Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#241 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 January 2009 - 01:09 PM

Цитат

здравейте!...
Погледнете тук - имаше дадени коориднати на развъдници. Четете и попитайте.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#242 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2009 - 10:54 PM

http://dog.bg/forum/index.php/topic,22186.....html#new  :(
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#243 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 05:22 PM

Цитат

Ъъъъ, нямам идея защо, но темата се изпари. :rolleyes:
С две думи, за да не ми виси горния пост във въздуха, ставаше дума за хора, купили си мопсче от магазин. Мопсчето било болно и починало.
User's Signature

#244 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 11 January 2009 - 07:41 PM

Искам и аз да споделя една история:
Моя много близка( роднина), която пише в този форум, но няма да кажа коя е- нека тя пише, ако прецени, не послуша съветите за покупка на куче, и вече два месеца си къса нервите от мъка, с бебенце, което е болно и очевидно имунната му система е на нула. То не са антибиотици и всевъзможни лекарства и препарати... точна диагноза няма, няколко доктора лекуват нещо, което и те не знаят какво е , а само гадаят! Просто скапана история, а за продавачите на това същество, очевидно е важното, че са го ПРОДАЛИ.
Няма да коментираме, че средствата, които се дават за лечението на кученцето, събрани с цената, на която е закупено, със сигурност вече са надвишили цената на същото такова куче, закупено от развъдник, но ЗДРАВО!
Та ХА купувайте от борси, ферми и зоомагазини...

#245 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 11:11 AM

Копвам тук част от мой разговор на ЛС с един човечец, тъй като не ми се пише отново, а и нищо ново не мога да кажа:
"Вие най-вероятно не сте се сблъсквал с некоректни търговци, след като имате толкова познанства в средите на развъдчиците. Аз самата гледах доста от високо на хората, които призовават да не се купуват животни от такива места (имам предвид борси, магазини и "алтернативни развъдници), но повярвайте ми, съдбата ме наказа да изпитам повече неприятности на тази покупка. За пример ще Ви разкажа, че в магазина, в който ми доставиха кучето, имаше лекар, извикан вероятно за да ми замаже очите, че всичко е наред, а може би, защото вече са имали предишни проблеми с болни животни, който на въпроса ми, защо кученцете трепери, ми отговори, че това било много деликатна порода и то трепери така при срещата с нови хора... и покшля, защото току-що е нахранено и е пило вода и се е задавило!!! Е, аз толкова много го исках това куче, че се оставих да ме убедят, че нищо му няма, а честно казано и да не го бяха направили, пак щях да си я взема, защото то е живо същество и с нищо не е виновно за поведението на хората. Сега вече съм наясно, че повечето животни боледуват заради лошите услувия и от начина на транспортиране и биват позакрепвани, докато се предадат на купувача, пък той да си търси решение. Не е лошо да разгледате темите с разказите на различни хора, които са загубили животниката си, след като е живяла при тях 3-7 дни. А пък моето мнение относно това, че нямат сметка от боледуващи и недохранени кучета е, че тях всъщност ги интересува само временно добрия търговски вид на стоката, т.к. те не разчитат на постоянни клиенти.
За самата търговия продължавам да твърдя, че е почти изцяло не в сивия, а направо в черния сектор на икономиката, и наистина се нарушават доста закони, ама ние българите тези неща не ги приемаме много навътре.
П.С. ние пак сме на антибиотик, а кучо няма още 4 месеца, най-вероятно няма да видим разходка преди пролетта, ако издържи на всички болести "

#246 Потребителят е офлайн   djulsynka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 04:04 PM

Здравейте! Поздравявам ви, защото ако не бях прочела вашия форум, щях да съм една от многото, които са се излъгали и са си взели кученце от максимус!! Сега, може да нямам кученце в близката година, но ще си закупя кученце от ОК Бос, чийто померани са едни от най-красивите и както виждам и доста често шампиони! Мисля, че ако повече хора знаеха за тези форуми, нямаше търговията с болни кученца да е толкова процъфтяващта. Понеже темата е от къде да не си купуваме кученца, аз ще ви кажа един човек, изобщо нямам никакви притеснения! Не си купувайте кученца от един развъдник, в подножието на Витоша, всички породи и тем подобни прекрасни историйки! Мъжът, от който аз си купих кученце се казва Емил Дочев, и кученцето ми умря за 4 дена в ръцете от парвовироза. Всички измамници уж всичко знаят, даже и ще ви кажат други тяхни колеги, от които да не си купувате, но в същото време човек, който разбира от гледане на кученца, няма да разбере, че кученцето е болно, това се опитватваха да ме убедят мен... Нямам думи, как спят тези хора..

П.П. Моля, не ме нападайте, за тази моя постъпка, просто бях проучила всички неща, но наистина не знаех за тези форуми, и ако знаех нямаше да направя тази грешка. Просто трябва да се намери начин повече хора да научат тези неща, защото има хора, които не знаят за тези форуми или просто нямат време да ги посещават!

#247 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 11:26 PM

Цитат

Мъжът, от който аз си купих кученце се казва Емил Дочев, и кученцето ми умря за 4 дена в ръцете от парвовироза.
Благодаря за името. В Гугъл с това име се намира борса за  кучета и всякакви други животни, класика.
User's Signature

#248 Потребителят е офлайн   Shpici Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 11:32 AM

Искам да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички писали тук. Бях капарирал куче от търговци, но се отказах след като прочетох мненията Ви. Проумях, че трябва търпение и се ориентирах към кученце от чужбина.

#249 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2009 - 11:36 AM

Едно голямо БРАВО от мен! Поздравления за правилния избор и късмет в намирането на кученце от чужбина!
User's Signature

Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 11:51 AM

Цитат

Искам да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички писали тук. Бях капарирал куче от търговци, но се отказах след като прочетох мненията Ви. Проумях, че трябва търпение и се ориентирах към кученце от чужбина.

Браво! :palec:
User's Signature

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 09:06 PM

Подновявам пак темата,... Днес станах свидетел на едно изказване.
В парка разхождаме Роксана заедно с мама и срещаме една нейна позната - по-възрастна жена и се заговарят. С тази жена имаше едно куче - непородисто, на преклонна възраст - живеело пред къщата й. Та стана дума, че то доста пъти раждало преди и все идвали хора да вземат кученцата и то с каква цел - да ги продадат за породисти. Просто... Без коментар. :cf_076:
User's Signature

#252 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 March 2009 - 11:00 AM

Дамм, това е купено от зоомагазин за ... А познайте за какво да ви видя? :ag_106:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#253 Потребителят е офлайн   kris4an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 18 March 2009 - 11:03 AM

Показване на мнениетоmargokk, в Mar 18 2009, 10:00 AM, написа:

Дамм, това е купено от зоомагазин за ... А познайте за какво да ви видя? :ag_106:

За лабрадор ??? :wub:

#254 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2009 - 11:10 AM

Показване на мнениетоkris4an, в Mar 18 2009, 09:03 AM, написа:

Показване на мнениетоmargokk, в Mar 18 2009, 10:00 AM, написа:

За лабрадор ??? :wub:

Опитай пак.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#255 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 11:16 AM

Нюфаундленд?
User's Signature

#256 Потребителят е офлайн   kris4an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 18 March 2009 - 11:28 AM

Голдън , ама черен . Не знам - стрелям в тъмното . На Митко Миташки от "Куче в чекмедже" му продадоха помиярче за английски дог - Попандов :ns22: Я кажете направо верния отговор !

#257 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2009 - 11:34 AM

Предавате се, а? Това е кокер. :db_046:
User's Signature

#258 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 11:39 AM

Показване на мнениетоmargokk, в Mar 18 2009, 11:34 AM, написа:

Предавате се, а? Това е кокер. :db_046:

М да, това е положението. После като им кажеш, че кучето им няма нищо общо с порода се обиждат, да не говорим за редовните планове да остави "кокерчета" след себе си.
User's Signature

#259 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 April 2009 - 02:00 PM

гледах, рових и вижте какво видях ********************** !!! На всичкото отгоре гадовете мръсни крадат снимки от сайтове на ЧИСТОПОРОДНО развъждани кучета и ги качват за техни. Отгоре на всички в Мини пинчер има снимка, на която е куче, според мен кръстоска м/у дакел и пинчер. И най-нахално отдолу е изписано - "Ценова листа" и "Кучета в наличност" като че ли говорим за евтини наливни парфюми, а не за живи същества.. Това е, просто исках да изкажа колко възмутена останах от целия този глупав и безмислен сайт.

#260 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 11:47 AM

Отново сага с агенция "Нети", която по думите на собственика й

Цитат

Внасяме САМО кучета с доказан произход,единични бройки и само по поръчка,което ще рече,че животните са минали ветеринарно медицински преглед преди вноса,това е отбелязано в паспорта,ваксинирани са,чипирани и със ИСТИНСКО родословие.

Темата в цитати, който иска да се регистрира и да прочете целия разговор.

"Algona написа:

Отварям си пощата сутринта и намирам това писъмце-

Цитат

Здравейте,
ще Ви помоля да ми изпратите някакъв телефон за контакт или да ползвате някой от нашите изписани по горе.
Пиша Ви във връзка със постове публикувани във вашият сайт/форум "самоед бг" които са абсолютна лъжа. Мисля,че по въпроса трябва да изкажат мнение и двете страни.
Бих желал също така да Ви поканя в офиса ни който се намира на ул."Софроний Врачански 31"
Ще очаквам да се свържете с нас.
Нестор Салчев

Прочетох внимателно постовете си, свързани с търговците, поразрових се из сайтовете за животни и реших да отговоря.

Цитат

Здравейте господин Салчев!
>
>Разбира се, че и двете страни би било чудесно да се изкажат. Считайте се за свободен да го направите на нашите страници,
>когато пожелаете. Аз съм един от хората , които не одобряват методиката на Вашия бизнес и определено нямам желание
>да посещавам офиса Ви, както и да Ви изпращам координатите си, но тъй като Вашите възражения са към мнения в сайта, който администрирам, ще се радвам да обсъдим Вашата гледна точка пред нашите потребители. Не зная кое наричате "абсолютна лъжа" и ще се радвам да
>го опровергаете.
>Приятен ден!

Получих и незабавен отговор

Цитат

Г-жо Александа,
не възнамерявам да се регистрирам във вашият сайт,нито да правя опровержение на лъжите които са изписани. Предпочитам лице в лице да обсъдя нещата със Вас като администратор на този сайт.
Аз за разлика от Вас не съм анонимен и не си крия телефоните и адреса.Също така аз пък съм един от хората които не одобряват писаниците на анонимните интерент потребители.
Вие като човек който смея да твърдя не е наясно с методиката на Нашия бизнес (говоря конкретно за фирма "Нети") не може да твърди,че сме най-големите мошенници в този бранш.Също така ВИ КАНЯ във офиса ни за да прегледате документите на нашите кучета,или по-точно ФАЛШИВИТЕ РОДОСЛОВИЯ както Вие твърдите.Съгласен съм заедно да ги проверим във съответната федерация,в нашата и тази в чужбина в която е заверено същото.
Със написаното от Вас, Вие нанасяте щети свързани със репутацията на фирмата ми както и на моята лична.Предполагам сте наясно,че думите Ви носят наказателна отговорност.
Още веднъж ще Ви помоля да се свържете с мен на посочените телефони,или да оставите такъв за връзка.
Нестор Салчев

Такааа...След моята покана да водим кореспонденцията публично, господин Салчев обвини мен в анонимност. И тъй като имам изградено и споделено мнение /и явно някой от тази борса вече чете и в тази темичка/, ще продължа дискусията публично, защото мненията за тази агенция са публични и в интерес на нашите потребители случаят да бъде изяснен. Аз не съм търговец и моето име се знае от онези, за които съм личност, а не пречка за бизнеса. Нито пък смятам за нужно да публикувам телефон или адрес. След като мнението на анонимници е маловажно, то няма от какво да се притеснява господина, нали? Нека обаче си позволя да цитирам мнения на още доста анонимници, които подробно разказват методиката на бизнеса им. След прочетеното за тях и историите, извадени и от нашия форум, мога само да се надявам, че господин Салчев ще предпочете дискусията да е публична.

Цитати:

Цитат

хора нека всички които са имали проблеми с тази агенция Нети ако имат възможност да ми разкажат по подробно защото искам да пратя хора аз например бях заплашена от шефа им със натрошаване на кокалчетата и ако кучето ми не почине той щял да го убие това му бяха думите Аз мисля да се съдя с тях ако не се разберем доброволно
ето ви и имейла ми pitbull_di@yahoo.com

http://forum.dog.bg/...pic=8797&st=240

Цитат

и аз бях излъгана от Агенция Нети само че аз не искам да ми върнат парите а да ми дадат ново кученце само че те си правят оглушки. не знам как ще реагират като им пратя данъчните на проверка или други колеги да ги проверят. и за гавра след проверките ще им се обадя поне да знаят откаде им е дошло и да се плашат от сянката си тия мошенници

Цитат

Искам тук да кажа, че управителя на "НЕТИ" ми се обажда и ме заплашва по телефона, защото съм съветвал хората да не купуват кучета от там!! :roll:

Казал съм бил, че са мушета :D :D :D

Цитат

Аз на всяко гърне мерудия, но да си кажа. За агенция "Нети" иде реч. Тук в Ямбол си имаме един чудесен и много послушен и слава Богу здрав голдън. Купен е точно от въпросната агенция. За не малката сума от ...всъщност парите няма да спомена, за да не ми се разсърди стопанина на кучето, но сумата е по-висока от тази на клубните. Срещу тия пари, трябваше да пристигне кученце с ваксини, отразени в паспорт, с чип, родословие и на три месеца. Вместо това, пристигна едно малко, уплашено и доста мръсничко момченце, което се страхуваше от всичко; с неизяснена дата на раждане, без паспорт, за родословие да не говорим. Аз, като изявлен радетел на правдата, букнах веднага да се разнищи случая и да се вземат адекватни мерки от страна на агенция "Нети". Дори вметнах, че трябва да се осъдят тия...думите ми не достигат :evil: Но момчето толкова много го искаше тоя малък мишок, (а то беше толкова миличко) пренебрегна факта, че е измамен(не излъган) и започна всичко от самото начало-обезпаразитяване, първа ваксина...
Единственото положително в тази история е, че кученцето стана голям, красив и най-важното здрав куч. Но не всички имат тази съдба. Голяма част от хората, купуващи си животинка от тия магазини дори и не подозират какво може да ги връхлети...
Та всичко, което написах е свързано с идеята ми, че тази т.н.агенция трябва да се следи под лупа. А ако може и хич да не се купуват животинки от тях. Само така ще се спре безумието на тия лъжци и измамници.
И накрая само ще допълня, че преди да взема Арчи, аз също им се обаждах за куче. Обясняваха ми по телефона един час какви са техните предимства, че и имена на хора доволни от тях ми цитираха. Уверяваха ме как при тях качеството на кучето е гарантирано!!!!! Спря ме това, че поискаха авансово парите и нали съм си леко скръндза :Oops: :lol: :wink: пък и цената беше доста над моите очаквания...та разминах се и добре се получи. Кой знае какви ядове щях да бера и аз. Но и те щяха да се оженят за мъжко :!: Те това е сигурно!

Здравейте отново! Искам да благодаря на всички за това, че откликнахте на темата ми. Оказва се, че не сме единствените попаднали в подобно положение ... и точно това ме кара много да се замисля над предложението, което получихме в петък. Но нека преди това публикувам отново първоначалното си съобщение с уговорката, че все пак получихме паспорт с някакви данни.

От тук- http://www.dcforum.i...&...p;sk=t&sd=a

"Algona написа:

Както вече Ви писах г-жо Александа,не желая да се регистрирам във вашият сайт.
Не виждам и смисъл от рег който ще използвам само за един пост.
Не считам също така за нужно да давам обяснения на Вас,правя го единствено и само заради аудиторията във Вашият форум.
Ако решите може спокойно да публикувате долните редове!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Добър вечер на всички потребители във този форум.

Казвам се Нестор Салчев и съм тук по покана на г-жа Александра,тъй като тя не пожела да се свърже с мен на посочените телефони,също така и отхвърли поканата да се срещнем във офиса на "Нети" за да разговаряме спокойно над това което пишете тук.Уважавам предпочитанията Ви за публична дискусия,въпреки,че пиша тук за първи и последен път.
Нямам какво да крия и всеки който желае да научи нещо повече за нашата дейност,да се запонае отблизо със "търгаши" като нас,да погледне истината в очите може все пак да заповяда.Добре дошъл е.
Първо ще запитам госпожата какво има предвид под думата "БОРСА" и как определи,че ние сме такава? По какви критерий?
Второ не е хубаво да се вярва сляпо на приказки в интеренет или на приказливи собственици на кученца седнали на приказка и кафенце в парка,защото явно от там сте научили,че кучетата които внасяме са със фалшиви родословия???
Трето писане от Ваша страна е вкарването на кучета с камионетка на килограм,без произход,без ваксини,болни и какво ли още не.
Това са трите причини поради които съм провокиран в момента да пиша това тук пред всички Вас.
Като за начало ще започна с това,че фирма "Нети" НЕ Е борса за кучета,не се внасят кучета от Чехия и Словакия,още по-малко пък и на килограм.
Имаме партньор в чужбина с който работим от около 12г,международен съдия и ветеринарен лекар.
Внасяме САМО кучета с доказан произход,единични бройки и само по поръчка,което ще рече,че животните са минали ветеринарно медицински преглед преди вноса,това е отбелязано в паспорта,ваксинирани са,чипирани и със ИСТИНСКО родословие.
При получаване на кучето всеки наш клиент получава подробна инструкция за отглеждането,възпитаването,храненето заедно с 4 филма за първоначалното възпитание.След това се минава задължително през нашата ветеринарна клиника за обстоен преглед,получава се здравен сертификат подписан и подпечатан от ветеринар,по желание всеки клиент в деня на получаване на кучето може да направи изследвания за имунитета му,дали е носител на някакъв вирус и др.
Следващото твърдение на което искам да обърна внимание е това,че от фирма "Нети" е извършена продажба на кучета на личности като Бойко Борисов,Юксел Къдриев,Слави Трифонов и др.
Явно потребителя който е писал тези художествени измислици не ни е слушал добре или умишлено си е добавил горепосочените имена.
Ако това има значение,от нас са си купували кучета Белослава,Лили Йончева (куку бенд),Азис,Дичо от Д2 И не на последно място Лора Крумова (френски булдог) и много други известни личности,както И обикновени хора.
Въпреки ФАЛШИВИТЕ РОДОСЛОВИЯ имаме доста кучета които са печелили награди както на българския ринг така и в чужбина.

Г-жо Александра обръщам се главно към Вас,като администратор на този сайт,а не като съдник защото Вие нямате тези правомощия.
Ако Вашето мнение е провокирано от шепа недоволни клиенти писали в интернет (явно сте привърженичка на този тип комуникация) напълно Ви разбирам,използваните цитати са добра защита и подкрепа към това което мислите.
Бих могъл да копирам както постове,така и да дам координати на много наши клиенти останали доволни,но не считам за нужно да използвам този тип защита,освен това нямам право да обявявам публично такива постове и писма без разрешение,както Вие напарвихте.
Наясно съм,че с публикацията на кореспонденцията се цели да ни компрометирате,но Ви уверявам,че бъркате и за това още веднъж настояваме за лична среща за да се убедите в правотата на думите ми лично,да погледенете документите начин на действие и отношение към кучето след което да си стиснем ръцете и да кажете "Вие бяхте прав" ................ или "Вие не бяхте".
Това е всичко.
Приятна вечер Ви желая.

Нестор Салчев.

User's Signature

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема