Dog.bg Форуми : "Връзка без обвързване" (без повод/каишка)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Връзка без обвързване" (без повод/каишка) Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 August 2008 - 11:56 AM

Абсолютно типично е. Проблемът идва именно от неудовлетвореното желание да стигне до другото куче. След време само видът на другото куче довежда до чувството на неудовлетвореност, респ. - нервна реакция.

#62 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 August 2008 - 12:11 PM

;)Значи , трябва да създаваме нов условен рефлекс ...
Яяяя , куче на хоризонта > еее сега ще падне голямо плюскане , я да видя дали вече си е бръкнала в джоба за вкусни парченца  :yahoo:

Май нещо подобно трябва да се получи.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2008 - 12:21 PM

Това съм го правила.
Ще ти кажа защо не постигнах успех. Тъкмо напреднем - и хоп, случка с куче, което аз не съм видяла. Пусто, не мога да видя всичките. Я минем покрай някой двор и пазителят му се материализира от нищото, въпреки, че съм огледала уж всичко, я от храст изскочи бездомно, я просто зад ъгъла се сблъскаме с някой, въпреки, че около ъгли кръжа на широк радиус. За съжалание това е градът, а не саваната, където ще видиш всяко куче от 5 км.

#64 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 02 August 2008 - 05:48 PM

Битките
по принцип тук не е предвидено да говорим за тях, но като вече има вопрос. Значи трябва да намерим и отговор.
Обикновено "битка" това е не 1 проблема , а не по малко от 4 проблеми:
- собствено ваше поведение(съзнателни и несъзнателни жестове, емоции, миризма)
-поведение на ваше куче
-поведение на собственик на друго куче (също и негови съзнат. и несъзнат. жестове, емоции ...)
- поведение на негово куче.
+
на кой е тази теретория, сезонът(дали има миризма на разгонена кучка или храна,....дивеч), ново куче и или  някаква друга промяна....доста неща.

Но няма нищо страшно, кучета обикновено не се бият до смърт, най много страдат събственици. От тук правило 1 -ако може да избягнем сблъск- трябва да направим всичко възможно. Дори вашето куче е най най добро , обучено , въспитано-  преди да го пуснете да се запознае с друго куче -поговорите със собственика. Вие трябва да избирате с кого да играе вашето куче. Това е необходимост. Тук куче няма право на свобода. Вие ще носите отговорност за него и друго куче. От друга страна най- добрият приятел на ваше куче може да го научи на лоши неща, приятел на моето куче един голден научи го как да плаши девойки. Много съм благодарна  :( Трябвало след това доста время да спре с това.

Има таково упражнение "очи"(в кликер-дресура), куче трябва да погледне в очи на своят стъпанин преди да направи нещо и за да получи награда, разрешение на нещо. Има доста + в това упражнение, 1 куче признава чи вие Водач, 2 прави неща кои иска само след ващето одобрение (така че вече има Да! Идвай! Направи! а ФУ! някък си исчезва  ;)) Моето куче преди да идва към друго куче гледа на мен и ката аз казвай Идвай! идва.

Преди няколко дни един стопанин помисли моето куче за лошо и агресивно. Моята грешка, не трабваще аз да поощрявам моето куче на игра с негово, защото
1. Стопанин не е водач на своето куче, това се личи- не пуска своето куче с каишка, а куче влачи своят стопанин след себеси. 3-4 кг пеки  ^_^  а след него мъж 180 см
2. Има страх. Стопанин първо попитал мен -дали моето куче не изъяде негово.
3. По время на запознамство дърпал своето куче за каишка , казвал 20 пъти НЕ! защото кучето искал да помирище моето до опашка.
4. И кога моят "гигант" 25см в холката поискал да бутне това куче- моят вече е станал АГРЕСОР.
Прибрах своето куче.

Ако виждате стопанин в кой вие не сте сигурни- не пускайте своето да играе.
Ако виждате че куче не е на себе си- не пускайте свое.
Ако виждате глутница- прибирайте свое.
Преминавате "чужда" кучешка теретория- вземе свое на каишка и кажите на него и на себе - ние само преминаваме тук. Не трябва да се плашите, но и също така да предизвиквате други кучета с показна доминатнтост.
Всичко трябва да правите като- ВИЕ СЕГА ИМАЕ ДРУГО ВАЖНО ЗАНИМАНИЕ, тези кучета не са интересни. Нито се плашите, нито нападате, само игнорирате.
И било би добре някой да ви покаже какво трябва да правите кога кучета се сбият. Интересно, че при хора кои знаят какво да правят, кучета са бият много по рядко, от тези кои не знаят и със неправилни действия провокират своите кучета за повече агрессия.
И наистина доста трудно да намериш "другарче" за своето куче. Ако аз горе-долу съгласна моето да играе с този индивид, моят казва аз го не харесвам! Голям за мен, малък, не е пухкаф... И искам да приличе на мен! моят харесва само себе подобни ;D
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#65 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 August 2008 - 12:07 PM

