Dog.bg Форуми : Обучение на ротвайлер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Обучение на ротвайлер Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   guardian Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 17 November 2006 - 02:21 AM

ЗДРАВЕЙТЕ!!!
Радвам се, че ще имам възможността да стана съпричастен с радостите и тревогите, които изпитвате покрай домашните си любимци в този форум.:)Вчера ми подариха ротвайлерче на 47 дни. Дойде ми малко изненадващо. Днес правихме първата от трите ваксини, за да не изпуснем срока.:)Искам да го направя хубаво куче и да му отделя доста внимание и то още докато е крехко и податливо на манипулации, в добрия смисъл, разбира се. Научихме се на закона "не", но всичко друго ни куца. Не искам да си измислям методи за възпитание, поради тази причина искам вашето мнение и ако можете да ми препоръчате някакво четиво за обучението на малчо(още си няма име:(). Прочетох, че по новите стандарти опашката не се реже. Няма да го водя по изложби, но ще ми е полезно и вашето мнение. В общи линии е това. Имам си добър ветеринар, който да се грижи за здравето му, но искам и аз да го обуча добре и направя възпитан и умен младеж. Приспивам ви с писане, но ми е за първи път и се вълнувам.:)))Препоръчайте ми някоя добра кника за обучението,моля. d)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Lucky.jpg (6.35K)
    Брой сваляния: 624

#2 Потребителят е офлайн   Madlena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 09:36 AM

d) Честито добре дошли в компанията.Да ви е живо и здраво това меченце.Да ви радва и слушка.Дом. любимци дават много ,а от нас се изисква много постоянство и търпение.
По повод опашката сутринта видях ротвайлер с опашка и си е добре.Аз имам боксер взех я с купирана опашка , но не купирах ушите за да ме чува по добре wink
По повод обучението и възпитанито тук има доста какво да се прочете.Провеждат се и обучение на кучета.
Успех 1super
User's Signature

milena

#3 Потребителят е офлайн   eli moneva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 03:54 PM

здравейте! имам рот на близо 7 месеца иимам следния проблем: каквото и да се прави-разходки,забележки и т.н. той не спира да пишка в къщи. Опитах се какво ли не,но...постоянно сам с парцала в ръка. За сега е добър и нямям други проблеми,но този е достатъчно и без друго. Ниакои може ли да ми каже какво още да се пробва. s)

#4 Потребителят е офлайн   eli moneva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 04:03 PM

Цитат

d) Честито добре дошли в компанията.Да ви е живо и здраво това меченце.Да ви радва и слушка.Дом. любимци дават много ,а от нас се изисква много постоянство и търпение.
По повод опашката сутринта видях ротвайлер с опашка и си е добре.Аз имам боксер взех я с купирана опашка , но не купирах ушите за да ме чува по добре wink
По повод обучението и възпитанито тук има доста какво да се прочете.Провеждат се и обучение на кучета.
Успех 1super

и моето куче е мажки рот на 6 месеца и малко. ако са ти препоръчали нещо ,ще ти бъда благодарна да ми помогнеш и на мен,защото се очертава адски своенравен и инат. ако може да си помогнем ще сам много радостна. а относно за купирането на опашките,аз му я махнах,защото няма да членува във федерацията и няма да го водя по изложби. искам само да е хубав и добре гледан.

#5 Потребителят е офлайн   eli moneva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 04:04 PM

Цитат

ЗДРАВЕЙТЕ!!!
Радвам се, че ще имам възможността да стана съпричастен с радостите и тревогите, които изпитвате покрай домашните си любимци в този форум.:)Вчера ми подариха ротвайлерче на 47 дни. Дойде ми малко изненадващо. Днес правихме първата от трите ваксини, за да не изпуснем срока.:)Искам да го направя хубаво куче и да му отделя доста внимание и то още докато е крехко и податливо на манипулации, в добрия смисъл, разбира се. Научихме се на закона "не", но всичко друго ни куца. Не искам да си измислям методи за възпитание, поради тази причина искам вашето мнение и ако можете да ми препоръчате някакво четиво за обучението на малчо(още си няма име:(). Прочетох, че по новите стандарти опашката не се реже. Няма да го водя по изложби, но ще ми е полезно и вашето мнение. В общи линии е това. Имам си добър ветеринар, който да се грижи за здравето му, но искам и аз да го обуча добре и направя възпитан и умен младеж. Приспивам ви с писане, но ми е за първи път и се вълнувам.:)))Препоръчайте ми някоя добра кника за обучението,моля. d)

и моето куче е мажки рот на 6 месеца и малко. ако са ти препоръчали нещо ,ще ти бъда благодарна да ми помогнеш и на мен,защото се очертава адски своенравен и инат. ако може да си помогнем ще сам много радостна. а относно за купирането на опашките,аз му я махнах,защото няма да членува във федерацията и няма да го водя по изложби. искам само да е хубав и добре гледан.

#6 Потребителят е офлайн   eli moneva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 04:06 PM

Цитат

Цитат

d) Честито добре дошли в компанията.Да ви е живо и здраво това меченце.Да ви радва и слушка.Дом. любимци  дават много ,а от нас се изисква много постоянство и търпение.
По повод опашката сутринта видях ротвайлер с опашка и си е добре.Аз имам боксер взех я с купирана опашка , но не  купирах ушите за да ме чува по добре  wink
Успех  1super

извинявам се. обаркала съм ви с горното мнение.

#7 Потребителят е офлайн   mindkata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 04:09 PM

Цитат

здравейте! имам рот на близо 7 месеца иимам следния проблем: каквото и да се прави-разходки,забележки и т.н. той не спира да пишка в къщи. Опитах се какво ли не,но...постоянно сам с парцала в ръка. За сега е добър и нямям други проблеми,но този е достатъчно и без друго. Ниакои може ли да ми каже какво още да се пробва. s)

и моя рот е на 7 месеца, но няма такива проблеми , аз го научих още от малък.За да го научиш трябва постоянно да го следиш и като се изпишка , го удряш лекичко по моцунката и му казваш НЕ!така ние се научихме за 1-2 седмицида не пишкаме в къщи :) , ако искаш пробвай моя метод при мен проработи super best

#8 Потребителят е офлайн   eli moneva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 04:13 PM

Цитат

Цитат

и моя рот е на 7 месеца, но няма такива проблеми , аз го научих още от малък.За да го научиш трябва постоянно да го следиш и като се изпишка , го удряш лекичко по моцунката и му казваш НЕ!така ние се научихме за 1-2 седмицида не пишкаме в къщи :) , ако искаш пробвай моя метод при мен проработи super best

а ми това май е изпробвано,но... рядко се случва да се здаржи до вън. а кога ще си вдига крачето,защото има желание,повдига го леко и толкова. нормално ли е на близо 7 месеца да не го вдига напълно? благодаря за съвета.

#9 Потребителят е офлайн   herinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 February 2007 - 06:23 PM

здравеите. моята роти красавица е на 6 месеца, но имаме сериозен проблем. до 3 тия месец не я извеждахме и я научихме да пишка в банята. извеждаме я както смятате вече 6 месеца. тя категорично отказва да пишка навйн. извеждала сйм я по 4 часа. стиска и чака да се прибере. голямата работа я върши само навън и то редовно ама с другото не знам как да се оправим наж-странното е че като почнахме да я наказваме (поне знае какво е "не")всеки път като се изпишка вкъщи се крие в ъгъла и гледа виновно. дайте съвет какво да я правя. не може да продължава така. явно обаче не знае къде е "да". страх ли я е што ли? иначе е голямо щурчо нищо не я стряска. хуква като луда за разходка.
другият ми въпрос е как да я отуча от късането на тапети. баща ми твърди, че куче само с бои се учи. кажете как да я отуча без бой, че ако не се получи ще става страшно.

Моля, пишете на български !

#10 Потребителят е офлайн   martini_s_4ere6ka Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 03:24 PM

Здравейте, имам малко роти от един месец, той вече стана на почти три, но не мога да го отуча от това да хапе по ръцете и най-вече да се ядосва на обувки и всякакви панталони :ea_103: . Моля, Ви помогнете ми даите ми съвет, знам че не трябва да се бият но когато казвам НЕ никой не ме чува. Пошляпвам го леко по муцинката, но той се ядосва още повече и още по - настървено започва да налита да хапе! Не знам какво да направя четоь в една книга за обучение, че трябва да се хваща за мъртвата кожа и да се разтриса и да се казва НЕ, но и това има същият резултат! ПОМОГНЕТЕ МИ, ДАЙТЕ САВТ КАКВО ДА ГО ПРАВЯ МОЯ СВОЕНРАВЕЦ !!!!

#11 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Икона за мнението  Публикувано: 27 April 2009 - 04:26 PM

Уффф.... толково много ротчета на едно место. В София, Пловдив и Бургас има училища. За всички други да четат:

Има специална тема за обучение на кученца http://forum.dog.bg/...?showtopic=3481

Знае команда но не испълнява http://forum.dog.bg/...showtopic=17569
Наказателен Кодекс за кучета http://forum.dog.bg/...showtopic=17375
Връзка http://forum.dog.bg/...showtopic=17328
Пощрителни методи на обучение http://forum.dog.bg/...opic=2177&st=80
клипчета http://www.croxbox.b...eos/dogdance/13
http://www.croxbox.bg/dogdance
http://www.croxbox.b...8cf569050/mei-1
И има занивавка за активни и талантливи кучета-Погледни:
http://www.youtube.c...feature=related
Повече клипчета тук http://forum.dog.bg/...?showtopic=3164
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#12 Потребителят е офлайн   Saara Икона

Публикувано: 17 April 2012 - 08:12 PM

Здравейте.Значи имам проблем моята Сара като почна да я галям и тръгва да ме хапе.Някой може ли да помогне. Благодаря Предварително.

#13 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 17 April 2012 - 08:29 PM

Как да Ви помогне някой, като хвърляте един пост и очаквате да ви се помогне.
Дайте повече информация за кучето, за вас, от къде сте, колко е голямо кучето, и общо взето колкото по пълна информация дадете, толкова по - лесно може някой да ви даде съвет.
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 18 April 2012 - 04:21 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 17 April 2012 - 08:29 PM, написа:

Как да Ви помогне някой, като хвърляте един пост и очаквате да ви се помогне.
Дайте повече информация за кучето, за вас, от къде сте, колко е голямо кучето, и общо взето колкото по пълна информация дадете, толкова по - лесно може някой да ви даде съвет.

Още не съм оправил клавиатурата,затова четете по смисъл.Извинявайте!

Дано да греша,но ще излезе че "лошата" Сара е малка.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#15 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 12:58 PM

Показване на мнениетоMadlena, в 17 November 2006 - 09:36 AM, написа:

Успех 1super

ЕЕЕЕ, браво! И аз видях наскоро един с опашка!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#16 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 11:24 PM

Показване на мнениетоSaara, в 17 April 2012 - 08:12 PM, написа:

Здравейте.Значи имам проблем моята Сара като почна да я галям и тръгва да ме хапе.Някой може ли да помогне. Благодаря Предварително.

ръката храни - крака бие май тоя закон не сте спазвали

#17 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 25 April 2012 - 08:54 PM

Показване на мнениетоkrastonoseca, в 24 April 2012 - 11:24 PM, написа:

Ей ***,как може да кажеш, че не са спазвали закон, в който говориш за бой и издевателстване над животното. Личи си, че си от "разбирачите". Като няма какво да кажеш по темата, по - добре не пиши малоумни коментари.
П.п. Съжелявам за спама, но съм възмотен от простотата на някои хора от форума !

А относно Saara, потърсете помоща на специалист, за да може да ви каже, какво точно предизвиква това поведение и как да го коригирате. Защото това е огромен проблем и само среща със специалист може да ви даде отговора на въпросите, които ви интересуват.

Мод: Моля, без обиди!
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 10:53 PM

1. не ми говори с тоя тон
2. казах го защото е възможно ако я е биел с ръка кучето да иска да я хапе
3. какви издевателства какви побой бе мишка
4. като си "вазмотен" връщай се в кръжока по фехтовка педал скапан много ги мразя такива идиоти като тебе не става дума за побой ама ти виждал ли си разлигавен или вироглав рот или пит какво е ако не го сриташ няма да се спре в такъв момент кой знае ква болонка гледаш да те еба в изнежения парцаляк и не ми лафи зад екрана бе плъх

#19 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 11:05 PM

значи оказва се че ти си "специалиста" да си беше казал направо телефона ****

Здравейте казвам се Асен Аролски и обучавам кучета и техните собственици.Предлагам Индивидуално обучение,Рехабилитация на проблемни кучета.
За въпроси свързани с обучението или просто искате съвет - 0878787912.

Внимавайте с думите.
Мод.

#20 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 11:41 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 25 April 2012 - 08:54 PM, написа:

Показване на мнениетоkrastonoseca, в 24 April 2012 - 11:24 PM, написа:

Ей ***,как може да кажеш, че не са спазвали закон, в който говориш за бой и издевателстване над животното. Личи си, че си от "разбирачите". Като няма какво да кажеш по темата, по - добре не пиши малоумни коментари.
П.п. Съжелявам за спама, но съм възмотен от простотата на някои хора от форума !

Мод: Редактиран пост.

Абе, шушляк, човекът съвсем вярно си е написал нещата, не обиждай, не си ври новоизлюпената дресьорска гага навсякъде и не се опитвай да се правиш на чак толкова възмОтен, да не вземеш наистина да останеш възмОтен някой ден...ей така, най- случайно и по най-възмОтителния начин...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема