Dog.bg Форуми : Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

#121 Потребителят е офлайн   lorelei Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2010 - 11:34 AM

Определено е нужно много търпение и упоритост докато се научи малкото да си върши нуждите където трябва. Зак се научи още на два месеца и нешо но ми трябваха повече от две седмици. Сега няма проблем върши си работата в банята, само някой път като се заиграе се изпуска другаде, но се случва рядко, а и той си знае, че е направил беля и ходи да се крие. От месец излизаме навън, първоначално се стискаше и пишкаше вкъщи, но вече маркира и навън ab_041.gif Иначе много по гостита сме ходили и бързо се научава на новото място къде трябва да пишка ae_085.gif ae_085.gif

#122 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 02:26 PM

Цитат(Bari-york @ Mar 18 2010, 08:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lidiya @ Mar 17 2010, 07:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Molibaby @ Mar 17 2010, 06:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
При нас действат двете Ш -Ъ ТА - ШУНКА И ШАМАРИ. Пиша ли където трябва и се дава парче шунка , най добре като пиша навън , да се прави , колкото пъти пикне толкова пъти шунка . Ако у дома пикне където трябва пак шунка , сега като се изпикае ме вика да МИ покаже лае и сочи с глава ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Не че докато го постигнем не ми осмърдя душата и къщата ама , айде ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Изпикае ли се обаче по инерция на друго място , шамарите и това е , така като пикне някъде сама есе крие от страх . Лично мнение , до сега не съм се сблъсквала с толкова бавно възприемане на информация ...... И все пак не можете да имате 10 кучета у дома , и да не ходите на работа .
Просто като почивате шунката в торбичка в джоба и похвали wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

Представям си да плеснат с шамар Йоли ab_041.gif Няма да се налага да повтарят. Този сладур е по-малък от 50 дневно бебе. За вас не знам с тази шунка, но при мен всички са готови да размахат крачета и да полетят само като видят в ръката ми залче хляб. Вижте всичко е въпрос на дресировка. Изисква време и постоянство. Нашите сладки домашни косматковци не са по-различни от нито един представител на животинския свят. Хората дресират лъвове, пантери, слонове, крокодили, пингвини и т.н. Така е и при кучета, няма значение, че живеят при нас в къщи и спят в леглата ни. Когато искаме нещо да правят то това е дресура, която изисква труд, упоритост и хилядократно повторение. Познавам един неверотен човек, който отглажда Малиноа. Когато видях неговите кучета за първи път бях втрещена, та те само дето не говореха. С времето разбрах, че те не са се родили такива, а са станали благодарение на неговия упорит труд и постоянство и съм сигурна, че техните бебета не се раждат научени. Това е мили съфорумници трябва труд и постоянство, отчаянието е непозната дума.

Съчувствам ви, мили дами. Явно ние изкарахме късмет. Пу,пу! Казвам късмет, не защото не сме полагали усилия. Общо взето по цял ден ни няма и като че ли крайният резултат се дължи не толкова на нас, колкото на животинката. В началото и ние опитахме с пелена. Но колкото пишкаше на нея, толкова и извън нея. В последствие решихме тоалетната да е на терасата. Вратата към нея е постоянно отворена и Барко си излиза, когато пожелае. На вън детето само маркира, макар че в тази зима излизането е много рядко. Даже си мисля, когато се стопли и започнем да правим дълги разходки дали няма да се стиска и да си върши нещата /особено акитата/ като се приберем. Интересното напоследък е, че като се върна от работа към 17 часа не намирам пишано или най-много еднократно. Възможно ли е да е започнал да пиша по-рядко?

Леле Йоли снощи какво Голямо Ш изяде! Както се досещате Ш като Шамар, не като Шунка! eg_033.gif Не мога просто да не ви го споделя... Прибирам се от работа и започвам да й се радвам, качвам я на леглото, където играта е по-весела, крием се в чаршафите, абе изобщо това е кучешкия рай вкъщи af_089.gif . И по едно време какво да видя - петно на завивката. Този път не се сдържах и я плеснах по дупето, а тя така ме погледна, че ако беше охлюв, щеше моментално да се прибере в черупката си. Легло ли?!? Легло ще види на кукуво лято! dry.gif Не стига че я Шляпнах, но след това не и обърнах внимание цяла вечер и май от това я заболя повече отколкото от шамара... Сутринта имаше пиш на памперса, което беше направила през нощта ab_041.gif af_089.gif ab_041.gif af_089.gif . Похвалих я, нацелувах я, почерпих я с краставица (което е деликатеса при нас) и след 5 минути имаше второ пиш - встрани от памперса dry.gif . Няма да е лесна тая борба...

#123 Потребителят е офлайн   hugsy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 08:31 PM

Здравейте! И ние имаме много сериозен проблем с пишкането на Дани. От както работя и той остана сам в къщи(от 1 месец и половина) всякаш получи стрес и сега, когато се приберем и той започва да пишка от радост и също така като стана сутрин и влезна в стаята при него прави същото- ляга по гръб и започва да върти опашка и чака да го погалиш по корема, но посегнеш ли към него и започва да "пръска"-пишка. В началото приемах всичко, защото той много страдаше, че вече е сам, но това вече продължава доста време.Вече започнах да му се карам, ама така пък се плаши много и едва ли ще помогне. dry.gif Кажете някой имал ли е същия проблем? Как да се справим със ситуацията?

#124 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 11:11 PM

Цитат(hugsy @ Mar 18 2010, 07:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте! И ние имаме много сериозен проблем с пишкането на Дани. От както работя и той остана сам в къщи(от 1 месец и половина) всякаш получи стрес и сега, когато се приберем и той започва да пишка от радост и също така като стана сутрин и влезна в стаята при него прави същото- ляга по гръб и започва да върти опашка и чака да го погалиш по корема, но посегнеш ли към него и започва да "пръска"-пишка. В началото приемах всичко, защото той много страдаше, че вече е сам, но това вече продължава доста време.Вече започнах да му се карам, ама така пък се плаши много и едва ли ще помогне. dry.gif Кажете някой имал ли е същия проблем? Как да се справим със ситуацията?

Искам да изкажа експертно мнение по въпроса ...... wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Моли пишка само ката се прибере баща ми ... т. е опикава му чорапите от радост ляга по гръб и и докато не я вземе не спира да скимти. Баща ми и дава забранени неща , никога не и е повишавал тон и не я Шамари . Дани обича най много Вас и за това го прави
Според мен в радостта си не осъзнават какво правят , и дори да се скарате няма да помогне , то животното по скоро се чуди като ви е нямало цял ден сега защо викате и не му се радвате.
решение на проблема:
Баща ми звъни на входната врата , отключваме му , кучето излиза на вън опикава пред вратата или по обувките му , вече задобря и дърпа крака и след това двамата се прибират вътре .... не можахме да измислим нищо по практично :))))))) ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   hugsy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 11:36 PM

Цитат
Искам да изкажа експертно мнение по въпроса ......
Моли пишка само ката се прибере баща ми ... т. е опикава му чорапите от радост ляга по гръб и и докато не я вземе не спира да скимти. Баща ми и дава забранени неща , никога не и е повишавал тон и не я Шамари . Дани обича най много Вас и за това го прави
Според мен в радостта си не осъзнават какво правят , и дори да се скарате няма да помогне , то животното по скоро се чуди като ви е нямало цял ден сега защо викате и не му се радвате.
решение на проблема:
Баща ми звъни на входната врата , отключваме му , кучето излиза на вън опикава пред вратата или по обувките му , вече задобря и дърпа крака и след това двамата се прибират вътре .... не можахме да измислим нищо по практично :)))))))

ab_041.gif изглежда практично,намерили сте решение, но при нас преди малко и на дивана го направи,посягам да го взема да го гушна и той почва да припикава dry.gif Направо вече незнам какво да правя, че той като бебе не е правил такива неща, за няма и три дена занимавка с него се научи къде да ходи и сега по цял ден никакъв проблем, изобщо не ми се е напикавал в къщи.