"Връзка без обвързване"
Вече не знам колко пъти в този форум различни уважаеми тренери опитвали да обеснят на хората основни грешки, кои хора правят кога взимат кучето. Аз ще пробвам да систематизирам всички тези грешки за да хора започнат да виждат целата картина, а не откъси от нея. Има различни хора, и различни кучкари, за едни пишкане във къщи, хапане по ръце и крака, лаенето, дърпане и разрушаване на къща, влачене събственика след себе на каишка - е нещо нормално. Живеят си щастливо с кучета-терминатори и се радват. За някои идеал- куче с подвита опашка, кое пълзи на стомаха и се свива от една тяхна дума. Тези два типа са крайни и за съжеление ги има. Дано тези кои ще четят това искат най накрая да се сприятелят със своето куче. И да не стават роби като в първият случай, не правят кучета си на роби като във втори.

И така:
- Кучето не е длъжно. Куче не е длъжно да приеме теб като своят стъпанин. Това че ти го купил прави теб длъжним пред общество да слагаш вакцини, да обучаваш своето куче и други неща. Кучето за това не знае нищо- э, не може да чете и не познава юрисдикция ;D
Кога вие донесли кученце в къща - вие дължни! кучето не дължи нищо! Основна грешка при хора, че те смятат, че след това как купили куче- куче вече е роб и дължно да слугува  :rolleyes:. Единствено кое возможно е това вие да станете приятел на своето куче, човек на кой то може да доверява, Водач кого има смъсл да слуша.
-Характер. Тук хора също правят основни грешки. Характер това е породен темпераметн + навици. Навици идват от хора, ние обучаваме куче, дори кога смятавме че нищо не правиме ( за това по късно). Породен темперамент, това е много важно нещо. Преди да вземете куче трябва да се проучите порода коя харесвате и да помислете какво искате. Тук има тънкости.
1. Порода коя харесвате на външният вид- може изобщо не става за вас. Аз харесвам скоч, но не го вземам. Защо? Скоч има силен характер, упорит, независим, има ловен инстинкт и може да агресивен към други животни.
2. Развъдници лъжат. Е, не всички и някои дори не спецално. Човек купи померан(на пример) и се оказало че това супер куче за него и кога той расказва за своето куче ще раскаже само най хубово:
- Това кралско куче, някои кралици го имали ( лесно става разглезен)
- Прекрасен пазач (много лае)
- Шикозен внъшен вид (трябва да го редовно решиш, миеш...доста работи)
- Лесно обучава ( както на това кое искате , и най вече на това кое иска той)
Така че преди да направите избор трябва да се запознаете с тази порода отблизо, ходите на изложби, на гости към собственици на това куче, чете и четете по порода. И да ви кажа във всяко едно кучило може да се окаже куче със всички достоинства на дадена порода или само със недостатоци, и вариации.
Рядки породи. Тук изобщо трудна работа. Не исках да имам проблеми със скоч и си купих апсо. И сега след 5 години имам доста неща за казане на моят завъдчик. Има едно хубово нещо апсо има по мяк характер от скоч  :wub:, останало...добре няма ловен инстинкт като при скоч (не бяга за да търси мишки), но ловува- моят хванал врана, брат на моят уби коза, друг заек, и сега знам че има този проблемм. Упорито и независимо куче, умно и при това силно доминантна порода. Това никой не ми каза. А кой би знаел, ако кучета живеят в развъдник?
Породен темперамент много важно нещо кога избирате куче и кога го обучавате. КО ведна стане по мека ако й обучавате на основни команди не в къщи. КО много привързва към територия, и става доминантно на своята територия. Извън нея остава само Водач, и това помага  ;).  Някои кучета имат силна нервна система, други нежна. На одни може да се крищиш, на други дори не трябва да дигаш вежда на горе.
Ловни кучета има нос преди глава, стават за домашни любимци, но имат недъстаток -инстикт може да ги увлече и те избягат. Служебни, взимаме куче за пазач, а кучета пазачи имат изразен домимантен характер. 450 породи съществува, 50 распространени, има избор, всеки човек може да намери нещо кое става точно за него. Активно куче за спортист, ловно за ловец, и ...
Моят апс, става за мен, исках малко куче пазач- имам, да приличе на персийска котка- спи по цел дян и пухкав  :wub: За обиденс -не става, като и за аджилити. Изобщо не става за състезания по дресировка.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#66 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2008 - 01:10 PM

Apso, чета, подкисквам се самосаркастично и кимам одобрително..., ех съгласна съм много.

Искам да добавя, че освен наследствен темперамент си има и индивидуален характер. Както някой братя и сестри гледани и възпитавани по един и същи начин - едните са страшни разбойници и родителите висят непрекъснато привикани в училище за нови и нови бели, така и другите не създаващи проблеми.

При нас Мърфи има и двете качества - бащата му е окачествен от собственика си като най-голямото разбойническо куче бигъл в България  ;D и на 8! години имаше завиден темперамент и енергия! И другото - самостоятелност и желание за самоизява (по-голямо от това на другите ми познати бигли и други ловни кучета) - това отдавам на характера му.

Естествено за всеки случай си има възпитателни мерки, за овладяване на негативните качества и подобряване на положителните. Според мен повечето стопани не са наясно отначало за отговорността, която поемат, взимат кученцето и докато се изясни кой крив, кой прав, кученцето е пораснало.
Особено трудно ми се вижда да затвърдя корекциите на собственото си поведение. Доказани, показани грешки от треньора трудно се коригират, а дори и след това често се улавям, как повтарям грешки. В моя случай е нужна по-голяма самодисциплина, за да получавам трайни резултати.

Благодарна съм, за това, че не съм единствения стопанин с проблеми и затова, че бивам подкрепена в желанието си да упорствам и да обучавам кучето в правилната насока.

Желая си, както и на другите стопани, повече търпение, време с кучето и постоянство!

#67 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 August 2008 - 01:49 PM

продължение

Кучета са различни, като по породен темперамент, така и по собствен. Има различни характери дори в едно и също кучило. Повтярам се  :blink:
Казвам това само за това да ви напомня че няма 100% рецепт как да направим идеално куче. Колко има хора, толкова има и идеали за кучета. И преди да вземете куче трябва да се прецените за какво вземете куче! Какво е важно, а какво не, какво можете да търпете, а какво не. Но, повече хора тук вече е направили своят избор и какво сега? остава само да се запознаете със своето куче, да разберете със него (научете себе на негов язик, и него на своят), разберете какъв той има темперамент и какво вие искате от него. Аз имах различни кучета. Коли... за 3 мес той знаел всичко кое аз исках от него и след това ние само се расхождали.... Махараджа, тече 6 година и аз нямам право да спря тренировки, защото ако спирам- той започва да тренира мен  :blink: проверявя, дали той може да стане Босс. Когато тренирах Вова (РЧТ) винаги бях изненадана - А ти вече това научила? а аз вече съм подготвила да тренираме това месяца 3-4. Какво ще правиме сега? Да пиеме по едно кафе? :->)

Навици тази част изцяло зависи  от човека. Как се обучава куче? Основна грешка кога хора мислят че куче обучава само по специален начин. Куче обучава непрекъсно! Куче внимателно следи ваши действие, ваша мимика. Ако искате да забраните нещо на куче, то не допускайте и 0.00001% от мислта в своята глава че куче може да направи това. НЕ! значи НЕ! и никога "можеби следващ път"
Доста хора се изненадват че куче успява да се научи на нещо, кога го никой спецално не обучавал.

Доверие, това също навик. Кучето се научава дали да може да се довери на своят стопанин. Доверие се гради на това че това кое вие правите за куче винаги е добро за него ( чистене на уши, изваждане на кърлежи,..., ходене редом..). Едно моето куче много се чудило за какво е команда Барьер!. Ние сме мъчили... най накрая той разбрал как това се прави, но не престал да се чуди. Няколко дни след това НОК напада го, моят бяга и единсвен шанс за моят бил да прескочи една ограда, той прескочил. НОК за късмет не знаел как това се прави и с мацуна спрял в барьера. Моят стигнал до мен и след този случай вече знаел, ако аз го уча на нещо това е ЦЕНО! А преди учил само за да ми направи услуга.
Търпение е много важно. Колкото вие да обичате своето куче и искате за него найдоброто, търпение е задължително. Ние даваме шамарчета на кучета, точно кога търпение ние иссяква. Ако търпение стига до 0, идвайте да пиете чай.
Пийте чай, една чаша, може би 3-4, и каго се испокоите помислите къде правите грешка. Куче на прави нищо нарочно.Може би не разбира какво искате от него.
Доверие се слага от любовта, желание да направите добро на куче, постоянство,търпение и разбиране. Куче може да се стресира ако не чувства себе обичано и член на глутница. Куче може вече да направи извод чи вие искате само да го нараните (накажете, давате шамарчена, водите към ветирнар, дърпате за каишка....). Куче не знае какво да очаква от вас вчера било супер да ви посрешна със скокове и лапи, а днес не? (това че вие в бяло той не разбира). Вчера може да се храни от маса, днес не? а утре дойде баба и пък ще го храни от маса? Това побърква. :rolleyes: Търпение, за някои кучета дъстаточно 5 минутки да се научат на седни, за някой 5 седмици и още седмица че Седни може да се прави и на  друго место. Разбиране, това е много важно. Трябва да разбирате какво е на кучето, може иска в туалетна или има страх от вчерашна громотевица?Или наистина проверява дали му мине трюк? И много важно куче трябва да разбира ви! И вие трябва да разберете какво сега "казвате" на своето куче. Куче исплашено и лае, вие го галете - и? куче разбира че вие харесвате негово поведение! вие подкреплявате страх и лаението, вместо да ги премахнете.
User's Signature

Качена снимка
училище

#68 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 August 2008 - 01:54 PM

Мърфи , познавам един тренер от форум руски, тя си носи воден пистолет.В случай кога стопанин прави грешка стреля по него със студена вода. Отрицателно подкрепление. Имаш тренер, сега лято.....
User's Signature

Качена снимка
училище

#69 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 August 2008 - 02:06 PM

Вспомнам за  будиски монах в Тайланд, от тигриният монастир. Той си расхожда със тигр и тигърът не дърпа каишка. Само представете какво ще стане ако тигр ще дърпне каишка? Как изобщо монах успява да държи контрол над тигри?
Съвершенствоване на дъха, терпение и обич
User's Signature

Качена снимка
училище

#70 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 August 2008 - 02:10 PM

Правих снимки на диви павуни. Никак не е лесно. И за едно правих експеремент:
- мисля - това е кокошки и стават за бульон, павуни бягат от мен
- мисля - аз вегетерианка, никого не наранявам, изобщо гледам дървета, павуни се вращат. Честно казано беще много забавно да сменям няколко пъти своето вътрешно състояние и да гледам на павуни от колкото да ги снимам.
User's Signature

Качена снимка
училище

#71 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2008 - 03:53 PM

здр.,не съм сигурна,че трябва да поместя въпроса си тук,но имам проблем.кучето ми е доста любвеобилно :wub: и това разбирасе много ме радва,но и дума не може да стане да го оставя само да ме изчака дори за 5 мин.( дори когато и друг е с него ),започва да лае,да скимти ,да се дърпа и така докато не се върна.често ми се налага да влизам в магазини,където разбиарсе е неподходящо за куче. :huh:не искам да е така притеснително,че ще го изоставя.как да се справя с това.благодаря ви предварително
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 September 2008 - 09:53 PM

Това е най-доброто нещо което,съм чел досега :->) :->).По-изчерпателно описание от това няма!!!
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#73 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2008 - 08:55 AM

Благодаря за всичката тази информация!
Моето куче е хъски, женско на 6 месеца.
УЖ ме слуша веднъж се търкаляха по земята с друго куче леко отдалечени от мен и като и извиках с лъвски скок прескочи другото куче и хукна към мен.
Навсякъде и до кучешката поляна в парка е на повод много е добра и ме е страх, че някой човек ще я извика и тя веднага ще хукне при него (а може малко дете да и се радва, а майка му да не обича кучета)
Имаме само лек напредък уча я да не скача тя към хората, но всеки ден се появява някои, който сам идва към нея, радва и се, че и се пробва човешка бисквита да и даде.
На поляната тя много обича да бяга в кръг около нас. Но другите кучето бързо я оставят (тя бяга бързо; те са по-едри изморяват се; има друга женска пред разгонване .. )
Поиграваме си с пръчка/играчка само двете, но по някое време на нея и омръзва. И когато тя няма какво да прави започва да души наоколо, полека се отдалечава, намира боклук за ядене, почва да ме слуша по-малко.
Да я хващам ли и да се прибираме(да отидем на друга поляна/да гони топка в нашия си двор) преди този момент?
Ако сме само двете на някоя поляна аз гледам да и намирам занимание бягаме, тя гони пръчка, изпробвам я колко ще се отдалечи от мен, от какво разстояние ще изпълни седни и т.н.
Но трябва поляната да е сравнително чиста точно до нас има детска градинка, оградена от всякъде идеална за обучение. Отивам там когато няма никои, но там има много човешки ла*на.( към кучешки тя няма интерес)  Кучето ми се разсейва тъкмо и кажа НЕ и остави едното и хукне след топката си по пътя надушва друго и спира, постоянно трябва да и крещя НЕ и да гоня какво е намерила този път. Мисля, че въобще никога няма да мога да я науча да не ги яде и когато е без повод и аз не гледам към нея ( не и казвам НЕ ).

#74 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2008 - 12:47 PM

Моето куче е на 2.5 месеца,скоро ни предстой да излизаме навън и да почваме да се учим.Много искам да го науча да ходи без повод,и да е вързано за мен.Не знам как точно ще го постигна,намислила съм варянта,да го пусна и да го наблюдавам ако се отдалечи повече,спирам се-викам го да дойде,ако дойде му давам лакомство и му казвам "Браво".После процедурата се повтаря и така мисля,че ще се научи.Ако някой ми помогне със друг начин,ще съм благодарна :)
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   great_mari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 01:33 PM

Цитат

Моето куче е на 2.5 месеца,скоро ни предстой да излизаме навън и да почваме да се учим.Много искам да го науча да ходи без повод,и да е вързано за мен.Не знам как точно ще го постигна,намислила съм варянта,да го пусна и да го наблюдавам ако се отдалечи повече,спирам се-викам го да дойде,ако дойде му давам лакомство и му казвам "Браво".После процедурата се повтаря и така мисля,че ще се научи.Ако някой ми помогне със друг начин,ще съм благодарна :)

а ако случайно кучо се разсее и не дойде какво ще направиш?
а) ще тръгнеш да го гониш с истерични писъци
б)ще го хванеш на всяка цена след което следва бой
в)ще го гониш,ще го хванеш и ще му направиш забележка или просто НЕ  :sedni!: :stop: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :kuchence:
User's Signature

Моята любов-това са животните..съществата,които никога не предават! =)

#76 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 September 2008 - 02:06 PM

Цитат

в)ще го гониш,ще го хванеш и ще му направиш забележка или просто НЕ  :sedni!: :stop: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :kuchence:

а,б,в - всички 3 са грешни отгора. Честито. Към края на седмица ще отговоря. Сега малко съм заета.
User's Signature

Качена снимка
училище

#77 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2008 - 02:12 PM

Ние си изтренирахме предварително специално подсвиркване, когато кучо го чуе = получава лакомство. Сега винаги идва, независимо с какво се занимава.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#78 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2008 - 02:18 PM

Цитат

Цитат

Ами и трите са грешни,в началото кучето се води на места,който няма други животни и хора или поне не са толкова много.Ти как би си обучила кучето да не бяга?
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 03:54 PM

Рот, мисля че трябва да започнеш с това още от вкъщи. всеки път като кажеш "тук" или "ела" и кучо го направи, давай лакомство. навън правете същото, но е важно и игра да има  ;)
ако искаш да го научиш да върви редом до теб, пробвай в началото с повод като повтаряш "редом" и пак даваш лакомство
малките са умнички и бързо учат  :yahoo:
а ако се разсее и търчи аз правя следното-казвам "айк ела" и тръгвам в другата посока.малчо тръгва веднага след мен  ;)
ако тръгнеш да го гониш, ще си помисли, че си играете
успех!
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#80 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2008 - 10:56 AM

Цитат

Рот, мисля че трябва да започнеш с това още от вкъщи. всеки път като кажеш "тук" или "ела" и кучо го направи, давай лакомство. навън правете същото, но е важно и игра да има  ;)
ако искаш да го научиш да върви редом до теб, пробвай в началото с повод като повтаряш "редом" и пак даваш лакомство
малките са умнички и бързо учат  :yahoo:
а ако се разсее и търчи аз правя следното-казвам "айк ела" и тръгвам в другата посока.малчо тръгва веднага след мен  ;)
ако тръгнеш да го гониш, ще си помисли, че си играете
успех!

Мерси за съвета,сега като сме вкъщи ме слуша,когато му кажа "ела тук" и той идва,но навън ще му се отвлича вниманието.Аз така или иначе съм решила,ако не успея до 6 месеца да го науча на нищо,ще го дам в училище за кучета и там ще го научат.
User's Signature

Качена снимка

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема