Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (52 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#601 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2009 - 09:19 PM

дай му половин ампула деган (лекарство за хора) за да спре да повръща. не му давай нищо за ядене, а на сутринта го заведи на лекар.
User's Signature

Качена снимка

#602 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 January 2009 - 09:29 PM

Sesili, напълно те разбирам. Не се тревожи, ще се оправи, дано е по-скоро.  :wub: от нас с Бенджи.
Icy, аз давах въглен, с две хапчета в рамките на денонощие се оправи.
User's Signature

Качена снимка

#603 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 10:39 PM

Sesili ще се оправи момчето  :blink:горе главата  :blink: и аз Томи го мажа ,че и неговите са малко нацепени  :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#604 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 11:05 PM

незнам дали да започвам да се притеснявам вече.. прочетох че Кара е разгонена за втори път.. а Мила е един месец по-малка от нея и още не се е разгонвала... ходихме на доктор и той каза че не е проблем.. че може да се разгони след като стане на една годинка.. или пък е била разгонена и не сме я били усетили...което е малко самнително защото тя е по цял ден с нас и няма как да не сме видяли..
някой има ли съвет? какво да правя? доктора каза да изчакаме след като стане на годинка уж трябвало да се разгони..
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#605 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 11:29 PM

Не се тревожи, важното е да е здрава :blink:
User's Signature

Качена снимка

#606 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 11:33 PM

да де, точно че не се разгонва, може да означава, че й има нещо. Боряна, аз за пореден път те съветвам, доведи кучето някой следобяд към Благоевград. може нашите ветове да имат някоя друга идея повече.
User's Signature

Качена снимка

#607 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2009 - 10:02 AM

Имах предвид, че ако е установено, че е здрава, не би трябвало да се притеснява. Естествено и друго мнение на вет съвсем не е излишно.
User's Signature

Качена снимка

#608 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 10:09 AM

Наистина може да й е минало първото разгонване,тъй като понякога /така съм чела/ почти не кърви.Понякога първото минава много леко а друг път много тежко.При Кара първото продължи повече от месец и много цапаше.При Мила може да е било от лекичкото и тя да се е почиствала,но за всеки случай си я заведете при друг ветеринар за второ мнение.
User's Signature

Качена снимка

#609 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 11:57 AM

благодаря ви много за съветите.. може би ще се наложи да идем до Благоевград за да съм по-спокойна..но се надявам да е здравичка и да и няма нищо  :huh: :huh:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#610 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2009 - 03:29 PM

Борянче, аз от личен опит ти казвам по край многото посещения при лекаря. вече не се надявам на нещо, не търся сама причини или обяснения. просто като има нещо, което смятам за нередно - сме при вет-а. така хем аз съм по-спокойна, хем кучето е под наблюдение. пък ако дойдете до тук, може да спретнем едно лудо тичане из бачиново :)
User's Signature

Качена снимка

#611 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 07:03 PM

знам ама доктора като каза че не е проблем и се успокоих малко.. но май ще дойдем :) аз ще ти звънна задължително как ще пропуснем лудата игра на Мила и Макс :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#612 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2009 - 08:53 PM

Днес имахме голям проблем.
Да започна от вчера. Дадохме на Бенджи един дебел свински кокал от плешка с месце, на който той се нахвърли с голяма радост. На вечерната разходка не се изходи, както прави обикновено, и тази сутрин имал запек и се изхождал 3-4 пъти. Прибраха се те и по-късно, след закуска/на кучето/, гледам, Бенджи в коридора започва пак да се изхожда. Прекъснах го и хайде пак навън. И се започна. Мъчи се милият 15-20 минути, върти се в кръг, нищо не се получава, и после пак. И ме гледа виновно, мисле, че ще се карам. А не ми е минавало и през ум да се карам, виждам, че не е добре. После като започна да повръща, на два-три пъти, едва след това се изходи и то твърдо. После видях, че му олекна, прибрахме се, дадох коричка хляб и половин таблетка въглен, цял ден диета и сега е добре. Разказвам всичко това, защото стигнах до извода, че не трябва да му давам кокал за по-дълго време, за да не яде от него повечко, няма значение дали истински или кожен. А това, което не ми стана ясно е защо имаше запек, а не разстройство.
User's Signature

Качена снимка

#613 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2009 - 09:51 AM

nat8,много кофти ситуация се е получила при вас  :( Добре поне,че се е оправил.А той кокъла успя ли да го натроши и да яде от него?Мисълта ми е да не е някое пърче от кокъла да е направил проблема(да се е заклещил някъде) и от там запека.Все пак не съм много компетентна по тези въпроси,но това ми се вижда най-логично за момента.
Много  :wub: за Бенджи и повече никакви здравословни проблеми.

#614 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2009 - 11:52 AM

Ами да, беше ял от двата края на кокала, хрущял и още, но не знам, по-логично би било да има разстройство. Важното е, че сега му няма нищо. :blink:
Благодаря за пожеланието :blink:
User's Signature

Качена снимка

#615 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 04:35 PM

Искам да попитам някой знае ли какви са плюсовете и минусите при кастрация на мъжките кучета?Четох темата за Кастрацията във Вет.Кабинета,но там повече се говори за кастрацията на женските кучета и не разбрах точно това което ме интересува.Имам още няколко въпроса и ще съм много благодарна,ако някой има търпението и желанието да ми обясни.Как точно се прави тази манипулация?Кучето слага ли му се пълна упойка?Режат ли се тестисите или се прекъсват семенните канали(не съм сигурна,че се казва така)?Какви промени в характера може да възникнат?
Не съм сигурна дали въобще ще го направим,но го обмисляме от 2-3дни.Бенджи направо е станал невъзможен в присъствието на други кучета.Въобще не играе,а само ходи и души всички под опашките."Качва" се на почти всички независимо от пола на кучето.У дома не му се разрешават такива волности независимо на какъв обект,но навън е направо ужас.Като си хареса някое куче и имам чувството,че направо се вманиачава и само го преследва,че даже и ръмжи като се опита кучето да се отърве от него.В такъв момент въобще не ми обръща внимание,независимо от командите които давам(а попринцип изпълнява всичко от първия път).

#616 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 22 February 2009 - 05:14 PM

а аз искам да питам колко пъти в годината се разгонват кучетата :mellow: (сори за тъпия въпрос но...) първия път ни беше малко но сигурно ще трябва да купя гащички :lol:
sesili аз мисля че им се слага упойка но не съм сигурна :unsure: котката ми е кастрирана и мога да кажа че от както я кастрирахме стана много гальовна а преди не беше но нека тези които знаят да кажат.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#617 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2009 - 07:44 PM

За кастрирането не ми е ясно, но от това, което съм чела, мисля, че поведението му е повече израз на желанието да се наложи над другите кучета, а не нещо друго.
User's Signature

Качена снимка

#618 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 08:10 PM

nat8,сигурна съм че не е никакъв израс на доминантност.Той принципно е по-плах (ти знаеш,а и всички които са го виждали) и никога не е правил такива опити.Днес на полянката имаше доста кучета и той играеше и не мислеше за "глупости",но после се появи една женска(бездомна-не кастрирана) никой не й обръщаше внимание.Бенджи по едно време като се лепна за нея и само я преследваше и я качваше (и вярвай ми мислеше си точно за "глупости").Като му виках въобще не чуваше,а като го хванех после тръгваше да я търси пак.Тя си тръгна по едно време,но той почна да се качва на всички останали-все едно се беше вманиачил :wacko: И се наложи да си тръгнем,че взе прекалено много да досажда.

#619 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2009 - 08:37 PM

Така, както се е случило - май си права. И мен най-много от това ме е страх - да не тръгне в подобна ситуация нанякъде.
Не знам и аз какво решение трябва да се вземе. Имам предвид кастрацията.
А за плахостта - не е чак плах. Не че сме се виждали скоро де. :D
Целувки от нас и Бенджи за адаша и да слуша повече.
User's Signature

Качена снимка

#620 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2009 - 08:54 PM

Славче, неприятни ситуации са се получили. аз също съм на мнение, че тук поведението не се обяснява само с опит за доминиране. доколкото аз знам, кучето се приспива напълно и се режат тестисите (но пак казвам, не съм сигурна). мога да попитам за повече инфо вета ни, че в четвъртък имаме ходене там. за характера не би трябвало да се промени към лошо. наблюдава се по-спокойно и уравновесено поведение. ако сериозно се замисляте над тази опция, ще попитам и нашите ветове за мнение. при всички случаи, санкционирай това поведение.
User's Signature

Качена снимка

• (52 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема