Breas, моля те, спести ни размислите си за храненето. Косите ни настръхват от глупостите, които пишеш. Това е професионален форум, не квартална градинка.
Натурално хранене- рецепти
Публикувано: 16 December 2009 - 10:36 PM
Breas, моля те, спести ни размислите си за храненето. Косите ни настръхват от глупостите, които пишеш. Това е професионален форум, не квартална градинка.
Публикувано: 16 December 2009 - 10:41 PM
Публикувано: 16 December 2009 - 10:42 PM
insult, до колкото зная, натуралната храна трябва да е в количество 3 пъти повече от сухата. И без това се обработва за 4 часа, а не като сухата за 8?! Принципно когато слагам в купите не излиза много, наяждат си се доволно и не преяждат. Отначало давах повече на око, щото ги усещам кой колко и как, но с времето регулирах и стигнах до тези количества. Сега, дебелото яде повече от другите, ама имаме и подрастващ мъж, който здраво нагъва. Дамата по-полека я кара. Не знам, може и по-малко да съм давала, ама определено ги усещам кой колко, кога и дали са се напапкали. Добре им е.
Публикувано: 16 December 2009 - 10:47 PM
insult, до колкото зная, натуралната храна трябва да е в количество 3 пъти повече от сухата. И без това се обработва за 4 часа, а не като сухата за 8?! Принципно когато слагам в купите не излиза много, наяждат си се доволно и не преяждат. Отначало давах повече на око, щото ги усещам кой колко и как, но с времето регулирах и стигнах до тези количества. Сега, дебелото яде повече от другите, ама имаме и подрастващ мъж, който здраво нагъва. Дамата по-полека я кара. Не знам, може и по-малко да съм давала, ама определено ги усещам кой колко, кога и дали са се напапкали. Добре им е.
Именно,това е пътя на успеха.
След като кучетата изглеждат добре
и са здравословно добре - значи сте
постигнали толкова търсения баланс
на храненето!
Прекрасно.
Публикувано: 16 December 2009 - 11:14 PM
Четох, но не разбрах дали проблема е само в костите (не давам с кости ест! ) или има и нещо друго в тези крила?
И защо ако са сурови крилата - няма проблем?
Ако е писано някъде в темата и съм го изпуснала - извинявам се
Публикувано: 16 December 2009 - 11:26 PM
Според мен, крилата и въобще пилешките кости след термична обработка стават тръбни и когато кучето ги гризе стават на много остри трески, които са опасни за вътрешните органи. Когато са сурови обаче не са толкова твърди и все пак по тях остава месо, докато след варене месото пада от костта и кучето изяжда буквално остри неразградими предмети!
Публикувано: 16 December 2009 - 11:34 PM
а и на други кучета: днес майка ми от все сърце предложи да дам на бездомно куче кости, аз не го направих и и обесних на нея защо не се дават
#290 Guest_Mataka_*
Публикувано: 17 December 2009 - 07:25 PM
Към порцията гранули может да добавяте по малко нещица, които да предизвикат интереса на кучето. Добавяйки ги, обаче, никога не забравяйте кои са много вредните неща за кучето (подправки, сол, захар, цитрусови плодове, грозде, ядки, прясно мляко и т.н.). Тоест, ЗАБРАВЕТЕ за всякакви колбаси или лакомства от човешкото меню! Да, те може би ще се усладят много на кучето, но много повече могат да му навредят!
Натрият и Хлорът влизат в състава на телесните течности и меките тъкани. Регулират процесите в кръвта. Играят важна роля в обмяната на водата, в нормалната дейност на сърцето, бъбреците и черния дроб. При недостиг на натрий кучетата губят апетит, понижава се усвояването на белтъчините и мазнините. Недостигът на хлор е причина за изоставане в растежа, разстройство във функциите на нервната система и нарушаване на киселинността на стомаха. Често настъпват парези, парализи и смърт.Потребността на кучетата от натрий и хлор се покрива чрез нормирано добавяне на готварска сол в храната.
Публикувано: 17 December 2009 - 08:36 PM
Към порцията гранули может да добавяте по малко нещица, които да предизвикат интереса на кучето. Добавяйки ги, обаче, никога не забравяйте кои са много вредните неща за кучето (подправки, сол, захар, цитрусови плодове, грозде, ядки, прясно мляко и т.н.). Тоест, ЗАБРАВЕТЕ за всякакви колбаси или лакомства от човешкото меню! Да, те може би ще се усладят много на кучето, но много повече могат да му навредят!
Натрият и Хлорът влизат в състава на телесните течности и меките тъкани. Регулират процесите в кръвта. Играят важна роля в обмяната на водата, в нормалната дейност на сърцето, бъбреците и черния дроб. При недостиг на натрий кучетата губят апетит, понижава се усвояването на белтъчините и мазнините. Недостигът на хлор е причина за изоставане в растежа, разстройство във функциите на нервната система и нарушаване на киселинността на стомаха. Често настъпват парези, парализи и смърт.Потребността на кучетата от натрий и хлор се покрива чрез нормирано добавяне на готварска сол в храната.
Ахам, ама тук говоря за овкусяване, а не за храненето като цяло.
Необходимите натрий и хлор ги има в основната им храна. Отделно, че тези необходими са малки количества.
Публикувано: 28 December 2009 - 12:11 PM
Намерих малко копърка в камерата, но си нямам и на идея как да я сготвя в подходяща форма за куч. Вече 2ри ден седи в една тенджера с вода, за да се обезсоли. Така че ако някой има идея... ще съм много благодарна, ако сподели
Публикувано: 02 February 2010 - 01:54 AM
Публикувано: 02 February 2010 - 07:34 AM
Публикувано: 02 February 2010 - 10:17 AM
Да, прегледах я тази тема още вчера , но са 15 страници тема и само няколко конкретни рецепти
Публикувано: 07 February 2010 - 01:22 AM
Та питането ми е дали може да се дават на кучета сурови пилешки крака и опасно ли е за тях.
Да, опасно е. Всякакви тръбни кости са опасни за кучето. При яденето им, се цепят на трески и шанса някоя да се забие в хрънопровода на кучо никак не е за подценяване.
Публикувано: 07 February 2010 - 09:00 AM
Та питането ми е дали може да се дават на кучета сурови пилешки крака и опасно ли е за тях.
Да, опасно е. Всякакви тръбни кости са опасни за кучето. При яденето им, се цепят на трески и шанса някоя да се забие в хрънопровода на кучо никак не е за подценяване.
Да а освен това могат да нанесат поражения и по надолу по храносмилателната система. А и за какво ти е да му даваш пилешки крака.То няма нищо в тях.Все едно ти да се храниш с козина и копита.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 07 February 2010 - 01:01 PM
Не става въпрос за моето куче.
Храня няколко бездомни ,които доста ги харесват,(за разлика от евтините гранули),с голям кеф ги хрупат,а според продавачката в зоомагазина съдържали глюкозамид.Но имам притеснение да не им навредя.
Пилешки фенери или шийки по-добре ли е,но пак мога да ги давам само сурови.

Вход

Горе
Цитиране +