Говорилня
Публикувано: 25 January 2008 - 06:53 PM
Анче, Юрий е станал страшен сладур! :wub: Keep up the good work! :wub:
chihuahua_is_the_best, аз не исках да се включвам в целя спор, но по повод един ваш пост ще Ви кажа (сижалявам) - само един цитат, който си е напълно прав "при чихуахуа цветът не трябва да е по-важен от типът на дадено куче" - щом от 4 години "развъждаш" чихуахуа би трябвало и ти да си съгласна с това. (а и първо каза, че кучето не ти харесало, пък после - че ти харесало и съвсем се обърках)
А и "развъдник" като термин попринцип, освен място, където се отглеждат и развъждат кучета, е и запазаното име пред дадена федерация (в нашия случай БРФК и FCI).
И докато ние лицензираните се трепем, внасяме от къде ли не топ клас кучета, ходим по изложби като луди, планираме заплождания в чужбина с големи шампиони и какво ли още не, нелицензираните (не говоря за никой от форума, моля това да е ясно) ни "взимат хляба" като произвеждат по 50 кученца на година, които нямат АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО с Чихуахуа - аз с очите си съм виждала 30 сантиметрово(при холката) куче, с муцуна, дълга колкото крака на някое стандартно куче, със сини очи и кучета с още какви ли не дефекти, да не говорим за тези, които не се виждат, като например генетични заболявания и прочее, които още не са се проявили и... :rolleyes:Както виждате и аз мога да напиша книга.
Просто смятам, че бъдещите собственици трябва да са запознати.
Сега се извинявам на всички, които може да съм засегнали и който е сметнал постът ми за груб - просто съжалявам, но - това е моето мнение.
И сега вече можете да го забравите, ако искате и просто ОБИЧАЙТЕ КУЧЕТО СИ - независимо дали е чихуахуа или от друга порода, породисто или не, родословно или не - ОБИчАЙТЕ СЕ.
Поздрави от мен. :wub:

Angels chis Chihuahua kennel[br]Sofia, Bulgaria
http://vbox7.com/play:4c188668 - 03.01.2008 Арчи в Танцувай с мен 2
Публикувано: 25 January 2008 - 07:06 PM
Но, все пак - идеално куче няма, но всички развъдчици се стремим към него, не е ли така? :wub:

Публикувано: 25 January 2008 - 08:20 PM
Естествено това са едни и същи кучета и се продават на съвсем различни цени , зависи за какво питаш :angry:
chihuahua_is_the_best, хайде кажи сега като не са ти родословни кучетата по какво ги определи , че са чихуахуа ? Или си специалист по породата , така ли ? По същата логика и аз да взема да си продавам пинчерите за чихуахуа , ми да , що ще искам да не лъжа хората, каво като нямат документи .
Колкото до чихуахуатата от Боби Ямаков искам да ви кажа , че е предложил каквото има и не е факир да ви измастори на момента точно каквото си поръчате куче. И тази цена за родословие :- :- кой пък ви я каза ? Хора , които искат да имат куче от дадена порода даже чакат с ГОДИНИ и уважават труда на развъдчика. Вие нямате никаква изгода да сте легитимен развъдник и опазил ни Бог от такива като вас. Защо ви е да се съобразявате с правила като например минимални килограми на женско куче допуснато до разплод ?!?!Освен това на чихуахуа не трябва да се дава постоянно захар или мед !!!! Щом на вашите кучета това им се налага - СТАВА ПРЕДЕЛНО ЯСНО КОЛКО СА ВИ БОЛНАВИ КУЧЕТАТА И ИМАТ НАСЛЕДСТВЕНА ОБРЕМЕНЕНОСТ . И така сладко писахте за тях , а ...бум кучето в зоомагазина в аквариума ....и това ако е любов :huh:
Вики , като толкова не ти пука дали дадено куче е с родословие или не , защо си регистрираш развъдник - само , за да можеш да ги продаваш по-съпо малките ли? Нямам нищо против , но все пак мисля , че е редно да си защитник на развъждането с родословни кучета доказали се по изложби , а не само да е за прикритие.
Публикувано: 25 January 2008 - 08:27 PM
Цитат
:wub: :wub:
Благодаря ви с Йони . Той наистина много се променя за наша огромна радост. Надявам се да му подберем подходящи дами.
Цвети , какво стана , намери ли си кученце ? Скоро се чудих дали ще се включиш с новини :palec:
А Юрий е като фитнес треньор на померанчетата , големи спринтове си правят .
Публикувано: 25 January 2008 - 08:32 PM
Следват предупреждения.
Публикувано: 25 January 2008 - 10:57 PM
Публикувано: 26 January 2008 - 09:22 AM
А на първата снимка е и Бени, нали? И тя е много хубавка :wub: - а и добре й се рзвива козинката, да пускаш повечко снимки! :wub:
Поздрави! :wub:

Публикувано: 26 January 2008 - 04:00 PM
Публикувано: 26 January 2008 - 05:45 PM
Цитат
Мимка, Йони е напълно права и не се притеснявай ако не заплодите Тедка. Изобщо не и пречи да си остане мома ;) винаги има риск.
аха много благодаря :blink:
Аз не мога да го карам по изложби нямам възможност.Но може би по нататък ще е добре да го дадем за разплождане
Публикувано: 26 January 2008 - 07:12 PM
Цитат
Цитат
Мимка, Йони е напълно права и не се притеснявай ако не заплодите Тедка. Изобщо не и пречи да си остане мома ;) винаги има риск.
аха много благодаря :blink:
Аз не мога да го карам по изложби нямам възможност.Но може би по нататък ще е добре да го дадем за разплождане
Ами, ако искаш да го развъждаш първо трябва да е покрил условията на клуба, които включват и определен брой оценки от изложби.
В една друга тема ти обещах да ти "разчета" родословието на Джинджър, ако още искаш помощ - само кажи!

Публикувано: 26 January 2008 - 08:33 PM
Публикувано: 27 January 2008 - 01:32 PM

Публикувано: 28 January 2008 - 06:33 PM

Публикувано: 28 January 2008 - 08:13 PM
Цитат
И защо да му давате захар на мъничето ако не му се налага ? С правилно хранене и ако е здраво може цял живот да не му се наложи да му давате захар.
Йони .... не е лоша идея , но дано пишат повече хора. Много четат темата и се надявам да се включват и с постове ;)
Публикувано: 29 January 2008 - 01:26 AM
А дрешки виж в някой магазин или вет кабинет .
Публикувано: 29 January 2008 - 04:42 PM

РАЗВЪДНИК ЗА ЧИХУАХУА "CHARINA"