Борсите за кучета - защо не си струва
Публикувано: 21 August 2012 - 11:01 PM
Няма как в цяла България да не е имало кученце подходящо за теб.Просто не си потърсила.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 21 August 2012 - 11:02 PM
rosko1996, в 21 August 2012 - 08:46 PM, написа:
Furia_S - не ми говори за твоя син ,те повечето са така искат куче гледат го няколко месеца и мерака им отива и мама да го гледа ,да ама аз не съм така ,за това куче аз спестявам ,за да му купя всичко,той ми е като брат бих дала всичко за него , а не да го дам на мама и тати след година ,две и те да го гледат.( и не знам на колко си години ,но погледни как пишеш ,аз съм на 16 и пиша 100 пъти по-грамотно от теб).
Синът ми е също на 16 години, грамотнице, и също се фука с грамотните си писания на ляво и надясно, само че като опре проблема до пари - нещо не може да извади за операции или обработки САМ, самичък.
Последната ми операция за куче опрЕ определено до този фактор, и сумата определено не би могла да е изплатена от непълнолетна фукня без съгласието на родителите или без напълно внесената сума.
Еххххххххххх, мъкаааааааа, мъка....... Дръъъж се, неграмотнико, използвача ти дава акълооо:-))))

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 21 August 2012 - 11:15 PM

Публикувано: 22 August 2012 - 12:08 AM
rosko1996, в 21 August 2012 - 09:15 PM, написа:

Ти пък какво разбираш от България и колко данъци си й платила, колко труд си вложила в нея, колко хора и истински граждани познаваш?
Не смей да плюеш върху велика история и велик народ на български форум.
Емигрирай и хейтърствай другаде, аз възпитавам децата си в уважение към история към народа си, като искат да си чупят - няма да им преча, но ако решат да лаят (решили да се изнесат) - позволено им е да джафкат зад границата.
А докато живеят в БГ МОЛЯ поне за малко нормална адекватна реакция.
Срамота.
Живееш ли в бащината си къща - уважавай правилата й и не я плюй. Същото важи и за държавата - като се изнесете и се утвърдете навън плюйте си на воля. СЛЕД като се самодокажете, но не и преди това.
Ей, пуберска му работа..... Заболя ме от тази простотия повече, отколкото очаквах....

Публикувано: 26 August 2012 - 09:05 PM

Публикувано: 26 August 2012 - 09:30 PM
Какво си мислите, че всички тъпчем на едно място цял живот?
Човек се учи от опита си и точно от тази история е почерпила опит, от позицията на който говори сега. Какво искате?!
Ми да, който има цялата информация, а се опъва като магаре на мост само и само заради егото си - да не признае, че е направил грешка, си заслужва каквото получава. Защото със зъби и нокти драпа да оправдае една жестокост в името на собствения си душевен комфорт - да си остане куул в собствените си очи.
Публикувано: 26 August 2012 - 09:50 PM
Казват,че човек се учи от грешките си,ако можем да предпазим поне 1,който да не купи от такива места и да подкрепя кучета натъпкани в клетки в мизерни условия откъдето идват малките сладки топки в акваиумите не се срамувам да призная грешката си.
#809 Guest_navar_*
Публикувано: 26 August 2012 - 10:38 PM
монетата винаги има две страни..оплюва се всичко ,което не е клубно-защо??защото някаква си организация(неправителствена при това) е решила че така е добре за породите..добре е ,наистина но за благоденствието на самата организация..писал съм го поне 100 пъти-породи,кучета и развъждане е имало много преди организациите,федерациите и клубовете..породите са създадени ,съхранени и развити векове преди да се появи ФЦИ и БРФК ..така че нека не сме коне с капаци,само щото така е модерно
Публикувано: 26 August 2012 - 10:45 PM

Хората искат все бебета ето сега се подарява бебе ротвайлерче за него сигурно ще се избият,но за здраво,право куче на 2-3 год кандидати никакви.За мен това е жалко.
Здравето на животното си е късмет,но от борса си е руска рулетка.
Публикувано: 26 August 2012 - 11:14 PM

Публикувано: 26 August 2012 - 11:24 PM
Не знам. Просто реших да ви разкажа за този мой опит. На 100% съм против закупуването на кученца от зоомагазини и борси. Колкото и да ми е мъчно за тези животинки и да искам да ги избавя не мога да направя нищо друго освен да налея още някой лев в тази сива индустрия. За подобни индустрии на запад ( в Щатите, напр. ) си имат закони, зоополиция ( действаща ), и на подобни борси им се изземат животните, след което се пускат за осиновяване, а собствениците биват опандизени или солено глобени. Но у нас.... мисля че на всички ни е ясна ситуацията. И едва ли скоро ще се оправи. И все пак - има някаква надежда!
Публикувано: 27 August 2012 - 10:58 AM
Персонално към вас - за последен път.
Вашата хленчеща позиция (а пък Фурия обижда дечицааааа, госпожо, смачка ми се кифлатаааааа) ми е пределно ясна.
Искате ли да поговорим за слъзливо-сополивата милозливост, с която очаровате почтената публика? Добре...
До нас има една дама, същата като вас - псевдо-любителка на кученца, уж защитничката на бездомните, ауууу, миличките са навън, ц-ц-ц-ц, ау, колко са лоши хората! Ред сълзи, ред сополи и редовно участие във Фейсбука в разни тям организации и т.н.
И какво има въпросната дама? Прааааавилно, две породоподобни, мъжко и женско. И защо към своя неродословен мъжкар (брак по психика, това ви го заявявам най-отговорно, имала съм контакт случаен с това животно, повярвайте ми, песа има абсолютно ненормално към хората за породата си държание. И породата няма да я посочвам) - та, защо към него е закупила неродословна женска? Който познае от първи път - има премия от мен: ягодова близалка.
Но и това не е най-страшното. Най-страшното че мъжкаря заплодил женската на ПЪРВОТО й разгонване.
И ей такава милозливата и припадаща от обида за миличките дечица, като вас, sosy, е позволила женската да роди. На въпроса ми защо след заклещване(дори не питах защо не е пазила женската и не я е отделила от мъжкаря) не е завела кучето си на ветеринар и не му е била инжекция, за да прекъсне нежелана бременност, миличката съчувстваща на бездомните дама едва не колабира:
- Няма да си мъча кучето!
Шах с пешка. Тоест, да произвеждаш НИКОМУ ненужни кучила неродословни - не е мъка. Тоест, да лицемериш че видите ли на улиците е пълно с бездомни - като произвеждаш нови такива - не е мъка. Тоест, да продаваш по сто лева на парче кутретата на обожавани от вас деца - не е гадост? Тоест, да позволиш на първото си разгонване кучката да роди - нищо не е?
Ето за това животинския пазар и зоомагазините са пълни. Пълни, та чак препълнени. До такава степен са препълнени, че феновете на породата се разбиват на породни команди по спасение на отказани и изхвърлени породоподобни.
Това ми е последен разговор с вас, sosy, защитничката на децата. Продължавайте да лаете по мен, не сте единствена. Аман от толерастия.
Тази снимка е правена от мен на животинския пазар. Специално за вас, погледнете, къде отиват забавленията от така обожаваните от вас дечица:

Как е? Гот, а?
Повече няма да говоря с вас, неуважаема.
Към останали (ако все още някой не се е скрил в окопите)
Приятели,
Установих за мен едно много важно нещо: колкото и да викаме "За Бога, братя, не купувайте!" - хората ще купуват. Уви... Единствен изход от цялата ситуация - кинология да е под егидата на държава. Централизация. Нека има ФЦИ и алтернативни организации, но само под държавната закрила. Да останат само официалните федерации-шмедерации (че и те не са цвете за мирисане - не са, но това е друг въпрос) но поне да им секнат на държавно ниво кранчето на тия междусъседски скачки, зоомагазини и зооборси, като на наркопласьори.
Аз друг начин не виждам.
Та, такива ми ти работи.

Публикувано: 27 August 2012 - 11:30 AM

Публикувано: 27 August 2012 - 11:36 AM
sosy, в 27 August 2012 - 09:30 AM, написа:

Жалка си. Преди почти 10 години съм платила сума не от сто лева, а точно колкото от един развъдник (такива нямаше все още в България). И когато внесох от Хабаровск кученце от развъдник - самата цена на кутрето бе същата, като на Лео от зоомагазин, то превоза ми излезе повече)
Разбирам, че не ме харесваш, утешавай се с факта че не си единствена:-))) Но не издребнявай и не ставай жалка в злобата си. Приятелски съвет.

Публикувано: 27 August 2012 - 12:05 PM

Публикувано: 27 August 2012 - 12:08 PM
Цитат
Неуважаема истеричка, преди моя Лео съм гледала сума ти помияри приютени от улицата:-))) Близо 20 години. Сега зоо-талибанската ви душичка удовлетворена ли е?