#126 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 11:35 AM

Цитат(hugsy @ Mar 18 2010, 10:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Искам да изкажа експертно мнение по въпроса ......
решение на проблема:
Баща ми звъни на входната врата , отключваме му , кучето излиза на вън опикава пред вратата или по обувките му , вече задобря и дърпа крака и след това двамата се прибират вътре .... не можахме да измислим нищо по практично :)))))))

ab_041.gif изглежда практично,намерили сте решение, но при нас преди малко и на дивана го направи,посягам да го взема да го гушна и той почва да припикава dry.gif Направо вече незнам какво да правя, че той като бебе не е правил такива неща, за няма и три дена занимавка с него се научи къде да ходи и сега по цял ден никакъв проблем, изобщо не ми се е напикавал в къщи.

Знам колко е трудно влизайки да не откликнете на радостта на животинката. Още повече, че и вие самите се радвате. Според мен си наложете вниманието към него да е малко. Вероятно ще е разочаровано, но постепенно мисля ще отвикне от този вреден навик. Не казвам да се правите, че не го виждате, но да не е толкова пресилена взаимното ви радост. Преди време в апартамента гледахме каракачанка. Е, няма смисъл да ви описвам той като почнеше да ни се радва колко ни опикаваше. Тогава съветът, който получихме от учителя му /бяхме му наели такъв за приучване към послушание/ беше точно такъв - "Колкото и да ви е трудно, отбягвайте с влизането да откликване на радостта му." След известно време, като отмине еуфорията от прибирането ви, вече спокойно може да му обърнете внимание. Нищо не пречи да опитате.

#127 Потребителят е офлайн   hugsy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 09:00 PM

Цитат
Знам колко е трудно влизайки да не откликнете на радостта на животинката. Още повече, че и вие самите се радвате. Според мен си наложете вниманието към него да е малко. Вероятно ще е разочаровано, но постепенно мисля ще отвикне от този вреден навик. Не казвам да се правите, че не го виждате, но да не е толкова пресилена взаимното ви радост. Преди време в апартамента гледахме каракачанка. Е, няма смисъл да ви описвам той като почнеше да ни се радва колко ни опикаваше. Тогава съветът, който получихме от учителя му /бяхме му наели такъв за приучване към послушание/ беше точно такъв - "Колкото и да ви е трудно, отбягвайте с влизането да откликване на радостта му." След известно време, като отмине еуфорията от прибирането ви, вече спокойно може да му обърнете внимание. Нищо не пречи да опитате.

Ние сме опитвали по този начин,но явно много малко сме изчаквали, защото пак се напишкваше. НО... за три дни не сме се напишкали нито веднъж af_089.gif , но този път сме упорити и го оставяме напълно да се успокои и всичко е ок след това. Благодаря за съвета, при нас има ефект ae_085.gif

#128 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 11:56 AM

Бравооо! Душички, такива мъници, а понякога ни разиграват като маймуни! ab_041.gif ea_103.gif

#129 Потребителят е офлайн   Indie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 10:56 AM

Аз моя го научих по следния начин - през половин час го взимах в банята за по 5-10 мин. и като си свърши работата почиствам, давам му награда и това е. Понякога се изпуска от радост, ама това е рядко.
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   cvetence Икона

Публикувано: 13 April 2010 - 03:51 PM

Здравейте,
От скоро / 1 седмица/ и аз съм горд собственик на една прекрасна малка бонбонка, която вече обичам безкрайно. Забелязах обаче, че когато ходи по голяма нужда, веднага след това се обръща и се опитва да изяде това което е свършила. Когато съм в нас това не се случва, само и единствено защото й се карам, но когато ме няма....... :( или това се случва или изобщо не ака, защото когато се прибера не намирам нищо. Моля Ви, кажете ми това нормално ли е, какво трябва да направя в тази ситуация. Моят приятел казва че ако едно куче се научи да си яде фекалиите, никога не се отучва.... Дайте ми съвет, моля!!!!

#131 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 06:54 PM

Цитат(cvetence @ Apr 13 2010, 03:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
От скоро / 1 седмица/ и аз съм горд собственик на една прекрасна малка бонбонка, която вече обичам безкрайно. Забелязах обаче, че когато ходи по голяма нужда, веднага след това се обръща и се опитва да изяде това което е свършила. Когато съм в нас това не се случва, само и единствено защото й се карам, но когато ме няма....... :( или това се случва или изобщо не ака, защото когато се прибера не намирам нищо. Моля Ви, кажете ми това нормално ли е, какво трябва да направя в тази ситуация. Моят приятел казва че ако едно куче се научи да си яде фекалиите, никога не се отучва.... Дайте ми съвет, моля!!!!

Бети беше по същия начин , но изведнъж спря! wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 07:31 PM

Цитат(cvetence @ Apr 13 2010, 01:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,

Повечето бебета го правят. С времето наистина престават, но това не означава, че трябва да не му се карате. Можете лекичко и да го плескате с вестник.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#133 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 09:53 AM

Здравейте! Наш Барко напоследък се е взел много насериозно като мъж... ab_041.gif Освен с хецкането върху всички играчки, редовно препикава краката на масата в трапезарията, На вън добре... маркира всичко, което подуши, нищо, че вече няма нищо за изпикаване. Аз се чудя защо като се върна от работа терасата е чиста. А то какво излезе. Днес ще проверя за спрей във ветр.клиника. Ако има разновидности, марки... ще съм благодарна да ми препоръчате.

#134 Потребителят е офлайн   Ади4ка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2010 - 09:58 AM

Моето куче като беше малко обичаше да се качва на леглото на баща ми и там да ходи.А сега като му се ходи идва при мен и ме побутва да му отворя вратата да ходи навън.

#135 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 03:44 PM

Цитат(Bari-york @ Apr 14 2010, 06:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте! Наш Барко напоследък се е взел много насериозно като мъж... ab_041.gif Освен с хецкането върху всички играчки, редовно препикава краката на масата в трапезарията, На вън добре... маркира всичко, което подуши, нищо, че вече няма нищо за изпикаване. Аз се чудя защо като се върна от работа терасата е чиста. А то какво излезе. Днес ще проверя за спрей във ветр.клиника. Ако има разновидности, марки... ще съм благодарна да ми препоръчате.

Забрави да си даваш парите за неща дето няма да ти помогнат. Малкия мъж вече трябва да му слагаш памперс, друго спасение нямаш. Памперс за човешки бебета. И си решаваш проблема.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#136 Потребителят е офлайн   gabi3 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 04:23 PM

Моля Ви помогнете малката пишка наляво-надясно на белите килими и мама все я наказва в банята по 1час
за да се научи тя си има памперси но сигурно белите килими повече й харесват...

#137 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2010 - 04:25 PM

На колко месеца е?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#138 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 26 April 2010 - 07:40 PM

na 2,5 месеца е йорки :md_064:
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#139 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 10:16 PM

Показване на мнениетоgabi3, в 26 April 2010 - 02:28 PM, написа:

Моля Ви помогнете малката пишка наляво-надясно на белите килими и мама все я наказва в банята по 1час
за да се научи тя си има памперси но сигурно белите килими повече й харесват...

До колкото разбирам кучето Ви е от Катя. Тя е човек, който е изключително компетентен. Сигурна съм, че Ви е казала, че винаги е насреща. Така, че обадете й се. Толкова колкото тя може да ви помогне във всяко отношение ние всички не можем. Най-полезните и практични съвети ще ви ги даде тя. Тя е изключително мил човек и много труд е положила за породата и с времето много познания е натрупала.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 10:35 AM

gabi3, няма как кученце на 2.5 мес. да не пишка навсякъде! И това наказание... 1 час в банята!!! Малко драстично ми се вижда. Та това е бебе! Все едно да се изисква от едно малко човече, да не пишка в гащите - образно казано. Интересно майка Ви на колко месечна възраст Ви е научила да пишкате където трябва, а и какви наказания са Ви били налагани!? Естествено, че трябва от рано да се приучва, да му се подсказва с подходящ тон, в обратния случай - с наградка... но мисля, че трябва да не сте толкова взискателни към животинката и да бъдете по-търпеливи. Като за начало може да махнете белите килими. Просто съвет.

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни