Здравословни проблеми
Публикувано: 21 December 2008 - 02:14 PM
заведох я при най-тъпия вет :huh:Наоколо няма никои а родителите ми са на работа до късно.Той вика че и няма нищо и бързаше да излезе сигурно в обедна почивка.Сега от както ви писах не е повръщала и дано да не е вирус.Може да ми се е задавила с нещо което е яла.Може и да е от леглото и защото тръгна да го яде :'( Дано да не е вирус.
Публикувано: 25 December 2008 - 11:35 PM
Нашето пък цяла седмица стоеше така, без абсолютно никаква промяна в размера. И както си беше там - на другия ден го нямаше ;D
Единствено помня, че последният ден можех да го местя, а преди си стоеше неподвижно и даже не можех да го бутна. Иначе не е намалявало, просто си изчезна.
Единствено помня, че последният ден можех да го местя, а преди си стоеше неподвижно и даже не можех да го бутна. Иначе не е намалявало, просто си изчезна.
Публикувано: 31 December 2008 - 04:20 AM
Дойде и нашият ред.
Бенжди има разстройство и повръща, не иска да пие вода, но му е пресъхнала устата. Няма температура.
Чакам сутринта да го водя на вет. Може би е добре, че има апетит, но не му давам. Сега дежуря край него, дано се оправи. Че го и къпах след последната разходка /към 12ч./. И след час се почна.
Вчера доста си беше изял от кокала, дали не е това. И сутринта изяде нещо на разходка, притесних се, защото видях две гъбки там. Гадая. Дадох му въглен, друго нямам. Дано се успокои. Стискайте палци.
Бенжди има разстройство и повръща, не иска да пие вода, но му е пресъхнала устата. Няма температура.
Чакам сутринта да го водя на вет. Може би е добре, че има апетит, но не му давам. Сега дежуря край него, дано се оправи. Че го и къпах след последната разходка /към 12ч./. И след час се почна.
Вчера доста си беше изял от кокала, дали не е това. И сутринта изяде нещо на разходка, притесних се, защото видях две гъбки там. Гадая. Дадох му въглен, друго нямам. Дано се успокои. Стискайте палци.

Публикувано: 31 December 2008 - 12:16 PM
Аххх, тези пресовани кокали и ние имахме проблеми с тях и затова повече не съм му купувала от тях, дано само да не е ял от гъбите :stop: Бързо да се оправя :wub:
Публикувано: 31 December 2008 - 01:17 PM
От 4ч. сутринта не е повръщал, сутринта в 7.30 на разходка се е изходил от рядко към по-кашкаво /мъжът ми го изведе/ и от тогава не се е изхождал, излизахме още 2 пъти. В 9ч. за първи път пи вода, после още два пъти по малко. Не е загубил апетит, даже напротив. Дадох му малко сухар, по-късно шепичка гранули, че щеше мен да изяде. И още хапче въглен. Сутринта не беше съвсем в кондиция, естествено, сега, сякаш има повече сили. Да видим. Нищо не мога да правя, само го наблюдавам, а той идва да се гушка в мен и да спи в скута ми. Дано да се оправи.
Благодаря за съветите и подкрепата.
Благодаря за съветите и подкрепата.

Публикувано: 01 January 2009 - 10:29 PM
а искам да ви попитам за проблем който при нас вече отшумя но ако завбъдеще се появи пак да съм по подготвена..
в дясното ухо на Джинка се появи тъмен гъст секрет с ужасна миризма..чистих ий ушенцето към месец и ветеринарката ни даде антибиотик от който секрета се изчисти но тя продължава да чеше ушенцето и да тръска глава...
а иначе тъй като знам че кокерите имат чувстветелна кожа при вас има ли проблем през пролетта когато излязат пухчетата защото Джина почва да се чеше на гушката или зад главата и прави рани които доста трудно се махат после..ако имате инфо и по двата въпроса ще съм ви страшно благодарна благодаря.. :wub:
в дясното ухо на Джинка се появи тъмен гъст секрет с ужасна миризма..чистих ий ушенцето към месец и ветеринарката ни даде антибиотик от който секрета се изчисти но тя продължава да чеше ушенцето и да тръска глава...
а иначе тъй като знам че кокерите имат чувстветелна кожа при вас има ли проблем през пролетта когато излязат пухчетата защото Джина почва да се чеше на гушката или зад главата и прави рани които доста трудно се махат после..ако имате инфо и по двата въпроса ще съм ви страшно благодарна благодаря.. :wub:

Хамстеско семейство:
-мама и тати-Бълхичка и Бебо
-дъщерята и зетя-Чочка и Точко
Кучешко дите:Джина (кокерче)
Следва и член на морско-прасешкото семейство за жалост и скръб на мама .. : D
Публикувано: 02 January 2009 - 07:10 PM
Здравейте, и за много години на всички сладки кокери ;) и техните стипани!!!! Относно за секрета в ушетата и при Анди от няколко дена забелязвам ,че доста често се чеше ,има някаква ушна секреция, кояо е с тъмно кафяв цвят и неприятна миризма, аз ги почистих с памуче и спирт, незнам до колко е правилно, но след почивните дни , ще ида за консулт при ветеринар. А онова топче на вратлето изведнъж изчезна ...
Публикувано: 03 January 2009 - 07:12 PM
anni1981 ние заведохме нашето куче при ветеринар след домашно лечение и тя ни предписа антибиотик под формата на хапета за 10дена ,,.. все пак пиши какво ти е казал твоя ветеринар ;) :wub:

Хамстеско семейство:
-мама и тати-Бълхичка и Бебо
-дъщерята и зетя-Чочка и Точко
Кучешко дите:Джина (кокерче)
Следва и член на морско-прасешкото семейство за жалост и скръб на мама .. : D
Публикувано: 03 January 2009 - 07:36 PM
от ухото на кучето не трябва да излиза секрет с лоша миризма. има специални капки - Епи отик, които служат за профилактика, за да не се стига до секрет. но щом вече го има, кучето на ветеринар, домашно лечение не се препоръчва. възпалението на ухото е сериозно нещо, към което трябва да се подходи разумно, за да няма усложнения.