Един питбул плаче за дом
Публикувано: 06 August 2008 - 09:21 AM
иначе заобръщане на внимание на животинче- там всички други освен нас си имат дом, стопани и просто са на хотел за няколко дни.
Публикувано: 07 August 2008 - 11:51 AM
Има преводи и за Питър от Гатофила, Стоян Борисов, Мил, Илит!
Много специални благодарности към тях!!!
Публикувано: 07 August 2008 - 08:33 PM
Не успях да направя снимки но следващия път ще документирам,за съжаление малко късно разбрах че се намира в тази клиника,следя темата от самото начало но ми се наложи пътуване извън Бг и снощи като прочетох по старите постове разбрах че деди се намира близо до нас :blink: имам възможност да ходя да го виждам и разхождам поне два или три пъти седмично,кажете до къде сте стигнали със плащането по грижите мога да помогна.
Поздрави на всички!
Публикувано: 07 August 2008 - 08:45 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 07 August 2008 - 08:57 PM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 07 August 2008 - 10:10 PM
Цитат
На Вас кой точно Ви разреши да разхождате кучето? Как така се оказа кучето в ръцете на непознат човек?
Меко казано - потресена съм.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 07 August 2008 - 10:34 PM
Цитат
Точно тя е искала да помогне, това е очевидно. Ако си потресена то трябва да си потресена от персонала, който й е дал кучето. Т.е. репликата ти трябва да е към тях, а не към нея. За мен (ако бях на нейно място) твоя пост би бил обиден.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 August 2008 - 10:40 PM
Ако аз оставя куче на твое разположение - ти би ли дала куче да го разхoжда който дойде ?Въпросът ми беше напълно еднозначен.Нищо друго не исках .Само да разбера как така се дава животно ,оставено под нечие подпечитeлство на
непознат човек.

Публикувано: 07 August 2008 - 10:54 PM
Публикувано: 07 August 2008 - 11:18 PM
Публикувано: 07 August 2008 - 11:26 PM
Цитат

Публикувано: 07 August 2008 - 11:29 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 August 2008 - 11:30 PM
До сега грубостите тук бяха свързано единствено с "домашни развъдчици" - донякъде разбираемо, имайки предвид потрошените нерви на "старите кучкари", макар че не това е начинът да убедиш някого в тезата си (дори аргументация в повечето случаи липсва, само нещо от рода на "аман от такива, простотията няма край, кастрирайте си кучето" и т.н. - как ще убедиш някого в правотата си?)
Сега обаче тази мнителност и грубост се прехвърля и към човек, поискал да помогне и явно направил нещо хубаво и добро. Еми на човек може да му се отще да прави добро, щом за делото си бива нападан. И просто да обърне гръб следващия път, когато може да направи добро.
Цитат
Ами тонът? Ами човекът, към когото се отправя? Ами добрите обноски и то към непознат човек, който не е сторил нищо лошо?
Публикувано: 07 August 2008 - 11:35 PM
Цитат

Публикувано: 08 August 2008 - 12:00 AM
Цитат
Цитат
На Вас кой точно Ви разреши да разхождате кучето? Как така се оказа кучето в ръцете на непознат човек?
Казвам се Ангелина моите"собственици"са двама :blink:НОК-КАЯ-12г.и МОПС-ГРЕГЪРИ-9м-от малка буквално съм заровена в животните било коте,куче,прасе или кокошка.Моля не ме съдете че имах и имам възможност и желание да помогна не съм и бившия собственик на кучето-(това го казвам по повод на това че сте мнителни, факта че днес деди тръгна с мен без да се дърпа опъва или да залита явно по някакъв начин съм му харесала :rolleyes: за съжаление не мога и аз да го приютя :'( но все пак мога да ходя да го виждам защото май от всички които пишат тук аз съм най близко до него живея в Панчарево.
Ако имате нещо против да виждам Питър пишете ще ви разбера,така или иначе на нашата улица има още 4големи домашни захвърлени вече бездомника 2 от които са с каишки едното даже си влаче и синджира подире си но понеже не лае само когато се храни ме е страх да го махна-синджира,щях да забравя имаме и мнооого малки нещастничета които с всеки изминал ден се увеличават някои от тези нещастни душици вече са щастливо задомени но другите продължават да са все така нещастни знам че всичко това ви е до болка познато за съжаление не виждам изход от коварния кръг в който се въртим.Преди повече от месец някой -Грижовен-стопанин захвърли -изостави завинаги застаряващото си куче от порода-тази която използват хората за бой и не само го е използвал за кучешки бой ами и сам той го е налагал но не нещата не свършват до там на изпроводяк преди да бъде изхвърлен стареца като за збогом са му направили последен подарък-куршум в задния крак :'( :huh:За щастие кучо бързо си намери нов стопанин който не го бие,храни го с вкуснотйки,направи му страхотна клетка,погрижи се за раната му така както се грижи за собствената си болест-диабет,дори се обмисля вариант да се вземе приятелка на кучо от същата порода която даже е и кастрирана-просто на хората им умръзнала- :huh:а думата кучешки бой не съществува в речника на новия собственик-13г отговорно момче което си взе и едно малко нещастниче-за него обаче се грижи по малкото братче :blink: хубавото е че живеем близо и когато мога ходя да ги наглеждам как се справят.
Снимки не съм качвала до сега за съжаление нямам време и опит за да качвам,дори галериите на моите кучета направиха други хора.Ако някой има желание да снима да заповяда материал колкото искаш,хубавото е че малчовците които се раждат не се задържат много хората ги приютяват на вилите си и слава богу до сега няма върнато което е светлинка в тунела!
Извинявам се за дългото писание,просто трябваше да уточня че не съм някой луд който иска да вземе деди от вас за да се възползва,попитах ви за сметката не за друго а просто защото в клиниката изобщо не ми беше до това-сещате се че човек ходи по такива места не за собствено развлечение а защото домашният му любимец се нуждае от вет.помощ,просто използвах момента че ще водя Гиги на котролен преглед и реших че ще е добре да обърна внимание и на друга страдаща душица освен моето собствено куче.
Пак повтарям ако имате нещо против когато имам възможност да ходя и да наглеждам-разхождам деди ми кажете,забравих да знаете много му се усладиха пастетчетата!
Няма за какво да сте потресена просто имах желание и възможност поне за малко да направя така че това нещастно животно да се почуства поне за миг значимо за някого, наистина съжалявам че не мога да го взема но в момента дори моя покрив над главата ми се клати заради моите собствени кучета.
Искам да споделя че екипа на клиниката има огромна заслуга Питър да изглежда по добре и здравословно да се подобрява,пожелавам им да продължават все така и за напред!
Публикувано: 08 August 2008 - 12:08 AM
Цитат
Цитат
Цитат