С куче на море и планина.
Публикувано: 20 May 2011 - 12:14 PM
Аз имам един малко по-различен въпрос, ако модовете преценят, че не е затук, нека го преместят.
Та казвате има плажове, където има и други кучета. Предполагам си играят и се гонят, но не пречат ли на другите плажуващи, не им ли събират кърпите, хвърлят пясък?

Тази година сме резервирали хотел на Златна рибка, но за съжаление, не пускат любимци там. (Аз все пак ще се обадя и питам директно в хотела).
Но Август определено ще я заведем лудетината с нас. Но адски много ме притеснява, че ще тича като озверяла по плажа.

Публикувано: 20 May 2011 - 12:41 PM
Carina_, в 20 May 2011 - 10:14 AM, написа:
Аз имам един малко по-различен въпрос, ако модовете преценят, че не е затук, нека го преместят.
Та казвате има плажове, където има и други кучета. Предполагам си играят и се гонят, но не пречат ли на другите плажуващи, не им ли събират кърпите, хвърлят пясък?

Тази година сме резервирали хотел на Златна рибка, но за съжаление, не пускат любимци там. (Аз все пак ще се обадя и питам директно в хотела).
Но Август определено ще я заведем лудетината с нас. Но адски много ме притеснява, че ще тича като озверяла по плажа.

Ние често ходим на този плаж,т.е.малко по настрани и никой не ни прави забележка.Понякога има и други четириноги:)
Навсякъде където има кучета,те си стоят до хората, не се гонят и не притесняват никой.Само много рано сутрин докато още не е пълен плажа сме я пускали нашата да потича,но после си стои до нас дори на повод да не тръгне да любопитства.Все пак мисля,че така трябва и така е правилно за да няма оплаквания и да си ходим всички спокойно с кучетата :)
Публикувано: 20 May 2011 - 01:40 PM
Спали сме на х. Артистите( Витоша) с кучето
На х. Мазалат (Стара планина) също го пуснаха. Но там спа вързан за стълбите, защото горе беше адска жега, понеже хижата е ремонтирана и топлоизолирана. Хижарят има женска каракачанка.
На х. Ехо (Стара планина) не позволиха да го вкараме вътре и то спа вързан за външния парапет. МНг неприятно, 2 нощи....Хижарите имат куета, но ако се обадите предварително, ги връзват.
На х. Безбог със сигурност не пускат никакви животни. Там не сме го водили, но зимата бяхме на ски и хижаря не пуска никакви кучета, то и няма около хижата. Пътят от Добринище е с лифт, седалков. Според мен е невъзможно да качиш голямо куче, но съм виждала малки, които се возят на съседната седалка. Обаче има някакъв човек от Добринище, който уж карал до х. Безбог с уазка. Аз му имам телефона и евентуално ще го караме лятото да качи кучето. Иначе пътят е поне 3 часа по пистата и е убийствено, ако го ходиш и след това, ще скиташ по върховете и т.н

Публикувано: 20 May 2011 - 11:46 PM
isi_ar4i, в 20 May 2011 - 01:40 PM, написа:
Спали сме на х. Артистите( Витоша) с кучето
На х. Мазалат (Стара планина) също го пуснаха. Но там спа вързан за стълбите, защото горе беше адска жега, понеже хижата е ремонтирана и топлоизолирана. Хижарят има женска каракачанка.
На х. Ехо (Стара планина) не позволиха да го вкараме вътре и то спа вързан за външния парапет. МНг неприятно, 2 нощи....Хижарите имат куета, но ако се обадите предварително, ги връзват.
На х. Безбог със сигурност не пускат никакви животни. Там не сме го водили, но зимата бяхме на ски и хижаря не пуска никакви кучета, то и няма около хижата. Пътят от Добринище е с лифт, седалков. Според мен е невъзможно да качиш голямо куче, но съм виждала малки, които се возят на съседната седалка. Обаче има някакъв човек от Добринище, който уж карал до х. Безбог с уазка. Аз му имам телефона и евентуално ще го караме лятото да качи кучето. Иначе пътят е поне 3 часа по пистата и е убийствено, ако го ходиш и след това, ще скиташ по върховете и т.н
На 27 Май ще нощуваме на хижа Ехо, обещаха ни Чародей да спи вързан под някакъв навес?!?!
Публикувано: 26 May 2011 - 11:56 PM
Тихо, просторно, с много зеленина и прекрасен плаж на около 500-700 метра. Аз бях и с двете ми добичета и нямах никакви проблеми. Тази година пак сме там.

Публикувано: 01 June 2011 - 01:25 PM

Публикувано: 01 June 2011 - 05:54 PM
Това е линк от цялото пътешествие на Чародей в този преход, но на профила ми в снимка.бг можеш да видиш всички митарства на Чародей по планините, вие откъде планирате да пристигнете, ако качвате Беклемето от Троян- Кърнаре, под Арката на върха не паркирайте автомобила си от дясната страна, а трябва да тръгнете от тази страна за Козя стена и х. Козя стена и х. Ехо, защото има големи табуни диви коне, които са само от дясната страна и не преминават през шосето, ако оставите автомобила тук ,ще бъде грешка, районът е оскъден откъм дървета и затова дивите коне се чешат в паркираните автомобили, при което чупят страничните огледала, понякога и стъклата, кривят брони, лайсни, ламарини, не паркирайте тук, може да паркирате от ляво, където конете по неписан закон не преминават, не зная защо , но не преминават. На ляво е пътят за х. Дерменка и х. Добрила. И в двете посоки трасето е част от международния преход Ком - Емине, който планирам при първите ми свободни 22 дни да направим с Чародей, но затова е необходимо записване, прех одът е организиран от Туристическите дружества и поради дължината и трудността си не се препоръчва за аматьори, сингъли. А х. Козя стена-х.ЕХо е елементарен преход, защото е по билото на Стара планина и няма драматични денивилации, но като времетраене наистина отнема 5 часа, дори за човек като мен, който се движи доста бързо. На х. Ехо Чари нощува вързан под един навес, няма проблем с хижарите, ако настоявате и сте самостоятелно в стая, Галя - хижарката би допуснала кучето ви да нощува в стаята с вас, но аз не съм настоявала за това, защото времето бе лошо, Чари бе много мокър, а на хижарката е трудно да поддържа чистотата там, като отидете ще разберете защо, така че нямаше смисъл да я товаря допълнително. Има доста змии - дори бакърки, които са много отровни, гледайте си в краката по време на прехода. Самата Козя стена Чари премина като го държах на връзка през цялото време и му избирах мястото , през което да мине, когато е валяло, както бе при нас е опасно - тревата и скалите се пързалят много, много би помогнало на животното това, ако е научено да слуша и се доверява на стопаните си, иначе не препоръчвам кучето да минава през Козя стена, само няколко метра под нея има удобна пътека, по която минахме на отиване и е абсолютно безопасна, но на връщане исках да премина и през Козя стена, така че екстремното преминаване не е задължително, нито наложително, само по желание е. Хубаво е. Ще ви хареса. Успех!
Публикувано: 01 June 2011 - 08:19 PM
Бяхме ходили септември на х.Ехо, но от с. Рибарица ( за един църковен брак. Първият преход на Арчи ). И често казано повече от там не бих минала. Не съм от оплакващите се планинари, но смятам, че човек е в планината, за да се разтовари и нагледа на красива природа. За 4 часа катерене хубавото беше 15 мин преди хижата...Затова сега планувам по билото :)

Публикувано: 01 June 2011 - 09:46 PM
Това е първият преход на Чародей, връх Исполин над Узана, Габрово, бе на три месеца и първият му сняг, ако имаш търпение от всичките ми над 100 албума, Чари е бил винаги с мен, освен на Кончето - Пирин и Рилските езера с Урдините езера, планирам да го кача на Мусала, защото разбрах , че позволяват кучета на лифта.
Човек се качва в планината , за да срещне себе си...
Обичам Чародей, много...
Поздрави на теб, Арчи и всички, които се грижат за кучето!
Публикувано: 06 June 2011 - 09:33 AM
По хотелите, ако все пак ти разрешат да си заведеш кучето, те карат да го криеш, дори да си платил за него. Често ти искат и билет за него, като за човек. В цивилизования свят можеш да си починеш удобно с палето почти навсякъде, защото все пак то е част от семейството. Тук обаче отношението е "вържете го на двора. Ми кво, нали е куче - нищо му няма".
Публикувано: 06 June 2011 - 11:30 AM
Публикувано: 06 June 2011 - 02:02 PM

ПРОМОЦИОНАЛНИ Пакетни цени за ЛЯТО 2011
5 нощувки -5% НАМАЛЕНИЕ от цената на рецепция
7 нощувки -7% НАМАЛЕНИЕ от цената на рецепция
10 нощувки -10% НАМАЛЕНИЕ от цената на рецепция
*Офертата е валидна за периода 01.06.2011-30.09.2011
Къща За Гости”При Братята” –село Орешак ,България отправя покана към всички гости с желание за различна и приятна почивка.Ние сме гостоприемни,усмихнати и дружелюбни с Вас!
Два просторни апартамента и седем двойни стаи в индивидуален стил всяка, ви въвличат в уникална хармония за почивка,тиймбилдинг или семейна сбирка
За комфорт на гостите,братята приемат ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ.За летни горещи дни-БАСЕЙН,шезлонги,чадъри
Останете очаровани от:Троянския манастир,Националното изложение на занаятите,Природо-научния музей,Празник на сливата,Празник на с.Орешак, чудотворната икона Света Богородица Троеручица-15 Август,Видимското пръскало
За Вас чревоугодници:Механи с Традиционни Българския Ястия и деликатеси
На ваше разположение,мили гости:
-БАСЕЙН,шезлонги,чадъри
-барбекю
-2 просторни апартамента
-6 двойни стаи с кралска спалня
-1 двойна стая с две единични легла
-санитарен възел във всяка стая/апартамент
-лятна градина
-витрина с бира и безалкохолни
-детски кът
-WI-FI интернет(безплатен)
-ЛОКАЛНО ПАРНО(зимния сезон)
-КАМИНА на дървени въглища
-кухня-напълно оборудвана
-3 броя хладилници
-бар с кафе машина
-механа на самообслужване
-кабелна TV
-LCD телевизори в стаите
-забавления(велосипед,ролери,федербал,футболна топка,табла,карти)
-тенис на маса и дартс
ЦЕНИ ЗА ЛЯТО 2011
Двойна стая лукс 55 лева
Апартамент(2 души) 75 лева
Апартамент(3-4 души) 95 лева
Цялата къща(22 души) 550 лева
* В цената са включени: нощувка,туристическа такса
***БЕЗПЛАТНО:БАСЕЙН,шезлонги,чадъри,паркинг,wi-fi интернет,механа,барбекю, камина,детска площадка,оборудвана кухня,хладилник,бар,посуда,локално парно(през зимния сезон) и гарантирано приятно изкарване
*Апартаментите разполагат с кралска спалня и двоен разтегателен диван в отделни помещения
За Контакти:
Марианна Балабанова
http://www.bratyata.com
bratyata@yahoo.com
0879 034 987
0879 187 102
Публикувано: 19 June 2011 - 04:48 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 19 June 2011 - 05:26 PM

Публикувано: 21 June 2011 - 10:48 AM
Публикувано: 22 June 2011 - 12:14 PM
jijafka, в 26 May 2011 - 11:56 PM, написа:
Тихо, просторно, с много зеленина и прекрасен плаж на около 500-700 метра. Аз бях и с двете ми добичета и нямах никакви проблеми. Тази година пак сме там.

Бяхме там миналата седмица,още нямаше телевизия и ако има ще е 1 тв в бара,интернет няма,най-добре да питате предварително по телефона.