Източноевропейска овчарка
Публикувано: 31 May 2009 - 01:30 PM
Публикувано: 31 May 2009 - 02:22 PM
П.П.а какво става всъщност със мъника?
Прикачени снимки
Публикувано: 01 June 2009 - 09:24 AM
Публикувано: 01 June 2009 - 10:24 AM
taraT, толкова трогателни снимки не бях гледала скоро! Невероятни сте!
Ние, за съжаление на нормален къмпинг с това конфликтно кучище няма как да идем. Един приятел има място на Ахтопол (оградено и незастроено, за съжаление без вода), ако успеем да съгласуваме отпуските, ще опънем палатки там. Ако не, ще пътуваме съботно-неделно по по-диви места и няма да стигнем до морето.

Публикувано: 01 June 2009 - 02:18 PM
Поздравления за добрия избор на мама и тате.Разкошни кучета са и двете.Мама много прилича на Тара
Ще стискаме палци!
gabipap,аз също много отдавна не ходя на нормален къмпинг.Гледам да няма много хора ,да не казвам никакви,защото когато съм със малкия Тара става неузнаваема .Когато сме без него няма проблеми ,е почти никакви да има хора около нас,но със него ли сме,ушите и очите и стават на четири,аз пък седя нащрек през цялото време ,щото незнам в кой момент тя ще реши ,че някой е заплаха за нейното съкровище/дребния хулиган/.За това от 3 години ходим на Мириос.Това е доста навътре в гората,много малко хора го знаят мястото.Самото море е цялото на заливчета и във всеки един залив има място за по 4-5 палатки.На практика в разстояние на около 150 метра няма никой около теб.
http://maps.google.c...i...005493&z=16
Там ,където е перцето , обикновенно отсядаме ние.
Изкарваме много спокойно,кучо се набеснява,наиграва и си взима полагаемото да се прави на пазач на воля.
Публикувано: 01 June 2009 - 04:17 PM
Публикувано: 03 June 2009 - 10:03 AM
Цитат
Ето, това се чудя защо и как го правят. При Тара е в по-лека форма, доколкото разбирам
Но при Нортън всеки, освен хората от семейството, който се приближи и докосне щерката, е заплаха. Дори и приятели, с които се виждаме почти всеки ден. Ако са далече от нея - само ги наблюдава и си трае. Дори няма против да го галят. Но отиде ли някой при нея или тя при някого - "врагът" е налице и решаваме да му покажем, че "това не се пипа".
Явно имат някакво по-специално усещане за децата. Аз си го обяснявам, че пазим най-слабия член на глутницата (въпреки, че в почти всички случаи самия той изпълнява командите й).

Публикувано: 09 June 2009 - 09:52 AM
Направо нямам идея дали тази година ще можем да съчетаем по няколко дена отпуск, за да идем някъде. То от една страна добре, че има работа, ама от друга - ще ми се да се забия вдън гори тилилейски с детенце и куче (и с любимия, няма как
Ама уж с тази цел се напъваме - да може след известно време това да си ни е начина на живот, дай Боже.

Публикувано: 11 June 2009 - 01:02 PM
gabipap, в Jun 3 2009, 11:03 AM, написа:
Но при Нортън всеки, освен хората от семейството, който се приближи и докосне щерката, е заплаха. Дори и приятели, с които се виждаме почти всеки ден. Ако са далече от нея - само ги наблюдава и си трае. Дори няма против да го галят. Но отиде ли някой при нея или тя при някого - "врагът" е налице и решаваме да му покажем, че "това не се пипа".
Явно имат някакво по-специално усещане за децата. Аз си го обяснявам, че пазим най-слабия член на глутницата (въпреки, че в почти всички случаи самия той изпълнява командите й).
Научих се с течение на времето да я предусещам,кога смята да ми направи някоя простотия
Публикувано: 12 June 2009 - 03:00 PM
Цитат
Това съм си пожелала да го постигна в близката 1 година и работя по въпроса
А Нортън ме слуша мен повече. От любимия на моменти има някакъв страх (когато му вика), но иначе не му се подчинява. И то е логично, защото аз го разхождам и се занимавам основно с него.
Хайде, пак една снимка на диванетата:

Публикувано: 22 June 2009 - 03:30 PM
Аз да споделя поредната ни дивотия. Бяхме на вилата събота и неделя (е, то не е съвсем вила, ама няма друго по-подходящо). Там диването си щъка свободно и без намордник, обикновено слуша, не излиза от двора без някой от нас да го пусне. Обаче - както си бера ягоди, детето играе с вода, а любимият реже някакви клонаци - изведнъж чувам неистово квичене - скочихме веднага всички и започнахме да викаме "Норти, не!"
Да вземе някакво куче да се намъкне в двора
Верно, че е куче пазач, ама хич не ми се ще да гледам такива картинки. Още си мисля - дано да не го е наранил много горкото.

Публикувано: 23 June 2009 - 01:19 PM
gabipapнапълно нормално е отреагирал Норти.В крайна сметка това е негова територия,но наистина дано да не е наранил животинчето.Тара би отреагирала по същия начин.Да не говоря ,че в момента сме разгонени и така я блъскат хормоните,че не се минава покрай нея.Станала е много заядлива.Само раздава правосъдие на полянката,където се разхождаме,не дава на малчовците да бягат под носа й и се опитва да ги възпитава
Публикувано: 25 June 2009 - 05:46 PM

Вход

Горе
Цитиране +