Бисери относно ротвайлери
Публикувано: 30 June 2009 - 11:10 PM
На разходка, смачкана отвсякъде, не искам контакти, не искам нищо, просто да изкарам една спокойна разходка с кучица. Разминаваме се с младежи, които са излезли да купонясват и дразнят кучето ми ... След търпеливо изчакване да се разминем ...
Въпрос: Хапе ли?
Аз: Да!
Друг се обажда: Ами да, я виж каква уста има!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 01 July 2009 - 04:59 PM
dmm, в Jul 1 2009, 12:10 AM, написа:
На разходка, смачкана отвсякъде, не искам контакти, не искам нищо, просто да изкарам една спокойна разходка с кучица. Разминаваме се с младежи, които са излезли да купонясват и дразнят кучето ми ... След търпеливо изчакване да се разминем ...
Въпрос: Хапе ли?
Аз: Да!
Друг се обажда: Ами да, я виж каква уста има!
Че как, те кучетата с големи усти са най-злобни...

Публикувано: 11 July 2009 - 10:52 AM
"Яяя виж - пинчер!" - чистачка на училище се обръща към "колежката си"

"Ууут'ва куче е НАЙ-голямото и НАЙ-злобното куче! Да знайш - мноу да го КВАСИШ" - минувач... [ако някой може да ми даде насочващо обяснение на тази дума, нека пише

Публикувано: 13 August 2009 - 08:53 PM
Момчето, тарикатче, оглежда кучката ми, погалва я и започва разговор...
- И аз имам ротвайлерка. Сега я заплодихме.
- Защо???
- Заради епилепсията.
-

- НЕ, но ще развие епилепсия ако не роди.
- Това са пълни измишльотини.

- Ама много хора ми го казаха. И ветовете така ни посъветваха!
От тези гениални умопомрачителни съждения пропуснах да попитам това само за ротвайлерите ли се отнася?

Публикувано: 15 August 2009 - 10:16 AM
Публикувано: 15 August 2009 - 10:21 AM
Публикувано: 15 August 2009 - 11:12 AM
А да попитам как сте със разходките?Едното ми куче (доберман) взех на 6 месеца,и беше едно неуправляемо животно което си правеше каквото искаше и проявяваше огромното желание да унищожи целия интериор.Тогава се заех да открия каква игра най-силно го "зарибява".Това се оказа гоненето на тенис топка.И след като открих това започнах на разходка всеки път буквално да му "стапям лагерите" докато откаже да гони и не легне,очите му чак кървясваха от умора.И тогава почти всички поведенчески проблеми изчезнаха.Просто животното си спеше по цял ден,и по цяла нощ,за да може да презареди батериите за всяка следваща разходка.Така се зариби по топката ,че за нея беше (все още е) готов да изпълни всяко мое желание за да му я хвърля.На тая база го научих на доста неща.А вече е на година и 5 месеца и отдавна му е време за обучение в защита.Та така,много е просто,"стапяй му лагерите" за да те слуша и да ти е мирна главата.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 15 August 2009 - 06:31 PM
глупави теми няма, г-жа ... като не искахте да Ви лае защо не си взехте котка ... то и тва не си е работа, че щеше да Ви мяука и пак да се чудите какво да правите ... кучетата са като децата...замислете се как би се чувствало детето Ви в една колиба ... сигурно и то щеше да крещи от време на време: "скучно ми е!"..."какво е това"..."що е онова"..."гладен съм"..."самотен съм"...не дай Боже и "ВЪРЗАН СЪМ!" ... всъщност що не си вземете една костенурка да си Ви мълчи в колибата...да...костенурка - колибар ще Ви е най по претенциите за безшумност ...
Публикувано: 16 August 2009 - 10:23 AM
глупави теми няма, г-жа ... като не искахте да Ви лае защо не си взехте котка ... то и тва не си е работа, че щеше да Ви мяука и пак да се чудите какво да правите ... кучетата са като децата...замислете се как би се чувствало детето Ви в една колиба ... сигурно и то щеше да крещи от време на време: "скучно ми е!"..."какво е това"..."що е онова"..."гладен съм"..."самотен съм"...не дай Боже и "ВЪРЗАН СЪМ!" ... всъщност що не си вземете една костенурка да си Ви мълчи в колибата...да...костенурка - колибар ще Ви е най по претенциите за безшумност ...
Не съм малоумна :) разбрах какъв беше проблема."Експертното" мнение в горния пост няма нищо общо.
Публикувано: 20 August 2009 - 11:54 PM
Гледате я в колиба или на двора? Ако кучето е вързано е нормално да лае.
Публикувано: 21 August 2009 - 01:34 AM

А? К'во рече? Вързано? Що?