- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Жалба срещу собственик на агресивно куче-процедура?
Публикувано: 10 April 2008 - 08:38 AM
Публикувано: 10 April 2008 - 10:05 AM
Аз например в момента моря КАТ в съда! ;D Дори и да загубя делото, ще знам, че съм направила каквото зависи от мен, а и... единия идиот вече отнесе глоба за неявяване и ще ми го водят със Съдебна полиция на следващото гледане!!! :yahoo: :P
Публикувано: 10 April 2008 - 10:44 AM
По принцип аз станах половин адвокат вече. ;DДве години държавата водеше дела срещу мен и на 1-ва и 2-ра инстанция ме оневиниха.Делото беше по същия начин -моята дума срешу думата на друг човек и без никакви доказателства.Сега смятам аз да заведа дело срещу държавата за това че 2 години ме съдиха и ми причиниха хиляди неприятности при положение че от самото начало се знаеше изхода на делото ;).
Съветвам те да опиташ ако имаш възможност.... ;)
П.П А и още нещо - след като изкараш документи от доктор - направо в прокуратурата за да поискаш да се за веде Гражданско дело.В полицията няма много голям смисъл според мен да се ходи.Поне това е моето мнение.. :blink:
Публикувано: 10 April 2008 - 10:57 AM
Публикувано: 10 April 2008 - 11:11 AM
Публикувано: 10 April 2008 - 11:27 AM
Публикувано: 10 April 2008 - 11:48 AM
Благодаря на всички писали по темата.Вече говорих с хората които са били там да напишат по едно обяснение,заедно със собствениците на другите нахапани кучета.Довечера ще се видя със собствениците на акитата да се опитам да реша въпроса по цивилизован начин,като се уговорим да му слагат наморник и да се разхождат в други часове .Ако това не стане ще сезирам общината и ще заведа гражданско дело
Публикувано: 10 April 2008 - 11:50 AM
Цитат
Не четеш ли?
Цитат
Според мен няма да им е трудно да изкарат че кучето е агресивно след като това не единствения инцидент......
Публикувано: 10 April 2008 - 12:03 PM
За veso 51 - "агресивно куче" е:
а) куче, отглеждано или дресирано с цел повишаване на агресивността, респективно кучета, при които се предполага завишено в противоестествена степен желание за нападение, готовност за борба и злоба;
б) куче, доказало се като хапещо;
в) куче, склонно към преследване и убиване на дивеч и селскостопански животни (това не се отнася за ловни кучета, които преследват дивеч по време на официален ловен излет);
г) куче, нееднократно нападало хора по агресивен и заплашителен начин;
д) куче, хапало нееднократно без провокация и необходимост от защита при нападение;
е) куче, хапало други кучета, въпреки недвусмислени жестове на подчинение (типични за вида);
- кучето "не е агресивно", ако е хапало при самозащита или защита на стопанина (респективно човека, под чийто контрол се намира в момента);
Публикувано: 10 April 2008 - 12:04 PM
Цитат
Бе ти не четеш ли или не ти изнася да четеш и само пишеш колкото да не е без хич.Не ме интересуват твоите кучета нито ти.Кучето е нападнало първо майка ми :huh:
Публикувано: 10 April 2008 - 12:11 PM
Публикувано: 10 April 2008 - 12:25 PM
п.с работя в полицията така ,че не ми е нужно ти да ми обясняваш кой какво ще направи и какво не по простата причина ,че знам доста по добре от теб :huh:
Публикувано: 10 April 2008 - 12:32 PM
Цитат
Абе, ти какво дириш в темата като не те интересува?!?
Кое точно не е конкретно? Медицинското свидетелство или показанията на свидетели?
misheto7, пусни жалаба и в полицията и в общината - смисъл винаги има. Най малкото, ако ти не искаш да се занимаваш с дела и бюрократщина, ще си от ползва на хората които също са пострадали от това куче и биха предприели конкретни действия.
С мисли от рода "Знам, че няма смисъл и няма да ми обърнат внимание" никога няма и да се стигне до конкретни действия и мерки, срещу безотговорни стопани.
Публикувано: 10 April 2008 - 12:37 PM
Цитат
Цитат
Абе, ти какво дириш в темата като не те интересува?!?
На мен той ми намирисва. ;) Не бих се очудила, ако се окаже, че има връзка с тази акита. :-
Мишето, за жалбата ще ти трябва името на собственика, трябва някак да го научиш. :blink:
Публикувано: 10 April 2008 - 12:43 PM
Цитат
Точно това мисля .Знам ,че кучето е от квартала,знам къде се разхождат,но единственото което знам е малкото име на момчето.Няма как да пусна жалба и да пиша един там дето разхожда еди какво си куче еди къде си :-Да го питам надали ще е очарован да си даде данните доброволно.Чудех се кучето като е регистрирано в общината няма ли начин от там да получа информация за данните на собственика? Другия начин право куме в очи с районния инспектор отговарящ за квартала да му извърши проверка във връзка с подадената жалба ?!?
Публикувано: 10 April 2008 - 12:46 PM
Цитат
Цитат
Другия начин право куме в очи с районния инспектор отговарящ за квартала да му извърши проверка във връзка с подадената жалба ?!?
Точно. Виж кога се разхождат, по кое време и къде. И отиди с кварталния, като му обясниш за какво става въпрос. Така би било най-лесно и със сигурност ефективно. :blink:
Публикувано: 10 April 2008 - 12:49 PM
Провери също така в сайта на клуб "Северни кучета", вероятно акитата е заведена и там, както и в БРФК.
- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »