Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (52 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#941 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 March 2012 - 10:25 AM

Всичко, което описваш ми звучи абсолютно нормално за кокер, подчертавам за кокер.
Ако можеш да й ограничиш яденето на боклуци и какво ли не за да спре да повръща ще е добре. А за глистите, утре просто му занеси на лекаря сутрешното изпражнение в чист, ако може дезинфекциран със спирт буркан или стерилна кутийка за урина от аптеката. Ще ти направи изследване за яйца на глисти и ще знаеш със сигурност има ли или не.
На мен не ми се вярва.
Моята Сара може по цял ден само да плюска и пак ще е гладна. Една тава мусака не успя да й се опъне... Това е лакомията на кокера, не глисти ;)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#942 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни

Публикувано: 04 March 2012 - 03:37 PM

Ами аз й ги ограничавам, постоянно тичам след нея и си я следя, ама все нещо е налапала. :ab_041: Иначе си е жизнена, даже много и прекалено! :ab_041: Явно съм се панирала прекалено много, пък и я разхождам доста често, затова няма как да не е по слабичка.. - по скоро тичам с нея, 'щото то нормална разходка няма, освен ако не крещя постоянно "тук". :ab_041:
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#943 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:02 AM

Наистина е пораснала и понеже е с изплезен език на снимката-тук да попитам след като му мина на нашия настинката и сега все е с изплезен език.Диша едно задъхано и с изплезен език и мисля пак да ходим при ветеринарната ,пък мъжът ми ми се смее ,казва че кучетата така си дишали-знам ли?може това с плезенето на езика да е като вдигането на крачето при пишкане -сеща се вече 1 или 2 пъти си вдигна крака ама не винаги :smile:

#944 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 05 March 2012 - 01:06 PM

Ами не мога да помогна за това, тя нашата е с изплезен език постоянно, защото вместо нормални разходки - тичаме.. :ab_041:
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#945 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 March 2012 - 07:10 PM

Кучетата плезят език когато им е топло. Това е един от начините за охлаждане, чрез често вкарване на по-хладен въздух.
Ако не тича, не играе, не е жега у вас, не би трябвало да го прави.
В покой като е така ли диша, с изплезен език?
User's Signature

#946 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 03:20 PM

Ами аз го видях в събота и неделя беше цял ден с мен ,обаче и с дъщеря ми голяма игра пада и не мога да кажа че е бил в покой.Направи ми впечатление ,че на обяд в неделята беше слънчево и си пих кафето на вън пък той до мен заспиваше и тогава беше в покой и пак така плезеше езика ,но като се замисля като го видях че заспива и нали беше болен преди това се опитах да му сложа една дрешка да си легне на нея пък той се местеше встрани на мрамора.Знам ли може и топло да му е било???на мен ми е все студено и вкъщи държим по -висока температура-днес на обяд по не си плезеше езичето :md_064: Децата ми се смеят и казват ,че много го заглеждам :db_046: трябвало повече да си играя с него!

#947 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2012 - 09:22 PM

Ами аз пак да питам -откакто минахме на хранене два пъти дневно ,а това беше преди около 2 седмици нещо се чуди на яденето.Гранулите са си на нутра същите ,обаче той си е апетитен и се храни по принцип страшно бързо ,а сега се храни бавно чуди се на храната и като чуе шумове тича да види какво става и си оставя купата.....това си е по принцип прецедент??!Възможно ли е да е зачервил гърло?Може да ви е смешно ама хванах децата да му наливат вода от чешмата студена...днес ходи и доста меко и му дадох ентерол..ако е зачервил гърло дават ли се някакви лекарства или само чай да му варя?Мислех и глисти да не са ,обаче е пил цестал преди 10 дни и изпражненията му бяха чисти ,поне така видях?

#948 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 April 2012 - 12:17 PM

Доколкото знам кучетата не зачервяват гърло.
Като тръгне да види какви са шумовете и му взимай купата. Да не стои пълна пред него. Ако не му се яде да стои гладен. Системата я знаеш - купата седи 1 мин, ако не яде, махаш я и после храна чак вечерта/сутринта.
User's Signature

#949 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 08:26 AM

Ако са капризи ще се справим, притеснява ме да му няма нещо.До сега не е капризничил и ме е страх да не е болен-така е правил като малък преди да се изчисти от глистите-днес взех цестал и довечера ще видя в книжката му датата точно кога съм дала и ще дам пак и ако не изкара нищо значи са капризи!Мислех и дали не е разгонване той е на почти 10 месеца -незнам как стоят нещата при мъжките кокери трабва да попрочета литература :ba_025:

#950 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 April 2012 - 10:20 AM

Нищо му няма, просто е пораснал и вече не е лаком като бебе. Нормално е.
Ако беше болен щеше да има и други симптоми.
А мъжките кучета не се разгонват, те са винаги готови. Нужно е само да надушат разгонена женска.
User's Signature

#951 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 10:34 AM

Много благодаря за бързия отговор-успокои ме донякъде!Чета темата за кастрацията макар,че само да спомена тая дума в къщи и жива ще ме изядат всички!

#952 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 April 2012 - 11:00 AM

Да, особено мъжете много тежко я приемат тази дума.
Ако мислите, че можете да опазите кучето да не бяга ако надуши разгонена кучка не е чак толкова наложително да се кастрира. При женските е добре от здравословна гледна точка, там много болести се предотвратяват. За мъжките кастрацията помага за характера, да не се бие с мъжки за територия и женски, за "разгонването" когато надуши женска и за бягането от вкъщи по някоя такава. Разбира се и заболявания има, да речем рак на тестисите, но те са далеч по-малко от тези при женските.
User's Signature

#953 Потребителят е офлайн   denity90 Икона

Публикувано: 14 February 2013 - 10:26 PM

Здравейте!Взех си кокер шпаниол , който е на 7 месеца , но са му поставени само първите 2 ваксини - на 45 дена и на 2 месеца.Третата ваксина е пропусната.Въпросът ми е опасно ли е това за кучето и как да продължа схемата на ваксинация?

#954 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 12:52 AM

Мисля, че това е въпрос за ветеринар, не за форум. Качена снимка
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#955 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 February 2013 - 10:06 AM

Опасно е, да. Това означава, че кучето няма пълен имунитет. Отивате на лекар и той я поставя, независимо, че минало времето за нея. Лекарите знаят как и какво да поставят за да направи кучето имунитет.
User's Signature

#956 Потребителят е офлайн   katencet0o0oo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2013 - 11:49 AM

Здравейте,имам един въпрос,който ме притеснява,тази сутрин малката започна да ака нещо като слуз,бяла към жълта на цвят,утре трябва да й бием втората ваксина,кажете ми ако знаете нещто по въпроса,защото много ме притеснява това..преди 2 седмици беше на антибиотик,защтото беше получила белодробна инфекция,но всичко мина добре,оздравя и не е имала никакви проблеми до сега.

#957 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 February 2013 - 01:04 PM

Ако има проблем не можете да сложите ваксината. Отидете на лекар за да прегледа кучето и да види какво му е. Той ще каже след колко време да се постави ваксината. Ваксина трябва да се поставя само на здрави животни.
User's Signature

#958 Потребителят е офлайн   irata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 May 2013 - 07:25 AM

Хора помогнете.
Кокерчето ми е на 6 месца и е болно от някакав вирус. От четвъртък отпадна, петък спря да яде и започна са повръща, събота връща кръв и има кървава диария, недея - повръщо бяло-жълта слуз и кървава диария / много силна/.
От четвъртък ходим на лекар .първите 2 дни беше на инжекции, от събота на системи. Има малко подобрение, вчера потърси вода - но само един път. Днес пак потърси вода но вече няма сили да си държи главата.
Не знам какво да правя - помогнете, доктора я лекува с по 10 инжекции на ден и 2 системи - но то продължава да ака кръв и да повръща. Има всички ваксини.
Много ме притеснява тази кръв защото е много и е гъста.
Вместо вода съм и сложила чай от лайка и тя пие от него - но по 4-6 локвания само.

#959 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2013 - 10:01 AM

Здравейте! така като слушам симптомите, са много подобни на нашите преди 4 години! тогава положението беше много зле и ние бяхме на системи по два пъти на ден плюс сумати лекарства. като храна захранвахме с Royal Canin Recovery - консервичка и Royal Canin Intestinal Гранула, смляна на каша. но това беше след като закрепихме положението. лечението ни беше много дълго и бавно. Но сега сме си ок и сме типични кокери :) При нас се оказа язвички в корема, които кървяха (обяснявам го на най-простичък език, убедена съм,че лекарите си имат други названия на състоянието ни ). от кой град сте? и в коя клиника водите кокерчето. на нас тогава ни изписаха един крем, който давах със спринцовка, отделно активен въглен (за кучета де), плюс системите и инжекциите от ветовете и се оправихме. имайте вяра, с много любов и грижа ще се оправите. На нас тогава системите си ни ги слагаха в Благоевград лекарите, а крема и останалите изследвания ни ги правиха в София при доктор Аминков. Дано съм помогнала.
User's Signature

Качена снимка

#960 Потребителят е офлайн   irata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 May 2013 - 10:06 AM

аз съм от Монтана, водя си я при лекаря, който я следи от бебе и й постави ваксините. Той смята, че е вирус, подобен на паровирозата, но тази кръв го смущава много, а мен направо ме довежда до шок. Давах и бариева каша и се оказа, че си има проходимост по червата. Той казва, че е много силно възпаление от някакав вирус - корона или рота. Лошото е, че след толкова лекарства, кръвта не спира и кученцето е зле. Много ме е страх, че че чувствам безпомощна а само гледам как се мъчи.

• (52 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни