Dog.bg Форуми : Canadian Eskimo Dog

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Canadian Eskimo Dog

#81 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2008 - 09:02 AM

Цитат

Тази събота и неделя имах щастието да се запозная с една много мила дама, собственичка на развъдник за Canadian Eskimo Dog. Имах и късмета да намачкам две от кучетата и. Едното беше бременно, скоро ще има и бебчета за мачкане  :wub: :wub: :wub: Другият беше една фурия и не се спря миг дори.

Husky Lara,Това не е честно - толкова бързо успя да се докоснеш до такива кучета. Завиждам ти най-най-благородно.
Сподели впечатлението си от тяхния характер, външен вид. Любопитна съм да разбера всичко от посещението ти там. Аз за съжаление от петък насам не можах да вляза във форума, иначе щях да ти поръчам куп въпроси да зададеш на развъдчика.
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#82 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2008 - 01:22 PM

Eй това си заслужава да го видите

Полярната мечка и ескимоско куче - играят
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#83 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2008 - 12:03 AM

Цитат

Eй това си заслужава да го видите

Полярната мечка и ескимоско куче - играят

Клипа е невероятен! Аз съм фен и на снимките правени по същото време ...
Черното куче от клипа и снимките е дядо на едно от кучетата на Лаура, тя ми каза вчера, че е била там и си е взела пале от това място.
Това е един град доста на север, http://en.wikipedia....chill,_Manitoba и се води столицата на полярните мечки. Имат автобуси, с които водят туристите и мечките душат в обективите на хората. Ще си намерия линковете със снимките и ще ги кача.
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2008 - 09:03 AM

Цитат

Клипа е невероятен! Аз съм фен и на снимките правени по същото време ...
Черното куче от клипа и снимките е дядо на едно от кучетата на Лаура, тя ми каза вчера, че е била там и си е взела пале от това място.
Това е един град доста на север, http://en.wikipedia....chill,_Manitoba и се води столицата на полярните мечки. Имат автобуси, с които водят туристите и мечките душат в обективите на хората. Ще си намерия линковете със снимките и ще ги кача.

Husky Lara - клипът е направен именно в гр. Чърчил, Манитоба, за който ти говориш!!! С кучетата на Brian Ladoon. Даже и самия Ладуун е показан във филмчето и разказва зад кадър :blink: Според мен едното от черните кучета в клипа е Hudson II of Churchill едно от кучетата-основатели на развъдника High Lonesomes Qimmiq (чийто снимки най-много публикувахме в тази тема), Хъдзън ІІ за съжаление вече е под моста на дъгата, починал през 1999 г. на 10 годишна възраст изненадващо от сърдечен удар след 3-дневно пътуване с шейната...
Между другото Brian Ladoon е много противоречива личност - виждам, че той май е един от хората запазили ценни кучета за последващото спасяване на породата от изчезване - негови кучета са основатели на много развъдници в момента, в същото време природозащитниците протестират срещу неговия начин на отглеждане на кучетата му - вързани на вериги, оставени на дъжда и снега без подслон и изяждани от мечки... (това го четох в някаква статия преди време, когато търсих информация за ескимоските кучета)

А, искам да те питам - коя е Лаура, собственичката на развъдника, който посети ли?

Ето снимки на Hudson II of Churchill и Brian Ladoon  :yahoo:
User's Signature

#85 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 01:03 AM

Едва ли можем да сме съдници на професионалисти,но това за изядените кучета...звучи смущаващо :-,но пък си мисля,че всъщност си има причина за това поведение на Brian Ladoon ,едва ли можем да я разберем....и да го разберем.На нас от по-южните геогрфски ширини,ще ни остане мечтата, поне....да ги доконем!
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#86 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 09:56 AM

Цитат

Едва ли можем да сме съдници на професионалисти,но това за изядените кучета...звучи смущаващо :-,но пък си мисля,че всъщност си има причина за това поведение на Brian Ladoon ,едва ли можем да я разберем....и да го разберем.На нас от по-южните геогрфски ширини,ще ни остане мечтата, поне....да ги доконем!

Горан - всъщност идеята на поста ми не беше да съдя този човек. Само казах, че в интернет-пространството има противоречива информация за Брайън Ладуун - от един от най-важните хора за запазването на породата до враг за защитниците на животните... Аз мисля, че за да оцелее тази изключително силна порода като канадското ескимоско куче и да е точно това което е сега, съществена роля е изиграла безкомпромисността на човека - оцелява най-силния, най-подходящия и за всички други няма милост, няма топли завивки и къщички, развъждане на дефектни кучета и т.н., затова мисля, че всъщност Брайър Ладуун просто отглежда кучетата си така, както инуитите са ги гледали хиляди години...
А не съм съгласна, какво като сме от южните ширини, то нали се очаква нов ледников период  ;D, трябва да се подготвяме  ;)
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 11:36 PM

Цитат

Цитат

Горан - всъщност идеята на поста ми не беше да съдя този човек. Само казах, че в интернет-пространството има противоречива информация за Брайън Ладуун - от един от най-важните хора за запазването на породата до враг за защитниците на животните... Аз мисля, че за да оцелее тази изключително силна порода като канадското ескимоско куче и да е точно това което е сега, съществена роля е изиграла безкомпромисността на човека - оцелява най-силния, най-подходящия и за всички други няма милост, няма топли завивки и къщички, развъждане на дефектни кучета и т.н., затова мисля, че всъщност Брайър Ладуун просто отглежда кучетата си така, както инуитите са ги гледали хиляди години...
А не съм съгласна, какво като сме от южните ширини, то нали се очаква нов ледников период  ;D, трябва да се подготвяме  ;)

Финве,всъщност под "съдници" имах предвид себе си,защото първата  ми подсъзнателна  реакция при прочита за изядените от белите мечки вързани кучета,беше упрек,недоволство,несъгласие,но после някак си, като пречупих тези негативни чувства в светлината на реалния живот в ледените географски ширини ,си дадох сметка ,че всичко си има своето обяснение, и характера на водача на кучетата ,и отношението му към тях,и естествената среда в която всички трябва да се научат да оцеляват и т.н.При тях оцеляват най-силните и затова поколениата им ни карат да ахкаме :blink: и да им са възхищаваме,и то само от снимки :blink:.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#88 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2008 - 10:29 AM

Какъв реален живот при вързани кучета?! :rolleyes:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 30 January 2008 - 10:31 AM

Разбрах,че миналата година на Crafts е имало три броя кучета от тази красива порода и силно се надявам и тази година да има за да мога да ги видя наживо :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#90 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 11:33 AM

Цитат

Какъв реален живот при вързани кучета?! :rolleyes:

Huskypower
Горан сигурно ще ти отговори, какво е имал предвид, но от написаното аз разбрах, че е имал предвид под "реален живот" въобще живота на север... - а не живота на точно тези кучета. Както и да е... въпросът ти според мен е уместен - всъщност такъв ли е реалния живот на кучетата от севера едно е оцеляването в суровата действителност - студ, опасности по пътя и т.н. съвсем друго е начинът на отглеждане на кучетата - всъщност как са били отглеждани тези кучета през времената (освен когато не са били на път разбира се) - как са ги гледали инуитите - вързани ли? Такива чудения възникнаха у мен, след като прочетох коментара ти...

Цитат

Разбрах,че миналата година на Crafts е имало три броя кучета от тази красива порода и силно се надявам и тази година да има за да мога да ги видя наживо :yahoo: :yahoo: :yahoo:

North face,
Допускат ли се такива кучета на изложби в Англия?
Ако имаш възможността тази година да ги видиш и пипнеш, непременно ни информирай  :yahoo:
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 30 January 2008 - 01:02 PM

Цитат

North face,
Ако имаш възможността тази година да ги видиш и пипнеш, непременно ни информирай  Яху!

Абе и аз се зачудих,но човека с който ще ходим се интересува от северни кучета /като цяло / и така ми каза,че миналата година е имало три....ще поживеем ще видим ;) Самия факт , че ще ходя там ме кара да летя из облаците ;D от радост а ако наистина видя и тази рядка порода ще е още по добре.
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2008 - 01:19 PM

Finve, не знам точно как е било, но със сигурност знам, че времената много отдавна са се променили, и нито на хората, нито на кучетата се налага да водят живота, който са водили някога техни далечни предци.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 12:24 PM

Цитат

Цитат

North face,
Ако имаш възможността тази година да ги видиш и пипнеш, непременно ни информирай  Яху!

Абе и аз се зачудих,но човека с който ще ходим се интересува от северни кучета /като цяло / и така ми каза,че миналата година е имало три....ще поживеем ще видим ;) Самия факт , че ще ходя там ме кара да летя из облаците ;D от радост а ако наистина видя и тази рядка порода ще е още по добре.

North face,Явно Англия си има свои правила, които не съвпадат с тези на ФЦИ, не видях страната в списъка със страните-членки на ФЦИ (може и да не съм догледала всъщност)... Но хубавото е, че знаем, че вече в една европейска страна се показват такива кучета - те сигурно са английски.
Ако знаеш само колко ти завиждам, че ще ходиш там и ще имаш може би възможността да видиш канадски ескимоски кучета!!! Ще разкажеш, нали?

Цитат

Finve, не знам точно как е било, но със сигурност знам, че времената много отдавна са се променили, и нито на хората, нито на кучетата се налага да водят живота, който са водили някога техни далечни предци.

Huskypower,Предполагам, че си права - но все пак си мисля, че сигурно из безкрайните северни земи на Канада и Аляска все още има такива авантюристи или луди или
не зная как да ги нарека, които се опитват да живеят по начина, по който са живели например съвременниците на златната треска...

Между другото си направих труда да преведа част от статията за условията в които живеят кучетата на Ладуун, ако ви е интересно. Преводът не претендирам да е съвършен, защото го направих набързо:
Канадски ескимоски кучета, които все още страдат без подслон, се нуждаят от вашата помощ
Миналата зима ПЕТА (РЕТА) беше уведомена за обезпокоителна ситуация в гр. Чърчил, Манитоба, в която според сведенията Брайън Ладуун - развъдчик на Канадски ескимоски кучета, оставя дузини кучета на вериги при мразовити зимни температури, осигурявайки подслон само на най-младите от тях. Предоставените ни снимки показват кучета, които треперят вързани на вериги, стоящи на силните ветрове и студени температури, живеещи съвсем близо до свободно скитащи се полярни мечки. В отговор на тревожния сигнал на ПЕТА относно този въпрос, много местни жители се свързаха с нас да споделят загрижеността си, включително и това, че кучетата на Ладуун често са нахапвани и даже изяждани от полярни мечки и вълци, че някои от неговите кучета са оставени да скитат където си искат и са нападали местни хора, и че тези животни живеят на публична не-частна земя. Загрижени туристи и местни жители, които се свързаха с ПЕТА се оплакват, че тези обезпокоителни условия не са се променили и че Ладуун всъщност се гордее с жизнените условия на своите кучета. Още повече, че собствеността на Ладуун по протежението на залива Хъдзън е все още е често срещана туристическа дестинация за местните туристически компании.
Дори и Mush With Pride, организация за впрегатни кучета, която е посветена да стимулира грижата и отглеждането на впрегатните кучета в тяхната традиционна и модерна употреба, пропагандира осигуряването на подслон и сламени легла за тези кучета. Няма оправдание за лишаването на тези животни от защита от природните стихии, особено в такъв суров климат.
Д-р Gus Wruck, ветеринар във Ветеринарната Служба на Манитоба призна, че миналата година лицензът за развъдна дейност на г-н Ладуун е бил подновен за още три години (става въпрос за 2005 г. бел.), защото неговите съоръжения са покрили основните изисквания (т.е. той е представил молба и скица на развъдните съоръжения, снимки и доклад от частен ветеринар по негов избор). Г-н Wruck заяви, че неговата агенция няма законни основания да възрази на начина, по който кучетата на г-н Ладуун са отглеждани и че има кучета в областта, които са далеч по-зле от тези на Ладуун.
.... Следва апел към гражданите да се обръщат към няколко агенции..."

Текстът е преведен ето оттук
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 12:49 PM

Разбира се,че ще разкажа...ако не за тях то там поне се знае,че има много качествени маламути и конкуренцията е стабилна :->)
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 01:08 PM

Цитат

Разбира се,че ще разкажа...ако не за тях то там поне се знае,че има много качествени маламути и конкуренцията е стабилна :->)

Хайде, тогава ще чакаме с нетърпение... и да не забравите да направите много снимки :samodovolen:
User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 03:05 AM

Днес бяхме пак на гости на нашите приятели  :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Разбрахме, че в развъдника очакват 3 кучила в следващите седмици. Получихме официална покана да гостуваме за събота и неделя когато бебета се родат за да ни ги покажат и да участваме в грижите и игрите с тях. Нямам търпение!

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Тук има още снимки на кучовците, както и снимки от състезанието днес. Ако на някой му е интересно писала съм в тема Спорт при хъскитата.

http://picasaweb.goo...eyRace10Feb2008

А за това какво мислите?

Качена снимка
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 10:30 AM

Цитат

Разбрахме, че в развъдника очакват 3 кучила в следващите седмици. Получихме официална покана да гостуваме за събота и неделя когато бебета се родат за да ни ги покажат и да участваме в грижите и игрите с тях. Нямам търпение!

Ееее, това вече не мога да го преживея - непременно да се отзовете на поканата, , вярвам че ще бъде незабравимо изживяване.... ех,
Husky Lara - а на снимките кой кой е, много са симпатични тези кафяви кучета

Цитат

Тук има още снимки на кучовците, както и снимки от състезанието днес. Ако на някой му е интересно писала съм в тема Спорт при хъскитата.

http://picasaweb.goo...eyRace10Feb2008

А за това какво мислите?

Ами какво да мислим, освен че страдаме вече много, че не сме там и че не сме въобще близо. Ама ти нищо почти не разказваш, кажи как се представиха канадските ескимоски кучета, колко впряга такива имаше, кучетата от развъдника, в който си била, участваха ли в това състезание?
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 07:17 PM

Ето малко снимки от вчерашната ми среща с тази прекрасна порода....

По-големичките са на 7 седмици, по-малките на 4 седмици.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 10:49 PM

Цитат

Много са сладки :P :P,прекрасни :wub:,да се живи и здрави :yahoo:!Дано ни се сбъдне мечтата с Finve да ги посетим в Канада и да им се насладим от близо.Много ми харесват кученцата с цвят бяло и кафяво.Имам приятел с хъски ,което е с такава комбинация цвят и е просто уникално :yahoo:.Благодаря на Husky Lara за прекрасните снимки и за огромното удоволствие ,което винаги ни доставя ,като потребител в този форум!
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 08:54 AM

Цитат

Е, най-после снимки на бебетата! Аз също ти благодаря Husky Lara - ама ти нищо не разказваш за тази среща, моля те - любопитни сме - виждам, че сте ги нагушкали тези бебчета, но все пак ми е интересно да разбера и ти какво усети от тази среща. Снимките и самите бебета са страхотни, но едно е да ги видиш на снимка, друго е на живо.

Цитат

Дано ни се сбъдне мечтата с Finve да ги посетим в Канада и да им се насладим от близо.Много ми харесват кученцата с цвят бяло и кафяво.Имам приятел с хъски ,което е с такава комбинация цвят и е просто уникално :yahoo:.Благодаря на Husky Lara за прекрасните снимки и за огромното удоволствие ,което винаги ни доставя ,като потребител в този форум!

От твоите уста в божиите уши - да се сбъдне тази мечта...
Колкото до цвета - ами на мен всички разцветки ми харесват, не мога да избера любимо... може би чисто-бялото, но не - наистина не мога да избера
User's Signature

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни