раждане
Публикувано: 16 February 2005 - 10:35 AM
b) супер , да ги намачкаш от мен, ама лекичко- много са красиви - п-пу да не им еуроки както викат бабите... r)
скоро ще плъзнат навсякъде bl) , така че бъдете готови.... b)
скоро ще плъзнат навсякъде bl) , така че бъдете готови.... b)
Публикувано: 23 February 2005 - 08:10 PM
Чак сега видях темата l) Да са живи и здрави!!! Много са сладки b) Ротвайлерите са страхотни, а когато са 9-още по-добре. l) l) l) Намери ли им вече добри стопани?

Хъски...хъски...хъски I'm love in it ![br][br][br][br]ИВО И КЛАВДИЯ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Публикувано: 02 March 2005 - 11:29 AM
въпроса ми е към специалистите по ветеринария : Какъв е според тях процента да се загуби плодовитосто при кучка,на която раждането е било с "цезарово сечиние".Интересувам се ,защото имам такива бебета,живи и здрави,майка им също е добре,но преди години майка с такова раждане повече не можа да се заплоди.
Публикувано: 02 March 2005 - 12:03 PM
Секциото не би трябвало да води го загуба на плодовитостта.То е основен метод за раждане при някои породи кучета/булдог/.В нащият клуб имаме кучки,които раждат вече 3-4 път със секцио без последици.Оперативният приом е такъв,че няна връзка с последващо заплождане
d) Разбира се ако се получат усложнения и сраствания - да, възможно е да има проблем,но при здрава матка и правилно изпълнение - не.
d) Разбира се ако се получат усложнения и сраствания - да, възможно е да има проблем,но при здрава матка и правилно изпълнение - не.

what will be to be.....[br][br]
#51 Guest_владо_*
Публикувано: 13 March 2006 - 08:19 PM
Цитат
въпроса ми е към специалистите по ветеринария : Какъв е според тях процента да се загуби плодовитосто при кучка,на която раждането е било с "цезарово сечиние".Интересувам се ,защото имам такива бебета,живи и здрави,майка им също е добре,но преди години майка с такова раждане повече не можа да се заплоди.
всичко зависи от това достатъчно голям разрез ли е направен на тялото на матката. ако е малък и при извличането на палетата се е получило дори минимално разкъсване, шансът да не се заплоди нараства в пъти
Публикувано: 17 December 2006 - 09:29 PM
Здравейте! Отдавна не съm писла тук и си позволяваm да възродя тази теmа. Кучката ни mисля е бреmенна w) и аз разбира се съm mного притеснена. И на двете ще ни е за 1-ви път. Тя е НОК на година и 6 m, mай и е рано, но скачката е станала случайно, някак сmе я изпуснали без да знаеm, тя беше изключително изобретателна ouu .
Въпроса mи е , тя живее на двора, а по mои сmетки бебетата трябва да се родят в началото на януари. Трябва ли да я преmестя вътре при нас? Ако ражда от вън няmа ли да е студено за бебетата? Ако пък я преmестя вътре, няmа ли тя да се чуства дискоmфортно?
Вчера забелязах изтичане на нещо като бяла слуз от вулвата. Норmално ли е?
И още сега и е вреmе за реваксинация, mога ли да я ваксинираm сега или е добре да изчакаm да роди?
Благодаря Ви!
Въпроса mи е , тя живее на двора, а по mои сmетки бебетата трябва да се родят в началото на януари. Трябва ли да я преmестя вътре при нас? Ако ражда от вън няmа ли да е студено за бебетата? Ако пък я преmестя вътре, няmа ли тя да се чуства дискоmфортно?
Вчера забелязах изтичане на нещо като бяла слуз от вулвата. Норmално ли е?
И още сега и е вреmе за реваксинация, mога ли да я ваксинираm сега или е добре да изчакаm да роди?
Благодаря Ви!
Публикувано: 17 December 2006 - 09:57 PM
Бяла слуз може да е и пиомерта, при която се препоръчва ВЕДНАГА да я заведете на лекар. Той ще ви каже и дали евентуално е бременна кучката, но е важно да отидете максимално бързо на вет!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 December 2006 - 10:46 PM
Блгодаря ти bushkata r) , заведох я днес веднага на вет, здрава е и бременна :)
Значи остват другите въпроси :) И още трябва ли да променя диетата и? Да увелича храната? Да давам повече яйца и извара? Сега хапва 2 пъти седмично по 2 яйце, гранули и около 1 кг извара разделена на 3 пъти.
Значи остват другите въпроси :) И още трябва ли да променя диетата и? Да увелича храната? Да давам повече яйца и извара? Сега хапва 2 пъти седмично по 2 яйце, гранули и около 1 кг извара разделена на 3 пъти.