Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#591 Потребителят е офлайн   veskopo Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2011 - 03:36 PM

.... здравейте приятели на домашни любимци... това лято може да почивате на море и с вашия домашен лшбимец, ако посетите следния сайт:
http://primorsko-mmc.hit.bg
.... вашите приятели са и наши приятели.....
поздрави: В.Попов

#592 Потребителят е офлайн   Carina_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2011 - 12:14 PM

Виждам, че има ветерани вече в почивките с кучовците.
Аз имам един малко по-различен въпрос, ако модовете преценят, че не е затук, нека го преместят.
Та казвате има плажове, където има и други кучета. Предполагам си играят и се гонят, но не пречат ли на другите плажуващи, не им ли събират кърпите, хвърлят пясък? :dry:
Тази година сме резервирали хотел на Златна рибка, но за съжаление, не пускат любимци там. (Аз все пак ще се обадя и питам директно в хотела).
Но Август определено ще я заведем лудетината с нас. Но адски много ме притеснява, че ще тича като озверяла по плажа. :dog:

#593 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2011 - 12:41 PM

Показване на мнениетоCarina_, в 20 May 2011 - 10:14 AM, написа:

Виждам, че има ветерани вече в почивките с кучовците.
Аз имам един малко по-различен въпрос, ако модовете преценят, че не е затук, нека го преместят.
Та казвате има плажове, където има и други кучета. Предполагам си играят и се гонят, но не пречат ли на другите плажуващи, не им ли събират кърпите, хвърлят пясък? :dry:
Тази година сме резервирали хотел на Златна рибка, но за съжаление, не пускат любимци там. (Аз все пак ще се обадя и питам директно в хотела).
Но Август определено ще я заведем лудетината с нас. Но адски много ме притеснява, че ще тича като озверяла по плажа. :dog:

Ние често ходим на този плаж,т.е.малко по настрани и никой не ни прави забележка.Понякога има и други четириноги:)
Навсякъде където има кучета,те си стоят до хората, не се гонят и не притесняват никой.Само много рано сутрин докато още не е пълен плажа сме я пускали нашата да потича,но после си стои до нас дори на повод да не тръгне да любопитства.Все пак мисля,че така трябва и така е правилно за да няма оплаквания и да си ходим всички спокойно с кучетата :)

#594 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 20 May 2011 - 01:40 PM

Да се влюча и аз.
Спали сме на х. Артистите( Витоша) с кучето
На х. Мазалат (Стара планина) също го пуснаха. Но там спа вързан за стълбите, защото горе беше адска жега, понеже хижата е ремонтирана и топлоизолирана. Хижарят има женска каракачанка.
На х. Ехо (Стара планина) не позволиха да го вкараме вътре и то спа вързан за външния парапет. МНг неприятно, 2 нощи....Хижарите имат куета, но ако се обадите предварително, ги връзват.
На х. Безбог със сигурност не пускат никакви животни. Там не сме го водили, но зимата бяхме на ски и хижаря не пуска никакви кучета, то и няма около хижата. Пътят от Добринище е с лифт, седалков. Според мен е невъзможно да качиш голямо куче, но съм виждала малки, които се возят на съседната седалка. Обаче има някакъв човек от Добринище, който уж карал до х. Безбог с уазка. Аз му имам телефона и евентуално ще го караме лятото да качи кучето. Иначе пътят е поне 3 часа по пистата и е убийствено, ако го ходиш и след това, ще скиташ по върховете и т.н
User's Signature

Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 May 2011 - 11:46 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 20 May 2011 - 01:40 PM, написа:

Да се влюча и аз.
Спали сме на х. Артистите( Витоша) с кучето
На х. Мазалат (Стара планина) също го пуснаха. Но там спа вързан за стълбите, защото горе беше адска жега, понеже хижата е ремонтирана и топлоизолирана. Хижарят има женска каракачанка.
На х. Ехо (Стара планина) не позволиха да го вкараме вътре и то спа вързан за външния парапет. МНг неприятно, 2 нощи....Хижарите имат куета, но ако се обадите предварително, ги връзват.
На х. Безбог със сигурност не пускат никакви животни. Там не сме го водили, но зимата бяхме на ски и хижаря не пуска никакви кучета, то и няма около хижата. Пътят от Добринище е с лифт, седалков. Според мен е невъзможно да качиш голямо куче, но съм виждала малки, които се возят на съседната седалка. Обаче има някакъв човек от Добринище, който уж карал до х. Безбог с уазка. Аз му имам телефона и евентуално ще го караме лятото да качи кучето. Иначе пътят е поне 3 часа по пистата и е убийствено, ако го ходиш и след това, ще скиташ по върховете и т.н

На 27 Май ще нощуваме на хижа Ехо, обещаха ни Чародей да спи вързан под някакъв навес?!?!
User's Signature

Качена снимка

#596 Потребителят е офлайн   irbis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 12:14 AM

Ако си спомням правилно на х. Ехо точно парапета при входа е под навес (както и входа де :smile: ) и там съм виждал вързано куче да нощува.

#597 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2011 - 11:56 PM

Хей! Здравейте на всички! Тъй като наближават месеците на почивките и морето, реших да споделя една проверена от мен база, която допуска без проблем домашни любимци: ЛИНК

Тихо, просторно, с много зеленина и прекрасен плаж на около 500-700 метра. Аз бях и с двете ми добичета и нямах никакви проблеми. Тази година пак сме там. :db_046:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#598 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 May 2011 - 06:36 AM

Чародей на Козя стена, х. Козя стена, х.Ехо.Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#599 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 01:25 PM

Charodei, страхотни снимки. Кучето как мина през участъка с парапета? Като гледам сте били вързани или само за снимката? Този маршрут дали може да се заобиколи и по-близо до коя хижа е? Моля те да дадеш някакво инфо, понеже и ние замисляме лятото преход от Беклемето вероятно-х.Козя стена- х. Ехо и бих искала да знам с каква трудност е за кучето. Иначе снимките са страхотни и сте случили на хубаво време, за Стара планина си е направо шестица от тотото :) Къде спахте и някакви порблеми с кучето по пътя- други животни, коне? Качи снимки и във форума на маламутите, мнг ще се зарадват да видят един работещ маламут :)
User's Signature

Качена снимка

#600 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 June 2011 - 05:54 PM

http://esperanca.sni...595996.23664687
Това е линк от цялото пътешествие на Чародей в този преход, но на профила ми в снимка.бг можеш да видиш всички митарства на Чародей по планините, вие откъде планирате да пристигнете, ако качвате Беклемето от Троян- Кърнаре, под Арката на върха не паркирайте автомобила си от дясната страна, а трябва да тръгнете от тази страна за Козя стена и х. Козя стена и х. Ехо, защото има големи табуни диви коне, които са само от дясната страна и не преминават през шосето, ако оставите автомобила тук ,ще бъде грешка, районът е оскъден откъм дървета и затова дивите коне се чешат в паркираните автомобили, при което чупят страничните огледала, понякога и стъклата, кривят брони, лайсни, ламарини, не паркирайте тук, може да паркирате от ляво, където конете по неписан закон не преминават, не зная защо , но не преминават. На ляво е пътят за х. Дерменка и х. Добрила. И в двете посоки трасето е част от международния преход Ком - Емине, който планирам при първите ми свободни 22 дни да направим с Чародей, но затова е необходимо записване, прех одът е организиран от Туристическите дружества и поради дължината и трудността си не се препоръчва за аматьори, сингъли. А х. Козя стена-х.ЕХо е елементарен преход, защото е по билото на Стара планина и няма драматични денивилации, но като времетраене наистина отнема 5 часа, дори за човек като мен, който се движи доста бързо. На х. Ехо Чари нощува вързан под един навес, няма проблем с хижарите, ако настоявате и сте самостоятелно в стая, Галя - хижарката би допуснала кучето ви да нощува в стаята с вас, но аз не съм настоявала за това, защото времето бе лошо, Чари бе много мокър, а на хижарката е трудно да поддържа чистотата там, като отидете ще разберете защо, така че нямаше смисъл да я товаря допълнително. Има доста змии - дори бакърки, които са много отровни, гледайте си в краката по време на прехода. Самата Козя стена Чари премина като го държах на връзка през цялото време и му избирах мястото , през което да мине, когато е валяло, както бе при нас е опасно - тревата и скалите се пързалят много, много би помогнало на животното това, ако е научено да слуша и се доверява на стопаните си, иначе не препоръчвам кучето да минава през Козя стена, само няколко метра под нея има удобна пътека, по която минахме на отиване и е абсолютно безопасна, но на връщане исках да премина и през Козя стена, така че екстремното преминаване не е задължително, нито наложително, само по желание е. Хубаво е. Ще ви хареса. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#601 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 08:19 PM

Мерси за изчерпателния отговор. А снимките са невероятни. Чари е добре обучен, щом си го прекарала от там? На колко прехода си го водила ? Аз имам план да обходим всички възможни планини в БГ, но за съжаление времето не е мнг съгласно.
Бяхме ходили септември на х.Ехо, но от с. Рибарица ( за един църковен брак. Първият преход на Арчи ). И често казано повече от там не бих минала. Не съм от оплакващите се планинари, но смятам, че човек е в планината, за да се разтовари и нагледа на красива природа. За 4 часа катерене хубавото беше 15 мин преди хижата...Затова сега планувам по билото :)
User's Signature

Качена снимка

#602 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 June 2011 - 09:46 PM

http://esperanca.sni...487818.18037813
Това е първият преход на Чародей, връх Исполин над Узана, Габрово, бе на три месеца и първият му сняг, ако имаш търпение от всичките ми над 100 албума, Чари е бил винаги с мен, освен на Кончето - Пирин и Рилските езера с Урдините езера, планирам да го кача на Мусала, защото разбрах , че позволяват кучета на лифта.

Човек се качва в планината , за да срещне себе си...
Обичам Чародей, много...
Поздрави на теб, Арчи и всички, които се грижат за кучето!
User's Signature

Качена снимка

#603 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2011 - 05:44 PM

Една интересна статия,която ми попадна днес
ТУК

#604 Потребителят е офлайн   weasell Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:One More Dog Blog
    http://oshteedin.blogspot.com/

Публикувано: 06 June 2011 - 09:33 AM

И аз точно на подобен материал попаднах и исках да го споделя.
По хотелите, ако все пак ти разрешат да си заведеш кучето, те карат да го криеш, дори да си платил за него. Често ти искат и билет за него, като за човек. В цивилизования свят можеш да си починеш удобно с палето почти навсякъде, защото все пак то е част от семейството. Тук обаче отношението е "вържете го на двора. Ми кво, нали е куче - нищо му няма".

#605 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2011 - 11:30 AM

Да, мен това лично много ме натоварва и не бих посетила такъв хотел. Какво означава "вържете го" - моето куче никога не е връзвано и аз трябва цяла нощ да не мигна и да се притеснявам как ще е "там под навеса" - очевидно неприемлив вариант. И добре, че става ясно предварително, а не като си изминал стотици километри и си убеден, че кучето може да пребивава заедно с теб в хотела..

#606 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2011 - 02:02 PM

На това попаднах в един сайт и реших да го споделя и тук,може някой да реши да ги посети :md_064:

ПРОМОЦИОНАЛНИ Пакетни цени за ЛЯТО 2011

5 нощувки -5% НАМАЛЕНИЕ от цената на рецепция
7 нощувки -7% НАМАЛЕНИЕ от цената на рецепция
10 нощувки -10% НАМАЛЕНИЕ от цената на рецепция

*Офертата е валидна за периода 01.06.2011-30.09.2011

Къща За Гости”При Братята” –село Орешак ,България отправя покана към всички гости с желание за различна и приятна почивка.Ние сме гостоприемни,усмихнати и дружелюбни с Вас!
Два просторни апартамента и седем двойни стаи в индивидуален стил всяка, ви въвличат в уникална хармония за почивка,тиймбилдинг или семейна сбирка
За комфорт на гостите,братята приемат ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ.За летни горещи дни-БАСЕЙН,шезлонги,чадъри
Останете очаровани от:Троянския манастир,Националното изложение на занаятите,Природо-научния музей,Празник на сливата,Празник на с.Орешак, чудотворната икона Света Богородица Троеручица-15 Август,Видимското пръскало
За Вас чревоугодници:Механи с Традиционни Българския Ястия и деликатеси

На ваше разположение,мили гости:
-БАСЕЙН,шезлонги,чадъри
-барбекю
-2 просторни апартамента
-6 двойни стаи с кралска спалня
-1 двойна стая с две единични легла
-санитарен възел във всяка стая/апартамент
-лятна градина
-витрина с бира и безалкохолни
-детски кът
-WI-FI интернет(безплатен)
-ЛОКАЛНО ПАРНО(зимния сезон)
-КАМИНА на дървени въглища
-кухня-напълно оборудвана
-3 броя хладилници
-бар с кафе машина
-механа на самообслужване
-кабелна TV
-LCD телевизори в стаите
-забавления(велосипед,ролери,федербал,футболна топка,табла,карти)
-тенис на маса и дартс

ЦЕНИ ЗА ЛЯТО 2011
Двойна стая лукс 55 лева
Апартамент(2 души) 75 лева
Апартамент(3-4 души) 95 лева
Цялата къща(22 души) 550 лева
* В цената са включени: нощувка,туристическа такса
***БЕЗПЛАТНО:БАСЕЙН,шезлонги,чадъри,паркинг,wi-fi интернет,механа,барбекю, камина,детска площадка,оборудвана кухня,хладилник,бар,посуда,локално парно(през зимния сезон) и гарантирано приятно изкарване
*Апартаментите разполагат с кралска спалня и двоен разтегателен диван в отделни помещения

За Контакти:
Марианна Балабанова
http://www.bratyata.com
bratyata@yahoo.com
0879 034 987
0879 187 102

#607 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2011 - 04:48 PM

А дали не може да се наеме някоя от многото празни къщи по селцата в планинските местности? Иска ми се да мога да пусна лабчо спокойно в двор, не да се оглеждам непрекъснато кой ще се стряска от него по почивните станции, хотели и бунгала. В смисъл дали няма някаква агенция, която да дава подобно инфо или сайтове в нета...... :ob_173: Качена снимка
User's Signature

прочети правилата за подписите

#608 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2011 - 05:26 PM

Приятели, утре отивам три дни командировка далеч от Ловеч, не мога да взема Чародей с мен, затова току-що го закарах във Ветеринарна клиника - Севлиево, където предлагат и хотел. Като си го прибера ще кача снимки и ще споделя как се е чувствало кучето, ако някой проявява интерес или в близък за него град няма хотел за животни, ето снимка с телефоните.Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#609 Потребителят е офлайн   dgindeva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 June 2011 - 10:48 AM

Тук също са посочени места, на които пускат с кучовци Качена снимка!
http://www.fashiondo...?id_category=24
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#610 Потребителят е офлайн   gigimar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 June 2011 - 12:14 PM

Показване на мнениетоjijafka, в 26 May 2011 - 11:56 PM, написа:

Хей! Здравейте на всички! Тъй като наближават месеците на почивките и морето, реших да споделя една проверена от мен база, която допуска без проблем домашни любимци: ЛИНК

Тихо, просторно, с много зеленина и прекрасен плаж на около 500-700 метра. Аз бях и с двете ми добичета и нямах никакви проблеми. Тази година пак сме там. :db_046:

Бяхме там миналата седмица,още нямаше телевизия и ако има ще е 1 тв в бара,интернет няма,най-добре да питате предварително по телефона.

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни