболяване на матка,яйчници и да не дава господ от туморни образования.В понеделник сме на ехограф ,за да видим има ли някакъви проблеми.
Абсолютно съм против лечение с хормони,освен ако не е абсолютно наложително,за нейно добро.
Те така.Нека да ми е жива и здрава,да ме радва още дълги години,а когато дойде момента,най-вероятно ще направя като теб,малко пале от Руски развъдник.
Много се отнесох,ставам да събирам багаж ,че бегаме на палатка в гората.
П.П.Корина,виж този Линк
Публикувано: 22 July 2009 - 03:29 PM
О, наистина е страхотно и съдейки по снимките сте си прекарали добре. Колкото до бибата - ами правилно е решило кученцето, големи сте за нея

Вижте какво изрових от архива, докато си пробвам служебния скенер

Сега Роджър (на майка ми) изглежда, както е на долните снимки.

Публикувано: 28 July 2009 - 02:07 PM
Изглежда много добре за възрастта си!На колко е всъщност 9-10 годинки?До нашата кооперация имаме един дядо който разхожда едно възрастно ВЕО подобно куче.Твърди ,че кара 16 година

Оставихте ли Норти на хотел?Как се справи момчето?