Dog.bg Форуми : Един питбул плаче за дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Един питбул плаче за дом

#81 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 August 2008 - 09:21 AM

Петърчо-Питърчо е бил по-добре, малко по-добре, но все пак...гушкали са се, галили са се  :blink:. Аз не можах да го видя предишната седмица, но много се надявам като ида сега в неделя, да го видя малко по-неизкривен и незалитащ, че просто ми се късаше сърцето миналия път като го разхождах....

иначе заобръщане на внимание на животинче- там всички други освен нас си имат дом, стопани и просто са на хотел за няколко дни.

#82 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 11:35 AM

Извинете ,че не съм писала.Ето последните снимки на дядко - от неделя.Походихме  бааавно  до  горичката ,поседяхме на сенчица и се погушкахме.Струва ми се ,че Питър беше доволен .Или поне ми се иска да е така..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#83 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 11:42 AM

:wub:
User's Signature

#84 Потребителят е офлайн   bianko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 August 2008 - 11:51 AM

За жалост това е положението за момента с Питър. :( Ще трябва да остане в клиниката, там поне е под наблюдение и му се обръща внимание, което за него е важно. Другия вариант е ако се намери човек, който си е основно в къщи и може да го вземе и да се грижи за него. Разбира се пак срещу заплащане, но за момента няма такъв.  :(
Има преводи и за Питър от Гатофила, Стоян Борисов, Мил, Илит!

Много специални благодарности към тях!!!

#85 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2008 - 08:33 PM

Здравейте на всички загрижени и пишещи в темата на деди Питър днес с усмивка на лице и на сърце мога да споделя с вас че Питър е много по добре в смисъл почти не залита,ускорява крачката да не говорим че докато го разхождах днес деди взе и да потичква да дърпа повода,просто вече се появява искрицата за живот в очите му :blink: издържа 25мин.разходка и май не му се прибираше в клетката но не исках да се преуморява а и екипа на клиниката казаха че все още не е добре да се разхожда дълго време.След разходката му се отвори зверски апетит :palec: и изяде две кутйки с пастетче,след което за последно направихме кръгче в двора на клиниката и познайте деди му дойде силицата и показа нрав ;D разла се чу му се гласа та даже показа на две двойно по големи кучета че все още има живот в него,но не тръгна да се спуска срещу тях а само  нададе вой!
Не успях да направя снимки но следващия път ще документирам,за съжаление малко късно разбрах че се намира в тази клиника,следя темата от самото начало но ми се наложи пътуване извън Бг и снощи като прочетох по старите постове разбрах че деди се намира близо до нас :blink: имам възможност  да ходя да го виждам и разхождам поне два или три пъти седмично,кажете до къде сте стигнали със плащането по грижите мога да помогна.
Поздрави на всички!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 08:45 PM

hubavajena6 , благодаря ти за хубавите новини. Радвам се, че си разходила деденцето Питър и е усетил добро отношение милият. Аз, за съжаление, само мога да следя темата и да  го мисля. Дано поне последните му години са спокойни и да се почувства обичан. :wub:
User's Signature

прочети правилата за подписите

#87 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 08:57 PM

Уау, тъкмо днес тормозех за инфо и се ядосвах, че пак няма да успея да го видя и ето ексклузивно включване  :yahoo: Радвам се, че има напредък и че искаш да помогнеш на старчето. Някой, който е по-наясно да каже какво е положението, но мисля, че всички само уикенда могат да го посещават, а през седмицата получава внимание само от персонала. За сметката - ако не греша е платено до 3ти включително. Да ме поправи някой, ако съм в грешка...
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#88 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 10:10 PM

Цитат

З днес с усмивка на лице и на сърце мога да споделя с вас че Питър е много по добре в смисъл почти не залита,ускорява крачката да не говорим че докато го разхождах днес деди взе и да потичква да дърпа повода
.
На Вас кой  точно Ви разреши да разхождате кучето? Как  така се оказа кучето в ръцете на непознат човек?
Меко казано - потресена съм.
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 August 2008 - 10:34 PM

Цитат

На Вас кой  точно Ви разреши да разхождате кучето? Как  така се оказа кучето в ръцете на непознат човек?

Точно тя е искала да помогне, това е очевидно. Ако си потресена то трябва да си потресена от персонала, който й е дал кучето. Т.е. репликата ти трябва да е към тях, а не към нея. За мен (ако бях на нейно място) твоя пост би бил обиден.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#90 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 10:40 PM

Естествено, че съм потресена от далите и го - то значи, че всеки който е прочел това тук ще получи кучето в ръце.За това попитах кой и е разрешил това.И нищо не е очевидно.
Ако аз оставя куче на твое разположение - ти би ли дала  куче да го разхoжда който дойде ?Въпросът ми беше напълно еднозначен.Нищо друго не исках .Само да разбера как така се дава животно  ,оставено под нечие подпечитeлство на 
непознат човек.
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 August 2008 - 10:54 PM

Определено ... знам как ще бъде приет този пост, но ...някога, някъде там по пътеката се губи връзка с реалния свят - на лаици, хора с добри намерения, по малко знаещи и не дотам напоени с помията на бедстващите животинки в нашата любима страна. Не може да се напада всеки който се опитва да помогне без да е печен кучкар, врял и кипял. Според мен е добре да се толерира доброто отношение и опитите за помощ, нямаме култура за отношение към животните! Този сайт ме научи на много неща и съм благодарна, че го има! Дайте си сметка колко положително настроени хора могат да бъдат отблъснати... Все си мисля, че няма смисъл да се делим, а само да си помагаме ...колкото можем.
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 10:58 PM

Никой не трябва да дава куче под нечия  протекция , без да се допита до попечителите ,  в ръцете на непознати.Противното е откачено.ПО ПРИНЦИП.
Виждала съм страшни неща.Сантиментите в този случай са ноу сенс.
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 August 2008 - 11:18 PM

Сигурна съм, че имате своите основания. Чета всичко в Без дом, трагедиите са навсякъде и непрекъснато. Не искам и да си предстваям какво е минало пред очите Ви. Някога в нашия квартал бяхме от малкото гледащи кучета, сега е масово и според мен е важно да се възпита отношение! А българина го няма и крехките опити за контакт е грехота да бъдат посечени ... Това си е омагьосан кръг ...като му дойде в повече, просто отваря входната врата. Разбира се, това е скромното ми мнение...
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 11:26 PM

Цитат

! А българина го няма и крехките опити за контакт е грехота да бъдат посечени ... Това си е омагьосан кръг ...като му дойде в повече просто отваря входната врата. Разбира се, това е скромното ми мнение...
Ама моля Ви - нищо не посичам, бе хора - просто съм изумена, че оставено животно под мое попечителство е давано на други  напълно непознати хора - и то без моето знание !!! :o!Нещо странно ли е това мое възмущение ????
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 August 2008 - 11:29 PM

Странна е само посоката на гнева ти (така, както се разбира от постовете). Ако не е насочено към Хубава жена, то не виждам защо го писа изобщо, а не вдигнеш скандал направо на персонала в клиниката.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#96 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 11:30 PM

Подкрепям напълно Titka - banditka!

До сега грубостите тук бяха свързано единствено с "домашни развъдчици" - донякъде разбираемо, имайки предвид потрошените нерви на "старите кучкари", макар че не това е начинът да убедиш някого в тезата си (дори аргументация в повечето случаи липсва, само нещо от рода на "аман от такива, простотията няма край, кастрирайте си кучето" и т.н. - как ще убедиш някого в правотата си?)

Сега обаче тази мнителност и грубост се прехвърля и към човек, поискал да помогне и явно направил нещо хубаво и добро. Еми на човек може да му се отще да прави добро, щом за делото си бива нападан. И просто да обърне гръб следващия път, когато може да направи добро.

Цитат

просто съм изумена, че оставено животно под мое попечителство е давано на други  напълно непознати хора - и то без моето знание

Ами тонът? Ами човекът, към когото се отправя? Ами добрите обноски и то към непознат човек, който не е сторил нищо лошо?
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 11:35 PM

Цитат

Странна е само посоката на гнева ти (така, както се разбира от постовете). Ако не е насочено към Хубава жена, то не виждам защо го писа изобщо, а не вдигнеш скандал направо на персонала в клиниката.
Просто попитах кой ви разреши - това ми беше най- важно .
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 07 August 2008 - 11:38 PM

Въпросът можеше да бъде зададен на ЛС, нормално, без нападки.
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2008 - 12:00 AM

Цитат

Цитат

З днес с усмивка на лице и на сърце мога да споделя с вас че Питър е много по добре в смисъл почти не залита,ускорява крачката да не говорим че докато го разхождах днес деди взе и да потичква да дърпа повода
.
За вас съм непознат човек,и за деди Питър бях до днес но за щастие Питър реши да ми се довери-до колкото е в състояние да го направи имайки предвид  здравословното му състояние да не говорим че хората които се грижат за него в клиниката бяха приятно изненадани че деди изпитва глад и съответно вълчи апетит а аз се радвам че горкото животинче живна :yahoo:!Кой ми се довери и позволи да го разходя ами персонала-и лекари и консултанти там ме познават моите две кучета са пациенти на клиниката.
Казвам се Ангелина моите"собственици"са двама :blink:НОК-КАЯ-12г.и МОПС-ГРЕГЪРИ-9м-от малка буквално съм заровена в животните било коте,куче,прасе или кокошка.Моля не ме съдете че имах и имам възможност и желание да помогна не съм и бившия собственик на кучето-(това го казвам по повод на това че сте мнителни, факта че днес деди тръгна с мен без да се дърпа опъва или да залита явно по някакъв начин съм му харесала :rolleyes: за съжаление не мога и аз да го приютя  :'( но все пак мога да ходя да го виждам защото май от всички които пишат тук аз съм най близко до него живея в Панчарево.
Ако имате нещо против да виждам Питър пишете ще ви разбера,така или иначе на нашата улица има още 4големи домашни захвърлени вече бездомника 2 от които са с каишки едното даже си влаче и синджира подире си но понеже не лае само когато се храни ме е страх да го махна-синджира,щях да забравя имаме и мнооого малки нещастничета които с всеки изминал ден се увеличават някои от тези нещастни душици вече са щастливо задомени но другите продължават да са все така нещастни знам че всичко това ви е до болка познато за съжаление не виждам изход от коварния кръг в който се въртим.Преди повече от месец някой -Грижовен-стопанин захвърли -изостави завинаги застаряващото си куче от порода-тази която използват хората за бой и не само го е използвал за кучешки бой ами и сам той го е налагал но не нещата не свършват до там на изпроводяк преди да бъде изхвърлен стареца като за збогом са му направили последен подарък-куршум в задния крак :'( :huh:За щастие кучо бързо си намери нов стопанин който не го бие,храни го с вкуснотйки,направи му страхотна клетка,погрижи се за раната му така както се грижи за собствената си болест-диабет,дори се обмисля вариант да се вземе приятелка на кучо от същата порода която даже е и кастрирана-просто на хората им умръзнала- :huh:а думата кучешки бой не съществува в речника на новия собственик-13г отговорно момче което си взе и едно малко нещастниче-за него обаче се грижи по малкото братче :blink: хубавото е че живеем близо и когато мога ходя да ги наглеждам как се справят.
Снимки не съм качвала до сега за съжаление нямам време и опит за да качвам,дори галериите на моите кучета направиха други хора.Ако някой има желание да снима да заповяда материал колкото искаш,хубавото е че малчовците които се раждат не се задържат много хората ги приютяват на вилите си и слава богу до сега няма върнато което е светлинка в тунела!
Извинявам се за дългото писание,просто трябваше да уточня че не съм някой луд който иска да вземе деди от вас за да се възползва,попитах ви за сметката не за друго а просто защото в клиниката изобщо не ми беше до това-сещате се че човек ходи по такива места не за собствено развлечение а защото домашният му любимец се нуждае от вет.помощ,просто използвах момента че ще водя Гиги на котролен преглед и реших че ще е добре да обърна внимание и на друга страдаща душица освен моето собствено куче.
Пак повтарям ако имате нещо против когато имам възможност да ходя и да наглеждам-разхождам деди ми кажете,забравих да знаете много му се усладиха пастетчетата!
Няма за какво да сте потресена просто имах желание и възможност поне за малко да направя така че това нещастно животно да се почуства поне за миг значимо за някого, наистина съжалявам че не мога да го взема но в момента дори моя покрив над главата ми се клати заради моите собствени кучета.
Искам да споделя че екипа на клиниката има огромна заслуга Питър да изглежда по добре и здравословно да се подобрява,пожелавам им да продължават все така и за напред!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 August 2008 - 12:08 AM

Цитат

Цитат

Цитат

.
За вас съм непознат човек,и за деди Питър бях до днес но за щастие Питър реши да ми се довери
Чудесно!Браво на Вас!Стискам Ви  палци.Честно.
User's Signature

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема