Цитат
Говорилня за Туркмен Алабай
Публикувано: 09 April 2008 - 08:25 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Всеки огън си има своите лагерници, ама ти а са неуки, турите некоя цепеница белким Ви уври чайника! За събитието случило се в Самоковско питай Кмета и Иван РЧТ! И Аз бях там лично, а не чул или му разказали. Собствениците на Горд Огретен и Аю Даг Алу Кримеа решили да проверят кой е по добър садач на картофи.
Вие какво господине искате да кажете с тези редове, че не се е намерил нито един развъдчик да планира отвличането на Горде с цел заплождане. ;) Това ми звучи още по невероятно дори и от "слуха" , че куче дето било произведено от Валери с кодово име Точката, и на възраст 1 година е гонило по половин град Благоевград въпросното Горде да го слуша как припява :angry:.
Ма, моляви, да не би случайно да се готвите за публично "аутодафе" ;D на въпросният развъдчик нека все пак не забравяме, че е единственият в България, който дръзна и има сили да развъжда "Чистопородни Туркменски Алабай" -/каквото и да значи това ........./
Цитат
Николаи,ти ръсиш акъл по всички форуми при условие че имаш собствен саит.Ти даваш мнение за качеството и породноста на кучетата принадлежащи на други хора.Ти определяш кое е породно и кое не,без никои да те е питал или да те е упълномощил за това и без да имаш нужните знания,опит и практика подкрепена с резултати!А когато ти отговорят или зададат неудобни въпроси за отчаиващите резултати постигнати от теб които са плод на неграмотна и дилетантска селекция,се скриваш във вътрешния си форум,такова поведение не заслужава уважение.Лизачите около теб,не са ти приятели или съмишленици,ТЕ СА ЛИЗАЧИ!!!!!!!!!!!
Ей Шерудски разбойнико защо си мислиш, че след като има собствен сайт, трябва да ИМА И АКЪЛ ;D
За селекцията му, защо си сигурен, че критериите ви съвпадат. Човека е сигурно с артистична натура, песни танци и так дальше :'(
Публикувано: 09 April 2008 - 08:53 PM
Цитат
МОД:ХАЙДЕ ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГО КОМЕНТИРАТЕ В ПОЧИВКА Е!ПИШЕТЕ ЗА КУЧЕТАТА!
Не може така господине, не може да е в почивка точно сега, все пак е единствения корифей в тая ПОРОДА ТУРКМЕНСКИ АЛАБАЙ ;D ;D, нали е измислена от него. :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: Остави го да ни образова ;D ;), може пък и да уврат чайниците на много хора :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Публикувано: 13 April 2008 - 01:26 PM
Цитат
Сега трябва да си вземете и кучка и да чакате с надежда за резултата. ;D
Масовият "мерак" - всеки да е с калпак.
Много вождове, малко останахме индианците. Всеки иска да въди, да плоди.. Да продава, да селектира.. Да се разчуе, да е известен..
Живи и здрави, нищо лошо.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 13 April 2008 - 02:41 PM
Цитат
Цитат
Много вождове, малко останахме индианците. Всеки иска да въди, да плоди.. Да продава, да селектира.. Да се разчуе, да е известен..
Публикувано: 13 April 2008 - 03:36 PM
Цитат
Цитат
Публикувано: 13 April 2008 - 03:52 PM
Цитат
С много работи,не ми се пишат сега B)
Кога някои ще престанат да издигат наивно, пишещите из интернет в култове? И да създават илюзии на себе си и на другите.
Всичко това може да е много забавно ;D и доста тъжно :'(
Във всички случаи - прахосване на време и енергия.
Някакви неспирни битки за това - кой да владее тълпата, ненапускащи единствено главите на пишещите.
А кучетата.. Вързани на синджири, или в клетки по дворовете - тъпчат на едно място и търпеливо чакат стопаните си да им обърнат внимание..
пс. Това за мен е показател, че няма безпристрастен/и професионалист/и в България, запознат/и с чобанските породи и техните производни, със спецификите им, с отглеждането, с обучението, с установяването на контакт, със селекцията, с филтрите /проверка/, кой/и/то реално да дадат оценка, съвет, насока на работа и т.н. Според мен това е причината да се идолизират разни личности. Резултатът е налице.
И като че ли това е един модел който се нанася и повтаря във всяко едно отношение..
По-тъжното е, че отстрани изглежда, че няма и желание или възможност да се придобият професионални знания от хора с потенциал.. Тъй като придобиването им изисква изцяло отдаденост - както времева, така и морална и материална и прочее. Положението е такова, че сякаш няма хора, които да могат да си го позволят, или дори и да могат и да опитат, то други със сигурност ще им затворят вратите, за да не бъдат изпреварени случайно и т.нар. им авторитет да бъде поставен под въпрос..
Като някакъв омагьосан кръг..
Остава забавата от интрижките из нета. Днес ще оплюем един, утре друг.. Изглежда това носи някакво моментно удовлетворение, че присъствието по форумите не е напразно.. Всичко се приема лично, помни се трайно.. Стои се на място и задължително е да се отреагира - и то с колкото по-голяма сила и с колкото повече вложена емоция, подкрепена с един-два факта, завоалирани с въображение - толкова по-добре и по-интересно..
До сто и едно и обратно.
Не желая да бъда повече част от това.
Омръзна ми, за вас не знам. Ваша работа.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 14 April 2008 - 08:16 PM
Цитат
Съгласна.
Ще се постарая. Имам доста свои грешки да поправям. И още много да се уча /докато съм жива/, да допускам и пак да поправям..
Лично или не.. Сори за оф-топика. Върнете се към темата.
Ще се постарая. Имам доста свои грешки да поправям. И още много да се уча /докато съм жива/, да допускам и пак да поправям..
Лично или не.. Сори за оф-топика. Върнете се към темата.
Публикувано: 14 April 2008 - 08:41 PM
Цитат
Цитат
С много работи,не ми се пишат сега B)
Кога някои ще престанат да издигат наивно, пишещите из интернет в култове? И да създават илюзии на себе си и на другите.
Всичко това може да е много забавно ;D и доста тъжно :'(
Във всички случаи - прахосване на време и енергия.
Някакви неспирни битки за това - кой да владее тълпата, ненапускащи единствено главите на пишещите.
А кучетата.. Вързани на синджири, или в клетки по дворовете - тъпчат на едно място и търпеливо чакат стопаните си да им обърнат внимание..
пс. Това за мен е показател, че няма безпристрастен/и професионалист/и в България, запознат/и с чобанските породи и техните производни, със спецификите им, с отглеждането, с обучението, с установяването на контакт, със селекцията, с филтрите /проверка/, кой/и/то реално да дадат оценка, съвет, насока на работа и т.н. Според мен това е причината да се идолизират разни личности. Резултатът е налице.
И като че ли това е един модел който се нанася и повтаря във всяко едно отношение..
По-тъжното е, че отстрани изглежда, че няма и желание или възможност да се придобият професионални знания от хора с потенциал.. Тъй като придобиването им изисква изцяло отдаденост - както времева, така и морална и материална и прочее. Положението е такова, че сякаш няма хора, които да могат да си го позволят, или дори и да могат и да опитат, то други със сигурност ще им затворят вратите, за да не бъдат изпреварени случайно и т.нар. им авторитет да бъде поставен под въпрос..
Като някакъв омагьосан кръг..
Остава забавата от интрижките из нета. Днес ще оплюем един, утре друг.. Изглежда това носи някакво моментно удовлетворение, че присъствието по форумите не е напразно.. Всичко се приема лично, помни се трайно.. Стои се на място и задължително е да се отреагира - и то с колкото по-голяма сила и с колкото повече вложена емоция, подкрепена с един-два факта, завоалирани с въображение - толкова по-добре и по-интересно..
До сто и едно и обратно.
Не желая да бъда повече част от това.
Омръзна ми, за вас не знам. Ваша работа.
уау .креизи за пореден път ме впечатляваш ,мнго точно се изразяваш,повече няма те бъзикам ,не вярвам да издървиш обаче ,забрави да кавеш че цялата тая работа е краста и сърби яко ,крастава си и ти

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".