Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?
Публикувано: 18 March 2010 - 11:34 AM
Публикувано: 18 March 2010 - 02:26 PM
Просто като почивате шунката в торбичка в джоба и похвали
Представям си да плеснат с шамар Йоли
Съчувствам ви, мили дами. Явно ние изкарахме късмет. Пу,пу! Казвам късмет, не защото не сме полагали усилия. Общо взето по цял ден ни няма и като че ли крайният резултат се дължи не толкова на нас, колкото на животинката. В началото и ние опитахме с пелена. Но колкото пишкаше на нея, толкова и извън нея. В последствие решихме тоалетната да е на терасата. Вратата към нея е постоянно отворена и Барко си излиза, когато пожелае. На вън детето само маркира, макар че в тази зима излизането е много рядко. Даже си мисля, когато се стопли и започнем да правим дълги разходки дали няма да се стиска и да си върши нещата /особено акитата/ като се приберем. Интересното напоследък е, че като се върна от работа към 17 часа не намирам пишано или най-много еднократно. Възможно ли е да е започнал да пиша по-рядко?
Леле Йоли снощи какво Голямо Ш изяде! Както се досещате Ш като Шамар, не като Шунка!
Публикувано: 18 March 2010 - 08:31 PM
Публикувано: 18 March 2010 - 11:11 PM
Искам да изкажа експертно мнение по въпроса ......
Моли пишка само ката се прибере баща ми ... т. е опикава му чорапите от радост ляга по гръб и и докато не я вземе не спира да скимти. Баща ми и дава забранени неща , никога не и е повишавал тон и не я Шамари . Дани обича най много Вас и за това го прави
Според мен в радостта си не осъзнават какво правят , и дори да се скарате няма да помогне , то животното по скоро се чуди като ви е нямало цял ден сега защо викате и не му се радвате.
решение на проблема:
Баща ми звъни на входната врата , отключваме му , кучето излиза на вън опикава пред вратата или по обувките му , вече задобря и дърпа крака и след това двамата се прибират вътре .... не можахме да измислим нищо по практично :)))))))
Публикувано: 18 March 2010 - 11:36 PM
Моли пишка само ката се прибере баща ми ... т. е опикава му чорапите от радост ляга по гръб и и докато не я вземе не спира да скимти. Баща ми и дава забранени неща , никога не и е повишавал тон и не я Шамари . Дани обича най много Вас и за това го прави
Според мен в радостта си не осъзнават какво правят , и дори да се скарате няма да помогне , то животното по скоро се чуди като ви е нямало цял ден сега защо викате и не му се радвате.
решение на проблема:
Баща ми звъни на входната врата , отключваме му , кучето излиза на вън опикава пред вратата или по обувките му , вече задобря и дърпа крака и след това двамата се прибират вътре .... не можахме да измислим нищо по практично :)))))))
Публикувано: 19 March 2010 - 11:35 AM
решение на проблема:
Знам колко е трудно влизайки да не откликнете на радостта на животинката. Още повече, че и вие самите се радвате. Според мен си наложете вниманието към него да е малко. Вероятно ще е разочаровано, но постепенно мисля ще отвикне от този вреден навик. Не казвам да се правите, че не го виждате, но да не е толкова пресилена взаимното ви радост. Преди време в апартамента гледахме каракачанка. Е, няма смисъл да ви описвам той като почнеше да ни се радва колко ни опикаваше. Тогава съветът, който получихме от учителя му /бяхме му наели такъв за приучване към послушание/ беше точно такъв - "Колкото и да ви е трудно, отбягвайте с влизането да откликване на радостта му." След известно време, като отмине еуфорията от прибирането ви, вече спокойно може да му обърнете внимание. Нищо не пречи да опитате.
Публикувано: 21 March 2010 - 09:00 PM
Ние сме опитвали по този начин,но явно много малко сме изчаквали, защото пак се напишкваше. НО... за три дни не сме се напишкали нито веднъж
Публикувано: 13 April 2010 - 03:51 PM
От скоро / 1 седмица/ и аз съм горд собственик на една прекрасна малка бонбонка, която вече обичам безкрайно. Забелязах обаче, че когато ходи по голяма нужда, веднага след това се обръща и се опитва да изяде това което е свършила. Когато съм в нас това не се случва, само и единствено защото й се карам, но когато ме няма....... :( или това се случва или изобщо не ака, защото когато се прибера не намирам нищо. Моля Ви, кажете ми това нормално ли е, какво трябва да направя в тази ситуация. Моят приятел казва че ако едно куче се научи да си яде фекалиите, никога не се отучва.... Дайте ми съвет, моля!!!!
Публикувано: 13 April 2010 - 06:54 PM
От скоро / 1 седмица/ и аз съм горд собственик на една прекрасна малка бонбонка, която вече обичам безкрайно. Забелязах обаче, че когато ходи по голяма нужда, веднага след това се обръща и се опитва да изяде това което е свършила. Когато съм в нас това не се случва, само и единствено защото й се карам, но когато ме няма....... :( или това се случва или изобщо не ака, защото когато се прибера не намирам нищо. Моля Ви, кажете ми това нормално ли е, какво трябва да направя в тази ситуация. Моят приятел казва че ако едно куче се научи да си яде фекалиите, никога не се отучва.... Дайте ми съвет, моля!!!!
Бети беше по същия начин , но изведнъж спря!
Публикувано: 13 April 2010 - 07:31 PM
Повечето бебета го правят. С времето наистина престават, но това не означава, че трябва да не му се карате. Можете лекичко и да го плескате с вестник.
Публикувано: 14 April 2010 - 09:53 AM
Публикувано: 14 April 2010 - 03:44 PM
Забрави да си даваш парите за неща дето няма да ти помогнат. Малкия мъж вече трябва да му слагаш памперс, друго спасение нямаш. Памперс за човешки бебета. И си решаваш проблема.
Публикувано: 26 April 2010 - 10:16 PM
gabi3, в 26 April 2010 - 02:28 PM, написа:
за да се научи тя си има памперси но сигурно белите килими повече й харесват...
До колкото разбирам кучето Ви е от Катя. Тя е човек, който е изключително компетентен. Сигурна съм, че Ви е казала, че винаги е насреща. Така, че обадете й се. Толкова колкото тя може да ви помогне във всяко отношение ние всички не можем. Най-полезните и практични съвети ще ви ги даде тя. Тя е изключително мил човек и много труд е положила за породата и с времето много познания е натрупала.
Публикувано: 27 April 2010 - 10:35 AM

Вход

Горе
Цитиране +