Публикувано: 25 June 2010 - 01:38 PM
Пете напълно подкрепям мнението ти!
Няма за какво да съжаляваш че се намесваш в спора,този форум е обществен,всеки има право да изрази мнение както и да се защити след като някой му повдигне обвинение,а към този форум и неговите членове такива бяха повдигнати няколко-да не говорим че самия сайт дори бе квалифициран като безполезен та дори и вреден,направиха се и констатации по снимки че видиш ли на клубните кучета които нееднократно са доказали и продължават да доказват качеството и да защитават шоу класа си са цитирам "А и от снимките се вижда,че имат проблеми от Ани и Ежи"!Човек търпи простотията до някаква степен,но дори и на човек като мен който е готов да изслуша всеки независимо дали ще каже нещо важно,ежедневно или глупаво,идва момент в който чашата на търпението и благоразумното отношение прелива!Аз съм сериозен човек когато става въпрос за сериозни неща в случая наистина е сериозно,появява се от някъде някой който дори няма смелоста и доблеста да се представи-защото влизайки във форума той влиза с ясната цел не да се опита да помогне а да злепостави този форум и членовете му като неефективни,стремящи се единствено да си размножават кучетата-което е от своя страна толкова абсурдно обвинение че няма повече на къде,и като завършек форума и хората които пишат в него бяха класифицирани като вредни,е при всичко това няма как да си замълча и да се правя на сляпа.И искрено се надявам този така внезапно появил се гном да се появи отново за да отговори на елементарните въпроси които зададох!
Ако власт имащите бяха решили постовете на гнома изобщо нямаше да ги има,за пореден път казвам че и в този фрапантен случай проявихме толеранс и разбиране!
Още нещо да добавя понеже гнома писа че ще продължава да се бори за добруването на порода мопс аз да добавя-бори се и за запазването на породата като изглед и стандарт,че съвсем скоро не ние а всички търгаши в стремежа си за размножаване и бързо печалбарство на гърба на бедните животинки съвсем ще обезобразят породата- скоро хора като нас ще бъдат вписани в червената книга като не застрашен ами направо изчезващ вид,защото се броим на пръсти тези които се борят истински за запазването и истинския вид на тази прекрасна порода!
Гнома бил показал че имало литература за мопсове-поправка гнома само цитира име на автор който е написал една единствена книга за мопсове преди 20години-браво получава приз за просветление на мопсообществото!С тази разлика че всички знаят че има книги написани за нашата порода и на немски и английски и на френски и на фламандски и на норвежки,руски-мога още да изброявам но няма смисъл,и в чичко гугъл да се разрови човек ще намери това което го интересува,но има хора и хора-едните знаят имат опит и споделят-за да предотвратят евентуални неприятни ситуаци и случки на мопсчетата,а другия вид хора знаят могат да помогнат но стоят настрана наблюдават безучастно и дори се наслаждават на човешката болка-а когато се намесят се правят на богове и дори се държат аругантно и надмено с другите, но всъщност са си абсолютно комплексирани аутсайдери в живота които си мислят че знаят и могат всичко но всъщност залъгват само и единствено себе си!
За тези почти три години много хора бяха приходящи,влизаха пишеха после по една или друга причина си отиваха,тези които останахме се стремим да разбираме хората и да им помагаме винаги и с каквото можем,много пъти и заради лични проблеми и заради отношението на отделни хора съм си казвала-стига толкова,дори и аз да спра ще има някой който ще пише на мое място и ще продължи да разбира хората и да им помага не съм "осморъкият Шива" който да предпазва хората от грешки,само че любовта към мопсовете няма как да я спра или изкореня,тя е завинаги!Със сигорност има хора които не разбират смисъла на това което пиша но знам че има и хора които разбират какво искам да кажа!
Често пъти се улавям напоследък да си тананикам песента "Дано,дано,дано до всяко добро същество застане поне по още едно"....................