Цитат
Благодаря на всички за топлото посрещане. Разбира се, че ще кача снимки на моето "маймунче" след като разгадая как става :)
Относно въпроса на hubavajena6 "защо само за експертна оценка" ще призная, че не го записах за самата изложба, защото до сега никога не съм ходила на такива форуми дори и като зрител и незнам какво точно се прави. Също и какви са изискванията за повод, как точно се води кучето в ринга и т.н.. Затова реших, че този път ще сме основно зрители пък от следващата година, живот и здраве ще участваме 'пълноправно' тъкмо и той ще е попораснъл (сега е на 6 месеца) и по-послушен.
Спокойно без паника,мопсовете са умни кучета,лесно се учат особено ако са стимулирани с наградки ;D :sedni!:
Няма смисъл да му вадиш експертна оценка-тя само потвърждава принадлежноста на едно куче към съотватната порода, а в случая твоето куче е родословно-има документ че е екземпляр от порода мопс и че е чистопороден като са изброени прародителите на кучето!
Ами за изложбата-няма нищо страшно до момента в който дойде твоя ред да излезеш на ринга-за миг усещаш как адреналина ти се надига,разтеперваш се от вълнение и тръгваш ;Dпоне при мен е така уж вече трябва да съм я преудоляла тази треска ама те ти на не съм ;DКато дойдеш на изложбата утре ще ти обясним какво се прави а и ти сама ще видиш,няма нищо страшно!
Тъкмо ще имам възможност да повървя с още едно мопсче ако позволиш естествено :izcherven:
Само да вметна-тая част със-да стане по послушен- май скоро няма да стане ^_^надявай се ти надявай се ;D
както Мaрги каза в един от по предните си постове-Мопсът си остава едно голямо дете :palec:подкрепям мнението й на 100%при нас е точно така!