Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#321 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 December 2008 - 07:24 PM

Цитат

Цитат

Днес разглеждах едни обяви за предлаганите мопсове в България.
УЖАСЕНА съм къкви помияри и буклуци внасят в България и колко тъпи балъци ще си лапнат дървото като ги купят.Ето една от тях - " Изгодно страхотни  мопсчета" - и снимчици!! :o :o :o :o
http://kiflaiboza.blogspot.com/Намерих този линк публикуван във форума на френски булдог от bushkata.Колкото и да е тъжно когато четете писаното в този сайт фактите са си факти.Хората продължават да си купуват кученца от зоомагазини и борси.И хора измамени много и нещастни кученца много.

тове е ужасно. просто нямам коментар, всички говорим едно и също, но виждате какво се получава в действителност. никой не е.ва за нищо, явно че ше ни трябват години, за да се оправи и тази сфера. казвам години, защото като гледам какво е дереджето на страната ни, едва ли това ще е най-наболелия въпрос за решаване. хм...не съм сигурен, например, че с подписка може да се предизвика дебат и парламента да сформира работна група, която да напише закон за развъждането, мога да си представя евентуално в самата група какви разногласия може да има и интереси...
User's Signature

Качена снимка

#322 Потребителят е офлайн   WalWn Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 12:52 PM

Цитат

Цитат

УЖАСЕНА съм къкви помияри и буклуци внасят в България и колко тъпи балъци ще си лапнат дървото като ги купят.Ето една от тях - " Изгодно страхотни  мопсчета" - и снимчици!! :o :o :o :o
http://kiflaiboza.blogspot.com/Намерих този линк публикуван във форума на френски булдог от bushkata.Колкото и да е тъжно когато четете писаното в този сайт фактите са си факти.Хората продължават да си купуват кученца от зоомагазини и борси.И хора измамени много и нещастни кученца много.

Проблемът не е толкова прост, а е мноооого сериозен. Все пак тези ку4енца на снимките с нищо не са заслужили обидите ви ...и те ако имат късмет може да си  намерят стопани "балъци" , нали не предлагате да ги евтанизират? И въобще какво предлагате за тях ? Никой да не ги купи и да ги пуснат на улицата ли ?
Проблемът за 4истопородното развъждане трябва да реши законодателно, с тотален контрол над борси и зоомагазини , другото са празни приказки

#323 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2008 - 01:42 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Проблемът не е толкова прост, а е мноооого сериозен. Все пак тези ку4енца на снимките с нищо не са заслужили обидите ви ...и те ако имат късмет може да си  намерят стопани "балъци" , нали не предлагате да ги евтанизират? И въобще какво предлагате за тях ? Никой да не ги купи и да ги пуснат на улицата ли ?
Проблемът за 4истопородното развъждане трябва да реши законодателно, с тотален контрол над борси и зоомагазини , другото са празни приказки

Не знам от къде да започна,обида е за всички нас които притежаваме и се занимаваме с порода Мопс и милеем за нейното чистопородно развъждане,обида е да се продават кученца които са произведени от -комшйско развъждане-(щото видиш ли аз имам мопс ти имаш мопс) и айде да видим кво ще излезе пък после и кяр ще имаме-Да ама Не самите кученца от по горе публикуваните снимки изглеждат и са под сякаква критика да не говорим че са извън всичи познати стандарти,дажe си мисля че прародителите на един от родителите не е чист мопс-ако не сте видели вижте петната по краката на единия екземпляр а може тези петна да се дължат на заболяване.
Предлагам да евтаназират болните амбиции за печелене на техните -смешно казано (развъдчици)-а за малките какво да кажа със сигурност ще се намерят хора които не знаят как изглежда истински мопс и ще си вземат такова подобие на мопс,а ако имат редкия късмет да оцелят здраво подобие на мопс а не такова което после с години ще се опитват да излекуват от какво ли нещеш, аз им пожелавам някой ден да срещнат истински представител на породата и да видят тогава каква е разликата и къде е границата между истински екземпляр на породата и тяхното подобие на мопс,тогава единствената утеха ще им остане обичта към техния домашен любимец.
Отговарям на въпрса ви-кой  ще ги купи-от така зададения въпрос е ясно че говорите само и единствено за печалба от тези нещастни същества от което ми се повдига,явно за съжаление в глава на тези продавачи се върти единсствено мисълта колко пари ще се изкарат от тях  а не дали са здрави чистопородни и т.н.Имам предложение за тях спокойно могат да развъждат и множат себе си а после да продават отрочетата си, може и зад граница-по скъпо вървят ще имат по голям кяр!Както правят търгачите на кучета- купуват ги на кило от пазарите на Сърбия,Унгария,Румъния и после ги продават тук с обещания за родословия и така на татък.Така че проблема не е само в зоомагазините и борсите,проблема е в нас ХОРАТА!Азаконодателите докато решат да се наканят и да седнат да решат нещата и да измислят закони,дотогава кинологията като наука може да е вписана като изчезващ вид в Червената книга.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 01:57 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Предлагам да бъдат кастрирани и да се продават като домашни любимци.Защото след някоя годинка ,стопани на такова чудо не знам защо ,решават ,че трябва да изкарат поколение и нашествие от помияри продължава.
И аз имам в къщи едно куче което е от порода улична подобрена ,но то е кастрирано и живее при нас като домашен любимец, обичан от мен и моето семейство.И кой говори за евтаназия? Аз обичам животните и съм против тяхното избиване.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#325 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2008 - 03:32 PM

Проблемът е, че тези хора не зачитат труда и инвестициите на развъдчиците. Но те не са виновни. След като няма грам законова уредба касаеща това нещо, няма как да обвиняваме когото и да било. Разчитайки само на морал и етика няма да спре никой от тях. Вижте, получава се малко като емпетройките, филми и програми от торенти - тегли се интелектуалния труд на творците, без те да получат и стотинка за това. А забележете, че пиратстването присъства в законодателството като престъпление.
User's Signature

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 December 2008 - 09:44 AM

Крясък.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#327 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 10:46 AM

Много благодаря на всички, които взеха отношение по проблема на Будчето. Вече мога да кажа, че детето е добре, минаха му очичките...почти.. :blink: Сега сме в период на ужасяващо скубане, но се надявам в най-скоро време да му спре космопада.. :blink: Кажете сега, ще си направим ли едно излизане целия клуб преди Коледа?  :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2008 - 11:22 AM

Цитат

Много благодаря на всички, които взеха отношение по проблема на Будчето. Вече мога да кажа, че детето е добре, минаха му очичките...почти.. :blink: Сега сме в период на ужасяващо скубане, но се надявам в най-скоро време да му спре космопада.. :blink: Кажете сега, ще си направим ли едно излизане целия клуб преди Коледа?  :wub:

Супер, :yahoo:радвам се че Будьоната вече е добре и как няма да е след като беше обгрижван от любимия си човек :blink:Чакаме шампиона и неговата хендлерка да ни удостоят с присъствието си на изложбата в събота ;)
Еви и аз като теб пуснах мухата за малък купон на изложбата който да предвещава идването на големия коледен купон,ама някои мопсоляги си пасуват :sviruka: и ще им бъдат налагани глоби в размер на мачкане целуване и многоооооо лигавене на изложбата :Танц: ;D
Аз съм за коледния купон!
Ама айде и другите да се включат де, и без извинения зает-а съм понеже............айде холам 2-3ч се ще намерите време да се съберем някъде и да се почерпим за здравето и успехите на мопсодецата :yahoo: :->) :blink:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 11:57 AM

И аз съм с четири лапи ЗА ! :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#330 Потребителят е офлайн   JackSparrow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 12:35 PM

Здравейте и от мен,
Надявам се, че ще приемете радушно още един нов член в Мопсо-клуба: моето слънчице Джак. Светле, той е твое "детенце". Ще се радвам да се видим в събота на изложбата. Смятам да заведа Джак за експертна оценка, а и за да се запозная с други щастливи собственици на невероятните МОПСОВЕ.
User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2008 - 02:33 PM

Цитат

Здравейте и от мен,
Надявам се, че ще приемете радушно още един нов член в Мопсо-клуба: моето слънчице Джак. Светле, той е твое "детенце". Ще се радвам да се видим в събота на изложбата. Смятам да заведа Джак за експертна оценка, а и за да се запозная с други щастливи собственици на невероятните МОПСОВЕ.

Здрасти Джак и добре дошъл,честито за избора но порода!
Да земеш и да го наснимаш тоз твоя хубавец и да качиш снимчици във фотогалерията!
Защо ще го водиш за експертна оценка при условие че е родословен,трябваше направо да го запишеш за изложбата!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2008 - 02:36 PM

Еха супер още един щастлив човек :yahoo:защото който има мопс е наистина щастлив и не скучае ;D :yahoo:
За нас със пълна сила важи девиза-Расте но не старее ;D
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#333 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 03:16 PM

Анииии, АКО ЕВЕНТУАЛНО дойдем то ще бъде САМО за парада на шампионите. Да не говорим, че хендлерката на шампиона е мааааалко заета през уикендите.. ;) :wub:
User's Signature

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 05:10 PM

Цитат

Здравейте и от мен,

Добре дошли при нас! :wub:
Моля Ви ,пуснете снимчици на детето! :blink:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#335 Потребителят е офлайн   JackSparrow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 December 2008 - 10:39 AM

Благодаря на всички за топлото посрещане. Разбира се, че ще кача снимки на моето "маймунче" след като разгадая как става :)
Относно въпроса на hubavajena6 "защо само за експертна оценка" ще призная, че не го записах за самата изложба, защото до сега никога не съм ходила на такива форуми дори и като зрител и незнам какво точно се прави. Също и какви са изискванията за повод, как точно се води кучето в ринга и т.н.. Затова реших, че този път ще сме основно зрители пък от следващата година, живот и здраве ще участваме 'пълноправно' тъкмо и той ще е попораснъл (сега е на 6 месеца) и по-послушен. 
User's Signature

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2008 - 12:12 PM

Цитат

Благодаря на всички за топлото посрещане. Разбира се, че ще кача снимки на моето "маймунче" след като разгадая как става :)
Относно въпроса на hubavajena6 "защо само за експертна оценка" ще призная, че не го записах за самата изложба, защото до сега никога не съм ходила на такива форуми дори и като зрител и незнам какво точно се прави. Също и какви са изискванията за повод, как точно се води кучето в ринга и т.н.. Затова реших, че този път ще сме основно зрители пък от следващата година, живот и здраве ще участваме 'пълноправно' тъкмо и той ще е попораснъл (сега е на 6 месеца) и по-послушен. 

Спокойно без паника,мопсовете са умни кучета,лесно се учат особено ако са стимулирани с наградки ;D :sedni!:
Няма смисъл да му вадиш експертна оценка-тя само потвърждава принадлежноста на едно куче към съотватната порода, а в случая твоето куче е родословно-има документ че е екземпляр от порода мопс и че е чистопороден като са изброени прародителите на кучето!
Ами за изложбата-няма нищо страшно до момента в който дойде твоя ред да излезеш на ринга-за миг усещаш как адреналина ти се надига,разтеперваш се от вълнение и тръгваш ;Dпоне при мен е така уж вече трябва да съм я преудоляла тази треска ама те ти на не съм ;DКато дойдеш на изложбата утре ще ти обясним какво се прави а и ти сама ще видиш,няма нищо страшно!
Тъкмо ще имам възможност да повървя с още едно мопсче ако позволиш естествено :izcherven:
Само да вметна-тая част със-да стане по послушен- май скоро няма да стане ^_^надявай се ти надявай се ;D
както Мaрги каза в един от по предните си постове-Мопсът си остава едно голямо дете :palec:подкрепям мнението й на 100%при нас е точно така!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   JackSparrow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 December 2008 - 12:27 PM

Благодаря за насърчителните думи. Щом няма смисъл от експертна оценка то тогава ще присъстваме само като зрители. Очаквам с нетърпение утрешния ден и запознанството ни.
User's Signature

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 10:05 PM

Вашите мопсчета за колко ги купихте? Някой знае ли средната цена за един мопс?
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#339 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2008 - 10:59 PM

средна цена 1000 лева. друго?
User's Signature

Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 11:03 PM

Еееее, това не е пазар!!!  :angry: Не смятам, 4е точно тук е мястото да се обсъжда подобен въпрос-най-добре се обърнете към определен развъдник и попитайте тях.
User's Signature

Качена снимка

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема