Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#1081 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 June 2010 - 09:21 PM

Показване на мнениетоalekslovecat, в 24 June 2010 - 02:31 PM, написа:

Да ви кажа честно,мисля че за последния един месец докато бях в този сайт,бях най-полезна от всички власт имеещи лица,но хората в стремежа си за размножаване, на кучета имам впредвид,не го разбраха.За този месец въпреки огромната съпротива показах,че има литература за породата МОПС,книжки,които са важни,за които развъчиците знаят и ползват,но ...айде да не казвам,осведомих любителите на кученца,че антибиотик не се слага за щяло и не щяло,но аз разбира се не държа родословия а просто обичам Мопса,като порода и ще се боря за тяхното добруване по друг начин,възможности колкото щеш. Сега с удоволствие напускам този сайт защото той е по скоро вреден!!За един месец нищо не научих,освен,че кученцата много се чешат,зълзят и кашлят.А и от снимките се вижда,че имат проблеми от Ани и Ежи ... абе какво да говоря....нямам думи :flagbg:

Няма да мога да прежаля ,че толкова "ценен" човек за този форум ,го напуска.:ab_041:Този човек дойде с такава "добрина" ,с толкова"грижи" за нашите мопсчета,с толкова "положителни" емоции,какво ще правиме без него? Призовавам утре всички да си вържем по една черна панделка.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1082 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 11:17 AM

Кое му е вредното на форума :dry: Лично на мен тук са ми помогнали много повече, от който и да било друг форум или сайт за кучета, нищо че кучето ми няма родословно дърво.
И приноса с литературата за породата не може да ти помогне когато имаш спешен въпрос!
Защо при хората винаги трябва някой да е отгоре? :dry:

Съжалявам, че се намесвам в спора, просто вече ми писна от това, че хората непрекъснато търсят под вола теле, за да се заядат за нещо.

#1083 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2010 - 01:38 PM

Пете напълно подкрепям мнението ти!
Няма за какво да съжаляваш че се намесваш в спора,този форум е обществен,всеки има право да изрази мнение както и да се защити след като някой му повдигне обвинение,а към този форум и неговите членове такива бяха повдигнати няколко-да не говорим че самия сайт дори бе квалифициран като безполезен та дори и вреден,направиха се и констатации по снимки че видиш ли на клубните кучета които нееднократно са доказали и продължават да доказват качеството и да защитават шоу класа си са цитирам "А и от снимките се вижда,че имат проблеми от Ани и Ежи"!Човек търпи простотията до някаква степен,но дори и на човек като мен който е готов да изслуша всеки независимо дали ще каже нещо важно,ежедневно или глупаво,идва момент в който чашата на търпението и благоразумното отношение прелива!Аз съм сериозен човек когато става въпрос за сериозни неща в случая наистина е сериозно,появява се от някъде някой който дори няма смелоста и доблеста да се представи-защото влизайки във форума той влиза с ясната цел не да се опита да помогне а да злепостави този форум и членовете му като неефективни,стремящи се единствено да си размножават кучетата-което е от своя страна толкова абсурдно обвинение че няма повече на къде,и като завършек форума и хората които пишат в него бяха класифицирани като вредни,е при всичко това няма как да си замълча и да се правя на сляпа.И искрено се надявам този така внезапно появил се гном да се появи отново за да отговори на елементарните въпроси които зададох!
Ако власт имащите бяха решили постовете на гнома изобщо нямаше да ги има,за пореден път казвам че и в този фрапантен случай проявихме толеранс и разбиране!
Още нещо да добавя понеже гнома писа че ще продължава да се бори за добруването на порода мопс аз да добавя-бори се и за запазването на породата като изглед и стандарт,че съвсем скоро не ние а всички търгаши в стремежа си за размножаване и бързо печалбарство на гърба на бедните животинки съвсем ще обезобразят породата- скоро хора като нас ще бъдат вписани в червената книга като не застрашен ами направо изчезващ вид,защото се броим на пръсти тези които се борят истински за запазването и истинския вид на тази прекрасна порода!
Гнома бил показал че имало литература за мопсове-поправка гнома само цитира име на автор който е написал една единствена книга за мопсове преди 20години-браво получава приз за просветление на мопсообществото!С тази разлика че всички знаят че има книги написани за нашата порода и на немски и английски и на френски и на фламандски и на норвежки,руски-мога още да изброявам но няма смисъл,и в чичко гугъл да се разрови човек ще намери това което го интересува,но има хора и хора-едните знаят имат опит и споделят-за да предотвратят евентуални неприятни ситуаци и случки на мопсчетата,а другия вид хора знаят могат да помогнат но стоят настрана наблюдават безучастно и дори се наслаждават на човешката болка-а когато се намесят се правят на богове и дори се държат аругантно и надмено с другите, но всъщност са си абсолютно комплексирани аутсайдери в живота които си мислят че знаят и могат всичко но всъщност залъгват само и единствено себе си!

За тези почти три години много хора бяха приходящи,влизаха пишеха после по една или друга причина си отиваха,тези които останахме се стремим да разбираме хората и да им помагаме винаги и с каквото можем,много пъти и заради лични проблеми и заради отношението на отделни хора съм си казвала-стига толкова,дори и аз да спра ще има някой който ще пише на мое място и ще продължи да разбира хората и да им помага не съм "осморъкият Шива" който да предпазва хората от грешки,само че любовта към мопсовете няма как да я спра или изкореня,тя е завинаги!Със сигорност има хора които не разбират смисъла на това което пиша но знам че има и хора които разбират какво искам да кажа!
Често пъти се улавям напоследък да си тананикам песента "Дано,дано,дано до всяко добро същество застане поне по още едно"....................
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1084 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 06:18 PM

Чета тия дни писанията на въпросната госпожа/г-н/и се чудех дали изобщо си заслужава да се отговаря на това.Що се отнася за потомците на Ани и Ежи/както ги нарича/то те са се доказали.Това е отдавна развивана линия,която е оставила своя принос в развитието на породата.Вчера дъщерята от тая връзка Вивян Де Гонзик стана на 8 години.Тя остави много деца, внуци и правнуци които още печелят по изложби и продължават своето развитие и до днес.Въпросната госпожа говори само за тази стара кръвна линия,а да не говорим ,че имаме много нови внесени производители и създадени нови кръвни линии.Има кой и къде да оценява нашите кучета,както и да ги гледа ,а не само да се оценяват по снимки....Що се отнася до размножаването то е в реда на нещата.Не може да се подобрява една порода без да се развъжда,но с добър генетичен материал ,а не безразборно както го правят ''добрите търговци''.Колко полезна била в нашия форум с информацията за книжки и капки.Ние ''властимащите''отдавна четем книжки и работим съвместно с добри лекари и винаги помагаме на хората и ще продължим да го правим така както сме го правили повече от 10 години въпреки атаките срещу нас.Ние ще продължим да развиваме породата и това ще бъде оценено където трябва и от който трябва,а не от анонимковци и тролове.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#1085 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 08:08 PM

Момичета ,защо изобщо реагирате на писанията на такива хора с комплекси?Мога само да кажа ,че ние в началото на две хилядна година тръгнахме от тези кръвни линии и сме постигнали нещо ,времето ще покаже ,какво и как,важно че сме го направили ние а не тя.Тази жена която нито е създала, нито е направила нещо за тази порода , такава ще си остане просто една анонимка нищо друго.Важно ,че ние продължаваме напред ,внасяме нова кръв ,развиваме вече наложени линии и вече наши внуци и правнуци се доказват по рингове и показват висока класа.Аз много се гордея ,че първия Български мопс които участва на световно и получи много добра оценка ,защото доста кучета които бяха записани избщо не са класирали, е точно от тези линии на Ани и Годжи. Благодаря ти Ани затова ,че си имала кураж и сили да го направиш ,ето такива хора като теб ще оставят следа след себе си , а не анонимни писатели.Аз ще си отийда,както и всички ние,но имената на нашите кучета ще живеят и това е най важното за мен ,че и след десет и повече години отваряйки родословията ще видят имената на нашите развъдници и кой знае може те да донесат на някой и новите световни шампиони. Сигурно е , че това може да се збъдне ако подходящите кученца попаднат при такава млада и амбициозна жена като Ани.:re_037:Радва ме,че в този форум виждам и други амбициозни момичета отдаващи силите си за развитие и утвърждаване на породата в България, дързайте всичко е пред вас,ние по старите ще ви помогнем с всичко което можем.:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1086 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 June 2010 - 01:22 PM

Боже гледам и не вярвам на очите си :ud_009: Все ще се намери някой заядливко и голям разбирач,като alekslovecat ама само тя се разбира май.И на кого е помогнала незнам,лично на мен с нищо.
alekslovecat не се правете на много знаеща и не внасяйте смут в нашия така приятен форум.Хората тук са чудесни и винаги дават добри съвети,много тук сме с неродословни кученца, но никога не сме се чувствали пренебрегнати или обидени с нещо.И незнам с какво ще помогнете за развитието и "добруването" на тази порода при положение,че хал хабер си нямате от изложби пък камоли от развъждане.Явно сте тук само за да си избивате комплексите!От този форум и от хората в него съм научила много, това че на вас не ви изнасят някои неща и не разбирате,какво ви говорят хората си е ваш проблем, но недейте да обиждате!
Само може да се възхищавате на нашите развъдчици и да се учите от тях,че докато ги стигнете много път трябва да извървите!
User's Signature

Качена снимка

#1087 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 01 July 2010 - 02:00 PM

Хора искам да споделя с вас една страхотна новина, която не е свързана с кучетата, но пък аз искам да ви я кажа! Взех си държавният изпит и вече съм завършил студент по Приложна лингвистита с английски и немски език. Когато ни връчват официално дипломите и се облека в тогата, ще ви пусна една снимка, да ме видите каква съм хубава :md_064: :db_046: Та така, сега вече имам свободно време и нужната квалификация...искам да преведа книга за мопсове на бг. език.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1088 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 02:50 PM

От мен и Ная едно Голямо ЧЕСТИТО!!! :be_107:
С нетърпение ще чакаме издаването на книжката!Аз колко ли не съм търсила,но на бълг. език няма!!!!

#1089 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 03:31 PM

Ееееееееееее,честито!Много хубава новина.Поздрави и чакаме снимки . Успех. :ba_025:
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#1090 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 03:45 PM

Благодаря хора. Много съм щастлива.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#1091 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 05:49 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 01 July 2010 - 12:05 PM, написа:

Хора искам да споделя с вас една страхотна новина, която не е свързана с кучетата, но пък аз искам да ви я кажа! Взех си държавният изпит и вече съм завършил студент по Приложна лингвистита с английски и немски език. Когато ни връчват официално дипломите и се облека в тогата, ще ви пусна една снимка, да ме видите каква съм хубава :md_064: :db_046: Та така, сега вече имам свободно време и нужната квалификация...искам да преведа книга за мопсове на бг. език.

Честито!!!!!:re_037:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1092 Потребителят е офлайн   mopsi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 07:56 PM

честито и от мен :ba_025:
User's Signature

йй

#1093 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 09:55 PM

Честито и от мен и Хъмфри. Аз лично се опитах да науча немски и се провалих. Така че, наистина, оценявам какво е да владееш този "ужасен"език.Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1094 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 10:42 PM

Момичета от Варна и Бургас ,давайте съвет ,ще пращам дъщеря ми на морето в Созопол ,как там при вас с кърлежи и как да я предпазя от тях и ако евентуално я ухапе какво да правя,тя ще е в младежки център и без да съм до нея.Притеснена съм.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1095 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 09:24 AM

Преди месец беше голям бум на кърлежите, но сега малко сякаш поутихна. Аз използвам за разходка вечер и особено м/у треволяци репелентен крем на AUTAN, който е за комари, но миризмата му е толкова ужасна, че имам чувството че може и кърлеж да прогони. Все пак е един вид успокоение. Препоръчвам всяка вечер преди да си легне да се преглежда (крачета, косата, мишничките), и вече в най-лошия случай ако има забит-веднага в спешното, те ги махат и после бият ваксина. В никакъв случай да не го маха сама. Ето сайт за този крем, там пише, че дори е за кърлежи. Със сигурност обаче ще я предпази от комарите, които са много покрай морето.
User's Signature

Качена снимка

#1096 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 11:17 AM

Показване на мнениетоArchiball, в 02 July 2010 - 07:29 AM, написа:

Преди месец беше голям бум на кърлежите, но сега малко сякаш поутихна. Аз използвам за разходка вечер и особено м/у треволяци репелентен крем на AUTAN, който е за комари, но миризмата му е толкова ужасна, че имам чувството че може и кърлеж да прогони. Все пак е един вид успокоение. Препоръчвам всяка вечер преди да си легне да се преглежда (крачета, косата, мишничките), и вече в най-лошия случай ако има забит-веднага в спешното, те ги махат и после бият ваксина. В никакъв случай да не го маха сама. Ето сайт за този крем, там пише, че дори е за кърлежи. Със сигурност обаче ще я предпази от комарите, които са много покрай морето.

Мерси ,ще и го купя ,дано да и се размине с спешното.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1097 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2010 - 05:45 PM

И при нас поутихна.Не съм намирала на Айк кърлежи от 2 месеца а той доста се вре по тревите.От плаж също не съм хващала смятам,че е чисто, а и в Созопол е курорт все пак поддържа се.Но най-добре е да се оглежда наистина.AUTAN съм го ползвала и наистина действа!
User's Signature

Качена снимка

#1098 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2010 - 01:17 PM

Ние вчера преживяхме малък ужас вкъщи с тия кърлежи. Берта сякаш се беше отъркала в някво гнездо :zz_020: Тука след дъждовете сега като пекна това слънце и се е нагъкало навсякъде и спасение няма! Може да не се забиват, но е достатъчно, че се качват. Вчера и кучето зад блока го пръскаха с някви неща и около къщичката му. Явно навсякъде са плъзнали, нищо че от общината пръскаха междублоковите пространства. Пазете се и се оглеждайте внимателно. И не забравяйте да оглеждате и интимните места, защото има не един случай на смърт от кърлеж.
Както казва нашата ветеринарка - тези гадини са оцелели от времето на динозаврите, така че едва ли някой препарат ще ги спре завинаги. Най-добре сами да се пазим. :ba_025:

#1099 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2010 - 01:04 PM

Привет на всички!
Вчера пристигнах на Слънчев бряг за огромно мое съжаление без Руфчо.Първото нещо което видях беше мопси много сладко със син нагръдник мисля , че на Пупия.Естествено ми стана много мъчно за моя калапазанчо.Веднага се сетих че ще ви пиша да ни би някоя от вас да е тук.Ако е така ще се раздвам да се запознаем
User's Signature

Качена снимка

#1100 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2010 - 01:21 PM

Ако го е разкарвала една мацка с къдрава коса е била една моя приятелка Дарина с нейния Арчи те са от Бургас.За него се сещам,че има същия нагръдник син и ако не се лъжа имаше и бели точки.
User's Signature

Качена снимка

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема