Dog.bg Форуми : Жалба срещу собственик на агресивно куче-процедура?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Жалба срещу собственик на агресивно куче-процедура? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 10 April 2008 - 08:38 AM

Имам нужда от съвет.Вчера за пореден път се убедих ,че живея в Абсурдистан.На вечерната разходка майка ми и кучето ми бяха зверски нахапани от една акита ину.Акитата се нахвърлила върху майка ми и я съборило на земята.За да е предпази кокера се намесил ,в резултат на което майка ми е с рани по ръката ,а кучето ми е със 7 шева  :'(Не споменавам изживения ужас от гледката и невъзможността да направи нещо.Акитата е доказано агресивна и това не е първи случай ,на нахапано куче.Въпреки ,че е била на повод/както и моето куче/ собственика й /16 г момче /не е могъл да я удържи . Въпреки ,че знаят че кучето им е проблемно и агресивно стопаните му му поставят наморник единствено когато е пуснато свободно.Въпроса ми е следния към кого да се обърна и какъв е реда да бъдат санкционирани тези хора,тъй като е недопустимо да продължават да се случват такива неща.Мислех да пусна жалба в полицията,но знам какво ще ми отговорят от там и ,че няма да вземат отношение.Да водя граждански дела за причинени имуществени и неимуществени вреди е загубена кауза.Ще съм благодарна на всеки отзовал се със предложение и съвет  :(

#2 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 April 2008 - 10:05 AM

не, че съм наясно с процедурите на 100%, но винаги има смисъл да пуснеш жалба в полицията и винаги има смисъл да заведеш гражданско дело!!!

Аз например в момента моря КАТ в съда!  ;D Дори и да загубя делото, ще знам, че съм направила каквото зависи от мен, а и... единия идиот вече отнесе глоба за неявяване и ще ми го водят със Съдебна полиция на следващото гледане!!!  :yahoo:  :P
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 10:44 AM

Според мен също винаги има смисъл да пуснеш жалба.Преди всичко е хубаво да имаш документи от лекар за това което физически и психически е причинило кучето на майка ти и на любимеца ти.Казвам го за да имаш доказателство.Иначе се получава твоята дума срещу думата на някои си и шансът ти за справедливот е по-малък в такъв случай.
По принцип аз станах половин адвокат вече. ;DДве години държавата водеше дела срещу мен и на 1-ва и 2-ра инстанция ме оневиниха.Делото беше по същия начин -моята дума срешу думата на друг човек и без никакви доказателства.Сега смятам аз да заведа дело срещу държавата за това че 2 години ме съдиха и ми причиниха хиляди неприятности при положение че от самото начало се знаеше изхода на делото ;).
Съветвам те да опиташ ако имаш възможност.... ;)

П.П А и още нещо - след като изкараш документи от доктор - направо в прокуратурата за да поискаш да се за веде Гражданско дело.В полицията няма много голям смисъл според мен да се ходи.Поне това е моето мнение.. :blink:

#4 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 10:57 AM

Документи имам-медицинско на майка ми и амбулаторния картон на кучето.Имам и свидетели на инцидента плюс няколко собственика на други нахапани кучета.Полицията и прокуратурата няма да се занимават с мен, защото не е престъпление от общ характер.Ако подам жалба в полицията ще го викнат да му напишат предупреждение и с това случая ще се приключи.За гражданско дело по-скоро аз ще си съсипя нервите ,отколкото той да получи наказание.Едиствения ми вариант ,които установих от сутринта е жалба в общината-да му напишат предписание да води кучето с наморник и като нахапе още някой щото те няма да му сложат наморник да му пишат акт :- И кой по дяволите ще следи дали той спазва предписанието ,че нещо не се сещам.Просто абсурдна държава :huh:

#5 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 11:11 AM

Ами след като не сте единственни пострадали от кучето и безотговорния собственик деистваите заедно.Колкото повече толкова по добре :blink:.А за другото което си писала съм напълно съгласна - все пак си в България - с това според мен се изчерпва обяснението за това което се случва или по точно НЕ се случва.Незнам но доста се афектирам от подобни ситуации в които нямаш вариянт за справедливост и особено когато става въпрос за институциите който го "раздават".Вариянта в твоя случаи е да си похабиш малко нервичките и да се надяваш да получиш морално удоволетворение(евентуално - тозва зависи от изхода на делото)че човека който е причинил това все пак не е останал безнаказан... :blink:

#6 Потребителят е офлайн   veso51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 11:27 AM

Е как разбра че кучето е доказано агресивно. За да е доказано трябва да има някакъв документ за това от специалист. По тая логика и твоя кокер може да е доказано агресивен. След като двете кучета са били на повод майка ти е можело да се обърне и да си замине, на мене тая работа ми намирисва

#7 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 11:48 AM

Не те знам кой си и какъв си ,но точно днес нямам намерение да ти търпя простотиите.Има си легална дефиниция на понятието "агресивно куче" така че там си търси отговорите.Не че ти дължа обяснение и не знам какво ти мирише ,но все пак ще си направя труда -Кучето се е хвърлило срещу майка ми докато  акитата и стопанина и са минавали покрай тях .майка ми е била статична.накъде предлагаш да тръгне и да отиде.И ако нямаш какво смислено да кажеш по темата върви да спамиш някъде другаде ясно ли ти е ?пак повтарям ,че точно сега не ми се слушаш тъпотии като твоите .Надявам се да съм била ясна .

Благодаря на всички писали по темата.Вече говорих с хората които са били там да напишат по едно обяснение,заедно със собствениците на другите нахапани кучета.Довечера ще се видя със собствениците на акитата да се опитам да реша въпроса по цивилизован начин,като се уговорим да му слагат наморник и да се разхождат в други часове .Ако това не стане ще сезирам общината и ще заведа гражданско дело

#8 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 11:50 AM

Цитат

Е как разбра че кучето е доказано агресивно. За да е доказано трябва да има някакъв документ за това от специалист. По тая логика и твоя кокер може да е доказано агресивен. След като двете кучета са били на повод майка ти е можело да се обърне и да си замине, на мене тая работа ми намирисва

Не четеш ли?

Цитат

Имам и свидетели на инцидента плюс няколко собственика на други нахапани кучета

Според мен няма да им е трудно да изкарат че кучето е агресивно след като това не единствения инцидент......

#9 Потребителят е офлайн   veso51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 12:00 PM

да ама всяка ситуация си е различна, моите са се били до сега поне 10-15 пъти, но са били провокирани винаги, значи ли че са доказано агресивни

#10 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 12:03 PM

Нямам претенции нито да изкарвам кучето супер агресивно,нито да искам да го умъртвяват нито дай боже.За мен кучето каквото и да не е виновно.Виновни са безхаберните стопани,които вземат кучета които не могат да контролират.Дори в тъпите ни закони е записано,че ако нечие животно причини вреди другимо за това носи отговорност стопанина му.Искам да има начин и ред хората да се съобразяват с тези около тях,да вземат мерки да не пречат и да не поставят друг в опасност .За мен е необяснимо когато знаеш,че кучето ти е с такъв характер да не му слагаш наморник.Дори закона да не го изисква така и ти самия ще се чувстваш по -спокоен ,че няма да се случи нещо.

За veso 51 - "агресивно куче" е:
а) куче, отглеждано или дресирано с цел повишаване на агресивността, респективно кучета, при които се предполага завишено в противоестествена степен желание за нападение, готовност за борба и злоба;
б) куче, доказало се като хапещо;
в) куче, склонно към преследване и убиване на дивеч и селскостопански животни (това не се отнася за ловни кучета, които преследват дивеч по време на официален ловен излет);
г) куче, нееднократно нападало хора по агресивен и заплашителен начин;
д) куче, хапало нееднократно без провокация и необходимост от защита при нападение;
е) куче, хапало други кучета, въпреки недвусмислени жестове на подчинение (типични за вида);
- кучето "не е агресивно", ако е хапало при самозащита или защита на стопанина (респективно човека, под чийто контрол се намира в момента);

#11 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 12:04 PM

Цитат

да ама всяка ситуация си е различна, моите са се били до сега поне 10-15 пъти, но са били провокирани винаги, значи ли че са доказано агресивни

Бе ти не четеш ли или не ти изнася да четеш и само пишеш колкото да не е без хич.Не ме интересуват твоите кучета нито ти.Кучето е нападнало първо майка ми  :huh:

#12 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 12:11 PM

Мисля че кварталния полицай отговаря за това, на една позната и бяха казали, въпреки че ставаше дума за бездомни кучета, казаха и да си носи хляб или кокал в себе си, когато излиза, представете си колко абсурдно звучи ... Трябва да се оплачеш, но нз дали някой ще ти помогне, ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА  също се превърнаха в "институция" за подобни проблеми

#13 Потребителят е офлайн   veso51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 12:18 PM

Мен също малко ме интересува майка ти, полицая ще го интересува още по малко и то щото нямаш нищо конкретно

#14 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 12:25 PM

Офф топик-Бъди така добър ,да бъдеш така любезен да спреш да пишеш в темата защото не съм сигурна още колко време ще спазвам добрия тон.Видно освен да се заяждаш нямаш какво смислено да кажеш,така че си намери друго занимание ,а не да се заяждаш с мен :angry:

п.с работя в полицията така ,че не ми е нужно ти да ми обясняваш кой какво ще направи и какво не по простата причина ,че знам доста по добре от теб :huh:

#15 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 12:32 PM

Цитат

Мен също малко ме интересува майка ти, полицая ще го интересува още по малко и то щото нямаш нищо конкретно

Абе, ти какво дириш в темата като не те интересува?!?
Кое точно не е конкретно? Медицинското свидетелство или показанията на свидетели?

misheto7, пусни жалаба и в полицията и в общината - смисъл винаги има. Най малкото, ако ти не искаш да се занимаваш с дела и бюрократщина, ще си от ползва на хората които също са пострадали от това куче и биха предприели конкретни действия.
С мисли от рода "Знам, че няма смисъл и няма да ми обърнат внимание" никога няма и да се стигне до конкретни действия и мерки, срещу безотговорни стопани.

#16 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 12:36 PM

Цитат

С мисли от рода "Знам, че няма смисъл и няма да ми обърнат внимание" никога няма и да се стигне до конкретни действия и мерки, срещу безотговорни стопани.

:palec: Все някой и все отнякъде трябва да  започне

#17 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 12:37 PM

Цитат

Цитат

Абе, ти какво дириш в темата като не те интересува?!?

На мен той ми намирисва. ;) Не бих се очудила, ако се окаже, че има връзка с тази акита.  :-
Мишето, за жалбата ще ти трябва името на собственика, трябва някак да го научиш.  :blink:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 12:43 PM

Цитат

Мишето, за жалбата ще ти трябва името на собственика, трябва някак да го научиш.  :blink:

Точно това мисля .Знам ,че кучето е от квартала,знам къде се разхождат,но единственото което знам е малкото име на момчето.Няма как да пусна жалба и да пиша един там дето разхожда еди какво си куче еди къде си :-Да го питам надали ще е очарован да си даде данните доброволно.Чудех се кучето като е регистрирано в общината няма ли начин от там да получа информация за данните на собственика? Другия начин право куме в очи с районния инспектор отговарящ за квартала да му извърши проверка във връзка с подадената жалба ?!?

#19 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 12:46 PM

Цитат

Цитат

Другия начин право куме в очи с районния инспектор отговарящ за квартала да му извърши проверка във връзка с подадената жалба ?!?

Точно. Виж кога се разхождат, по кое време и къде. И отиди с кварталния, като му обясниш  за какво става въпрос. Така би било най-лесно и със сигурност ефективно.  :blink:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 12:49 PM

Тъкмо това мислех да ти предложа - да се разходиш до общината и да вземеш иманата на собственика от там. Не вярвам да ти откажат като обясниш за какво ти трябва информацията. В крайна сметка нали и това е част от идеята, кучетата да се вкарат в единен регистър - да се знае на кой е отговорността за конкретното животно. В РВМС също би трябвало да фигурира в регистрите.
Провери също така в сайта на клуб "Северни кучета", вероятно акитата е заведена и там, както и в БРФК.

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни