Болести и лечение при Мопс

Публикувано: 11 February 2011 - 08:05 PM

Публикувано: 15 February 2011 - 12:52 AM
 да ви кажа и Сузката има същия проблем с близането на предните лапи.Всяка вечер като си легнем започва такова близане,че целия ми чаршаф става на мокри петна.Ближе си лапките от вътрешната страна където е 5-ия нокът.Освен това често ближе и само чаршафа докато не стане" локва,, . Възможно ли е да е признак на някакво заболяване?
  да ви кажа и Сузката има същия проблем с близането на предните лапи.Всяка вечер като си легнем започва такова близане,че целия ми чаршаф става на мокри петна.Ближе си лапките от вътрешната страна където е 5-ия нокът.Освен това често ближе и само чаршафа докато не стане" локва,, . Възможно ли е да е признак на някакво заболяване?

Публикувано: 15 February 2011 - 05:03 PM
 galka_malka67, в 14 February 2011 - 09:57 PM, написа:
 да ви кажа и Сузката има същия проблем с близането на предните лапи.Всяка вечер като си легнем започва такова близане,че целия ми чаршаф става на мокри петна.Ближе си лапките от вътрешната страна където е 5-ия нокът.Освен това често ближе и само чаршафа докато не стане" локва,, . Възможно ли е да е признак на някакво заболяване?Сигурна съм ,че това не е заболяване а е временен проблем.Ще дойде пролета ,дъждовете ще измият земята и това ще отшуми.Все мисля ,че това е свързано с лугата.Не се притеснявайте.
 Моите не излизат извън двора и нямам такива неща ,забелязвам че това става само при тези които се разхождат навън ,от това правя такова заключение и дано да съм права.Но сами помислете ,дали през пролета и лятото има такова нещо?
Моите не излизат извън двора и нямам такива неща ,забелязвам че това става само при тези които се разхождат навън ,от това правя такова заключение и дано да съм права.Но сами помислете ,дали през пролета и лятото има такова нещо?

Публикувано: 16 February 2011 - 01:17 AM
 svetamops, в 15 February 2011 - 04:08 PM, написа:
svetamops, в 15 February 2011 - 04:08 PM, написа:
 да ви кажа и Сузката има същия проблем с близането на предните лапи.Всяка вечер като си легнем започва такова близане,че целия ми чаршаф става на мокри петна.Ближе си лапките от вътрешната страна където е 5-ия нокът.Освен това често ближе и само чаршафа докато не стане" локва,, . Възможно ли е да е признак на някакво заболяване?Сигурна съм ,че това не е заболяване а е временен проблем.Ще дойде пролета ,дъждовете ще измият земята и това ще отшуми.Все мисля ,че това е свързано с лугата.Не се притеснявайте.
Моите не излизат извън двора и нямам такива неща ,забелязвам че това става само при тези които се разхождат навън ,от това правя такова заключение и дано да съм права.Но сами помислете ,дали през пролета и лятото има такова нещо?Дано да е така Светле защото нямам
 спомен миналата зима Сузката  да е правила така , а и тогава хвърляха луга освен ако са прибавили някакви химикали тази година.
  спомен миналата зима Сузката  да е правила така , а и тогава хвърляха луга освен ако са прибавили някакви химикали тази година.

Публикувано: 02 May 2011 - 06:44 AM

Публикувано: 02 May 2011 - 01:19 PM
 Ако не му паднат млечните зъби трябвало да ги извадят.  Как??? Много ме притесни, не ни стигат другите проблеми, а сега и това
 Ако не му паднат млечните зъби трябвало да ги извадят.  Как??? Много ме притесни, не ни стигат другите проблеми, а сега и това   . Някой чувал ли е за подобен случай? Някакви съвети?
 . Някой чувал ли е за подобен случай? Някакви съвети?

Публикувано: 02 May 2011 - 02:50 PM
За зъбите и ние скоро може би ще почнем да сменяме зъбите, но знам че няма нищо сташно в двата реда зъби. Ако не си паднат сами да около 1 годинка, ветеринара ще ги извади. За липсата на зъби обаче нищо не знам.

Публикувано: 02 May 2011 - 07:00 PM

Публикувано: 03 May 2011 - 11:08 AM

Публикувано: 03 May 2011 - 11:27 AM
 anela, в 02 May 2011 - 01:19 PM, написа:
 Ако не му паднат млечните зъби трябвало да ги извадят.  Как??? Много ме притесни, не ни стигат другите проблеми, а сега и това
 Ако не му паднат млечните зъби трябвало да ги извадят.  Как??? Много ме притесни, не ни стигат другите проблеми, а сега и това   . Някой чувал ли е за подобен случай? Някакви съвети?
 . Някой чувал ли е за подобен случай? Някакви съвети?

Публикувано: 03 May 2011 - 11:34 AM
 Pentarex, в 02 May 2011 - 06:44 AM, написа:
Pentarex, в 02 May 2011 - 06:44 AM, написа:

Публикувано: 03 May 2011 - 12:21 PM
 md_baskervil, в 03 May 2011 - 11:27 AM, написа:
md_baskervil, в 03 May 2011 - 11:27 AM, написа:
 . Някой чувал ли е за подобен случай? Някакви съвети?Със сигурност ще изчакам до последно, не искам да му причинявам още мъки на милото. Достатъчно понася. Дано да паднат сами. Млечните са много на рядко обаче и все едно не са излезли нацяло. А липсващите ги няма от поне 2, 3 месеца, възможно ли е да са паднали? Аз ги чаках да растат сега мислих, че просто не са излезли? Не знам дано се нареди всичко.
И да се похвалим малко
 вчера бяхме на преглед. Свалили сме налягането и вече почти сме в норма. Само 2-4 мм разлика има, което е направо невероятно. От 60 го свалихме на 24 за няколко месеца. Сега остава само да се молим да се задържи така. И спираме всички медикаменти
  вчера бяхме на преглед. Свалили сме налягането и вече почти сме в норма. Само 2-4 мм разлика има, което е направо невероятно. От 60 го свалихме на 24 за няколко месеца. Сега остава само да се молим да се задържи така. И спираме всички медикаменти    

Публикувано: 03 May 2011 - 12:29 PM
 Tania Toteva, в 03 May 2011 - 11:08 AM, написа:
Tania Toteva, в 03 May 2011 - 11:08 AM, написа:

Да и аз съм чувала, че породите с брахицефален синдром или "сплескани муцуни", често страдат от това- висящ език отвън. Но аз защо си мислих, че тогава проблема е не в зъбите, а в езика. Нещо става и не могат да си го проберат вътре и виси безжизнено навън. Търсих в интернет сега, но нищо не открих за този проблем. Някой ако знае повече нека да обясни
 , сигурно много хора се интересуват.
 , сигурно много хора се интересуват.П.П. Аз все се чудя къде го прибира Оливър тоя огромен език в малката си устичка

Публикувано: 02 June 2011 - 12:46 PM

Сега с новите въпроси:
Забелязах малки пупчици по вътрешната страна на ушичките на Оливър. Чистя ги редовно. Ушната краста как изглежда, наплашиха ме че мопсчетата често страдали от това.
И втори въпрос: Как почиствате нослето на кученцата си. Мястото отгоре, където е онази гънка. Там е толкова тясно и се събират боклуци. Аз чистя с клечка за уши, но достатъчно ли е това.
Благодаря предварително за коментарите.....

Публикувано: 02 June 2011 - 09:59 PM
 anela, в 02 June 2011 - 10:46 AM, написа:
anela, в 02 June 2011 - 10:46 AM, написа:

Сега с новите въпроси:
Забелязах малки пупчици по вътрешната страна на ушичките на Оливър. Чистя ги редовно. Ушната краста как изглежда, наплашиха ме че мопсчетата често страдали от това.
И втори въпрос: Как почиствате нослето на кученцата си. Мястото отгоре, където е онази гънка. Там е толкова тясно и се събират боклуци. Аз чистя с клечка за уши, но достатъчно ли е това.
Благодаря предварително за коментарите.....
Аз имах зачервяване и малки пъпки и използвах крем Дермазин 1 процент, на мен помогна.За ушите използвам Епи-Отик на Вирбак ,това един лосион за уши.Целувки на малкия.

Публикувано: 03 June 2011 - 08:57 AM
А за ушите не знам какви може да са тези пъпчици, но аз като я взех беше с ушна краста. Използвах капки за уши Pro Care и с помощта на мокри кърпички и памуче изчистих всичко за една седмица . Иначе изглежда като черна ушна кал. И кученцето се чеши често по ушите.

Публикувано: 03 June 2011 - 09:08 AM
 А за ушната кал- има, но мисля, че е в нормалните граници и не се чеше. Да не е някоя алергия....ще ходим на вет днес. Благодаря за отговорите момичета.
  А за ушната кал- има, но мисля, че е в нормалните граници и не се чеше. Да не е някоя алергия....ще ходим на вет днес. Благодаря за отговорите момичета.

Публикувано: 03 June 2011 - 04:32 PM
 anela, в 03 June 2011 - 09:08 AM, написа:
anela, в 03 June 2011 - 09:08 AM, написа:
Може и алергия да е, но по-скоро ми прилича на възпаление поради жегата. На Хъмфри често му се получава така през топлите месеци и аз процедирам по следния начин - след всяка разходка изчиствам със суха нестерилна марличка всяко от ушите, за да съм сигурна, че няма да има допълнителни възпаления. Но докторът може да вземе посявка и да каже какво е. А за бръчката - пак със суха марля, а ако се възпали, то си личи - тогава и с кортизон за два дни и всичко е наред.

Публикувано: 03 June 2011 - 10:15 PM
Ефекта о тях е бърз и да, понякога е наложително, но последствията са тежки ако си позволим да ги използваме за щяло и нещяло.
Пробвайте със сребърна вода. Нямате идея колко е добра. На Берта много бързо и минават зачервяванията, а и аз си лекувам рани с нея.

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +